Annenin kaderi kizinda olurmus derlerdi yavruma oldu

kayra66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
733
563
73
Almanya
aslinda nerden baslagim bilemiyorum,kizim 4 senelik evli esiyle iyi anlasiyor 4 aylik bebegi var sorun dünürlerde ilk torunlari sulalede ilk oglan cocugu bebek 4 aylik oldu ALLAHIN bir corabi nasip olmadi torunlarina bunlar nasil insan anlamadim aslinda nasil olduklarini anladim ama kizim seviyordu yavrum ailede önemli dedimsede dinlemedi ki görgü sifir ev leri dösenirken cogu seyi biz aldik simdi neden siz aldiniz diyeceksiniz .....cünkü kizimin herseyi olsun istedim bana kv bisey yapmadi beraberdik 18 sene esimin ayligini babasi aliyordu onlar ne alirsa o yenirdi hamileyken bile canimin istedigi seyi inanin rüyamda önüme yelirdi yerdim , rahmetli olduklarinda 6 kardes benim parmi paylasdi cocuklarima benim annemler alirdi..... torunuma odasini arabasini herseyini biz yaptik ben onlara kizimi muhtac ettirmem kendileri babaannelik dedelik yapmazlar ama kizimdan hizmet beklerler ama insanin gücüne gidiyor ardaslarinin kv leri nasil bizimki nasil insana bana deger verilmedi kizimada bu beni cok üzüyor 28 senelik evligim esim ve ailesi öbür dünyada nasil hakkimi ödüyecek bilmiyorum esim icinde kendi ailsi cok önemli karisi cocuklari degil nasil dayandim bilmiyorum rabbim bana nasil sabir Verdi inanmazsiniz birgün bile karsilik vermedim kendi kizlarindan dayak yemis insanlardi hep sustum simdi kendimi sorguluyorum kendime kiziyorum insanin kocasi deger vermezse kimse deger vermez paspas gibi kullanildim kizima bakinca ALLAHDAN damadim iyi deger veriyor ama bazi seyler varki film seridi gibi gözümde canlaniyor hersey mavdiyat degil ama herkes görevini bilmeli icim cok aciyor bilemiyorum anlaya bildinizmi kisadan yazmaya calistim biraz karisik oldu ama kusuruma bakmayin................genclere tavsigem lütfen evlenmeden iyi düsünün ailede cok ,cok önemli sansiniz bol olsun

Aynen öyle..Ben 8 ay oldu hemen hemen evleneli..Annemin dayı oğluyla evlendim..Çok dağınık bir aile..Beni istemedikleri için hertürllü pislikyaptılar benim düğünümü evimi herşeyimi ailem kurdu. Sonra eşimin babası bir ara hastanelik oldu ben yine babadır atadır diye koştum..Düğünümüz olurken eşim ailesini silip Ankara'dan temelli İstanbul'a gelmişti..Çok çalıştı Rabbim çok şükür yolumuzu açık eyledi yaptık birşeyller.. Hastaneye gittikten sonra şimdi arıyorlar ama nerdee eskiden oğullarını ararlardı biz nişanlıyken eşim onlarla konuşmak bile istemezken sen o kızı bırak sana en kralını alıyım dediklerini bile duymuştuk ama şimdi çıkarları var kızım canım cicim..

Son düzenleme:
Allah senin yavruna sabir selamet versin insallah... Neyse ki esi iyiymis, bu sevindirici bir durum... Insan bir tek kendi yasadigini biliyor iste... Cok haklisiniz, aile onemli olmaz olur mu, yeri geldiginde dunurler ayni sofraya oturur, yeri geldiginde basin SIKISIR kiz annesi babasi yetemedigi yerde mecburen kayinvalide kayinpeder kosuyor, o da kosarsa tabii ki... Rabbim herkese hayirli yazgilar yazsin, hayirli insanlarla karsilastirsin.. Aksi halde cok zor... :31:

