Annemle Anlasamiyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrs20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mrs20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
16
0
36
Denizli
bu konu acma olayini bi türlü ögrenemedim ben ama insallah dogru yerde aciyorumdur.. Hanimlar annemle cok tartisiyoruz.. hergün. ayni ortamda bulundugumuz her dakika. Adim atsam gözüne batiyor.. hic birzaman yanimda göremiyorum onu.. hicbirseyimi paylasmiyorum onunla cünkü aninda yüzüme vuruyor.. mesela atiyorum günümün nasil gecdiginden bahsederim ona veya o gün birinin bana ters gelen bir tavrini ve verdigim tepkiyi söylerim: sen zaten böylesindir, ben biliyorum, halasina cekmis, akil yok ki sende vs vs vs.. her iki lafindan biri laf sokmak.. Evin büyügü benim. eskiden kardeslerimin yapdigi hatalarin faturasini ben öderdim hala ödüyorum. Annemin agzi cok bozuk. bana saydigi laflari savurdugu hakaretleri bi söylesem dudaginiz ucuklar. Bana demedigini birakmiyor. Facebook da üye oldugum icin saydigi o laflar. Birsey de yapmiyorum. Simdi diyeceksiniz sen bi haltlar fln mi yedin de bu kadin böyle. Hayir. Sigaram yok, ickidir sudur budur bilmem, cok gezmem, arada arkadaslarla cikarim, evden okula okuldan eve. artik ne yapacagimi sasirdim gercekten. Cogu zaman susarim ama nereye kadar.. Tabiki benim de hatalarim oluyodur.. Ama tek birsey söylüyorum onun üstüne bin bir türlü laf isitiyorum.. Zoruma gidiyor, gururuma yediremiyorum.. Bi ara mutfakda salata yapicagiz cekirdekden birseye sinirlendi kudurdu da kudurdu .. o gün dayanamadim kapiyi carptim odama gecdim.. Babam duymus, ilk defa böyle birseye tanik oldu genelde calistigi icin evde olup bitenden haberi olmuyor haliyle.. Anneme kizdi, agzindan cikani kulagin duyuyormu diye .. Annemin cvpi: görüyosun dimi kapiyi carpdi.. ?????!!!!! cokk doluyummm bu konudaaa .. kime anlatiyim napim bilmiyorum... Bir söz vardir Ailenden veya esinden bahsedicegin zaman dudagini isir diye.. bu tür seyler anlatilmiyoda.. Artik bunaldim daraldim.. Sinirden agliyorum.. Onun sesini dahi duymaya tahammül edemez oldum.. bikdimmm ..

canım annendir büyüğndür,hoş görmeye devam et.belki sorunları vardır.emin ol evlendikten sonra çok iyi anlaşacaksınız.tanıdığım bir aile vardı.ana-kız sürekli didişirdi.kız evlenince birbirlerine düşkün oldular:34:

ben de annemle bu kadar olmasa da anlaşamam. hiç biz özel meselemi de paylaşmam, çare arayacağım en son insandır hatta. çünkü her zaman istemediğim şeylere kalkışır, duymasını istemediğim kişilere duyurur. diğer kardeşlerime gayet iyi davranıp bana daha gariptir ve bunu kardeşlerim de söyler zaten:) gençken çok üzülüyordum bu duruma, herkes annesine canımmm der sarılırdı, ben bi bayramda el öptüğümü bilirim onun dışında hiç hatırlamam sarıldığımı yahut güzel bir şeyler söylediğini. kendisi böyle yetiştirmedi çünkü.

ben başka bir ile tayin olmayı bekliyorum dört gözle. inşallah gidebilirsem kafam çok rahat olacak. sen de başka bir şehirde iş bakabilirsin bilmiyorum öğrenci misin çalışıyor musun. kavga etmeden konuşmayı da deneyebilirsin. rahatsız olduğun durumları belirtebilirsin. ben yaptığımda hiç bir faydası olmamıtı ama umarım sende işe yarar:)

ben de annemle bu kadar olmasa da anlaşamam. hiç biz özel meselemi de paylaşmam, çare arayacağım en son insandır hatta. çünkü her zaman istemediğim şeylere kalkışır, duymasını istemediğim kişilere duyurur. diğer kardeşlerime gayet iyi davranıp bana daha gariptir ve bunu kardeşlerim de söyler zaten:) gençken çok üzülüyordum bu duruma, herkes annesine canımmm der sarılırdı, ben bi bayramda el öptüğümü bilirim onun dışında hiç hatırlamam sarıldığımı yahut güzel bir şeyler söylediğini. kendisi böyle yetiştirmedi çünkü.

ben başka bir ile tayin olmayı bekliyorum dört gözle. inşallah gidebilirsem kafam çok rahat olacak. sen de başka bir şehirde iş bakabilirsin bilmiyorum öğrenci misin çalışıyor musun. kavga etmeden konuşmayı da deneyebilirsin. rahatsız olduğun durumları belirtebilirsin. ben yaptığımda hiç bir faydası olmamıtı ama umarım sende işe yarar:)

selam bence bu icindekileri annene acilman lazim, belki farkinda olmadan yapiyordur.. bagzen cok kardes olunca insan oyle hisseder ona acildiginda belkide rahatlarsin ..

