annemle olan minik sorunlarım

ehl-i keyf

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
3.208
5.054
ben yapı itibarıyle sakin bir insanım ev konusunda da öyle çok derli toplu degilim ancak en ufak bir kağıt parçasını dahi görmeye tahammül edemem eskiyen kıyafeti hemen atarım özellikle eşarp çorap iç çamaşırı hiç durdurmam en ufak yıpranma görürsem direkt çöpe gönderirim petşişeler yoğurt kovaları asla durmam yani fazlalığı affetmiyorum annem ise tam tersidir biriktirir de biriktirir nasıl anlatsam evinde 30 yıllık biblolar yapay çiçekler promosyon bardakları vb. Gelelim asıl meseleye Allah bin kere razı olsun iki küçük çocuğuma baktığı için evimizdedir.artık evimi öyle ezberlemiş ki seni n şöyle kabın vardı şöyle elbisen vardı sürekli sorguya tutar kırılan oyuncakları çöpe atarım ona o kadar para verdin niye attın anne çocuk oynayamıyor ki diyorum anlamıyor dolabımı düzenliyorum rengi ağarmış 6 yıllık bir hırkam var ve üzerine çamaşır suyu dökülmüş penyem vardı çöp kutusuna atmıştım ertesi gün baktım yıkamış sermiş artık dayanamadım anne evime karışma dedim dolayısıyl kırıldı bana bende mi sorun :KK43: ne yapayım

Anneler fazla ekonomikci oldugu icin oyle yapiyordur. Siz o gormeden atin. Ama esya tipi seyleri cope atmak da bana kotu geliyor ya. :KK43: Bi posete doldurun oyle verin copcuye eger az giyilmesse birisine de verilebilir. Hatta bence onlardan cok guzel ttoz bezi yer bezi olur. :KK70: :KK70: Anneye caktirmadan atin bence.

Çok takılma bence. Hem annen, huyunu değiştiremezsin. Hem de çocuklarına bakıyor, o kadar hatır olsun. O görmeden at sen gene. Sorduğunda geçiştir. Benim annem de atmayı hiç sevmez, ben de fazlalığa dayanamam. Bazen tartışırız. Çaktırmıyorum çok.

Ayy aynı annem. Mutfakları amerikan. Gitmiş iki yerede masa kurmuş alan daralmış iyice. Anne birini kaldır gezmeye yer kalsın. Cevap ; siz bana karışmayın :KK57:

Ya arkadasım inan rengi filan kalmamış hani yerlere de yer bezi alıyor um özel öyle eski kıyafet kullanmayı sevmiyorum ya eskiyen ayakkabıyı attırmaz bagda bahcede giyilir evinde belki otuz çift eski ayakkabı var bu mantıkla saklanan gecen market poşetleri birikmiş bikaç tane ayırdım gerisini çöpe atacaktım ki yakalandım aldı evine götürdü ya

Ama işin kötü tarafı çok aşırı ekonomik çok üzülüyorum başındaki yazmayı iyice rengi atana kadar örter bluzları da öyle kendine yeni atlet almaz eskiyen tişörtleri atlet gibi giyer ne bileyim bu kadarı da kendine zulüm gibi geliyor

Haha bu sorunlar benimde sorunlarim ama cözüm bulamiyorum maalesef anneannem benim sorunum genelde eski toprak yani onlarin böyle alisklanliklari var ve atmaya kiyamama hastaliklari var sen gizliden atacaksin baska caren yok :KK70:

onlar bizim yaşimızdayken atma lüksleri yoktu.
eskiden yeni yapar hepsi böyle.
bende atarım ama annei anlıyorum.
herşey elleri altında değildi kullan at devri olduk ya kolay adapte olamıyorlar,biz onlara olamadigimiz gibi.
sakin sakin sakin kırma kadını
kırmak için bile bulamayacaksin ilerde..

normal olan sizsiniz ama onlar biz gibi yetişmediler ki, hepimizin annesi buna yakın davranışlar yapıyor, karışmayın istediği gibi yapsın, siz arada ona çaktırmadan toparlarsınız.

Çok üzülüyorum ,içim acıyor böyle yazıları okurken.Cefakar annelerimizin yaşadığı şeyler öyle içlerine işlemiş ki atamıyorlar.Aman anne at diyorum yamarız orasını içten bi dikiş atarım diyor dayanamıyorum.Dışarıda yemek yerken en ucuzunu seçmesine dayanamıyorum,kaç para tutacağını hesaplarken yemeğin lezzetini alamamasına katlanamıyorum.Onun o içine işlemiş yokluğun acısını yaşıyorum onun gençlik günleri geliyor aklıma.Geçmişi silemiyorum,tamam annecim diyorum .Benim de kanayan yaram bu ama bakış açım başka..

aynı kendi annem sonunda..bir oda açmıştı sırf çöpe atılacakları biriktirmek için..maalesef bu huy geçici değil..ömür boyu gider bu alışkanlık..biz kendi haline bıraktık..bir çöp odamız vardı..arada girer okşar sever..dizer havalandırır çıkardı..:mad:

X