canım hakkaten çok üzüldüm ben annemle anne - kız değilde bi arkadaş gibiyiz benim herşeyimi bilir herşeyimi ona anlatırım benim annemde tam tersi sakin bi bayan bu zamana kadar bana veya diğer kardeşlerime bağırdığını dahi duymadım acaba yanlış anlama ama canım annenin sorunlarımı var yani ailevi sorunlar
bız de hıc anne kız gıbı degılız malesef... kucukken teyzem kuzenlerımın saclarını tarayıp toplardı ben ona ozenırdım.. ereken hıc bır zaman annemı arkamda gormedım, her zaman kendı basımın caresıne bakmısımdır bı sekılde.. unıwersıteyı ayrı sehırde okudum bı kere cok hasta oldum hastaneye yatma durumu wardı, bakılmam lazımdı gelmedı sen gel teyzenler bakar sana burda dedı (calısıyor) ızın almadı benım ıcın..tasındım aynı sehırdeyız gelıp bı bardak koymadı kutulara.. yardıma ıhtıyacım olan hıcbı seyde yanımda olmaz ama benden we esımden neler bekler..katıdır merhametsızdır...ewlenırken gelınlıgımı aldıgımda bı kere cok yakısmıs ınsallah mutlu olursun demedı.. herkes dedı o demedı.. aksıne cok aglıcaksın cok mutsuz olucaksın dedı kı ıstemedıgı bı ewlılık degıldı hersey yoluyla yordamıyla oldu.. hıcbır seyımı begenmedı.. takdır aldım hep, bı kere bılgısayara notlar yanlıs gırılmıs dıye tesekkur aldım 1 hafta ewe gıdemedım korkudan.. hep eksık gordu hep yuzume wurdu herseyı.. kıloluyum goz zewkımı bozuyosun dedı (guya zayıflamam ıcın dıyo bunu).. off off yaramı destın arkadasım.. sımdı konusmuyoruz annemle 15 gun falan oldu.. sebebı de ben tasınırken hıc yardıma gelmedın keske gelseydın demıs olmam.. hayırısı olsun ama bazı acıkları kapatamıyo ınsan hayatı boyunca malesef...
off offf 29 yaşındayım bende daha önceki yıllarda bunun eksikliğini gördüm hep
arkadaşlarıma bakardım anneleriyle herşeylerini paylaşırlardı
o kadar çok özenirdimki anlatamam
ben ise anneme bırak arkadaşımı anlatmayı kendi özel bir sorunum olsa bile anlatamazdım
çünkü annem hiçbi zaman bana bu yakınlığı gösteremedi
hiç bişeyimizi paylaşmadık paylaşamadık
annem evde sadece yemek yapan ev işi yapan biriydi
babam uyuduğunda bizlere sessiz olun diyerek kızan biriydi
tamam büyüdükçe anlamaya çalıştım
köyde büyümüş kimsesiz gariban büyümüştü annem
annemi hoş görmeye çalıştım asla şikayet etmedim
ama içimde bir yara gibi kaldı
aklıma geldikçede kanıyor işte
Benim annem de köyde büyümüs kalabalık bir aile' den geliyor anaannemin yetistirme tarzından dolayı böyle diye düsünüyorum kendileri anlatır, anaannem onları hic hos tutmazmıs sert yüzünü göstermis hep, annemin bizi sevdigini bilmeyiz diyorlar. Aynı sekilde kuzenlerim olmak üzere bende annem ve teyzemler gibi büyüdüm. Yani bu kural mı? Annem neden annesi' nin onu büyüttügü gibi büyütmüs ki bizi? Öyle birsey ki ne kadar onaylamasam da bende annemin kızıyım!
benim annem 17 yaşında köyde evlenip istanbula gelmiş.21 yaşında ben olmuşum,22 yaşındada erkek kardeşim.yani çok çok erken anne olmamış.
buna rağmen,8 yaşına kadar da herşey normaldi ya da ben öyle zannediyordum.8 yaşındayken,babamın akrabalarının yanından anne akrabalarının
yakınına taşındık.yani teyzemler ve dayımların olduğu yere.
