• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenizle ilişkiniz nasıl?

buldumbenben

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
48
Puanlar
13
Merhaba kızlar. Benim annemle hep mesafeli bir ilişkim oldu. Ben özellikle doğum yaptıktan sonra, anne olunca anladım aslında nelerden mahrum kaldığımı. Anne şefkati hiç görmedim gibi bir şey. Şu anda da görüşürüz konuşuruZ ama o sıcaklıpı hiç hissedemem. Hep bir mesafe vardır mutlaka. Annesiyle can ciğer olanlara hep imrendim hayatım boyunca. Evlendim yuva kurdum yine de o eksiklik hiç gitmedi.

Bilmem yakınız heralde. Uzak değiliz mesafe yoktur ona eminim. Ama hep derim kendisine de bizi köylü çocuğu gibi büyüttü annem. Yani annesinden gördüğü gibi. Ben okulda arkadaşlarımla yaşadıklarımı hoşlandığım çocukları annesine anlatabilen bir kız olmadım.

Bu durum beni bazı konularda yalnızlaştırdı ve bir savunma mekanizmasına dönüştürdü şu şekilde, kimseye güvenmiyorum ve iyi insan kavramına inanmıyorum.

Canım anam kendisi de tek başına savaş vermiş ve ben de onun kaderini yaşıyorum yaşadım. Hep mücadele ile geçti geçiyor hayatım. Yalan değil okul hayatımda hep yanımdaydı hep peşimden koştu çok emek verdi ama beni çocukluğumda duygusal anlamda yalnız bıraktı.

Çok arkadaşım oldu ve çok çabuk küserdim beni kimseyi beğenmemekle sevememekle itham etti hep, halbuki bir insanın küçük bir hatasına kırıldım ben. Bu durum bende insanlardaki küçük detayları çok erken yakalamamı sağladı mesela evet çok kişi gitti hayatımdan ama farkındalığım yüksek bence.

Annem de mesela bu ileri yaşlarda oldu aşırı sosyal ve çok arkadaşı olan bir insandı. Kimsenin ne dediğine pek umursamaz takılmazdı. Ama sonra değer görmediğini anlayınca yavaş yavaş bana hak verdi.

Yani şimdi şimdi anlıyorum hep yanımda olan destekçi bir annem vardı ama onun duygusal yokluğu beni daha sert, hırslı, kimseye güvenmeyen biri yaptı. Örneğin arkadaşımla kavga ettim. Anneme söyledim annem şöyle derdi arkadaşların arasında olur öyle şeyler yârın barışırsınız. Ama barışmadık işte. Bana ne olduğunu neler hissettiğimi sormadı bile. E ben tekrar neden anlatayım anneme derdimi. Başkasının annesini çocuğunu can hıraş savunduğunu görmek yaralamıştı beni.

Bu arada dünya iyisi muhteşem bir kadındır iyi ki benim annem. Ama bu kadar duygusal tepkiler veren ve savaşçı biri olmamı sağlayan da odur bence

Bilmem yakınız heralde. Uzak değiliz mesafe yoktur ona eminim. Ama hep derim kendisine de bizi köylü çocuğu gibi büyüttü annem. Yani annesinden gördüğü gibi. Ben okulda arkadaşlarımla yaşadıklarımı hoşlandığım çocukları annesine anlatabilen bir kız olmadım.

Bu durum beni bazı konularda yalnızlaştırdı ve bir savunma mekanizmasına dönüştürdü şu şekilde, kimseye güvenmiyorum ve iyi insan kavramına inanmıyorum.

Canım anam kendisi de tek başına savaş vermiş ve ben de onun kaderini yaşıyorum yaşadım. Hep mücadele ile geçti geçiyor hayatım. Yalan değil okul hayatımda hep yanımdaydı hep peşimden koştu çok emek verdi ama beni çocukluğumda duygusal anlamda yalnız bıraktı.

