annemin zengin damat hayali

queenEb

herkesin bir popisi var.
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
2.349
2.847
merhaba kizlar ve ablalarim. problemim baslikta da belirttigim gibi.

2 yillik bi iliskim var bir yildir sozluyuz. daha onceki bi konumda sozlumun ailesinin anneme borcu oldugunu - 25 bin tl kadar- ve isleri battigi icin odemediklerini, ev ve arabalari olmasina ragmen satmadiklarini anlatmistim. hepiniz evi arabayi satsinlar ya da sevgilin maasindan kredi ceksin demistiniz. Evlerinin ustunde haciz varmis, arabalarini satmaya ugrasiyorlarmis bu hafta arabayi ustumuze gecirecekler sevgilimin maasindan da kredi odemelerini yapiyorlarmis. Yani problem hala cozulmedi ama arabayi ustumuze vereceklerini soylediler.

Sozlum ailesiyle bu konudan dolayi hala konusmuyor ve anneme de her firsatta ailemi yuzde bir bile savunamam yuzde yuz haklisiniz elmden geleni yapiyorum diyor ve yapiyor da goruyorum. Hatta ben baski kurduktan sonra daha cok ugrasiyor...

Gel gelelim annem artik kesinlikle o aileye gelin gitmeni istemiyorum diyor. Damat cok iyi caliskan terbiyeli oglum gibi seviyorum ama o aile onda oldukca sizin elinizdeki parayi da somururler sizi rahaf birakmazlar diyor. Kizimin goz gore gore mutsuz olacagi bi aileye gelin gitmesine izin vermem diyor.

Ayni zamanda yillardir uzaktan akrabamizin bi oglu beni istiyor. Bunlar cok zengin yani nasil desem istanbulun unlu sitelerinde bikac evleri arabalari cok yuksek geliri falan var cocugun. Annem tutturmus o cocukla evlen diyor. Maddi sknti cekme diyor.

Annem okumus kendini gelistirmis bir kadindir. Onun boyle mahalle kafasinda davranmasini anlayamiyorum ve tabiki hayal kirikligi yasiyorum. Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.

Annem beni okutuyor gercekten iyi bi yerde okuyorum . 2 yabanci dili iyi derecede konusabiliyorum. Ben de diyorum ki madem beni zengin kocaya vercektin niye okuttun? yani ben annem kafasinda bi kadinin bu kadar sig dusunmesini kendime yediremiyorum anneme yakistiramiyorum.

Benim gozumde zengin koca aramak sirf zengin diye biriyle evlenmek tamamen duskunluk ve basitlik. Asla ama asla yapmicagim bisey. Zaten kendi kazancim olcak sozlumun de kazanci var yani anlamiyorum ne istiyor annem? Hergun bana problem cikarmaya basladi...

Napsam nasil etsem cok doluyum... fikirlerinize acigim.

not: telefondan girdigim icin alinti yapamayabilirim... tesekkurler...

Benim gozumde zengin koca aramak sirf zengin diye biriyle evlenmek tamamen duskunluk ve basitlik. Asla ama asla yapmicagim bisey. Zaten kendi kazancim olcak sozlumun de kazanci var yani anlamiyorum ne istiyor annem? Hergun bana problem cikarmaya basladi...
Bakış açınıza katılıyorum ama anneniz de sözlünüzle evlenmemenizi tavsiye etmekte gayet haklı. Bu duruma nasıl geldiniz bilmiyorum ama sözlünün annesine 25 bin borçlanmak ne demek? Muhtemelen arabanın tutarı da tam karşılamayacak.
Sözlünüzden ayrılmaya karar verirseniz annenizin önerdiği kişiyle de bir görüşebilirsiniz, belki varlıklı olmasının dışında da ilginizi çeker.