annem günün büyük bir kısmını teyzemlerle ve kendinden 10 yaş küçük olan teyzemin kızlarıyla geçiriyordu.gerçi bizim yemeğimizi,temizliğimizi ihmal etmiyordu
ama ne bileyim sanki onları daha çok seviyor gibi geliyordu bana.çocuk halimle böyle düşünüyordum.bir de ben anne tarafına benzemem.baba tarafına benzerim.
sürekli bunlar konuşuluyordu,hiç bize çekmemiş.onlara benziyor diye.yani ben çirkin ördek yavrusuydum.oysa ben anneme benzemek,onun gibi güzel olmak
istiyordum.annem beni hiç güzel kızım diye sevmedi,hiç şöyle içten sarılıp kocaman öpmedi.gerçi babamda sarılıp öpmedi ya..o zamanlar ayıp sayılırdı,babaların çocuklarına sarılıp
öpmesi.
ilk regl olduğumda henüz 12 yaşındaydım.tabi bana daha öncesinden kimse birşey anlatmadığı için ne olduğunu bilemeden anneme koştum,öyle çok korkmuştum ki
anneme söylediğimde okkalı bir tokat yedim.ne olduğunu anlayamadım bile,çok ağlamıştım.yine bir açıklama yapmadı.yapmadılar.
zaman geçtikçe anladım ne olduğunu.dedim ya çirkin ördek yavrusuydum.etnik köklerimden dolayda bayağı bir kıllıydım.kaşlarım çok kalındı (orta biri bitirdiğim sene)
teyze kızlarım ve mahalledeki diğer genç kızların el birliği ile incecik kaşlara sahip oldum.annem karşı çıkmadı bu olaya ve diğer bölgelerimde ki tüylerde o tarihten sonra
düzenli bir şekilde, evde yapılmış ağdayla alındı.sürekli ağlıyordum hem canım çok yanıyordu hem de kötü ve çirkin bir kız olduğum için bunun bana bir ceza olduğunu
düşünüyordum.düşünün sokakta arkadaşlarınızla ip atlıyorsunuz.birden anneniz sizi eve çağırıyor ve işkence başlıyor.(bana göre o zamanlar işkenceydi bu olay)
çünkü henüz çocuktum ve bunun güzellik ya da temizlik için yapıldığının farkında değildim.bana göre ben bir suç işlemiştim ve annem bana ceza veriyordu.
lisedeyken farkettim bazı şeylerin yanlış olduğunu ve karşı çıktım.o da beni kendi halime bıraktı.(sadece bu konuda)
arkadaşlarım bazı yerlere giderken sadece annelerinden izin alırlar,babalarını anneleri idare ederdi.ben anneme söylediğimde baban kızar asla göndermem derdi ve ben gidemezdim.
babam duymaz derdim.(nihayetinde adan sabah işe gidip akşam gelen bir insan)olmaz ondan gizili birşey yapamam derdi ama teyze kızlarımla,sevgilerini idare edebilmek için
gerektiğinde çokta güzel gizli işler çevirirdi.biz istanbulun sayfiye denilen o zamanlar yazlıkçıların ve denize girmek için gelenlerin olduğu bir semtte büyüdük.benden başka herkes
yazın denizdeydi.(kız erkek bütün kuzenler)sadece ben gidemezdim.hafta içi plaj daha sakin olurdu,yalvarırdım anne ne olur kuzenlerimle gideyim diye.kesinlikle hayır derdi.
onlar giderdi ben evde tek başıma otururdum.lisede evimize çok yakın bir yere pikniğe gidilecekti.(yürüyerek yarım saat)göndermedi.bende okula gidiyorum diye çıktım
ve arkadaşlarımla pikniğe gittim.okul üniformasıyla pikniğe gelen tek kişi bendim,öyle çok utanmıştım ki,o pikniği hayatım boyunca unutamam.
arkadaşlar çoooooook uzun oldu biliyorum ama içimde kalmıştı bunlar.yıllardır kimsyeye anlatamadım.sonuç ne derseniz liseyi bitirdikten 1 yıl sonra evlendim.