Evlenirken tek kişiyle evlenmiyosun eşinin aileside çok önemli istemezlerse ayırabilirler bile ayırmasalarda çok huzursuz ederler tatları tuzları olmaz en azından eşi iyiymiş eşinin böyle olması iyi. aman bi zararları olmasında varsın faydalarıda olmasın ama insanın gücüne gidiyodur can sıkıcı bi durum çünkü. Aslında kişi kendi kızına yada oğluna nasılsa yada evlendiklerinde nasıl olmalarını istiyorsa gelinine ve damadınada aynı olmalı onlarda başkasının yavrusu çünkü ama acı gerçek elin evladı ele ucuzmuş.Rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Kızınız sizden ne gördüyse onu yapıyor şimdi. Siz sustunuz oda susuyor, siz olmasa da olur dediniz kızınızda aynı şekilde davranıyor.
Farklı hareket etmesini bekleyemezsiniz ki? Onun hayat öğretmeni sizdiniz.

Kadın olmak ne kadar zor değil mi? Onca sıkıntı yaşıyor, ardından da sorgulanan taraf siz oluyorsunuz.

Ben büyük konuşmak istemem ama yarın bir gün kız annesi olursam kızımın evlilik sürecindeki hiçbir haksızlığa sessiz kalmamayı düşünüyorum sonuçları ne olursa olsun. Aksi halde yaşanmışlıkların ne anlamı kalır ki?

Kızınızın şu aşamada yapması gereken eşinin ailesiyle mümkün mertebe muhatap olmamak, belli ki naif insan edepsizlik yapamaz. Madem değer görmüyor o zaman uzak duracak.

evet aile önemli ama bu kk'da aile yüzünden evlilikten vazgeçildiğini okumadım, kapıyı kapadımmı bana birşey olmaz mantığı hakim , tabi biz anneler bunun böyle olmadığını biliyoruz,
genç kızlarımız için sadece aşk, sevmek, sevilmek önemli bence bu evlilik için yeterli değil boşanma rakamlarıda bunu gösteriyor zaten , bir aşk için ömür boyu karşı aile tarafından ezilmeye değmez blrde lstenmeyen gelinsen orada noktayı koymak gerek.

Son düzenleme:
Allah senin yavruna sabir selamet versin insallah... Neyse ki esi iyiymis, bu sevindirici bir durum... Insan bir tek kendi yasadigini biliyor iste... Cok haklisiniz, aile onemli olmaz olur mu, yeri geldiginde dunurler ayni sofraya oturur, yeri geldiginde basin SIKISIR kiz annesi babasi yetemedigi yerde mecburen kayinvalide kayinpeder kosuyor, o da kosarsa tabii ki... Rabbim herkese hayirli yazgilar yazsin, hayirli insanlarla karsilastirsin.. Aksi halde cok zor... :31:

Amin kizim rabbim herkesi iyi insanlarla karsilastirsin aksi halde cok zor birde kizlara tavsiyem akradabayla evlenen kisilerden uzak dursunlar cünkü genelde hep dislaniyorsunuz benim kizim sülalede ilk yabanci hep kuzenlerle evlenmisler istememe gibi bir durumda yok bende görücü usuliyle evlendim benimkilerde hep kendi cevresiyle evli hic kendilerinden saymadilar

Kızınız sizden ne gördüyse onu yapıyor şimdi. Siz sustunuz oda susuyor, siz olmasa da olur dediniz kızınızda aynı şekilde davranıyor.
Farklı hareket etmesini bekleyemezsiniz ki? Onun hayat öğretmeni sizdiniz.

Kadın olmak ne kadar zor değil mi? Onca sıkıntı yaşıyor, ardından da sorgulanan taraf siz oluyorsunuz.

Ben büyük konuşmak istemem ama yarın bir gün kız annesi olursam kızımın evlilik sürecindeki hiçbir haksızlığa sessiz kalmamayı düşünüyorum sonuçları ne olursa olsun. Aksi halde yaşanmışlıkların ne anlamı kalır ki?

