annemle yüzleştik

Yokki67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2020
109
21
48
25
dün annem uyuyordu buzdolabını açtım yine çöpten getirdiği gıdaları gördüm çıldırdım ablama gösterdim bir de bilerek etiketlerini sökmüş tarihleri geçik olduğu için ağladım bıktım artık annem uyandı ağladımı fark etti muhtemelen yine çöpten getirmişsin her şeyi diyerek yüzüne vurdum bahane uydurdu komşu verdi falan dedi artık yalan söyleme dedim kaçtı gitti başka odaya ben onları alıp çöpe attım ablamla dışarı çıktık eve dönünce babam da vardı ama banyodaydı annem bana neden attığımı sordu artık sana diyecek lafım yok dedim çöpten bir şey getirme dedim hala inkar edip kurana basıp bu verdi şu verdi diyor anneannem de onu savunuyor babam bu kavgayı duydu mu bilmiyorum ama her şeyi görmezden geliyor kızlar şu an evde hiçbir şey olmamış gibi bir hava var birlikte oturup yemek yiyoruz bu olaya ne diyorsunuz annemin resmen umrunda değil

Canım bu bir bağımlılık.daha öncede yazmıştım annen hasta.onda alışkanlık haline gelmiş.tepki verdiğin için savunmaya geçmiş ama artık gizli gizli yada aynen devam edecek.
Tedavi olmayı kabul etse keşke.bir uzmanla görüşse bundan yavas yavas uzaklaşır.ama tedavi olmazsa bu durum sürekli devam edecek
Benim çok tanıdım var bu durumda ve hala devam ediyorlar.ne yazikki sizin konusmaniz,kizmaniz,aglamaniz bunu düzeltmiyor.

Bu annenin huyu olmuş psikoloji bozuk ve ne yaptığının farkında olmaya bilir tedavi görse keske
Sız bağırıp çağırıp ağlasanız da yine aynısını yapar
Yinede uyarmaya devam edin inşallah bir daha yapmaz diyyeim bütün iyi niyetimle

Bu annenin huyu olmuş psikoloji bozuk ve ne yaptığının farkında olmaya bilir tedavi görse keske
Sız bağırıp çağırıp ağlasanız da yine aynısını yapar
Yinede uyarmaya devam edin inşallah bir daha yapmaz diyyeim bütün iyi niyetimle
asla tedavi olmaz o kadar kendisini gizliyor ki resmen ona karşı sevgim hiç kalmadı

Hasta insana neden hastasın diye kizilmaz,gönül koyulmaz. Ancak tedavi olmayi redderse kizabilirsiniz.
Cok zor yasadiginiz. Ama bu sorunu cozebilmenin tek yolu annenizin tedavi olmasi. Allah yardimciniz olsun.

yani bunu asla kabul etmez hasta falan değilim der resmen bizi suçlu yapar çok baskın bir karakter evden gitsem kurtulsam ama şu an imkanlarda zor
Anlıyorum canım ama böyle nereye kadar gidicek
Hadi sen evden gittin bu kadın kendi başına ne yapicak bunun yaşlılığı var o var bu var

Devlet yada özel tam bilmiyorum evden hastayı götürüyorlar böyle bir şey mi yapsanız caba
Bilemedim

Hasta insana neden hastasın diye kizilmaz,gönül koyulmaz. Ancak tedavi olmayi redderse kizabilirsiniz.
Cok zor yasadiginiz. Ama bu sorunu cozebilmenin tek yolu annenizin tedavi olmasi. Allah yardimciniz olsun.
aslında anneme baktığımda o derece bir hasta değil çocuklarını falan sever her şeye koşmaya çalışır ancak çöpten bir şey alması beni deli ediyor ne düşünüyor anlamıyorum 2-3 gün tarihi geçikten bir şey olmaz falan sanıyor sanırım

Annenize çok üzülüyorum. Hasta kadın. Ne yapıyorsa da sizin için yapıyor. Fakir olma aç kalma korkusu var kadında. Bence güzel bir üslupla anlatın bunun yanlış olduğunu hastalık olduğunu. Anlayana kadar anlatın sabırlı olun. Zamanla tedaviyi kabul eder hale gelir

asla tedavi olmaz o kadar kendisini gizliyor ki resmen ona karşı sevgim hiç kalmadı
Hiç bir piskiyatrik vaka kendi isteği ile tedavi olmaz.İnkar eder hastalığı kabul etmez.Kandırıp zorla götüreceksiniz ,orda dr razı ediyor tedaviye razı olmazsa yatırıyor zaten ilaç kullanım alışkanlığı kazanana kadar.Başka çareniz yok.Aksi taktirde bu döngü hiç bitmeyecek.

dün annem uyuyordu buzdolabını açtım yine çöpten getirdiği gıdaları gördüm çıldırdım ablama gösterdim bir de bilerek etiketlerini sökmüş tarihleri geçik olduğu için ağladım bıktım artık annem uyandı ağladımı fark etti muhtemelen yine çöpten getirmişsin her şeyi diyerek yüzüne vurdum bahane uydurdu komşu verdi falan dedi artık yalan söyleme dedim kaçtı gitti başka odaya ben onları alıp çöpe attım ablamla dışarı çıktık eve dönünce babam da vardı ama banyodaydı annem bana neden attığımı sordu artık sana diyecek lafım yok dedim çöpten bir şey getirme dedim hala inkar edip kurana basıp bu verdi şu verdi diyor anneannem de onu savunuyor babam bu kavgayı duydu mu bilmiyorum ama her şeyi görmezden geliyor kızlar şu an evde hiçbir şey olmamış gibi bir hava var birlikte oturup yemek yiyoruz bu olaya ne diyorsunuz annemin resmen umrunda değil
Müge anlida bir kadında buna benzer biseyler yapılıyordu hastalık bu tedavi görmesi lazim

Bence yüzleşmeyi annenizle değil babanızla yapmalısınız. Anneniz bariz şekilde psikolojik yardıma ihtiyaç duyuyor. Babanızın bu denli pasif kalması esas sorun.

Anlamadımkı annenız çöpten yoyecek mı getırıyor?Durumunuz mu kotu ?Psıkologa goturmelısınız

Back
X