Çok arkadaşım oldu ve çok çabuk küserdim beni kimseyi beğenmemekle sevememekle itham etti hep, halbuki bir insanın küçük bir hatasına kırıldım ben. Bu durum bende insanlardaki küçük detayları çok erken yakalamamı sağladı mesela evet çok kişi gitti hayatımdan ama farkındalığım yüksek bence.

Annem de mesela bu ileri yaşlarda oldu aşırı sosyal ve çok arkadaşı olan bir insandı. Kimsenin ne dediğine pek umursamaz takılmazdı. Ama sonra değer görmediğini anlayınca yavaş yavaş bana hak verdi.

Yani şimdi şimdi anlıyorum hep yanımda olan destekçi bir annem vardı ama onun duygusal yokluğu beni daha sert, hırslı, kimseye güvenmeyen biri yaptı. Örneğin arkadaşımla kavga ettim. Anneme söyledim annem şöyle derdi arkadaşların arasında olur öyle şeyler yârın barışırsınız. Ama barışmadık işte. Bana ne olduğunu neler hissettiğimi sormadı bile. E ben tekrar neden anlatayım anneme derdimi. Başkasının annesini çocuğunu can hıraş savunduğunu görmek yaralamıştı beni.

Bu arada dünya iyisi muhteşem bir kadındır iyi ki benim annem. Ama bu kadar duygusal tepkiler veren ve savaşçı biri olmamı sağlayan da odur bence
Yine de iyiymiş, dört dörtlük olamaz tabi kimse. Ama ben geriye dönüp baktığımda hiç o anne sıcaklığını hissedemedim. Hani mesafeli iki arkadaş gibiyiz. Annem açık iletişim kuran biri değil. Açık iletişime gönüllü olsa bir akşam onu yemeğe çıkarıo soracağım neden böylesin diye. Derdin ne, sorunun ne? Neden bana bu kadar mesafelisin sebep ne diye. Ama hiç konuşmaz böyle şeyleri o. Asla anlatmaz, paylaşmaz. Kendi ruh halini, fikirlerini, niyetlerini hep saklamıştır şimdiye kadar. Şunu söyleyebilirim ki annenin şefkat göstermediği bir kız çocuğu olarak kaç yaşına gelirseniz gelin büyüyemiyor ve tamamlanamıyorsunuz. Hep bir yanınız eksik kalıyor. Dünya iyisi bir eşim var, evladım var. Ama anne başka..

Benim kendi annem iyidir
kendince bizi iyi şekilde büyütmeye çalıştı. Tabi bizim nesil dayakla büyüdü ama o kadar olacak, annemin kendisi de o şekilde öğrendiği için öyleydi. Ama çok fedakar değildir. Olmasını da istemem.

Kayınvalidem çocuklarına mesafelidir. Cinsiyet ayırt etmeksizin hiçbirine düşkünlüğü yoktur. Hiçbirini düşünmez mesela, çocuklarına üzülmez.

Ama ben onun bu halini seviyorum, çocuklarına bağımlılık gelistirmemis güçlü bir kadın kv

. Bence annelerimizi çok beklenti altında eziyoruz. Bilmiyorum. Ben de annemden bir şeyler beklemiştim zamanında. Ama olmadı. Sonrasında annemden beklememeyi öğrendim. Bunu kabullenince insan rahatlıyor.

Benim de iyidir.
Fakat ben sorgulamam hiç annemi onu her şekilde kabul etmiş durumdayım.
Yetiştirilirken ki eksikler de, o dönem öyle bilmiş, oyle görmüş.. gördüğünü de uygulamış diye düşünüyorum.
Ben yapı olarak temastan nefret ettiğim için bizim de öyle mıç mıç bir ilişkimiz olmamıştır hiçbir zaman.
Annem de benim gibi..
Öyle sevgi sözcükleri kullanan, öven yücelten bir annem olmamıştır ama çok iyi bakmıştır.
Hatta 34 yaşındayım hala çok eleştirir.. ama öyle kabulum onu :))

