Annemsiz Hayat..

Rabbim hepsinin mekanlarını cennet eylesin. Ne geçiyor acısı ne alışabiliyorum ve evet kimse anlamıyor. Anlasınlar da istemiyorum bu acıyı tatmayan anlamaz çünkü ve bu acıyı düşmanım dahi olsa tatsın istemem. Ufacık bir çocuğun annesine seslenmesini öpmesini kıskanacağım ve hıckıra hıçkıra ağlayacağım aklıma gelmezdi. Her duamda kendimden çok dilimde Annem. Rabbim bu dünyasında gülmeyi nasip etmedi belki ama diğer dünyasını cennet bahçesi eylesin. Kader mi hayat mı bizim sınavımız mı bilmem ama çok ağır oldu çok.. insanın annesi ölür mü ya anne bu annee..
Aynı soruyu ben de çok sordum anne bu ölür mü hiç anne yani gitmemeli değil mi? 8 yıl geçti ben de toprağa vereli gözümün nurunu. Zor çok zor alışılmıyor. Ben o kadar uğraştım ki küçücük yaşımda iyileşsin diye. Olmadı gitti. Ne oldu? Zaman geçti ama acım geçmedi. Babam evlendi. Yanında başka bir kadın var. Anneler gününde gözyaşlarımı hediye ettim yine toprağına sarılıp. Ben geçtim o aşamalardan isteme nişan düğün bir de bebek. 10 aylık bir yavrum var. Eksikliğini hep hissedeceksin. Özel günlerde ve yavrun olunca daha belirgin olacak. Ama şimdi ben de anneyim bebeğim için yaşıyorum gülüyorum o da aynısını yaşamasın diye hasta olmamaya gayret ediyorum sağlığıma dikkat ediyorum. Oğlum da erkenden bensiz kalsın istemiyorum. Ve bir de... ben kayınvalideme anne diyorum çünkü kocamı çok seviyorum. Tabii ki anneme dediğim gibi olmuyor ama sağolsun seviyor beni. Ben de saygı duyuyorum. Sen de öyle kalıba sokma söyleyemem diye. Söylemezsen bişey olmaz ama söylersen daha sıcak bir aile olursunuz ve eşin de mutlu olur.

Merhaba,

Annemi kaybettim ve onsuz hayatta kalmaya yaşamaya çalışıyorum. Hayat bir şekilde devam etse de Annemsiz yarımım adeta. Her an bir yerlerden gelecek beni eskisi gibi saracak sanıyorum ama o gelmiyor. Kokusunun kaldığı eşyaları koklamaya kıyamıyorum. Bir ay sonra sözleniyorum ve Annem yok yanımda. Onsuz her şey öyle zor ki.. mutluluğumda hüznümde yanımda olan oydu ilk koştuğum onun kollarıydı, aradığım oydu. Şimdi yok. Mutluluğum yarım kalıyor acılarım dinmiyor. En mutlu olduğum zamanlarda çıkarıp eşyalarını koklayarak paylaşıyorum mutluluğumu, zor anımda yine kokusuna sarılıp derman arıyorum. Bu acıya nasıl dayanabilirim bilmesem de nefes alıyorum istemsizce. Sözüm olacak kınam düğünüm olacak bir ailem olacak annemin en büyük hayaliydi bunlar ve o burada olamayacak. Bu süreci nasıl atlatacağım bilemiyorum. Bir başkasına nasıl Anne diye sesleneceğim bilmiyorum. Yapamam bunu sanmıyorum. O kelime annemle çıktı hayatımdan.
Bir akıl verin istiyorum benimle ortak yaşanmışlıkları olan var mı? Naptınız nasıl dayandınız?
Canim benim Allah yardimcin olsun 9 aylik hamileyken annemin kanser oldugunu ogrendik dunyam basima yikilmisti.Cok sukur atlatti ama seni cok iyi anliyorum en mutlu gununde yaninda olmayinca kendini yalniz ve yarim hissediyorsun.Ne desem bos yardim almayi dene hayata tutunacak bir sey bulmaya calis

iş yerindeyim aglıyorm biri görecek diye esneme numarası yapıyorum
ALLAH SABIR VERSİN hepinize
kimlerin annesi ölmediki bir sekilde dayanılıyor sanırım(yaşanılıyor)
ama çokkk zor bişey baskada bişey diyemiyorum
Amin. Çok zor hemde çok

Canim benim Allah yardimcin olsun 9 aylik hamileyken annemin kanser oldugunu ogrendik dunyam basima yikilmisti.Cok sukur atlatti ama seni cok iyi anliyorum en mutlu gununde yaninda olmayinca kendini yalniz ve yarim hissediyorsun.Ne desem bos yardim almayi dene hayata tutunacak bir sey bulmaya calis
Annemle 4 sene evvel el ele atlattık bizde kanseri kanseri atlattı ama ecele dur diyemedik. Rabbim hepsine rahmet eylesin hayattakilere hayırlı ömürler versin

