• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle ilgili dürüstçe yorum istiyorum

Bu platformdaki annelerin ve kız çocuklarının bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okurken de ona çok yük olmamaya çalıştım burslar da kazandım onu çok bunaltmadım. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım ancak puanım yeterli çok yüksek ihtimalle memurluk olacak kendi alanımdan. Erkek arkadaşım da aynı şekilde.Biz işe başladıktan 1 yıl kadar sonra evlenmeyi düşünüyoruz. İki konuyu şöyle bağlayacağım. Annem çalışan bir kadın kendi arabası da var geçinebiliyor.Şu an arabasını yükseltmek istiyor benim işe başlamamı da bekliyor çünkü destek olacağım biliyor ben de bunu istiyorum zaten tek başına yapabileceği bir şey değil.Ama bazen kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki destekten çok o miktar ne olursa olsun göze alıp ödemem gerekiyormuş düşüncesine kapılıyorum. Örnek veriyorum kendime almak istediğim araba hayalini ertelemeyi düşünüyorum. Yani maaşımı annemden ayrı bir şekilde artırıp biriktirmek yanlışmış ve ne olursa olsun önceliğe onu koymam onu mutlu etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bakın ben annesini aç açıkta bırakacak biri değilim. O bana gerçekten çok iyi bir anne oldu ben de hayatım boyunca ona destek olacağım. Ama onu mutlu eden şeyler sanki daha farklı ve ben kenarda maaşımdan rahatça artırıp kenara koyabilirken ona heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim gibi hissediyorum. Düşüncelerim sağlıksızsa da dürüstçe yorumlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir
Kaç yaşına geldim ben de senin gibi düşünüyorum.Annem çok fedakar bir kadın.Ömrünü çocuklarına adayan onlara hem anne hem baba olan biri.Bu yüzden ne yapsam hakkını ödeyemem gibi geliyor.O yüzden farklı bir yorum yapamayacağım

Bu sıralamaya sokmayı da asla anlamıyorum ben mesela.
Benim hayatımda öncelik sırası böyle olmuyor. Eşim çocuğum annem elbette önceliğim. Ama annemin sağlıkla ilgili bir konuda bana ihtiyacım olduğunda önceliğim o olur. Yani ihtiyaca göre öncelikler bazen değişir. Eşimin ihtiyacı olur en önce o gelir bazen ama bazen de anne gelir. Evlenince sevdiklerimizi geriye atmak zorunda değiliz, herkesin sevgisi yeri başka
Anne sevgisi başka eş sevgisi başka evlat sevgisi başka. Evladım her zaman en önde gelir elbette ama hastalık nedeniyle bir hafta ayrı kalmam gerekirse de giderim desteğimi veririm. İlla kural gibi bir öncelik sıralaması da olmuyor hayatta.
Evet anne sevgisi başka evlat sevgisi başka eş sevgisi başka. Hiçbiri birbirinin yerine konmaz. İnsan da elinden geldiğince imkanı oldukça sevdikleri için bir şeyler yapmak ister. Ama anne babalar için çocuğunun kendi ayaklarının üzerinde durduğunu, mutlu ve sağlıklı olduğunu görmek pahalı hediyeler almasından daha önemlidir. Çünkü o gurur duygusu ömür boyu mutluluk getirir.

Ayrıca bu forumda ne konular açıldı çocuklarına yüklü harcamalar yaptıran kaynanalar vardı. Onların eşleri "kendi ailesini düşünmedi, annesinin zevkine paralar harcadı" diye ağladığında kocaları taşlamıyor muyuz? Bu kadınlar kocalarından sıralama yapmalarını mı istemiş oldu o zaman? Bir kadının eşinden KENDi ailesine öncelik vermesini istemesi yanlış mı? Konu sahibi kendi söylüyor annemin bir eşi olsaydı ondan isteyeceği şeyleri ben yapmalıymışım gibi hissediyorum diyor. Duygularını uçlarda yaşıyor. Kimsenin anneni unut, ona bir şey alma dediği yok.

