Annenin kaderi kıza ? olan var mı sizde de

her insanın kaderi ayrıdır canım böyle şeylere inanmayı ve konu anlatırken arada şiirimsi cümleler kurmayı bırakmalısın tuhaf oluyo çünkü. Ayrıca Allah yardımcın olsun...

İlk kez duydum bu lafı :/

İnandırıcı bir yönü de yok bence.
Kimileri kaderini yaşar, kimileri de yeniden yazar...

her insanın kaderi ayrıdır canım böyle şeylere inanmayı ve konu anlatırken arada şiirimsi cümleler kurmayı bırakmalısın tuhaf oluyo çünkü. Ayrıca Allah yardımcın olsun...
ahahhahahhahaha :KK70:sen beni güldürdün Allahımda seni güldürsün..olur baş üstüne yapamam :KK70:hayret ya

Cok sacma bizimkisi hic benzemedi hatta alakasiz. Inanirsaniz olur tabi neyi cagirirsa beyniniz o gelir

benim aynı oldu..babamı hiç sevmezdim gitmişim aynı babam gibi biriyle evlenmişim.yalan dolan kumar..şimdi bu nasıl bir döngü.. ama ben bir yılda geri döndüm annem 30 yıl cektıkten sonra bırakabilmiş...BİLİR MİSİN GÖNÜL DERİN KÜSER YARASINA YARA AÇANA......!öyle mutsuzum ki neye yanacağıma şaşırdım..annememi babamamı yoksa onlar gibi evliliğimemi..yoksa defalrca uyardıgım koca olacak adama mı..bana iyi kıydılar veya kendim ettim kendim buldum..ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi yaa
Aynısı bana da oldu maaleseff :( Eşim şıp demiş babamın burundan düşmüş al birini vur ötekine :KK20:

Batıl inanç değil bu,var böyle bir gerçek.Kaçtığın şeye yakalanmak,Büyük konuşmak ve başa gelmesi,ya da korktuğun başa gelmesi gibi.Bunun da açıklaması var bilimsel.Psikolojik olarak biz çekiyoruz.
Babamı hiç tanımamış olsam da onun eğitimli halini bulmuşum ben de.
Para konusunda yalan söyleyen bir adam.Yalan söylediğini biliyor olduğumu da ve mutlaka ortaya çıkarttığımı da bilen bir adam.
Herkesin sınavı var.Sabrımı zorlayan yerde de.... amaann neyse

Kader değil de aynı ortamlarda yetişip büyüyünce sonuç çok farklı olmuyor genelde. Genelde diyorum tabii ki istisnalar var. Yani aile fakir ve gecekonduda yaşıyorsa eğitimsizse, kızın da hayatı öyle oluyor ve o çevreden biriyle evleniyor; yani çok eğitimli zengin bir adamla evlenmiyor (genelleme yapıyorum hemen atlamayın). Benzer hayatlar yaşanıyor genelde. O anlamda kızın kaderi annesine çekermiş denmiş olabilir.

yıl 2016 ,ne saçma şeyler,kader kendı seçtiğindir,bu batıl inanç,konu dıne gitmesın yasak dıye yazamıyorum,apaçık ayetler var

benim aynı oldu..babamı hiç sevmezdim gitmişim aynı babam gibi biriyle evlenmişim.yalan dolan kumar..şimdi bu nasıl bir döngü.. ama ben bir yılda geri döndüm annem 30 yıl cektıkten sonra bırakabilmiş...BİLİR MİSİN GÖNÜL DERİN KÜSER YARASINA YARA AÇANA......!öyle mutsuzum ki neye yanacağıma şaşırdım..annememi babamamı yoksa onlar gibi evliliğimemi..yoksa defalrca uyardıgım koca olacak adama mı..bana iyi kıydılar veya kendim ettim kendim buldum..ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi yaa
Olmazmi?Annemin kayinvalidesi manyaktı benimkide manyak çıktı. .:KK53::rolleyes:

yıl 2016 ,ne saçma şeyler,kader kendı seçtiğindir,bu batıl inanç,konu dıne gitmesın yasak dıye yazamıyorum,apaçık ayetler var
Batıl inanç yada annenin kaderi kıza geçermiş diye değil de ben büyük konuşma başına gelir anlamında düşünüyorum olayı. .büyük konuşupta yaşadığım çok şey oldu çünkü. .

normalde böyle inançlarım yoktur ama benimkisi tesadüf heralde diyelim. annemle aynı hayatı yaşıyorum neredeyse ve aynı sorunlar, aynı tip kaynana, aynı tip koca ve hareketleri. babamın akrabaları ile kocamın akrabalarını birebir eşleştirebiliyorsun karakter olarak resmen. bu döngü beni çok rahatsız ediyor, belkide karma dedikleri zıkkım bu. ve elimden gelen hiçbirşey yok.

Yok canım öyle seymi olur.Allah herkesin kaderini ayrı yazmıştır.

İevet boyle derler benımde halamın kadarı de babaneme cekmıs kaderı enıstemden dolayo dedwmı alkolıkmıs baka kadına gıtmıs halamın kocasıda ole yaptı halm da babanem gıbı cocuklarıyla kaldı kala kala benm henuuz basaıma gelöesı zaten annemı hatrlamyorum pek ben 7 yasında öldü

Rabbim herkesin kaderini ayrı yazar ama imtihan dünyası işte her şey dört dörtlük olmuyor kimi dinlesen farklı farklı sıkıntılar Rabbim beterinden saklasın deyip yaradana sığınıyoruz. Bu lafı çok duyarım ama inancım yok bu arada ne Annem gün gördü ne çocukları yine de herkesin kaderi ayrı.

yaşadığın sürece nefes alıp ,kendini mutlu etmek istiyorsan yaşadıklarını kısır döngüye çevirmeden ,,,,
yaşadıklarını ,kendine tercübe edip ,hayat yoluna bak...

mutluluklarr......

Inanmayin şöyle batıl şeylere ya .
Annem 17 yaşında babama kaçmış ben 25 yaşına geldim evliliğe 2 yıl var nerden baksan. Babamla sevgilimin alakasi yok babam döndü arkasını gitti ufacık şeyde .
Sevgilimle neler yaşadık hiç elimi bırakmadı. Annemde hep der sen benden akillisin ben 17 de kaçtım diye .

bazı yaşananlar kader değil tesadüftür. bunun senin ailenle hiçbir ilgisi yok.sen o kocadan kurtulmaya bak.

Daha iki saat evvel onu konuştuk annemle.
Annenin gömleği kızının çeyiziymiş derler diye hayıflandı o da.. :(

Ben buna inanıyorum.
6 kızız 4 evli.
İnanın 4 ümüz de türlü türlü sıkıntılarını bölüşmüşüz annemin sanki :(

Bence dogru bisey babamin ahlakinda bir esim var mesela annemin 10 yil cocugu olmamis benimde 13 yildir olmuyor biz bes kizkardesiz hepimizin hayatinda annemden izler var ama iyiz cok sukur var boyle bisey annemizin kaderi bizim ceyizimiz

Back
X