Aynı soruyu ben de çok sordum anne bu ölür mü hiç anne yani gitmemeli değil mi? 8 yıl geçti ben de toprağa vereli gözümün nurunu. Zor çok zor alışılmıyor. Ben o kadar uğraştım ki küçücük yaşımda iyileşsin diye. Olmadı gitti. Ne oldu? Zaman geçti ama acım geçmedi. Babam evlendi. Yanında başka bir kadın var. Anneler gününde gözyaşlarımı hediye ettim yine toprağına sarılıp. Ben geçtim o aşamalardan isteme nişan düğün bir de bebek. 10 aylık bir yavrum var. Eksikliğini hep hissedeceksin. Özel günlerde ve yavrun olunca daha belirgin olacak. Ama şimdi ben de anneyim bebeğim için yaşıyorum gülüyorum o da aynısını yaşamasın diye hasta olmamaya gayret ediyorum sağlığıma dikkat ediyorum. Oğlum da erkenden bensiz kalsın istemiyorum. Ve bir de... ben kayınvalideme anne diyorum çünkü kocamı çok seviyorum. Tabii ki anneme dediğim gibi olmuyor ama sağolsun seviyor beni. Ben de saygı duyuyorum. Sen de öyle kalıba sokma söyleyemem diye. Söylemezsen bişey olmaz ama söylersen daha sıcak bir aile olursunuz ve eşin de mutlu olur.
Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Anne kelimesi çok ağır gelse de nişandan sonra söyledim boğazım dugümlense de hıckırıklara boğulsam da söyledim. O insanda sağolsun bir günden bir güne uza olmadı yavrum der hep onun ve nişanlım için elimden geleni yapıyorum. Annemde böyle isterdi diyorum. Anneler günü doğum günü benim özel günlerim hepsinde biliyorum yanımda hissediyorum. Ama dayanamıyorum. Rabbim sabrını versin hepimize

Annemle 4 sene evvel el ele atlattık bizde kanseri kanseri atlattı ama ecele dur diyemedik. Rabbim hepsine rahmet eylesin hayattakilere hayırlı ömürler versin
Benim de en korktugum sey geri gelmesi....Onsuz hayati dusundugumde bile icim aciyor Acin taze sormak istemiyorun ama ne kanseriydi ve hangi evredeydi

Benim de en korktugum sey geri gelmesi....Onsuz hayati dusundugumde bile icim aciyor Acin taze sormak istemiyorun ama ne kanseriydi ve hangi evredeydi
Rahim kanseriydi ameliyat oldu tamamen aldılar Allahtan ki sıcrama yapmamıştı çabuk atlattı.

Dayanilmaz bir yazi duygulari dile getirme :( bazen nekadar kiymet bilmiyoruz , ALLAH im en gecinden versin bu hasreti aciyi herkese .. insALLAH annenle ahirette bulusursun özlemini en azindan rüyalarda giderirsin..
bu yaziyla hatirlatmak istemiyordum ama sana simdi nasilsin iyimisin merak ettim ?

Canım basın saolsun inşallah evliliginde mutlu olursun kendi çocuğunu kucağına aldığında acın biraz hafifleyecek diye düşünüyorum allah yardimcin olsun

Başın sağolsun zor bilirim..Ben annemsiz geçen günlerimi,yaşadığım zorlukları,acilarimi oğlum hayatıma girinceye kadar çok yoğun yaşadım fakat anne olduktan sonra toparlandım..Allah sabir versin canım,mekanı cennet olsun.

Dayanilmaz bir yazi duygulari dile getirme :KK43: bazen nekadar kiymet bilmiyoruz , ALLAH im en gecinden versin bu hasreti aciyi herkese .. insALLAH annenle ahirette bulusursun özlemini en azindan rüyalarda giderirsin..
bu yaziyla hatirlatmak istemiyordum ama sana simdi nasilsin iyimisin merak ettim ?
Rabbim dağına göre kar verirmiş dayanmaya çalışıyorum ama en ufak bir şey boğazını düğümlemeye içini parçalamaya yetiyor. Önceden kolay kolay ağlamayan ben annem yaşlarda kimi görsem duygulanıyorum. Kedi köpek yavrusu görünce ağlar mı insan o kedinin yavrusuna olan sevgisini bile kıskanıyorum sanki. Zaman geçiyor herkes için ama benim için bir başka.. kavuşma günümüz için sabırsızlanıyorum. Bugün annemin doğum günüydü kanadım kırık boynum bükük elimden duadan başka bir şey gelmiyor. Yanımda olsa yanaklarını öper kokusunu çekerdim kızdırırdım çocuklar gibi koynuna girerdim ama yok ve ondan bana kalan hatıralarına sarılmaktan kıyafetlerini koklamaktan başka elimden gelen bir şey de yok. Rabbim tüm anneleri korusun inşallah

Canım basın saolsun inşallah evliliginde mutlu olursun kendi çocuğunu kucağına aldığında acın biraz hafifleyecek diye düşünüyorum allah yardimcin olsun
Allah razı olsun. Annem kocaman bir boşluk olarak kocaman bir Yar'a olarak kalcak içimde. O boşluğa benim bir parçam gelir yaramı sarar mı bilmiyorum. Sabır diyorum sadece ya sabır..

Başın sağolsun zor bilirim..Ben annemsiz geçen günlerimi,yaşadığım zorlukları,acilarimi oğlum hayatıma girinceye kadar çok yoğun yaşadım fakat anne olduktan sonra toparlandım..Allah sabir versin canım,mekanı cennet olsun.
Allah razı olsun. Amin. Tüm annelerin mekanları cennet olsun. Rabbim bizlere sabır versin. Hergün bu acıyla uyanmak çok zor çok

Back
X