Annemle olan durum

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.530
9.165
158
İyi akşamlar hanımlar annemle ilgili aha öncede konu açmıştım. Özet geçecek olursam annemin ne yazıkki inanılmaz toksik bir ebeveyn tutumu var. Oldum olası hep böyleydi. Hastalık hastası, mağduru oynamaktan haz alan, bitmek bilmeyen dramları, yapmadığı iyilikleri başa kakması, sürekli ama sürekli negatifliğiyle ve manipülatif karakteriyle beni zehirleyen bir anneydi her zaman. Asla eleştiriyi kabul etmen en ufak bir eleştiride ortalığı birbirine katan bir kişiliğe sahip.

6 yıl önce babamın onu aldatmış olması tuzu biberi oldu ve benim için kabus dolu günler başladı. Ne boşanabildi ne önüne bakabildi. Babamla inanılmaz toksik bir ilişkileri var ve beni her daim bunun ortasına sokmaya çalışıyor ikiside. Annemin sayısız sinir krizlerine, bitmek bilmeyen depresyonuna ve bununla birlikte sürekli benide aşağı çekmesine maruz kaldım. Bir keresinde aradı beni yine sinir krizi geçiriyor babana söyle hemen gelsin eve (tartısmışlardı babamda uzaklaşti evden) yoksa yakarım bu binayı falan dedi. Eşimle koşa koşa gittik evde kimse yok aklıma bodrum katına bakmak geldi oraya inince bodruma ip astığını gördük yine sinir krizi geçiriyordu. Eşim zor sakinleştirdi. O dönemler anneme destek olmak için kendimi paraladım resmen. Aradan bir iki yıl gecti yine bir gün aradı beni sinir krizi geciriyor telefondan sesi ogluma gitti hıçkıra hıçkıra ağladı cocuk. Aldım psikologa götürdüm türlü bahanelerle bıraktı. Tükendim artık.

Gezmelerinden, tatillerinden, keyiflerinden asla ödün vermiyorlar ama benim yanıma geldikleri andan itibaren baslıyorlar söylenmeye yada birbirine laf sokmaya. En son olayda yine beraber il dışına gezmeye gitmişlerdi ertesi sabah babam annemi kahvaltı için bana bıraktı kendisinin hastanede randevusu vardı. Ya gidip gezip tozmuşsunuz gelmişsiniz ben iki küçük cocukla çalışıp onlara düzgün bir hayat sunmak için kendimi paraliyorum. Para içinde yüzmenize rağmen gram faydaniz yok zaten manevi desteğiniz zaten yok bari huzursuz etmeyin. Babamla ilgili yine onu evden atacağım bu gidişle gibi söylemlerde bulununca bende kayış koptu ve beni daha fazla problemlerinize bulaştırmayın artık duymak istemiyorum bunları yeter dedim. 6 yıldır bu cenderenin içindeyim kaldıramıyorum artık sizin problemleriniz yüzünden sağlığım bozulacak dedim. Artık haykırdım anneme senin evladınım ben ya göz göre göre kötülük yapiyorsunuz bana, iki küçük cocuğum var benim düşünmem gereken ama sizin problemleriniz yüzünden psikolojim bozuldu başımı alıp uzaklara gidesim var dedi. Ağladı küstü tamam o zaman ben senin için bir hiçim bundan sonra vs vs. dedi çekti gitti evimden.

O günden beri hiç aramadım o aradı iki kez birşeyler sordu kapattı. İçimden artık asla yanlarına gitmek onlarla vakit geçirmek gelmiyor. İçimi boşalttıgım için rahatladım biraz ama yinede huzursuzum. Yine kavga edecekerimi annem yine öyle bir saçmalığa kalkışacakmı falan diye bilinç altım sürekli yoruyor beni. Ben ne yapacağım bunlarla nasıl huzura ereceğim bilmiyorum. Beni negatlifliklerinde boğmalarına daha fazla müsade etmeyeceğim ama bu huzursuzluktan nasıl kurtaracağım kendimi?