Benim de iyidir.
Fakat ben sorgulamam hiç annemi onu her şekilde kabul etmiş durumdayım.
Yetiştirilirken ki eksikleri de beynim de o dönem öyle bilmiş, oyle görmüş.. gördüğünü de uygulamış diye düşünüyorum.
Ben yapı olarak temastan nefret ettiğim için bizim de öyle mıç mıç bir ilişkimiz olmamıştır hiçbir zaman.
Annem de benim gibi..
Öyle sevgi sözcükleri kullanan, öven yücelten bir annem olmamıştır ama çok iyi bakmıştır.
Hatta 34 yaşındayım hala çok eleştirir.. ama öyle kabulum onu :))
Demek ki yine de o sıcaklığı, şefkati hissetmişsiniz ne güzel. Ben hiç hissedemedim.

Annemin hataları olabilir. Ama dünyanın en iyi annesi ❣️

Herkesin karakteri mizacı farklı. Evliliğindeki dinamikler, yaşadığı şeyler de çocukla bağ kurmasına etki etmiş olabilir.

Biraz sen çabala. İhtiyacın olanları söyle. Vakit geç değil. Belki o ilişki hala tesis edilebilir.🌺

Annem iyidir hiç ağzından kötü söz duymadık bizi büyütürken kalkıp tokat atmışlığı da yoktur oda kendı öğrendiği şekilde elinden geldiğince annelik yapmak için didindi ömür harcadı . Arkamızda durmaya gücü yetmediğinde yanımızda durdu bizle aynı şeyleri paylaştı zaten babamızda çok iyiydi rahmetli annemın yetmediği yerde arkamızda babam vardı . Annem Azcık oğlunu fazla sever ama ona 5 bize 3 bisey yapmadı eşittir

Validem iyidir doğduğun ev kaderındır misali görmüş geçirmiş dibine kadar sevgisini gösteren hissettiren biridir saygıda kusur etmez sevgide kızlarından ayırmaz

Allah razı olsun acılarını göstermesin ikisininde

Demek ki yine de o sıcaklığı, şefkati hissetmişsiniz ne güzel. Ben hiç hissedemedim.

Ya ben irdelemiyorum.. değiştiremeyeceğim şeyler üzerin de çok durmuyorum.
Deşsem belki çok şeyler çıkar ama hiç öyle bir şeye kalkışmıyorum yapım gereği.
Tüm insan ilişkilerim böyle sadece annemle olan değil
Biriyle büyük bir olay yaşasam 2 gün sonra umrumda olmaz.. eşim çok şaşırıyor :)
Bir de sınırımı net çizen birisiyim. Ben bir şeyi istiyorsam kim gelirse gelsim umrumda olmaz.
Kendi annem iyi bir insandır onun için demiyorum ama kötü bir kadın olsa sanırım hayatıma müdahale ettirmem asla kendi ihtiyacı olduğunda da elimden gelen varsa evlat görevimi yaparım
Duygusal anlamda da payıma düsende bu derim yani :)

Merhaba kızlar. Benim annemle hep mesafeli bir ilişkim oldu. Ben özellikle doğum yaptıktan sonra, anne olunca anladım aslında nelerden mahrum kaldığımı. Anne şefkati hiç görmedim gibi bir şey. Şu anda da görüşürüz konuşuruZ ama o sıcaklıpı hiç hissedemem. Hep bir mesafe vardır mutlaka. Annesiyle can ciğer olanlara hep imrendim hayatım boyunca. Evlendim yuva kurdum yine de o eksiklik hiç gitmedi.
Cok pasif di gencken her seyi alttan alan ezilen birisiydi

6 yasinda annemi korumak zorunda kaldim mesela sirf anneme benzememek icin Esime cok cektirdim haksiz da olsam üste cikmaya calistim cünkü travma gibiydi kulagimda minik bir ses Annen gibi eziliyorsun dedigi an hakli haksiz tirnaklarimi cikarmisimdir zamanla cevreme de zarar verdim

