Annemin tesettür konusunda bana olan baskısı.

Ayrıca saçını açarsan da annene gitmekten alıkoymasın bu seni.
Ha gidersin, saçların fönlü değil de, normal bi bağlar gidersin.
Gözüne gözüne sokmanın alemi yok.

O yaştan sonra annen değişmez, muhtemelen o da ailesinden bunu görmüş. Doğru olarak bunu kabullenmiş diye öyle yapıyordur. sen kendinden de ödün vermeden ortama uymak zorundasın böyle düşün.
Nasılki bir mevlüde gidince, başımıza bi örtü atma gereksinimi duyuyoruz. Onun gibi düşün.

Hanımefendinin hikayesinin tam tersi bi hikayeye sahibim.Tesettürlü olmayan bi ailem var fakat ben tesettürlü olmayı seçtim ve çekirdek ailem olmasa da diğer yakınlarımdan ben de benzer laflar işittim.Hicbirini boğmak istemedim hatta onları anlıyorum herkesin fikri kendi yaşadığı çevreye göre şekillenir büyük ölçüde çünkü.

Sevmemeyi anlayabilirim,doğru olmadığını düşünmeyi de anlayabilirim.Ama birinin sırf başımdaki örtüden dolayı bana nefret duymasını beni boğmak istemesini anlayamam.Şort giydi diye kadınları darpedenleri,zorla kapatmaya çalışanları anlayamadığım gibi.

Yani siz de o aşağıladığınız insanlar gibi 7 yy.da kalmışsınız tek farkınız yok.Icinizdeki kötülük aynı.

Ben o sozumle kimseyi asagilamadim, 7. yuyil giyim kusam, 21. yuzyildan farkli dedim.
Konuyu yanlis sulara surmeyin.
Ayrica sahsima saldirmayin lutfen.

Bu hayat sizin. Gönlünüzce yaşayın. Annedir tabi küsmeyin yinede o küsse bile

Ben o sozumle kimseyi asagilamadim, 7. yuyil giyim kusam, 21. yuzyildan farkli dedim.
Konuyu yanlis sulara surmeyin.
Ayrica sahsima saldirmayin lutfen.
Şahsınıza saldırmadım benim hikayemden de etkilenecek misiniz diye merak ettim ama etkilenmediniz sanırım :D

Boğmak istiyorum diyen birini haklı görüp etkilenirken benim yazımı saldırı diye nitelendirmeniz de çok ilginç doğrusu.

Konu sahibi arkadasim, size tavsiyem once kendiniz olabilmeniz.
Bu hayatta bir durusunuz olsun.
Cevrenizdeki kisilerin laflariyla dusunmeden, bilincinde olmadan isler yapmayin.

Tesetturun gerekliligi hakkinda derince dogru bilgilerin yer aldigi kaynaklardan arastirmalara girin, elbette oncelikle Kurandan okuyun.
Neden tesettur, dogru bir tesettur nasil olmali vb bir dusunun.

Sonra KENDİ kararinizi verin.

Açılmak nedir ya, açılmak nedir? Açılınca bütün vücut sergileniyor mu yani? Tesettür sadece başı örtmek demek değildir.. Ahlakla, hal ve tavırlarıyla, tesettür halinde olmaktır..bu insan ister saçı açıktır, ister kapalı..belki beş vakit namazını kılıyordur, kul hakkı gözetiyordur, ahlaklıdır..evli erkekleri ayartmaya çalışmıyordur..ama saçı açıktır. Saçı açık diye ahlaksız olmuyor işte..üzerinizde baskı hissetmeyin, içinizden geldiği gibi davranın bence..sıkıla bunala dinden iyice uzaklaşmayın mesela..kendin araştır mesela tesettürü..ama annene de tavrını koy..herkes kendinden sorumlu. Evet hepimiz ölecegiz, ama açıklar cehenneme kapalılar cennete gidecek diye bi kural yok.bunu başörtülü birisi olarak söylüyorum.. Zorla değil, içinden geldiği gibi hareket et..