Kızınızın şu aşamada yapması gereken eşinin ailesiyle mümkün mertebe muhatap olmamak, belli ki naif insan edepsizlik yapamaz. Madem değer görmüyor o zaman uzak duracak.

suc bende..............yok artik aman kizim saygisizlik yapma yapma dedim, ama artik kendini ezdirme bunun günahi kalmadi ben bircok hastalik sahibi oldum yutayuta yazdiklarinizda haklisinin canim

Allah yardımcınız olsun.bebek olunca düzelir derler.bebekte olmuş ama..biraz daha zaman gerekiyo demekki.ama ilk önce kendi aile mutlulukları önemli.eşide iyiymiş..zamanla onlarda kabullenecekler.biraz sabır..

Sanirim herkesin icinde kalan bu tarz seyler var…cok iyi anliyorum demek istediginizi…keske olmasa boyle seyler ama kafaya takmaylada ancak kendimize zarar veriyoruz…

Yazinizi okurken acaba benim annemmi yazdi dedim kendi kendime…

Benim esimin tarafi ayni seyleri yasatti bana dersem yeridir…cocugum dogdu kp’le bir kez telefonda konustuk tebrik etti…haricinde ne arar ne sorar..ne torunum nasil der…cocugumu sunnet ettirdim bi gecmis olsun demedi bile kimse…kendi ogullarina soyluyorlardir ama u beni baglamaz…insanda umdugu yere kusuyor kiriliyor….zaten kp dunya yansa umrunda olmayan biri, bu yuzden sasirmiyorum…biz evlenirken evime 1 copleri girmedi dersem yeridir, ama kizini evlendirecek diye kv evini yeniledi nerdeyse…gelde hazmet…bu dunya kotulerin olmus…

Boyle olmasalar keske ama boyleler ne yapayim…benden uzak Allaha yakin olsunlar…umrumda degiller sasirmiyorumda artik..boyle seyleri dallandirip budaklandirmiyorumda… er gec…bu dunyadan gectim artik…ahiret icinde bizlere birseyler lazim…hakkimi asla helal etmiyorum bu yuzden…Rabbim biliyor kimin ne oldugunu.

anne nasılsın :1:annem olma ihtimaliniz yüksek fakat benim kızım var.neler çektim anlatamam .annem istemeye geldiklerinde kapıyı göstermişti ama ben seviyorum dedim taktım yüzükleri.nasıl çirkefler anlatamam düğün gecesi bütün altınlarımı paralarımı topladılar ben ağlıyorum sabaha kadar kocam arada kaldı o ağlar bi tarafta :2:çok kötü günlerdi .şimdi görüşmüyoruz.en sonda doğum yapmadan önce normal doğum yaparsam afedersiniz parçalanacağımı şimdi burda yazamıyorum işte korkutucu şeyler anlattı.iki güne doğum yaptım korkudan stresten bebeğim 1.5 ay erken doğdu .ememiyordu açtı daha büyümemişti yeterince.zar zor emzirme işlemine geçtik 2 aylık oldu çocuğum o esnada bir telefon bir kavga çıkardı o zaman da sütüm kesildi :((((niye affedeyim şimdi

suc bende..............yok artik aman kizim saygisizlik yapma yapma dedim, ama artik kendini ezdirme bunun günahi kalmadi ben bircok hastalik sahibi oldum yutayuta yazdiklarinizda haklisinin canim

Kimse suçlu aramıyor burada. Yaşadıklarınız gerçekten üzücü. Kim bilir hangi koşullardaydınız ki onca yaşadıklarınıza rağmen sessiz kaldınız.

Ama söylediğiniz doğru, anasının yeleği kızına çeyiz oluyor. Bende benzer şeyler yaşıyorum maalesef...