Son düzenleme:
Siz yanlarında olsanız da olur bir şey olacağı varsa.
Anneniz boşanmamayı kendi seçmiş. Senelerce eşini, ilişkisini düzeltememiş. Saplanmış kalmış. Kurtulmak istediğini de sanmıyorum. Yani siz hiçbir şey yapamazsınız.
Onlar sizin ebeveyniniz. Siz onların değil.
Benim anne babamda çocukluğumdan beri oldukça toksik bir ilişkiye sahipti. Yaşadığınız bunalımı tahmin edebiliyorum.
Yapabileceğinizi yapmışsınız zaten evlat olarak. Biraz da onlar akıllarını başına alsın.
Anneninizin küsüp sonra zaman geçince araması kontrol için.
Sorunları harici kendisi ile görüşün. Babanız ile sorunlarından bahsettiği an " Anne iki seçeneğin var. Ya bu deveyi güdeceksin. Ya bu diyardan gideceksin. Ya boşan ya da sorunlarını babamla hallet. Ben senin çocuğunum kocan değil. Benimle bir sorunun yok. Artık bu konuda kesinlikle seninle konuşmak istemiyorum. Yıllardır hem kendinizi hem beni tükettiniz." deyin. Ve asla sınırı aşmasına izin vermeyin.
Tülay Kök hanımın YouTube da hem sorunlu anne baba ilişkisi hem de anne kız ilişkisi üzerine videoları var. Yol göstermesi açısından izleyebilirsiniz.
Bir psikoloğa da gidebilirsiniz. Bazen anlatmak ve anlaşılmak bile çok fazla yol kat ettiriyor.

aslında gayet memnun oldukları hayatları var ama ilgi bağımlısı oldukları için sizi emmek adına hep olumsuz konuşuyorlar. Mutsuz olan bir şekilde boşanır. Bir şekilde yoluna bakar ama anneniz hem sizi şarj cihazi olarak kullanıyor. Sıkılıp bunalınca siz varsınız ama ötesinde yoksunuz. Yerinizde olsam asla dinlemem.bir süre Eve almam, telefonlara çıkmam

Çok güzel özetlediniz aynen öyle malesef. Yıllarca ruhumu emdi tüketti beni, bana verdiği zarar umrunda bile olmadı. Yurt dışına gidiyorlar senede 2/3 kez oradayken herşey yolunda geziyorlar eğleniyorlar. Buraya geliyorlar ertesi gün başlıyor annem söylenmeye kardeşlerimle ilgili gelinleriyle ilgili. Ee ordayken şen şakrak vakit geçiriyordun onlarla garezin banamı? Babamla yine gidip geziyor alisverişler yeme içmeler. Şu an villa yaptırıyorlar onunla ilgili plan yapıyorlar bir yandan havuzu şöyle olsun mutfağı böyle olsun. Benim yanıma gelincede boşanmadigıma çok pişmanım keşke boşansaydım vs anlatip duruyor. Dalga geçiyor benimle sanki. Umarım annem bu saatten sınırını aşmaz çünkü gram tahammülüm kalmadı.

okuyunca yanliz degilmisim dedim, seni cok cok iyi anliyorum. Biz de kardesimle hep kavga gürültü icinde büyürdük, bu yasima geldim, anne oldum, hala hakem görevi yüklemeye calisiyorlar. Asla bosanamadilar ve asla gecinemedilerde. Anne babasi gül gibi gecinip giden insanlara hep cok özendim, icimde bir yaradir. Artik cok fazla üstüne yük yapmamaya calisiyorum, cünkü artik cocugum var ve dikkatimi ona vermek istiyorum full. Ben de senin gibi öfleleniyorum
cogu zaman, cünkü cocuklarin önünde bari kavga etmeyelim gibi ince bir düsünceleri bile olmadi hic. Hayatim hep kötü birsey olacak kaygisiyla gectigi icin zaten anksiyete ve depresyon yakami birakmadi. Insan bi zaman sonra artik sadece huzur istiyor, bıkıyor. Rest cekmekle iyi yapmissin.

İnan benimde içimde yaradır. Kendimi bildim bileli hep huzursuzluk vardı hayatımızda. Bir dönem iyise bir dönem mutlaka kötü geçmiştir. Annemin çocuk gibi davranıp ondan sorumluymuşum gibi davranmamı beklemesi delirtti artık beni. Başka annelere bakıyorum dağ gibi kızlarının arkasında duruyorlar her türlü yardımına koşup güzel bir aile ortamı sunuyorlar. Benim annem ise dikkatleri üzerine çekmek için kendine mutlaka bir mağdur rolu bulup uyarlıyor sürekli. Bıktırdı beni artık hayattan soğuttu. Onun yüzünden iç huzurum kalmadı ya.

Mesafenizi koruyun yüz verdiiğiniz an annenin yine anlatmaya söylenmeye baslayacak. Merak etmeyin hiçbir şey olmaz. Kendinizi kötüde hissetmeyin.
Cocuklarınıza kendi ailenize odaklanın. Onlar değişmez, siz görmezden gelmeyi ögrenmeniz gerel

Annenin “toksik” tavırları çok detaylı şekilde anlatılmış:
Manipülatif, dramatik, istismarcı, kriz çıkaran…
Ama baba?
Sadece “aldattı” ve sonra sahneden sessizce çekilmiş gibi.
Ne sorumluluğu sorgulanıyor, ne davranışları, ne de bu travmaya olan katkısı konuşuluyor.
Oysa baba da kızını koruyamamış.