Bakış açınıza katılıyorum ama anneniz de sözlünüzle evlenmemenizi tavsiye etmekte gayet haklı. Bu duruma nasıl geldiniz bilmiyorum ama sözlünün annesine 25 bin borçlanmak ne demek? Muhtemelen arabanın tutarı da tam karşılamayacak.
Sözlünüzden ayrılmaya karar verirseniz annenizin önerdiği kişiyle de bir görüşebilirsiniz, belki varlıklı olmasının dışında da ilginizi çeker.

O kisiyle ben sozlumden once gorusmustum yani 3 yil once falan ve inanin hic ilgimi cekmedi bikere oturdugunda iki sozu bi araya getiremeyen bi tip. Sadece parayla etkilemeye calisiyor. Fiziki olarak cok onemsemem ama biraz bile bi hoslanti olmadi icimde...

Borclanma meselesi de sozlumun babasi bi is var ona yatirim yapcam 7 8 bin kazanc olur bi ayda demisti annem de parasini vermisti kazanc yapamadilar ve is de batti annem de parasini alamadi olay bu...

Annen sozlun konusunda yerden goge kadar hakli. O insanlar senin ailene bunu yapiyorlarsa siz evlenince size neler yaparlar kimbilir? Sozlunun de ailesini atacak hali yok. Omur boyu cekersin.

Zengin ailr konusunda haklisin. Mutsuz ilduktan sonra zenginlik kâr etmiyor.

Hayat sizin hayatınız bu adamla bir ömrü siz geçireceksiniz anneniz değil. Sevgilinizin kötü davranışı yoksa annenizin yaptığı çok bencilce.Hani kötü davranışı, alışkanlığı olur o zaman annen haklı derim ama sırf parası yok, evlenme demek benim gözümde bencilliktir.
Parayla ne sevgi satın alınır ne mutluluk.İlerde o adamla sırf zengin diye evlendirip ömür boyu sevmediğin biriyle yaşamak var. Ne kadar acı.Acaba annen bunun yükünü nasıl taşıyacak?

O kisiyle ben sozlumden once gorusmustum yani 3 yil once falan ve inanin hic ilgimi cekmedi bikere oturdugunda iki sozu bi araya getiremeyen bi tip. Sadece parayla etkilemeye calisiyor. Fiziki olarak cok onemsemem ama biraz bile bi hoslanti olmadi icimde...

Borclanma meselesi de sozlumun babasi bi is var ona yatirim yapcam 7 8 bin kazanc olur bi ayda demisti annem de parasini vermisti kazanc yapamadilar ve is de batti annem de parasini alamadi olay bu...
E iyi madem, görüşmüşsünüz içinizde de kalmaz. Demek ki önerilen kişi size göre biri değil.
Sizden aldığı paraya güvenip iş kuran adam yarın neler neler yapmaz? Ne samimiyeti olabilir ki sözlünün annesi ile. Dün ona güvenen yarın sizi kim bilir ne duruma düşürür... Sözlünüz müdahale etmemiş miydi zamanında borcun alınmasına?

Daha öncede söylemiştim; bu kişiler böyle bir ticari ilişkiye girdikleri için hatalı, annenizde kabul ettiği için iki kez hatalı.
Ancak bu aile paranın üzerine konmuyor, borçları olduğu için ellerinden geldikçe azar azar ödüyorlar ve çabalıyorlar ; arabayı devretmek gibi.

Nişanlınızda ailesine gerekli tavrı koymuş. Konuşmaması da hata. Küsülecek bir durum yok bence .

Eğer ödemiyoruz deselerdi o zaman annenizin dediği aile profili olmuş olurdu.

E iyi madem, görüşmüşsünüz içinizde de kalmaz. Demek ki önerilen kişi size göre biri değil.
Sizden aldığı paraya güvenip iş kuran adam yarın neler neler yapmaz? Ne samimiyeti olabilir ki sözlünün annesi ile. Dün ona güvenen yarın sizi kim bilir ne duruma düşürür... Sözlünüz müdahale etmemiş miydi zamanında borcun alınmasına?

Ben önceki konuyu okudum. Parayı alan sözlüsü değil ailesi.. Hatta sözlüsü karşı çıkmış ben kefil olmam siz bilirsiniz demişti galiba. İstememişti ama annesi vermişti.
Eee olmuşla ölmüşe çare yok.

Annem tabiki sozlumun ailesi konusunda yerden goge hakli..

Ya inanir misiniz sozlum bana birgunden birgune kirici laf etmemistir. Hatta eski konularimda da var benim butun sacmaliklarima sakin kalmks ortayi bulmustur. Birgun kirmadi beni ailesini hep karsisina aldi benim icin. Babasiyla bu para mevzusundan ne kadar kavga ediyor anlatamam.

Annem icin neler yapti hastalansak yanimizdaydi olumuzde dirimizde ilk o kosar... param yokken bana okul harcligi verdi kurs parami odeyemedim odemem icin yardimci oldu. Annem icin cok mertti adam gibi adamdi parayi siz kazanirsiniz istedikten sonra derdi... simdi noldu bunu anlamiyorum. Annem bence de nankorluk yapiyor..

merhaba kizlar ve ablalarim. problemim baslikta da belirttigim gibi.

2 yillik bi iliskim var bir yildir sozluyuz. daha onceki bi konumda sozlumun ailesinin anneme borcu oldugunu - 25 bin tl kadar- ve isleri battigi icin odemediklerini, ev ve arabalari olmasina ragmen satmadiklarini anlatmistim. hepiniz evi arabayi satsinlar ya da sevgilin maasindan kredi ceksin demistiniz. Evlerinin ustunde haciz varmis, arabalarini satmaya ugrasiyorlarmis bu hafta arabayi ustumuze gecirecekler sevgilimin maasindan da kredi odemelerini yapiyorlarmis. Yani problem hala cozulmedi ama arabayi ustumuze vereceklerini soylediler.

Sozlum ailesiyle bu konudan dolayi hala konusmuyor ve anneme de her firsatta ailemi yuzde bir bile savunamam yuzde yuz haklisiniz elmden geleni yapiyorum diyor ve yapiyor da goruyorum. Hatta ben baski kurduktan sonra daha cok ugrasiyor...

Gel gelelim annem artik kesinlikle o aileye gelin gitmeni istemiyorum diyor. Damat cok iyi caliskan terbiyeli oglum gibi seviyorum ama o aile onda oldukca sizin elinizdeki parayi da somururler sizi rahaf birakmazlar diyor. Kizimin goz gore gore mutsuz olacagi bi aileye gelin gitmesine izin vermem diyor.

Ayni zamanda yillardir uzaktan akrabamizin bi oglu beni istiyor. Bunlar cok zengin yani nasil desem istanbulun unlu sitelerinde bikac evleri arabalari cok yuksek geliri falan var cocugun. Annem tutturmus o cocukla evlen diyor. Maddi sknti cekme diyor.

Annem okumus kendini gelistirmis bir kadindir. Onun boyle mahalle kafasinda davranmasini anlayamiyorum ve tabiki hayal kirikligi yasiyorum. Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.

Annem beni okutuyor gercekten iyi bi yerde okuyorum . 2 yabanci dili iyi derecede konusabiliyorum. Ben de diyorum ki madem beni zengin kocaya vercektin niye okuttun? yani ben annem kafasinda bi kadinin bu kadar sig dusunmesini kendime yediremiyorum anneme yakistiramiyorum.

Napsam nasil etsem cok doluyum... fikirlerinize acigim.

not: telefondan girdigim icin alinti yapamayabilirim... tesekkurler...
QueenEb bence kesinlikle arabanın üzerinize devrini kabul etmeyin. Arabanın bir kazası filan olmasın? Satıp size parasını neden vermiyorlar ya, önceki konuda da sinir olmuştum zaten.

Annene ters çıksan ya? "Kızım rahat ediyor diyemeyecek miyim" dediğinde "Kızımı parayla sattım mı diyeceksin anne" filan diyerek? Tabii ki böyle düşünmüyordur ama annenin içindeki modern kadını kamçılamalısın bence:KK14:

Yani annem diyor ki dolandiricilar mi blli degil...

Anne diyorum dolandirixi olsalar cocuk beni terkederdi ben ayrilalim dememe ragmen arkamda dolasmazdi. Adam borcum yok demiyor ki var ugrasiyprum diyor. Tabiki hakli degil napip ne edip odemeli. Ama iste yok yani ... biz de zor durumdayiz. Her tarafi pis degnek..

Sozlum annemi uyarmadi ama ailesiyle cok kavga etmisti para verilirken.

Iyi yerde okuyorum yabancı dil bılıyorum zengin kocaya ıhtıyacım yok dıye düşünmeyin bence ben de cok ıyı okullar bıtırdım yabancı dil bılıyorum ama evlenecegım zaman aynı standartta yasamak ısterım annenızın bunu sızın ıcın ıstemesi cok normal bence ozellıkle de böyle kötu bır tecrübe yaşadıktan sonra

Annem aslinda sigortacilik da yapiyor arabanin herhangi bir kazasi falan yok arastirdi sigortasini yaparken... bence de kamcilamayim burcutk burcutk ...

aile konusunda tabiki hakli annem. Ama onlari. Hatasindan oglum gibi severkm dedigi damadini birden atip seni sunla evlendiriyim demesi hos degil bence... ama aile konusunda yuzde yuz hakli hannesli hannesli

Yok tabiki benim standardimda olmasin demiyorum... ama sirf parasi icin iki kelimeyi bi araya getiremeyen baba parasi yiyen ve hic hoslanmadigim biriyle evlenmek ne kadar dogru ? Okul durumumu belirtmemin nedeni de hani annem beni bu kadar okuttu hicbi seviye aramaksizin zengin kocayla evleneyim diye miydi diye dusundugumden... yoksa haklisiniz seviye olarak esdeger olmasi onemli...

Ama sirf parasi icin kel alaka bi adamla evlendirmeye calismak ne kadar dogru... bilemiyorum... redvelvetcake redvelvetcake

Yok tabiki benim standardimda olmasin demiyorum... ama sirf parasi icin iki kelimeyi bi araya getiremeyen baba parasi yiyen ve hic hoslanmadigim biriyle evlenmek ne kadar dogru ? Okul durumumu belirtmemin nedeni de hani annem beni bu kadar okuttu hicbi seviye aramaksizin zengin kocayla evleneyim diye miydi diye dusundugumden... yoksa haklisiniz seviye olarak esdeger olmasi onemli...

Ama sirf parasi icin kel alaka bi adamla evlendirmeye calismak ne kadar dogru... bilemiyorum... redvelvetcake redvelvetcake

Sorma benım basımda da var öyle bır sey :KK43: aksıne bu cocugu aılem de bulmadı ben tanıştım babası turkıyenın sayılı zenginlerinden ama dedıgın gıbı ıkı kelımeyı bır araya getıremıyor, ben de rahat gorusebılmek dısarı cıkabılmek ıcın anneme bahsetmiştim bıraz sımdı Sureklı sıkıstırıyor nasıl gıdıyor gorusuyor musunuz dıye. Bır ara o kadar psikolojım bozulmuştu kı kendımı ona mecbur hıssedıyordum artık sankı o olmazsa kımse olmayacak gıbı. Aslına bakarsan ben de dun bununla ılgılı konu acacaktım o kadar bunaldım kı... O yuzden cok ıyı anlıyorum senı ama hala annene de cok hak verıyorum