Konu sahibi, sizi en iyi anlayacak insanlardan biri oldugumu dusunuyorum. Benzer aile yapisina sahibim, babamin ailesi Humeynicidir dersem anlasilir zaten. Babam bu kadar radikal degil Tanri'ya sukur ama annem de babamin ailesiyle ayni kafa yapisinda. Ben de az yasamadim "utaniyorum senden"leri. Bir de annem bu hayati bilincli bir sekilde secmis, kendi ailesi bambaska bir dini goruste oldugu icin annemden gordugum her baskida isyan ettim bana denk geldigi icin. Anne tarafimdan olan kuzenlerimle disari cikardik, onlar ozgurce diledikleri gibi giyinirken ben yapamazdim; o anlarda dinden de tanridan da nefret ederdim. Ailedeki o kadar kisi arasindan tek bir kisi bu kadar radikal bir dusunceyi savunuyor ve o da bana denk gelmis; benim annem. Ama inan bana geciyor, o kadar psikolojik ve fiziksel siddetin ustesinden gelebildim. Siz de yapabilirsiniz; en sonunda sizi oldugunuz gibi kabul etmek zorunda kalacaklar. Benim gidecek bir yerim yoktu, yasca sizden cok daha kucuktum. Sizin icin her sey cok daha kolay olacaktir eminim. Acik acik soyleyin; beni oldugum gibi kabul edeceksiniz, baska careniz yok deyin. Eger bunu reddediyorlarsa onlara zaten gerek yok demektir.

Ya dini içerik yasak da burada konu din değil. Sanki ayet paylaşılmış onu tartışıyoruz. Burada konu ailenin baskısı.Kapatılması saçma olur.

Öncelikle bizim dinimizde tesettür diye bir kavram yoktur. bunu artık herkesin anlaması lazım. islamiyet kadına başını örtmesini emretmez. ziynet yerlerinin örtülmesini tavsiye eder. oysa hurafeleri din diye kabullenen bizim gibi toplumlarda kuran'da olmayan şeyler din diye kabullenilir olmuş durumda.
bir de aileler kendi yetiştikleri yoz kültürleri kendi çocuklarına dayatır olmuş durumdalar.
isteyen başını örtmekte serbesttir elbette ancak bunu dinin kuralı diye savunmaya kalkarsa orada sıkıntı doğar. ben böyle tercih ettim demesi yeterlidir.
nedense konu başı örtmek olunca tercihe saygı kavramı başı açmaya sıra gelince birden kayboluyor. o hoşgörü yerine dayatmaya bırakıyor.
dini hacıdan hocadan değil kuran'dan öğrenelim.

annene diyecek söz bulamıyorum. yazık.
sen özgür bir birey olarak nasıl istiyorsan öyle giyinmelisin.
tek kriterin bu olsun.

Abim yattığı karıyı kızı anlatır annem bana gösterdiği tepkiyi ona göstermez o erkek onu boşver sen önemlisin der. Erkek yapar diye ayet indi de benim mi haberim yok. Çok doluyum kızlar çok.... Yazdıklarımdan anlaşıldığı gibi, özet geçemedim. Okadar çok şey varki aslında... Ama bunları insan okuyor yormayayım :) sizce içim çok mu karanlık yola gelmez birimiyim öyle muamele görüyorum??? Hepinize Hayırlı geceler...

işte sözde çok ahlaklı, dinine bağlı aile yapısı...
bizi bu zihniyet bitirdi. bu erkeğe her şeyi mübah gören ama kadına gelince giyimine kadar her şeyi dert olan zihniyet.
o yüzden bu tiplerin dinine de, imanına da inanmamak lazım.
cümle din düşmanları bir araya gelse şu zihniyetin dine verdiği zararı veremez.

Size ilkel durtu olarak gelebilir, ben de bu yazdıklarımı 5 sene önce okumuş olsaydım sizin gibi dusunebilirdim (lakin) askılı body giydim diye beni bogma reddesine gelen insanların tutumundan suanki halim.7 ceddi kapalı bi aileye gelin olarak gittim ve yeri geldi utanilan insan oldum yeri geldi dislanilan. .

Bu insanlara bakış açım asla değişmeyecek.iclerinde iyi de olsa kötü de olsa ben yine onları bogabilecek potansiyele herzaman sahip olacağım.
Sevgiler...