Kaç yaşına geldim ben de senin gibi düşünüyorum.Annem çok fedakar bir kadın.Ömrünü çocuklarına adayan onlara hem anne hem baba olan biri.Bu yüzden ne yapsam hakkını ödeyemem gibi geliyor.O yüzden farklı bir yorum yapamayacağım
Öyle bir Anne olarak sana diyecegim sey inan bir sey beklemiyorlar kücük hediyeler bile yeter

Bekledikleri sey Sevgi ve saygi oglusum bana normalde Annaeee diye ergen sesiyle bögürerek cagirir ama bazen okadar tatli centilmen oluyor ki eriyorum annecim dediginde

60 yasina gelince insanin Ruhunda neler oluyor bilmiyorum ama su an evlatlarimdan tek beklentim Sevgi dolu nazik ve saygili olmalari

Kendini kasma annene sevgini hörmetini göster yeter ki zaten

Ben annemi günde üc ögün ararim tek yasiyor merak ederim ben aramasam o arar bunlar bile cok degerli

Sevgili üye, ben çoğu kisinin aksine annenin beklentisini yansıttığını düşünüyorum. Beklentisi olmayan biri bunu çocukluğundan itibaren o kadar sana aktarıyor ki icine işliyor bu durum. Aman kızım oku kendine yet, uc gun yatak dördüncü gün toprak, bizim neyimiz varsa sizin, kendine harca, biriktir evlenirken lazim olur falan filan işte bilindik ebeveyn cümleleri. Bilincaltina işliyor insanın. Bilincin rahat değilse, bu konuların hiç konuşulmadığını düşünüyorsan bir miktar beklenti de vardır bence. İçinden gelip verme kismini demiyorum, kendine bir sey yapacakken huzursuz olacak kadar rahatsız olduysan bir sey vardır.
Bir yerde de demişsin ki eşi olanların yaptığı seyleri ben ona yapmam lazim diye düşünüyorum. Sağlıksız olan kısım bu zaten. Eş baska evlat başka. Sakın bu fikirlerini çözmeden evlenme. Ayrıca senin bugun kendin icin kenara atacağın para da zaten evlenirken annenin bir o kadar az yardim yapmasi demek ki o bile az şey degil.
Gün geliyor zaten hastalık, yaşlılık derken öyle masraflar edeceksin ki zaten günü bugünmüş diyeceksin. Simdi gün senin evlenme günün. Yarın elin bollaşır, annene gerçekten yardim gerekir o zaman rahat rahat edersin.

Şöyle bir durum var annem şu an öyle aylık 50 bin bile kazanan bir insan değil. Memurların bir nebze daha rahat olduğunu ve evlenince de iki memur maaşı olacağını biliyor. Kendi kazanınca göre de fazla olacağının farkında. Annemin benden direkt bir talebi yok gerçekten ancak aile kavramını tam olarak yaşayamadığından olsa gerek benden eşimle benim ilişkimi ayrı yere, kendisiyle benim ilişkimimi de ayrı yere koyup iki tarafa da aynı ölçüde yetebilmemi bekliyor gibi. Umarım anlatabilmişimdir.Bunu bazı cümlelerinden anlıyorum.
Tamam iste evlenmeden araba almasina destek ol evlendikten sonrada ufak bir miktar ihtiyaci oluyosa destek olursun yani

Öyle bir Anne olarak sana diyecegim sey inan bir sey beklemiyorlar kücük hediyeler bile yeter

Bekledikleri sey Sevgi ve saygi oglusum bana normalde Annaeee diye ergen sesiyle bögürerek cagirir ama bazen okadar tatli centilmen oluyor ki eriyorum annecim dediginde

60 yasina gelince insanin Ruhunda neler oluyor bilmiyorum ama su an evlatlarimdan tek beklentim Sevgi dolu nazik ve saygili olmalari

Kendini kasma annene sevgini hörmetini göster yeter ki zaten

Ben annemi günde üc ögün ararim tek yasiyor merak ederim ben aramasam o arar bunlar bile cok degerli
Konu sahibi için mi yazdınız karışıklık mı oldu bilmiyorum ama dediğiniz gibi annem de sadece sevgi ve saygı bekliyor.Hiç maddi beklenti içine girmedi (biz yapıyoruz o ayrı)Siz mutlu olun sağlıklı olun yeter bana diyor .Ama canım ona feda Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin 🙏🌸

