- 4 Haziran 2017
- 102
- 65
- 13
- 32
- Konu Sahibi Sevdasi_hilal
Mrb kızlar başlıktan da anlaşıldığı üzere annemden bu yaşıma kadar hep dini yönden baskı gördüm. Dün akşamki olanlarda beni patlattı. Çocukkense hep benden büyük elbiseler giydirdi hatta komşumuz şu gün olsun gülerek anlatır "annen sana o eteği giydirirdi kızlarla ip atlarken hemen yanardın ip sallama sırası sana gelirdi kızlar yanmazdı senin kolların kopardı " der. Bende güler geçerdim o zamanlar bilmiyodum anneme karşı gelmezdim o ne giydirirse oydu ama zamanla büyüdüm benimde heveslerim isteklerim oldu. Okulumdan tutun eve kapatmalarından evleneceğim kişiye kadar onlar karar verdi. Okul okutmadılar eve kapattılar ben hırsımdan bahçenin duvarından atlayıp atlayıp kaçtım tek derdimse kızlarla kolkola mahallede "yolboyu" yapmaktı. Ortaokulda yaz tatilinde yatılı kursa verirdi ben camdan gezen arkadaşlarıma bakardım içim giderdi. Evlendirdiler ben malesef o evliliği yürütemedim özet geçmeye çalışıyorum ama yinede uzuyo hakkınızı helal edin. Boşandıktan sonra işe girdim kazandığım parayı abime ve aileme verdim kendime sigara parası ayırdım. Şükür bi kaç sene sonra karşıma şuanki eşim çıktı işyerinde tanıştık ve hayatımda ilk defa şunu istiyorum dedim ve yapabildim. Eşimle evlendim. Kendisi bekar olduğu için onada karşı çıktılar ama pes etmedik. Ama ben hâlâ kapalıyım. İzmire tatile gittiğimizde saçımı açtım annem seslenmedi. Geçen yıl yine gittik eşimle gittim açıldım saçıldım ama nedense memlekete dönünce benim bu saç kapanıyordu. Kapalılığın hakkını verememekten Yoruldum. Bilekler açık dar pantolon üstü tunik yaka bağır açık ve makyajlı bi kapalıydım. Kapalıda sayılmaz. İslama uygun örtü değildi benimki. Zoruma gidiyor artk beni rahat bıraksalar zaten kendim yapacağım onun içinde büyümüşüm zaten ama açılma isteği hiç gitmedi zıkkım olasıca içimden. Gelgitler yaşamaktan Yoruldum ve saçlarımı açtım. Eşim zaten sen nasıl istersen öyle yap diyor. Anneme dün söyledim ben seni kocana öyle mi gönderdim diyor naptım ben evliliğme laf mı getirdim? O şekilde buraya gelme dedi. Ve ben aileme bir buçuk gün sürecek yol mesafesinde uzağım. İki tane bebeğim karnımda öldü hiç birinde yanımda olmadı eşim benim kürtajlı kanlı hallerimi gördü kimsem yok burada. Bende biraz herşeyi boşverip saçımla başımla ilgileneyim istedim. Çok kızdı bende anne benden sen sorumluydun öyle diyordun bak evliyim artk kocam sorumlu diyorum anlamıyor bende tlfnu kapattm. Onun tek derdi " X hanımın kızı kafayı açmış" laflarıyla ayıplanmak. Namaza kendi isteğimle başlardım ezandan beş dakka sonra hadi namazını kılmıyormusun derdi sinir olurdum ya bi bırak beni kendi halime. Dinde zorlama yok bi bırak huşu içinde yapayım... Arkadaşıma söyledim kendi kararlarını ver artk etkisinde kalma dedi. Bi kere kendim seçim yaptım eşimle evlendim kötü de bir seçim değil çok şükür iyiyiz. Ama anneme çok kırıldım. Gurbette olmak çok zor. Ya anneme bişy olursa kırgın kalma düşüncesiyle vicdan yapıp duruyorum. Arkadaşımla tartışsam ölümlü dunya ozumra boşver iyi ol yarın pişman olursun diye kim olursa olsun hep vicdan yapan benim ama bu ölüm sadece onlara mı var birazda beni anlasalar. Memlekete ailemi görmeye gidecektim sırf o lafı için gidemiyorum üzülüyorum. Örtünsem yine sosyete olacağım. Bakın Bir haftadır saçım açık bir gram boya yok yüzümde, hevesim hemen geçer benim zaten. Yasaklandıkça gözümde büyüyor bi ne halin varsa gör diyinde bende okadar da mükemmel değilmiş deyip heveslenmeyim. Ailenin tek kızı ve en küçüğüyüm. Hiç öyle pohpohlanmadım. Namus gözüyle bakılıp onu yapma bunu etme lafıyla büyüdüm. Hiçte bi halta yaramadı zaten. Abim yattığı karıyı kızı anlatır annem bana gösterdiği tepkiyi ona göstermez o erkek onu boşver sen önemlisin der. Erkek yapar diye ayet indi de benim mi haberim yok. Çok doluyum kızlar çok.... Yazdıklarımdan anlaşıldığı gibi, özet geçemedim. Okadar çok şey varki aslında... Ama bunları insan okuyor yormayayım :) sizce içim çok mu karanlık yola gelmez birimiyim öyle muamele görüyorum??? Hepinize Hayırlı geceler...
Son düzenleyen: Moderatör: