annemin zengin damat hayali

annenize soruyorum; peki aşk??, tutku?? yani o çok zengin oğlanı sevmez yada çekici bulmazsanız her gece yatağa girdiğinizde kendinizden veya annenizden nefret etmeyecek misiniz? yada sevdiğiniz adamla evlenip huzurlu mutlu ama kirada bir hayat geçirseniz o zaman kimden niye nefret edeceksiniz? ama annenizde aileyle yaşadıklarından sonra haklı olduğu taraflar var. gerçekten ileride sizide borca sokma, kefil gösterme, kredi çektirme ihtimalleri var gibi.

tabiki böyle bir risk var ama ben izin vermezsem bunu yapamazlar ki... yani sevmediğim biriyle olmak istemiyorum ama seviyorum diye bu olsun diye de diretmiyorum. zamana bıraksam daha doğru sanırım. ailesinden çok farklı örnekler çıkabildiği gibi gizliden ailesinin kopyaları örnekler de olabiliyor. gözlem şart...

mutsuz bir evlilik olduktan sonra altın kafeste yaşadıkan sonra,sevmeden evlendikten sonra yemişim o zenginliği ben.

yapacağın şey 2 tane. annene bu benim hayatım bir daha bu konuda konuşmanı istemiyororum deyip resti çekmek.
ve 2ci olarak sözlüne ailesine artık yardım etmemesi gerektiğini ,yoksa seni kaybedeceğini ve bu konuda çokta ciddi olduğunu anlatabilmek.
bunları uygularkende asla taviz vermemek ve gerekirse sert olabilmek....

bunları en son görüşmemizde anlattım. hatta çok sert konuştum aileni istemiyorum dedim. o da ben de istemiyorum zaten diyor. hatta bu masada karar verelim dedim ya çık git hayatımdan üç beş gün ağlarım unuturum dedim ya da kalacaksan adam gibi kal ilişkimize sahip çık ailenin para mevzusunu aramıza sokma dedim.

ama anneme sen karışma diyemem ki oky... annemin tabiki karışmaya hakkı var. ama bana bu konuda diretmeye hakkı yok. bu aileyi iki yıldır tanıyor yapılarının da farkındaydı. iki yıldır çocuk çok iyiydi taşı sıksa suyunu çıkarırdı bi iki aydır babası paranı ödemedi diye mi kötü oldu dedim. yani ben ilerde bu çocukla evlensem de evlenmesem de haksızlık ediyor bence...

zaten son restleri de önceki konumda senin telkinlerin sayesinde çekmiştim. bu yüzden bilhassa fikrin benim için önemli...

Annen benim annemle ayni model olabilir mi :KK70: hayatimin ilk yarisi sen rahat buyudun, yokluk cekemezsin, ailemize yakisan varlikli birini bul, aman sakin bi culsuzu damat diye getirme, bilmemkimlerin kizi fakir bir oglanla evlenmis nasil pisman hikayelerini dinleyerek gecti, ben gittim culsuzla evlendim, o gun bugundur de elalemin cirkin kizlarinin zengin kocalarinin malvarliklarini, karilarina aldiklari son model arabalari, hali saha buyuklugunde evleri dinliyorum :KK53:

Ama senin durumun biraz farkli, lutfen beni yanlis anlama ama cevremde boyle surekli borclarla kredilerle ugrasan coook ornek var ve hicbirinin borclari bir turlu bitmiyor aksine surekli artıyor, onu sat onu kapat yenisini al, onu ode, yapilandir bilmemne derken faizlerle bogusup duruyorlar. evlendiginde onlarin bitmek bilmeyen borclari yuzunden huzurun kacabilir. Ayni sekilde sozlunun de borcla is yapma aliskanligi var mi bunu da iyi gozlemle ki sonradan pisman olma...

sözlüm kredi kartı bile kullanmaz. kimseden borç almaz... cebinde parası yoksa evde oturur varken de otururdu öyle gece hayatı bilmemnesi olmamış hiç . bu olaylardan önce durumu çok iyiydi yine de para biriktirirdi. bu duruma sokan sevgilimin abisi. pavyon borcu nu kapatamadığı için işleri battı.

bir de işyeleri bi iki ay iş yapmayınca birsürü borç birikmş oldu... tabi ben sevgilimi böyle biliyorum ama yokluktan varlığa çıkınca görücem ...

ilerde cok pisman olursun nisanlinla evlenirsen..hersey para demek degil ama...paranin bu devirde onemsiz oldugunu kimse soylemesin..ilerde kendi eviniz oldugunda dahada onemli olacak..gecim derdi hele birde cocuklariniz olunca dahada onemli olacak..o zaman surekli eski konulari konusup kavga edeceksiniz...cocuk copsuz uzum degilki alasin..ailesi var...ve bu devirde olanin olmayana borcu var gibi birsey...durumlari yoksa istedigin gibi bir dugun vs vs olmayacak belki hersey icinde kalacak vs vs vs...

ama annenin zengin olanla evlenmeni istemesinide anlamiyorum...yani tamam para gerekli ama hic birsey hissetmedigin biriyle birlikte olmak dusuncesi bir korknc. Allah gonlune gore versin canim.

sözlümle evlencem pişman olup olmıcağımı bilemem ama ötekiyle evlensem her sabah uyandığımda hayatımdan nefret edicem bunu biliyorum...

çok teşekkür ederim hepimizin gönlüne göre olsun herşey...

Ben hiç "aman kızım önemli olan aşk,sevgi boşver parayı" diyen anne görmedim :)
Öte yandan Freud'i ne kadar dikkate alırsınız bilmiyorum ama kendisinin 'evleneceğiniz adamlara iyi bakın,doğuracağınız çocuklar da onun gibi olacak' diye bi lafı vardı. Yani yanlış hatırlamıyosam böyleydi.
İstisnalar olsa da çoğu zaman babanın üçkağıtçılık geni ağır basıyor.
Bence sevgilinizi cok dikkatli gözlemleyin.

haklısın sevgilimi dikkatli gözlemlemeliyim. bakıp görelim ne diyim... zaman gerek sanırım...

ailesi yüzünden sözlünden vazgeçmeni istemesi kabul edilebilir

ama sırf para zenginlik için diğeriyle olmanı istemesi çok kötü bir anneye yakışmayan bir davranış

aynen ayrıl demesini anlıyorum haklı olduğu taraf çok. ama hiç zaman vermeden gözlemlemeden zengin olanla görüştürmeye çalışmayı annem gibi bilgili kültürlü bi kadına hakikaten yakıştıramıyorum. bunu çocuğunun hiçbi vasfı olmadığına inanan anneler yapmaz mı? bari zengin koca bulsa der yani... o zaman beni niye okuttu ...

Sizin iş iyice ciddileştiğinde, kesinlikle bir daha böyle maddi konulara girişmemesi gerektiğini, ailesinden 1 lira bile zarara uğrarsanız bundan onu sorumlu tutacağını ve evliliğinizin bozulacağını,ailesine güvenmediğini ve mümkün olduğunca mesafeli davranacağını ve senden fazlasını beklememesi gerektiğini söylersin.Hatta ve hatta isteklerini tek tek sıralayıp iyice anlayabilmesi için yazıp eline tutuştur. Çok ciddiyim. Ben bunu yaptım çünkü. Bir şey olduğunda çıkartıp o maddeleri yeniden okutuyorum benim Beye...

Annene gelince, her anne kızının iyi bir evlilik yapmasını ister ama sevdiği biri ile... Senin annenin mantalitesi zengin olsun da ne olursa olsuna dönüşmüş. Neyseki aklı başında bir kızsın.

açıkça anlattım evet. ama kağıda yazmadım. süppeeeer fikirmiş :) hatta sözleşme gibi yapayım da imzalatayım bi hükme uymadığında ondan yargılayım onu :D

annem beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. çok teşekkür ederim :)

Sen bu cocuk ile size olan borclari bitmeden önce evlenmeyi düsünme.
Annemin söförü gibidir öyle iyi böyle güzel diyorsun da..belki mahcup oldugundan böyle dir?
Iliskiniz onun ailesinin senin ailene olan borcuyla baslamis resmen.
Evleneceksen borc konusu bitsin ona göre evlen bence.
Hakkinda hayirlisi olsun

yok tabiki borç bitmeyi bırakın ben daha evlenmeyi düşünmüyorum. daha yaşıcak çok şeyim var çok küçüğüm. zaten kendi evimi kurcak parayı biriktiremeden evlenmeyi düşünmüyorum. haklısınız belki de mahcubiyetten böyle... zamanla görücem... sizin için de hayırlısını dilerim...

Senin bir çok yorumunu görüyorum aklı başında bir kadınsın doğruyu bulacağına annemle bu meseleyi en doğru şekilde hal edeceğine inanıyorum

çok teşekkür ederim iyi ki varsınız çok moral verdiniz, sağolun :)

Yanlış hatırlamıyorsam bugün yarın diye defalarca oyalamışlardı. Ve konu sahibesi ve oğulları tavır koyunca artık yüzleri kızarıp arabayıkonu sahibesinin annesinin geçiriyorlar sanırım. Yanlışım varsa düzeltin. Ben böyle hatırlıyorum.

tam da böyle oldu. sevgilim diretince kavga edince arabayı geçirmeyi teklif ettiler...

azar azar sadaka gibi verip onu borctan düşüyolar bu mu, toplu alınan para toplu ödenir ya da ikiye bölünmüş halde, bize de bi arkadaşın borcu var azar azar ödeyim diyo yok diyoruz öyle olsa harcayıp gidicez toplu gelsin ki direk bankaya atalım faiz işlesin

aynen buna gıcık oluyorum ben de. ödense direkt annem maddi durumu düzelticek..