Sonra törpüledim ama kime kizicami bilmiyorum annemi ailesi o Hale getirmis birde babam dan yana da yüzü gülmemis

Kabul ettim onu degistiremiyorsun ne huyunu ne suyunu

Ben zaten oldum olasi aileye mesafeliyimdir

Bilmiyorum ya cok garip ve ben eminim benim cocuklarim da benden sikayetci olacaklar

Bir döngü bu

Hayatımın ilk 25 yılı çok yakındık ama ondan sonra aramıza bir mesafe girdi. Annem hep onu anne olunca anlayacağımı, hak vereceğimi söyledi ama şimdi ben anne oldum ve asla hak vermiyorum ona😂
Annemin “anne olma”yı ciddi ciddi düşündüğüne hiç inanmıyorum. Yapılması gereken çocuk sahibi olmakmış o da olmuş gibi bir havası var. Bir evlat olarak onun merhametine en çok ihtiyaç duyduğum anlarda hep yüz üstü bırakıldığımı hissettim. Şimdi burda olsa olur mu ben sizi her şeyden çok sevdim der ama işte.
Neyse kendimi kurban gibi hissetmemeye çalışıyorum artık çünkü benim de çocuğum var ben de anneyim ve kendi çocuğuma bunları yaşatmak hiç istemem.
Bu arada annesiyle ilişkisi iyi olan insanlar adına çok seviniyorum ama gelip de bana sınanmadıkları şeyler üzerinden boş yaparlarsa lafı gediğine koymaktan da çekinmiyorum.

Annem dünyadaki annelerin en iyisidir bana göre 🙂Annesini çok küçük yaşta kaybedince abisine, kardeşine annelik yapmış.Kucuk yaşta evlenmiş hemen de ben olmuşum.Abla kardeş gibi büyüdük.Dunyada herkes gider annem hep benimledir ..Cocukken dayagini da yedim ama küçüktük çevresel faktörler sinirli yapıyordu galiba onu,okadar da olsun artık diyorum..Onun dışında kimsenin annesine iç gecirip ozenmedim.Hatta annesi ile sorunu olan arkadaşlarım ne iyi annen var derlerdi..İlk ve güvenilir arkadaşım annemdi.İyi kötü herşeyi paylaşırdim .Evlendim desteği hiç eksilmedi.Cocuklarimda da emeği büyük. Boşandım yine arkamda.Allah eksikliğini göstermesin hepsine sağlık versin.

Sadece annem değil ailem çok kıymetli 3 kız kardeşiz ve babam vefat etti onu dahi çok özlüyor çok arıyorum çok seviyorum hepsınıde 😥 Rabbim annemin yokluğunuda göstermesin inşallah 🤲

Biz de öyleyiz annemle. Hem kişiliği biraz öyle hem de geç doğurmuş beni. Ablamlar var. Onları annem gibi görüyorum 😅

Annem dünyadaki annelerin en iyisidir bana göre 🙂Annesini çok küçük yaşta kaybedince abisine, kardeşine annelik yapmış.Kucuk yaşta evlenmiş hemen de ben olmuşum.Abla kardeş gibi büyüdük.Dunyada herkes gider annem hep benimledir ..Cocukken dayagini da yedim ama küçüktük çevresel faktörler sinirli yapıyordu galiba onu,okadar da olsun artık diyorum..Onun dışında kimsenin annesine iç gecirip ozenmedim.Hatta annesi ile sorunu olan arkadaşlarım ne iyi annen var derlerdi..İlk ve güvenilir arkadaşım annemdi.İyi kötü herşeyi paylaşırdim .Evlendim desteği hiç eksilmedi.Cocuklarimda da emeği büyük. Boşandım yine arkamda.Allah eksikliğini göstermesin hepsine sağlık versin.
Ahh ne güzel. İnanın anne desteğini, sevgisini hissetmemek çok zor, yıpratıcı. Lohusalığım berbat geçmişti mesela. Lohusayken insan önce annesini istiyor yanında.

Back
X