7 ceddi kapalı ailede ne işiniz vardı pardon?
madem bir tarzınız var, evlenmeden önce adamın bir sülalesini araştırmadınız mı?
bu tip ailelerin hoşgörüsüz, kendilerinden farklı olanlara kin beslediğini bilmiyor muydunuz?

bu ailesi kapalı olan tiplerin açık kız sevdasını da anlamıyorum.
ailesi modern giyimli olan erkekler tutup da başörtülü bir kızla evlenmeye kalkmıyor ama nedense tam tersi oldukça yaygın.
sonra o kızı da ailesi gibi olmaya zorlamalar, türlü sorunlar...
tabii böyle tipleri kabul eden kızlarda da sıkıntı var.
gidip böyle tiplerle sevgili oluyorsunuz.
öyle her geleni kabul etmemek lazım. bir ailesini sorgu sual etmek, huyunu suyuna bakmak lazım. sonra sinir stres...
ayağı yere sağlam basacak karakterli kadınlara ihtiyacımız var.
sevgi önemli ancak kişisel sağlığımız hem fiziki hem ruhsal sağlığımız daha önemli.
bunca zaman kendi isteğine göre yaşayıp sonra elin adamının ailesi kapalı diye giyiminde düzenlemeye gitmek zorunda kalmak saçma.
sanki bunca o nasıl giyineceğini bilmiyormuş gibi.

Son düzenleme:
Ben onlar olmadan yapamam demedim. Elim kolum tutuyor şükür.

annem bana senden sorumluyum senin hesabın benden sorulacak yanmana göz yumamam derdi hep. Evlendikten sonra erkek karısından sorumlu olacak. Bende ona bundan bahsetmiştim.
Bu özürlü engelli anlamında değil, dini anlamda.

kurana göre her insan kendinden sorumludur. ailenin sorumluluğu reşit olana kadardır.
evlilikte de erkeğin sorumlu olması gibi bir durum yoktur.
ailenin saçma mantığına göre abinin yediği haltlardan sorumlu olmayacaklar mı?
hep kadına zaten, hep kadına..
dinimiz ne kadar yozlaşmış ne kadar hurafelere boğulmuş.. üzülmemek elde değil..

Ama siz de kadinin soylediklerine kulak verin. Hemen marjinal moduna sokmayin. Oyle hissediyorsa oyledir, yalan mi soylesin? Bir alisabilseniz aykiri dusuncelerin de olabilecgine. Herkes ayni olmak ayni dusunmek zorunda degil.

Cevabım konu sahibine değildi benim.
Konunun akışına baktıysanız cevap verdiğim üyenin ilk mesajında, 'boğmak istiyorum' ifadesi vardı.
Marjinal moda soktuğum yok, bu konuda saygısızlık gördüyseniz hissiyatınız normaldir demişim zaten...
Hissiyat normal de, fiiliyat konusunda sıkıntı var bana göre :) sizin istediğiniz yada onayladığınız şekilde değiller diye insanları boğmak istemek size yapılan saygısızlığın aynısı olur ve daha çok insanın kinle dolmasından başka işe yaramaz.
O yüzden bunu sürdürmek yerine bırakın kim ne istiyorsa yapsın, biz de kadınlar olarak birbirimizi yiyeceğimize, sahip çıkalım. Onun bunun giydiği ettiği konusunda zaten toplum olarak şu kadınlar bir türlü kurtulamadı...
Dediğiniz gibi, herkes ayni düşünmek zorunda degil.

işte sözde çok ahlaklı, dinine bağlı aile yapısı...
bizi bu zihniyet bitirdi. bu erkeğe her şeyi mübah gören ama kadına gelince giyimine kadar her şeyi dert olan zihniyet.
o yüzden bu tiplerin dinine de, imanına da inanmamak lazım.
cümle din düşmanları bir araya gelse şu zihniyetin dine verdiği zararı veremez.
Bolca da desteklenmiyor mu bunların görüşleri
Tv de kadının ped reklamının gözükmesine hamile kadının ulu orta dolasmamasina kadar kadinlar hakkinda nefret söylemi yapildi kadinlarda ağzı açık o hocalari dinledi
Bu hoca tiplemeleri zina yapan kocasına diklenen kadının nasil cehennem de odun olacağını anlatırken
Kocasi aldattığı icin ağlayan kadina af etmenin yüceliği erdemini anlatiyor troller görev başına bir erkek bir kadin olarak eşlerini aldattiklarini tv çıkan hoca efendilere anlatsinlar gizli adla bakalım ikisine verilen tepkinin farklılığına
Bunlara göre zina sadece kadına gelen bir günah

Back
X