Ben de zamanında kendimi kaybedecek kadar aşık oldum böyle birine. Şortla buluşmaya gittiğimde beni eve geri göndermekle tehdit ederdi. Ayrıldık farklı konulardan dolayı, daha doğrusu terk edildim. Onunlayken de onunla ayrıldıktan sonra da hiç değiştirmedim kıyafetimi. Hep onun fikirlerini değiştirebileceğimi sandım. Seneler sonra gördüm ki aşırı farklıymışız, hayattan beklentiler farklıymış. Onunla evlensem o beni değiştirirdi, ben onu değiştiremezdim. Büyük bir ihtimalle onunla olsaydım şu an onun anne babasıyla aynı evde yaşayan, izinsiz markete bile gidemeyen, dinle asla alakam olmamasına rağmen büyük bir ihtimalle kapanmış olurdum. İyi ki beni terk etmiş de hayatımı yakmamış. Üzerinden 1 yıl geçmişken senin de böyle bakabilmen lazım bu olaya. Ben barışma fırsatı varken bunun farkına varıp yol verdim kendisine.
Sonrasında daha flört aşamasında böyle imada bulunan, giyimimi eleştirmeye çalışan erkekleri anında şutladım. Şu anki erkek arkadaşımla 7 seneyi doldurduk. 19 yaşındaydık görüşmeye başladığımızda. İlk yılın içinde bir şey olmuştu, hâlâ aklıma gelir. Ben o zamanlar yeni kilo almaya başlamıştım. Lisede 49 kiloydum. O sene de. 65 civarından 75’lere falan gelmiştim. Erkek arkadaşımla dışarı çıkacaktık, daha zayıfken giydiğim kıyafetlerden birisini giydim. Tam algılayamıyordum, daha önce hayatımda hiç kilo sorunu yaşamadığım için, üzerimdeki kıyafet çok dar gibi geldi bana ve erkek arkadaşıma sordum. Dışarıdan bir göz olarak sadece, o an evde ev arkadaşım olsaydı ya da yakın olduğum başka bir kız, onlara da sorardım. Erkek gözüyle diye ya da erkek arkadaşım nasıl karşılar diye değildi yani, aynada tam anlayamamıştım, neyse işte “üzerimdeki çok mu dar ya bebeğim,” dedim. Ve biraz terslendim

. Onun fikrine bu şekilde ihtiyacım olmadığını, artık çocuk olmadığımı, ona sormadan kendime yakıştığını düşündüğüm ve sevdiğim her şeyi giyebileceğimi, üzerimdekinin de çok dar olup olmadığına kendim karar verebileceğimi söyledi. Anlık şaşkınlıktan sonra (çünkü ben gerçekten sadece dışarıdan nasıl göründüğünü kestiremediğim için sormuştum) ne kadar doğru bir seçim yaptığımı anlayıp aşırı mutlu olmuştum. Erkek arkadaşım her yönüyle beni el üstünde tutar, düşüncelidir, gerektiğinde birbirimizi koruyup kollar destek çıkarız. Ancak asla birbirimizi “sahip”lenmeyiz.