Anneniniz sizi o kadar etmiş başınıza bunlar gelince korkmuş sanırım ve bencede ailesiyle ilgili sölediklerinde haklı olabilir. Ama annenizin amacı zengin damat olsaydı zaten başından istemezdi sözlünüzü o akrabanız varmış. Kadıncağız korkmuş belliki. Bence bir süre üstüne gitmeyin sonrada güzel güzel anlatın vs.

haklısınız annemi de üzmemekte fayda varr... kavga etmek yok. teşekkürler :)

Canım zengin fakir diye insan ayırt etmek bence de çok yanlış ama annen ne yazık ki kaygılarında %100 haklı size bu aile ne yaparsanız yapın asla rahat vermez

annem elbette yüzde yüz haklı. ama biraz zaman vermek lazım yani ilerde keşke dememek için...

eşini kaybetmiş bir kız çocuğu annesi olarak yazıyorum...kızım benim en değerlim herşeyim hatta ailenin en değerlesi gözdeswi diyeblirim el bebek gül bebek büyütmeye çalışıyorum...bende ona en iyi imkanları vereceğim yurtdışında okuma vs...ve bunun karşılığında kendini geliştirmiş ayakları üstünde duran kızımla aynı kulvarda yada en iyisi bir adım önde biriyle evlilik yapması nı isterim ..şuan aşk sarhoşusun ve bunun ilersisi var ben annenize hak veriyorum..anneninz nekadar iyi niyetliki 25bin borç vermiş...yani belirli standartalara sahip biri asla altında olan biriyle evlenmemeli ekonomik çatışmalar son derece fazla olur ve sizi okutuyor güçlü bir kadın olun diye elin adamına bakın diye değil..

zaten sözlümün benden alt bir statüde olması ya da biz zengin onlar fakir gibi bi durum yok. işleri battığı için böyle ki zaten sözlüm hala iyi bi yerde çalışıyor. yani standart konusunda problemimiz yok durum onların batmış olmasındna kaynaklı.

ben zaten güçlü bi kadınım elin adamına bakmak istesem zengin olanla evlenirdim hemen. başınız sağolsun bu arada...

ama annenızde sızı kocanızın aılesının borclarını oderken bır tek sana yuklenılsın dıyede okutmadı demek ıstıyorum

aynen buna gıcık oluyorum ben de. ödense direkt annem maddi durumu düzelticek..

haklısınız annemi de üzmemekte fayda varr... kavga etmek yok. teşekkürler :)

annem elbette yüzde yüz haklı. ama biraz zaman vermek lazım yani ilerde keşke dememek için...

zaten sözlümün benden alt bir statüde olması ya da biz zengin onlar fakir gibi bi durum yok. işleri battığı için böyle ki zaten sözlüm hala iyi bi yerde çalışıyor. yani standart konusunda problemimiz yok durum onların batmış olmasındna kaynaklı.

ben zaten güçlü bi kadınım elin adamına bakmak istesem zengin olanla evlenirdim hemen. başınız sağolsun bu arada...
diyorsun ya annem beni zengine versin neden okutuyor..okumak sadece para kazanmak için değildir sosyal statü içindir..birde sözlünün ailesi hiç iyi değil abisi pavyona borç yapmış falan...seviye yerlerde geziyor...Allah korusun böyle insanlardan..biricik kızım var

ama annenızde sızı kocanızın aılesının borclarını oderken bır tek sana yuklenılsın dıyede okutmadı demek ıstıyorum

Tabiki zaten boyle bisey olmicak yani ben enayi miuim o bu uckur icin borc yapsin ben onu odiyim :D zaten ben bununla evlenicem demiyorum zamana birakalim diyorum...

anneni dinle. sonradan pişman olma. ahh kafam ahhhh... şimdi evlenme durumum olsa seçimim farklı olurdu

bende okudum gitmediğim kurs falan kalmadı.ama şu anda çalışmak istemiyorum çocuğumu büyütmek istiyorum. ama zamanında yaptığım tercih sebebiyle çalışmaya mecburum. ama şartlarım farklı olsaydı şimdi rahatça bebğimi büyütür.sonra kariyerime devam ederdim. kariyer kaçmıyor ya kaçsada çokta dert yani......

Herkesin ellerine emeğine sağlık. yazdığınız yorumların hepsi benim için çok değerli. çok teşekkürler...

sözlümden ayrılmaya karar vermedim. öbür çocukla buluşmaya da karar vermedim. zamana bırakmaya karar verdim. Yaradan büyüktür kesin kararı vermemi sağlayacaktır eminim.

zaten henüz evlenmeyi de düşünmüyorum. sevgilimle evlencem diye de diretmiyorum. sadece orta yolu nasıl bulmalıyım diye konuyu açmıştım birçok kişiden de yorum geldi sağolun kafamı biraz daha toparladım sayenizde.

konumun kapatılmasını rica ettim. çok teşekkürler...

Back
X