şimdi koskoca bir kadınım.kendim anneyim.bir oğlum var.eş durumuna hiç girmiyorum bile.ama şuna inandım ki sessiz insan olmak iyi birşey değil.çok eziliyorsunuz hayatta.
canım annem ve canım babam şu anda beni çok seviyorlar(öyle diyorlar)ikisi de yaşlandı. hem maddi hem manevi her zaman onların yanındayım.allah bana ömür verdikçe de yanlarında
olacağım.ama hala anneme en ufak bir sıkıntımı anlatmam,anlatamam .sormazda zaten .bazı hastalıklarım var, anlatmamı istemez üzülüyormuş.o ise bana sürekli dert yanar,
yine de canları sağolsun diyorum.
benim kızdığım şey şudur ;
tamam annem köyde büymüştü pek bişey bilmiyordu belki yetiştirilme tarzı böyleydi ama ne bileyim sonunda şehirde yaşıyorduk
kendini yetiştirebilir geliştirebilirdi isteseydi
birde annelik farklı bişey bende anneyim şuan oğlum için herşeyi yapmaya hazırım ve yapıyorumda
peki bizim anneler isteseydi beceremezler miydi istediğimiz çok şeymi
sadece yakınlıktı arkadaş olmalarıydı ama onlar basit olanı seçti
biz buyuz dediler ve kabuklarından çıkmadı
kırgınım ama dediğim gibi asla bundan dolayı annemi üzmedim ben onu öyle kabul ettim
ne yapabilirdimki ne desem sonuç değişmezdi öylede oldu değişmeyince ben kabullendim bu durumu
sağlığına duacıyım şuan başka bişeyim yok
ama hala bir anne kız görsem kıskanırım
çünkü ben o eksikliği hep yaşadım geçmişte
Birseyden konu acıldı ve anneme icimi döktüm. Herseyi kırmadan söyledim, hic ortak bir noktamız olmadıgından, beni dinlemedigine, merak etmedigine kadar. Birsey demedi ama ne demek istedigimi cok iyi anladı ki dünden beri bana cok iyi davranıyor hatta erkek arkadasımdan bile biraz üstü kapalı da olsa bahsettim. İnsallah gecici degildir yine.
canım sen benden çok gençsin.sanırım ben senin annenle yaşıtım.sizin birşeyleri değiştirmek için zamanınız var.sen anlatmışsın,annende anlamış.senin adına
çok sevindim.umarım bundan sonra herşey istediğin gibi olur.
Bu konudan muzdarip olanların arasına beni de alın =) maalesef benim de annemle hiç bir iletişimimiz yok gibi. üniversiteye kadar bunu normal görürdüm, herkes böyle sanırdım. sonra üniversitede arkadaşlarımın anneleri ile olan iletişimlerini gördüm, herşeylerini paylaşmalarını falan...içim sızladı...
ergenlikte bu tür beklentilere çok giriyorsun, ilgi, sevgi isteği. benim de annem hayatım boyu bir defa içten sarılmadı bana. kendisi hayatta ve bu hep içimde bir ukde. fakat biliyorum ki artık sarılsam da ona bazı şeylerin yeri dolmaz. kopup giden o kadar çok şey var ki...
beklentilerini azaltıyorsun ve durumu kabulleniyorsun işte... şimdi ise artık annem benimle birşeyler paylaşmak istiyor, sevgi ve ilgi bekliyor. bunu belli ediyor. ama bunu yapamam ki, nasıl yapabilirim? ben kalbimi çoktan kapattım, artık sevmem çok zor =(
Aynen! Annesine telefonda konusurken, canım, cicim, hayatım diyenler olurdu tuhaf gelirdi. Ben benimkine anne derdim oda '' neeee '' benimkine süslü, püslü kelimeler hos gelmez, cocuguna sarılmak, onu sımartmak demektir. Kuzenim annesine sarılırdı, '' teyzem, git sevmem ben öyle seyleri '' derdi. Ne kadar anormal gelirdi onlara cocugunu sevmek, öpüp oksamak! Hic yapmadı mı? yapmıstır elbet ama bizim hatırlamadıgımız yaslarda. Simdi annem istese, bu sefer ben yapamıyorum mesela sarılamam, yapamam yani garip geliyo sanki yakısık olmayan bir davranısmıs gibi düsünüyorum sacma ama öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?