Bu konuda benimde yaram var..annem sessiz bir kadındır aman iyi olsunlar diye hiç birşeye karışmadı..keşke karışsaydı..
kv'nin dili uzundur herşeyde beni anneme geçerdi bazen kulaklarımla duyardım annemde kırgınlık olmasın diye susardı..keşke susmasaydı..böylelerine eli maşalı görüneceksin başka yolu yok..
Zavallı annem çok ezilmiş bu sessizliğinden...evlenirken kendime bir söz verdim annem gibi kendimi ezdirmeyeceğim..ve kızım olursa her zaman dimdik arkasında olacağım inşallah..

anne nasılsın :1:annem olma ihtimaliniz yüksek fakat benim kızım var.neler çektim anlatamam .annem istemeye geldiklerinde kapıyı göstermişti ama ben seviyorum dedim taktım yüzükleri.nasıl çirkefler anlatamam düğün gecesi bütün altınlarımı paralarımı topladılar ben ağlıyorum sabaha kadar kocam arada kaldı o ağlar bi tarafta :2:çok kötü günlerdi .şimdi görüşmüyoruz.en sonda doğum yapmadan önce normal doğum yaparsam afedersiniz parçalanacağımı şimdi burda yazamıyorum işte korkutucu şeyler anlattı.iki güne doğum yaptım korkudan stresten bebeğim 1.5 ay erken doğdu .ememiyordu açtı daha büyümemişti yeterince.zar zor emzirme işlemine geçtik 2 aylık oldu çocuğum o esnada bir telefon bir kavga çıkardı o zaman da sütüm kesildi :((((niye affedeyim şimdi

canim kizim sizlerde benim kizimsiniz, cünkü ben anneyim cocuklarimin ardaslari bana cogu anneder sanada üzüldüm yavrum bazi insanlar neden cocuk yapar onuda anlamis degilim ,gelinimde var ama asla kizimdan ayirmam oda benim evladim cocuklarimin mutlulugu benim mutlulugum asla karismam kizima hic sormam üzülmesin diye gözlerinden anliyorum sizi üzenlere mesafe koyun gülegüle büyüt evladini yuvanda saglik huzur diliyorum canim

aslinda nerden baslagim bilemiyorum,kizim 4 senelik evli esiyle iyi anlasiyor 4 aylik bebegi var sorun dünürlerde ilk torunlari sulalede ilk oglan cocugu bebek 4 aylik oldu ALLAHIN bir corabi nasip olmadi torunlarina bunlar nasil insan anlamadim aslinda nasil olduklarini anladim ama kizim seviyordu yavrum ailede önemli dedimsede dinlemedi ki görgü sifir ev leri dösenirken cogu seyi biz aldik simdi neden siz aldiniz diyeceksiniz .....cünkü kizimin herseyi olsun istedim bana kv bisey yapmadi beraberdik 18 sene esimin ayligini babasi aliyordu onlar ne alirsa o yenirdi hamileyken bile canimin istedigi seyi inanin rüyamda önüme yelirdi yerdim , rahmetli olduklarinda 6 kardes benim parmi paylasdi cocuklarima benim annemler alirdi..... torunuma odasini arabasini herseyini biz yaptik ben onlara kizimi muhtac ettirmem kendileri babaannelik dedelik yapmazlar ama kizimdan hizmet beklerler ama insanin gücüne gidiyor ardaslarinin kv leri nasil bizimki nasil insana bana deger verilmedi kizimada bu beni cok üzüyor 28 senelik evligim esim ve ailesi öbür dünyada nasil hakkimi ödüyecek bilmiyorum esim icinde kendi ailsi cok önemli karisi cocuklari degil nasil dayandim bilmiyorum rabbim bana nasil sabir Verdi inanmazsiniz birgün bile karsilik vermedim kendi kizlarindan dayak yemis insanlardi hep sustum simdi kendimi sorguluyorum kendime kiziyorum insanin kocasi deger vermezse kimse deger vermez paspas gibi kullanildim kizima bakinca ALLAHDAN damadim iyi deger veriyor ama bazi seyler varki film seridi gibi gözümde canlaniyor hersey mavdiyat degil ama herkes görevini bilmeli icim cok aciyor bilemiyorum anlaya bildinizmi kisadan yazmaya calistim biraz karisik oldu ama kusuruma bakmayin................genclere tavsigem lütfen evlenmeden iyi düsünün ailede cok ,cok önemli sansiniz bol olsun