Konu sahibi için mi yazdınız karışıklık mı oldu bilmiyorum ama dediğiniz gibi annem de sadece sevgi ve saygı bekliyor.Hiç maddi beklenti içine girmedi (biz yapıyoruz o ayrı)Siz mutlu olun sağlıklı olun yeter bana diyor .Ama canım ona feda Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin 🙏🌸
Senin icin ve konu sahibi icin yazdim Aynen amin

Birbirlerine destek olacakları bir eşi yok ve benim küçüklüğümden beri bu böyle. Bir eşin bu şekilde verebileceği desteği imkanım varsa aynı şekilde ben vermeliyim gibi hissediyorum
Siz annenizin eşi değil çocuğusunuz ancak benide annem tek başına büyüttü ve ben sizin ne demek istediğinizi çok iyi anladım. o içinizde ki bana hem anne, hem baba olurken kendi hayatından üzerine düşmeyen yüklerle feragat etmek zorunda kaldı düşüncesi ile bende onu çok istediği bir şeyle mutlu etmek yaşayamadığı çocukluğu ve gençliği için bir kez olsun çocuk gibi mutlu olduğunu görmek istiyorum diyorsunuz.
Değer mi evet değer, aynı şeyleri bekarken çalışırken bende yaptım.
Benim annemin hayattan beklediği yeni bir araba değil daha farklı şeylerdi elimden geldiğince yaptım iyiki de yapmışım.
Ama sizin yapacağınız şey sizi maddi olarak yoracaksa bu annenize mutluluk vermez.

Bu platformdaki annelerin ve kız çocuklarının bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okurken de ona çok yük olmamaya çalıştım burslar da kazandım onu çok bunaltmadım. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım ancak puanım yeterli çok yüksek ihtimalle memurluk olacak kendi alanımdan. Erkek arkadaşım da aynı şekilde.Biz işe başladıktan 1 yıl kadar sonra evlenmeyi düşünüyoruz. İki konuyu şöyle bağlayacağım. Annem çalışan bir kadın kendi arabası da var geçinebiliyor.Şu an arabasını yükseltmek istiyor benim işe başlamamı da bekliyor çünkü destek olacağım biliyor ben de bunu istiyorum zaten tek başına yapabileceği bir şey değil.Ama bazen kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki destekten çok o miktar ne olursa olsun göze alıp ödemem gerekiyormuş düşüncesine kapılıyorum. Örnek veriyorum kendime almak istediğim araba hayalini ertelemeyi düşünüyorum. Yani maaşımı annemden ayrı bir şekilde artırıp biriktirmek yanlışmış ve ne olursa olsun önceliğe onu koymam onu mutlu etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bakın ben annesini aç açıkta bırakacak biri değilim. O bana gerçekten çok iyi bir anne oldu ben de hayatım boyunca ona destek olacağım. Ama onu mutlu eden şeyler sanki daha farklı ve ben kenarda maaşımdan rahatça artırıp kenara koyabilirken ona heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim gibi hissediyorum. Düşüncelerim sağlıksızsa da dürüstçe yorumlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir
Tam olarak anlayamadım annenize istediği gibi bir araba almakta yardımcı olmak mı istemiyorsunuz yoksa evleneceğinizden dolayı yatırımı kendinize mi yapmak istiyorsunuz?

Böyle iyi bir anneye sahip olmanız çok büyük şans.
Bence borçlu olmayı anneye borç ödemeyi bu şekilde düşünmeyin kendinize biraz haksızlık ediyorsunuz.
Sizin okumanız burslar almanız meslek sahibi olmanız bence en lüks arabadan daha kıymetli bir şey bir ebeveyn için.
Siz onu ihmal etmeyin hep yoklayın birbirinizi gözetin bu en güzel hediye zaten.
Ayrıca da işten sonra evlilik yoluna girecekseniz zaten masrafınız olacaktır bu konuda kendiniz eşya çeyiz vs işine gireceksiniz anneden bir şey beklemeyeceksiniz bu da mühim bir şey.
İşe girer girmez istediği bir şey varsa hediye edersiniz çeyrek altın alırsınız vs.
Ama araba değiştirmek nasıl olacak olursa sizin evlilik işi ne olacak mesela nişanlınız bu konuda ne düşünecek onun maddi durumu vs nasıl bunlar hep konuşulması gereken şeyler

Back
X