Bunun altını çizmemin sebebi, içselleştirilmiş toplumsal rollere olan bağlılık.
Yani bu rollere bağlılığın bu şekilde ise kendi rolünede bağlısındır.

Böyle bir yapıda, “çocuk olmak” tüm yükleri taşımak anlamına geliyor—gereklisiyle gereksiziyle.

Ben olsam, oturur sakince en baştan düşünür, sınırlarımı net bir şekilde çizerdim.

Kendi eşimi ve çocuklarımı önceliğe alır, aileme karşı daha mesafeli, yorumsuz ve müdahalesiz bir tavır takınırdım.

Dinler, geçer, yollar; ama artık yüklenmezdim.

Sınırlar kitabını okuyun, sınır hakkında bütün kitapları okuyun videoları izleyin. Anneniz bencil, toksik fizikten uzak durmanıza yada tartışmanıza gerek yok sadece sağlıklı sınırlar çizin.
Benim ablam böyle ben görüşmüyorum tabi sizin anneniz sizin durumunuz daha zor.

Şuan yeğenim büyüyor böyle bir evde.. toksit annesine annelik yapıyor.. ne yaparsa yapsın hep eksiği görülüyor ,asagilaniyor ,kucumseniyor .. anne baba sürekli tartışma ,küçücük bedene suçluluk,değersizlik hissi yüklenip duruyor.. ben teyzesi olarak gözlerinde ışığın nasıl kaybolduğunu izliyorum sadece.. zira annesi dışarıya mükemmeli oynuyor ve asla eleştiri kabul etmiyor..
Evlenmeden önce keşke sağlığa dikkat ettikleri gibi ruhsal durum içinde bir araştırma yapılsa ,ah keşke adamlar böyle ortamda çocukların kötü etkilendiginin farkında olsa ve yavrularını korumak için ne gerekiyorsa yapsa..
Keşke bütün çocuklar huzurlu bir ortamda büyüsü..
Kendi huzuruuza odaklanın ,gerçekten artık hakkınız tüm negatiflikten uzak kalmak.. gerekirse ayda bir arayıp hal hatır sorun öyle üstten, görüşmemeye bahene bulun ,gerekirse evinizi uzağa taşıyın.. bikkinliginizi anlıyorum ,artık insanın küçücük bir yukses sese bile tahammülü olmuyor ,zeten çocukluğumuz çalınmış ,gülümseyerek hatırlayacak bir anı bile bırakmamışlar elimizde.. hep kaygı hep dram. Artık huzurunuzu siz sahiplenin ,çocuklarınızın güvenli ,huzurlu annesi olun..
İçinize ferahlık diliyorum...

Öğrencilk dönemimde defalarca kez anlamsız triplerine maruz kaldım. Evin ikinci annesi benmişim gibi davranmamı beklerdi ev işleri ve ikiz kardeşlerimin bakımı/sorumluluğu konusunda. Sürekli beni suçlayacak bana kendimi yetersiz hissettirecek birşeyler bulurdu. O huzursuzlukla başa çıkmanın tek yolu kitap okumaktı o dönenler benim için. Odama çıkar saatlerce kitap okurdum asla çıkmazdım odamdan. Tavırları geçene kadar duygularımı içime atardım sonra bana yine normal davranınca dünyalar benim olurdu. Çok zarar verdi bana çok.

Onlar bunca yıl size acımamış,bu yükü kaldırır mı,dayanamaz canına kıyar mı? dememişler.Varsa yoksa kendi tatlı canları,kendi kaprisleri .Size acımayana sizde acımayın ,intihar etmek isteyen maalesef bunu sessizce ,aniden yapıyor.Bu öyle sessiz bir vazgeçişki......
Anneniz sadece Show yapıyor arada egosunu tatmin ediyor ,rahatlıyor arkada nasıl enkaz bırakmış umrunda değil fazlasıyla bencil ...

Artık etmezler..eltimle eşi aynıydı tatile gider para harcar sonra gelirler kaynanama biz bosanıyoruz bilmem ne derlerdi. O da bosanmasınlar diye dil dökerdi para verirdi vs. Y8llardır böyleler. Sonra bir gün siz bilirsiniz bosanırsanız demiş. İki yıl boşanma lafı duymadık. Şimdi yine başladılar bişanıyoruz vs diye kaynanam yine para veriyor nazlıyor dil döküyor vs.
İlgi çekmek için yapıyor. Siz karısmazsanız biter demiyorum ama baya azalır . Maksat sizi darlamak belli. Aramayın sormay8n. Arrasa kısa konuşun nasılsın demeyin

Merhaba kitabın yazarı kim

İnsanlar başkalarıyla pasta yerler size gelince şeker hastası olduklarını anlatırlar diye bir söz var. Ailenizde böyle. Tatlısı dışarıya, acısı içeriye.