bnde hıc anlasamam annemle ama 1 sene kadar ayrı kaldık sımdı normale donduk dıyebıırım ıns sızde duzelırsınız
bnden sana tavsıye annenı oldugu gbı kabullenmeye bak canım cunkı degıstıremıyorsun kımseyı

selam bence bu icindekileri annene acilman lazim, belki farkinda olmadan yapiyordur.. bagzen cok kardes olunca insan oyle hisseder ona acildiginda belkide rahatlarsin ..
yok canım bunlar bilinçli, zaten konuşmayı denemiştim daha önce ama dinlemeden sürekli kendi konuştuğu için bir çözüme varamadık. ben de fazla yakınlaşmıyorum yani tabi soğuk değil aramız ama bir derdim olduğunda asla ilk gittiğim kişi olmamıştır. daha önceleri böyle sıkıntılarımı ona söylediğim zamanlar beni çok büyük çıkmazlara soktuğu için artık akıllandım:)

bnde hıc anlasamam annemle ama 1 sene kadar ayrı kaldık sımdı normale donduk dıyebıırım ıns sızde duzelırsınız
bnden sana tavsıye annenı oldugu gbı kabullenmeye bak canım cunkı degıstıremıyorsun kımseyı

Canım yanlış anlamayın ama annedir yaa,oturup alın kahvelerinizi bi konuşun neden böyleyiz diye..Ben de bekarken annemle tartışmışımdır ama büyütmeden kapatmışızdır.
3 senelik evliyim ama şimdi anneme daha da bağlıyım..Evlenince değerini daha iyi anlarsınız biraz alttan alın bence..

Hatta geçen burda "annemi özlüyorum"diye bir konu açılmıştı annesini kaybeden arkadaşlarımız vardı okurken gözlerim doldu...Bunları bir düşünüp halinize şükredin bence...

olmuyor ya nasil oturup konusayim bilmiyorum:( artik tahammülüm kalmadi... ayni sey birazönce yine oldu.. Ben annem söylenmeye baslayinca dayanamiyorum gidiyorum uzaklasiyorum ondan .. sonra isler yarim kaldi ve babam geldi biz sana herseyi söylicekmiyiz diye firca atti bende toplicakdim annem böyle böyle dedi dedim.. böyle saygini kaybedersen seni adam yerine de koyan olmaz dedi .. ya delircemmmm :(((((( ne yaptimki ben ama yeter :((((( bu yaklasik 7 senedir böyle... bikdim kizlar icimden diyorumki bazen allah alsin canimida siz bayram edin o derece oldu .. iyi degilim dayanamiyorum

Olaya başka boyuttan bakalım.

Annen senin bir davranışını halana benzetmiş ya hani?

1. Sorum annenle halanın arası nasil?

2. Sorum halana fiziksel olarak benziyor musun?

Cevaplarına göre yorum yazıcam..

mrb,

canim uzulme, benimde durumum senin gibiydi. Annem çok evhamli ve sinirli bi yapiya sahip. Babama kizinca bile sinirini benden alirdi. çok bunalmistim, piskolojimin bozulmaya basladigini fark etmestim. Ne yapsam, ne soylesem ona yaranamazdim.

Ilk once anneni boyle kabullenmeye çalis, çunku can çikar huy çikmaz.
Ben bu yil, annemlerden uzak bi sehire hem çalisiyor, hem okuyorum; evt yoruluyorum ama en azindan kafam rahat. Hem annemlede aram duzeldi. Daha iyiyiz.

Istersen bi dene, inan biraz uzaklasmak daha iyi gelecek.

Ve sunu soylemek istiyorum, yagmurdan kaçayim derken sakin doluya tutulma. kendi ayaklarinin ustunde durmaya çalis. Hiç kimseye guvenme. Inan bana sen kendine deger vermezsen, hiç kimse sana deger vermiyor. Insallaah, ilerde okuyup, iyi bi yerlere geleceksin. Ve o zaman, ve o zaman hersey daha iyi olacak.

Ama simdi sabretme zamani, inan bana hersey yoluna girecek.

:( bende anlaşamıyorum ne desem ona yanlış geliyo ve ağlıyo kendimi çok kötü hissediyorumm :@@@@

bende annemle hic anlasamazdim halende anlasamiyoruz karakter meselesi zit karakterler

bazı arkadaslar konusmayı dneyın demıs
ben cok konustum , ona defalarca senın bu davranısların karsısında cok uzuluyorum seen burada hatalısın
bn boyle boyle yaptıgın ıcın senı sevmemeye basladım artık dıye defalarca anlattım sonuc ne mı oldu ?
ertesı gun yıne aynısını yaptı hıc ders almadı maalesef
suan ıyı olmamızı bnm calısmama baglıyorum
12 saat calısıyorum sabah cok erken cıkıp aksam da 8 gbı gdıyorum eve bna satasmak ıcın zaman bulmıyo maaleseff:9:

Halam görümceligi zamanin da iyi yapmis .. pek sevmez aslinda ... ama hani gecmisde kaldigi icinde düsman degiller .. fiziksel olarak yüzüme bakdiginiz da az cok halalarimi animsatirim ..

Halam görümceligi zamanin da iyi yapmis .. pek sevmez aslinda ... ama hani gecmisde kaldigi icinde düsman degiller .. fiziksel olarak yüzüme bakdiginiz da az cok halalarimi animsatirim ..

Annelik dokuz ay karnında taşıyıp, Bir süre fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak değildir.
İnsanların sadece bedenden ibaret olmadığını bilerek, evlatlarının beden ve ruh sağlığını korumaktır.

Back
X