Sevgili üye, ben çoğu kisinin aksine annenin beklentisini yansıttığını düşünüyorum. Beklentisi olmayan biri bunu çocukluğundan itibaren o kadar sana aktarıyor ki icine işliyor bu durum. Aman kızım oku kendine yet, uc gun yatak dördüncü gün toprak, bizim neyimiz varsa sizin, kendine harca, biriktir evlenirken lazim olur falan filan işte bilindik ebeveyn cümleleri. Bilincaltina işliyor insanın. Bilincin rahat değilse, bu konuların hiç konuşulmadığını düşünüyorsan bir miktar beklenti de vardır bence. İçinden gelip verme kismini demiyorum, kendine bir sey yapacakken huzursuz olacak kadar rahatsız olduysan bir sey vardır.
Bir yerde de demişsin ki eşi olanların yaptığı seyleri ben ona yapmam lazim diye düşünüyorum. Sağlıksız olan kısım bu zaten. Eş baska evlat başka. Sakın bu fikirlerini çözmeden evlenme. Ayrıca senin bugun kendin icin kenara atacağın para da zaten evlenirken annenin bir o kadar az yardim yapmasi demek ki o bile az şey degil.
Gün geliyor zaten hastalık, yaşlılık derken öyle masraflar edeceksin ki zaten günü bugünmüş diyeceksin. Simdi gün senin evlenme günün. Yarın elin bollaşır, annene gerçekten yardim gerekir o zaman rahat rahat edersin.