Bir şey yapar kendine diye korkuyorsunuz ya hani, korkmayın yapmaz. Konuşarak zaten tüm zehirini akıtıyor dışarı etrafına. Siz hasta olursunuz ama ona bir şey olmaz içinde tutmuyor çünkü.

Kayınvalidem kayınpederim aynen böylelerdi kayınpederim vefat etti ve toksiklik bitti. Eşimle ben yada herhangi biri misafirliğe gittiğinde birbirlerini yer, hakem tutarlardı ama kimse yokken çıtları çıkmazdı. Eşim çok üzülüyordu bu duruma, bana mahcup olduğunu düşünüyordu stres oluyordu.

Bir gün yine gittiğimizde tam başladılar kavgaya dedim '' yeter ama artık. Her geldiğimizde biriktirip biriktirip yanımızda kusmayın. Neyse derdiniz kendi aranızda halledin. Hadi ben el kızıyım unuturum kavganızı bana ne der geçerim ama oğlunuz bana ne diyemiyor, stres olup hasta oluyor. Madem biz yokken iyisiniz, kimse yokken sesiniz çıkmıyor biz bir daha gelmeyelim. Kayınvalideme döndüm anne sen de mutsuzsan dayanamıyorsan boşan o zaman gel biz sana bakarız dedim. O oldu bir daha önümüzde yapılmadı. Ki benim kayınpederim dünyanın en geçimsiz, en aksi, en huysuz adamıydı o bile ses edemedi.

Siz de annenize net sınır çizmelisiniz. Boşan ayrı ev tut yaşa madem öyle daha mutlu olacaksan yap bunu ama beni karıştırma çocuklarım etkileniyor bana söylenme artık istemiyorum deyin. Gerçektende karışmayın, aramayın, ilgilenmeyin. Net olun, sınırlarınız net olsun geri adım atmayın. Pes edecektir eminim.

Sizi aglama duvari görüyorlar belli..muhtemelen güçlü bi karektersiniz ve kendi sorunlarindan sizinde sorunlariniz, ihtiyaclariniz olabilecegi kismini coktan gecmisler..varsa yoksa onlar..bu derece degil ama bi benzeri benim annem basim agriyor dersen ilac vereyim mi demez benimde basim cok agridi der...uykusuzum dersen en uykusuz benim der....bugun uzuldum dersen asıl ben bi uzulmusum ki der...hatta cok yorgunum dedigimde bende camasirlari aldim kirli sepetine attim sonra makineye koydum yikadim astim kurudu topladim aldim katladim yerlestirdim ben yorgunum demisligi bile var..ulan alti ustu camasir yıkanmış yerlestirmissin diyemiyorsun...uzgunum bu saatten sonra degismeyecekler ve yine uzgunum eger aramazsaniz konusmazsaniz ilerde icinizde kalacak keske diyeceksiniz biseyler degisirmiydi diyeceksiniz en iyisi mesafeli nasilsin iyisini sorup bildiginiz..basit bi iliski...rahatsiz eden konulara her girdiginde konuşmayı kesmeye devam edin ama tamamen iletisimi kesmeyin derim

Ben de sizin gibi insanları anlamıyorum. Zaten bu durumu altı yıldır çekmeniz abes. Bekleyip bekleyip sonra büyük patlamışsınız. Ben annem bunu yapacak ilk çelişkisini ilk eleştirisinde hemen yüzüne vururdum. İkinci defa anlatmaya kalktığında da sustururdum. Bu kadar beklerseniz ipler tamamen kopabilir. Bu tüm ilişkiler için böyledir rahatsızlık duyduğunuz ilk an söylemelisiniz kendinizi tutup tutup yıllar sonra büyük patlayarak değil. Ayrıca gerçekten intihar edecek olan insan intihar edeceğim diye ortalığı ayağa kaldırmaz zaten. Benim görümcem de habire intihar sözünü ağzına alıyordu çünkü onu tek takan bendim. Sonra bir gün intihar intihar diyorsun intihar et de sen de kurtul biz de kurtulalım diye espriyle karışık bir laf söyledim o gün bugündür intihar lafı ağzına almıyor

yapabilecegin tek birsey var o da mesafe koymak. Destek olamayan köstek de olmasin. Annemizi babamizi secemiyoruz ne yapalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…