Sorma benım basımda da var öyle bır sey :KK43: aksıne bu cocugu aılem de bulmadı ben tanıştım babası turkıyenın sayılı zenginlerinden ama dedıgın gıbı ıkı kelımeyı bır araya getıremıyor, ben de rahat gorusebılmek dısarı cıkabılmek ıcın anneme bahsetmiştim bıraz sımdı Sureklı sıkıstırıyor nasıl gıdıyor gorusuyor musunuz dıye. Bır ara o kadar psikolojım bozulmuştu kı kendımı ona mecbur hıssedıyordum artık sankı o olmazsa kımse olmayacak gıbı. Aslına bakarsan ben de dun bununla ılgılı konu acacaktım o kadar bunaldım kı... O yuzden cok ıyı anlıyorum senı ama hala annene de cok hak verıyorum

annem tabiki çok haklı benim güzel bi kalitede yaşamamı istemekle. ama çok seviyorum oğlum gibi seviyorum dediği ailesinin bütün saçmalıklarına rağmen üstümüzde çok emeği olan birini atıp da zengin diye bunla görüş demesi ne kadar doğru... beni çok iyi anlarsın sen.

yani sözlüm öyle biri ki annemin şoförü gibi heryere götürür getirir kapısında bekler ... neden birden dönüş yaptı anlayamıyorum

Hayat sizin hayatınız bu adamla bir ömrü siz geçireceksiniz anneniz değil. Sevgilinizin kötü davranışı yoksa annenizin yaptığı çok bencilce.Hani kötü davranışı, alışkanlığı olur o zaman annen haklı derim ama sırf parası yok, evlenme demek benim gözümde bencilliktir.
Parayla ne sevgi satın alınır ne mutluluk.İlerde o adamla sırf zengin diye evlendirip ömür boyu sevmediğin biriyle yaşamak var. Ne kadar acı.Acaba annen bunun yükünü nasıl taşıyacak?
Bu yorumu yazan lıtleagan arkadaşın ellerrıne saglık dogru söze ne denır yorumu okuyun ve annenızlede konuşun sızın kararlarınıza saygı duysun

Bu yorumu yazan arkadaşın ellerrıne saglık dogru söze ne denır yorumu okuyun ve annenızlede konuşun sızın kararlarınıza saygı duysun

teşekkürler.

o benim annem tabiki karışıcak tabiki fikir belirticek ama böyle bi çabaya girişmesi hali hazırda damat adayını bu hale sokması hoş değil benim takıldığım nokta bu. bir de zengin diye evlendirmeye çalışması yani... bunları yapan sanki annem değil de böyle cahil kızının hayatının kurtulmasının tek yolu zengin damatmış diye düşünen bi kadın...

Kusura bakma da, bu para konusunda annende çok hatali. Ne demek dünür iliskisine para muhabeti dönsün? Sonuçta adamlar silah dayatmadilar annene. Annen bu parayi istiyerek verdi. Ki ben olsam asla yapmazdim. 25bin lira az para degil, madem annen üniversite felan okumus, islerin kötü gidecegini hiç düsünemedi mi? Ve öyle bir olayda, siz gençler üzerinde etkisini düsünemedi mi? Yani sözlünün ailesi ne kadar yalnis ise, senin annen de o kadar yalnistir benim gözümde.

Ayrica daha 2 sene berabersiniz ve hemen sözlendiniz, bak aileler yüz göz olmus, sende bu konuda yalnis karar almissin. Keske bir kaç yil daha flört edip, birbirini iyice tandiktan sonra sözlenip ve evlenseydiniz. Olan olmus tabikis, simdiki tek tavsiyem hemen evlenmeyin. Sözlünü bir iki yil daha takibe al. Bi gör bakalim annesigile nasil davraniyor para konusunda? Ayirca bu 2 yilda kendiniz toparlanirsiniz ve para biriktirirsiniz diye düsünüyorum.

Her ne olursa olsun, tabiki baska biri ile sirf zengin diye evlenme.

X