• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin tuhaf huyları🤦‍♀️

Ayrıntılı düşünüyor sadece. Değersizlik olarak görmeyin.

öncelikle inşallah bebekleriniz sağlıkla dünyaya gelir :KK200: benim annem de bazen bazı durumlarda öyle şeyler düşünüp söylüyor ki, asıl olaydan bu ayrıntıyı nasıl düşünebildin diyorum. aslında bizi kırdıklarını ya da kızdırdıklarını anlamıyorlar, öyle yetiştirilmişler sadece.. onların zamanında öyleymiş. bu zamana çabuk adapte olamıyorlar

Maşallah suphanallah rabbim tamamına erdirsin kazasız belasız evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah🙏🏼 Annenize kızmayın bence ikiz torun heyecanıyla tatlı bir telaşa düşmüş :) emin olun siz nasıl çocuklarınızı düşünüyorsanız o da sizi aynı şekilde düşünüyordur sinirlenmemeye çalışın stresten olumsuz duygulardan uzak tutun kendinizi

Bilemiyodur bence bilse öyle demez doğurup Eve gelicek zannediyor demek ki inşallah öyle bir durum olmaz sağ salim doğar minikler

Sağlıkla kucağınıza alın

O da neyi dert edineceğini bilemeyenlerden

Erken Doğum diye panik olup son takılması gerekeni söylüyor

Ne olur eve birilerinin girmesine engel olun el alem derken sağlık elden gitmesin

Kapayın bu konuyu sağlık önemli deyin geçin, kafanızı dağıtılacak şeylere odaklanın

Konuya nasıl girilir bilmiyorum. Çoğunuzla burda sohbetimiz oldu, bilmeyenler için yazayım. Tüp bebek tedavisiyle 28 haftalık ikiz gebeyim. Birkac gündür geçmeyen sancım olunca doktora yazdım hemen gel dedi. Gittik, bebeklerin suyu fazla cıktı. Soldaki bebek rahim ağzına baskı yapıyormuş, rahmim 34.haftada olması gereken boya gelmiş. Nst bakıldı orda da sancı çıkınca apar topar ciğer geliştirici iğne yapılmasına karar verdi. Bugün için gebelik şekerine bakalım diye tekrar çağırdı. Neyse eve geldik eşim benden daha panik zaten, kara kara bu hafta doğurursam ne olur diye düşünüyoruz. Annem aradı dertlestik biraz.

Bugün yine arıyor bana diyor ki, dün gece düşünmekten uyuyamamış, ben doğum yaparsam karyola takımım yokmuş, lohusa yatağı yapılmamış, ele güne rezil olurmuşuz, ne yapacakmış... Söyleyecek o kadar çok şeyim vardı ki, sonra da üzülüyorum işte kalbini kırdım diye. O durumda düşünmesi gereken en son şey el alem olması gerekirken kafaya taktiği şeye bakın. Öz annemin bana kendimi bu kadar değersiz hissettirmesi canımı çok sıkıyor. Daha az görüşeyim, mesafe koyayım diyorum o da olmuyor. Ölüm var sağken kıymetini bileyim diye iki gün aramasam yine vicdan yapıyorum.
Tavsiye istemek için açmadım, sadece içimi dökmek istedim. Vicdanımı devre dışı bırakmaya gücüm yetmiyor gerçekten yapamıyorum.
Anneye şimsşden söyleyin ikiz bebeklere mümkünse bebek görmeye gelmesin kimse lohusalikta. Cünkü nispeten ufak doğacaklar ve de 40 hafta ol adan doğacaklar. Lohusalikta ziyaret olmayacak dersiniz

Elimde olsa şu "elalem" sözcüğünü TDK'dan çıkartırım.
Elaleme göre yaşamaktan hayatı kaçırıyor, kendini keşfedemiyor çoğu insan.
Bosverin takılmayın siz de şuan önemli olan sizin ve bebeklerinizin sağlığı.
Anne malum hastalık var zaten kimseyi almam misafir yatağa, yorgana gerek yok deyin.

Anneye şimsşden söyleyin ikiz bebeklere mümkünse bebek görmeye gelmesin kimse lohusalikta. Cünkü nispeten ufak doğacaklar ve de 40 hafta ol adan doğacaklar. Lohusalikta ziyaret olmayacak dersiniz

coronadan dolayı kimseyi kabul etmicem o yüzden merak etme görüp laf edecek bir el alem derdimiz de olmayacak annecim derdim ben direkt
Gelecek gidecek olanı inanın düşünmüyorum. Bebekler bu kadar erken doğarsa naparim yaşama şansları nedir diye düşünüyorum sadece. Onun da aynı şeyi düşüneceğini beklerken bebek görmeye gelenlere rezil olucaz demesi beni şok etti. Korona olmasa bile öyle bir durumda ziyaretçi kabul edilir mi insanın aklına gelir mi acaba?

İlk önce bebekler sağ salim hayırlısıyla sağlıkla vakitlice doğsunlar inşallah
Anneye gelince benimde annemin değişik söylemleri var, mesela Martta kürtaj oldum bebeğimin kalbi durmuştu, hamile olduğumu anneme ilk söylediğimde ki tepkisini unutamıyorum bir türlü şaşkın ve sevinmemiş görünüyordu nitekim de söyledi zaten, benim iki evladım var bu üçüncü olacaktı, iki tane yeterdi ne gerek vardı falan dedi ki şok olmuştum 1 hafta sonra da bebeğimi kaybettim, ona hiç belli etmedim hep içimde yaşadım çok fazla üzüldüm, üzüntümü farkettim şimdi de diyor işte yaşınız genç istiyorsanız olur yine, halbuki bunu başta söylese bu kadar kalbim kırılmaya ak...

Annedir kalbini kırmayın yine de umarım o da anlar ki anlayacaktır bence, belki de o an ki şokla söyledi, siz üzülüp stres yapmayın bebeklerinizi de sağlıkla kavuşun inşallah🤲

Back
X