aslında olay şöyle: kızınız sizin ne hissettiğinizi ,ne yaşadığınızı bilmiyor ve bu yüzden sizin gözünüzün önünden geçenler onda yok ve bu yüzden sizin kadar umutsuz ve mutsuz değil hatta maddi şeyleri bile önemsemiyor olabilir.sadece kızınızın arkadasında oldugunuzu hem ona hem de eşinin ailesine hissettirin.ona ne kadar değer verdiğinizi.kızınıza mutlu olması iyi düşünmesi eşinin iyiliklerinden bahsedin ve dua edin.beklentiye girmeyin, geçmişi düşünmeyin gazetelerin son dakika haberlerine bakın.trafik kazalarını düşünün bu hayatta ne kadar savunmasız oldugumuzu aciz oldugumuzu ve çokkkk küçük oldugumuzu düşünün.kendinize kızınız dışında uğraşlar bulun.

bazı kaynanalarda ayakları .çukurda halen gelinle uğraşırlar benim kaynanam gibi, geçen ay annem geldl bana kaynanada evine davet ettl meğer beni karalamak için davet etmiş , annemde demiş ki ben senin oğiunu bugüne kadar karaladım mı ?! oda yok demiş oysakl senin oğiun bana çok kere saygısızlık yaptı,ben sana gelipte şikayette bulunmadım,,o halde yapılan her neyse biz onları,hoşgöreceğiz, çünkü biz büyüğüz demiş anlayacaksınız kaynana ağzının payını almış ,iyi ki annem hayatta ,bende sevindim, annem yerinde konuşmuş, sen kimi kime karalıyorsun be kadın?!

Son düzenleme:
bazı kaynanalarda ayakları .çukurda halen gelinle uğraşırlar benim kaynanam gibi, geçen ay annem geldl bana kaynanada evine davet ettl meğer beni karalamak için davet etmiş , annemde demiş ki ben senin oğiunu bugüne kadar karaladım mı ?! oda yok demiş oysakl senin oğiun bana çok kere saygısızlık yaptı,ben sana gelipte şikayette bulunmadım,,o halde yapılan her neyse biz onları,hoşgöreceğiz, çünkü biz büyüğüz demiş anlayacaksınız kaynana ağzının payını almış ,iyi ki annem hayatta ,bende sevindim, annem yerinde konuşmuş, sen kimi kime karalıyorsun be kadın?!

anne dediğin böyle olur:46::46::46::46::46::46::46::46:

teşekkür ederim kayra annecim çünkü kendi annem bile bu kadar yakın değil

cocuk ilk gordugu evlilikte yani sizin evliliginizde neyi gorduyse secimid e o yonde olcaktir.yani annesine dayak atan babaya sahip cocuk gidip buyuk ihtimal siddet problemi olan birini secicektir..halk buna kendi arasinda kaderi suclu cikararak teshisi koymus :) ancak suc kaderde degil annenin durusunda bu iliskide..kizda anneyle ayni durusa sahip olmayi secmis

cocuk ilk gordugu evlilikte yani sizin evliliginizde neyi gorduyse secimid e o yonde olcaktir.yani annesine dayak atan babaya sahip cocuk gidip buyuk ihtimal siddet problemi olan birini secicektir..halk buna kendi arasinda kaderi suclu cikararak teshisi koymus :) ancak suc kaderde degil annenin durusunda bu iliskide..kizda anneyle ayni durusa sahip olmayi secmis

yok canim asla ben kaderi suclamam rabbim bize akilda vermis ama 47 yasindayim bizim zamanda saygi cok önemliydi sezsiz suskun olunca herkes üstüne gelir kizim benim gibi degil fikrini söyleyen biri beni üzen ayni kp ve kv kizimin karsisina cikmasi simdi genclik bizim Zamanimizdaki gibi degil kizim bana kizardi neden kendini müdalede etmiyorsun diye gerci bu denedim ama birlik olduklari icin siz suclanirdiniz olan seyi inkar yemin ederlerdi kizim asla kendine müdalede eder

Back
X