Annesini kaybeden gelinin kına gecesi

adles34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2014
38
16
88
34
Hayırlı geceler hanımlar nasipse agustos ayı içerisinde düğünüm olucak aylardır içten içe düşündüğüm birşey var ben annemi iki yıl once kaybettim bi yanım hep eksik hep yarım malesef benim mürüvetimi göremedi
Bugünlerde ise kına gecesini kafama takıyorum malumunuz kına gecesinde annelere itafen söylenen türkilerimiz var ben normalde bile dinlemeye dayanamıyorken o gece ne yapıcam hiç bilmiyorum kendimi kaybedip durduramassam naparım bilmiyorum Allah sizlerin anne babasına saglık versin gercekten cok boynum bükük bu konuda annemin de yanımda olmasını çok isterdim ama Rabbim böyle nasip etti
Sizlerden ricam o gecenin en iyi gecmesi için nasıl bi yol izleyebilirim kına yakarken baska çalınabilecek müzik varmıdır veya en hafif insanları da mutsuz etmeden nasıl atlatabilirim lütfen yardımcı olun şimdiden tesekkur ederim

Mekanı cennet olsun canım çok üzüldüm...
Özellikle orkestraya bildir bu durumu kesinlikle çalmasın acıklı ağıtlar türküler bolca oyun havası çalsın kına yakılırken candan erçetin ramo ramo sevgilim var çok güzel yeşim salkım kına gecesi var onları çalabilirsiniz yada şu aşkı memnu'da nihal'in kına gecesi müziği de güzel bak

Başın sağolsun canım öncelikle. Kına yakılırken kına müziklerini sözsüz çaldırabilirsin. Yada hareketli başka bi parçada kınanı yaktırabilirsin. Sonuçta illa bu müziklerle olacak diye bi kanun yok ki

Başınız sağolsun toprağı bol olsun.
Uygun hareketli bi muzik secin bence.

Allah mekanini cennet eylesin basiniz sagolsun.

Benim boyle bir durumum olmadigi halde kina gecemde o turkuyu soyletmedim annem fenalasiyor diye. Yesim salkim kina gecesi ve sezen aksu rakkas calmisti. Boyle sarkilari dusunebilirsiniz. Mutluluklar simdiden.

Hayırlı olsun Allah bır yastıkta kocatsın..

Benımde annem cıddı saglık sorunlarından dolayı Kınama da, dugunume de gelemedı.. Cok samımı oldugum bırkac arkadasım var.. Ağlamak ıstıyormusun dedı.. Asla dedım.. Bıldıgın oynaya oynaya gırdık salona oynaya oynaya donduk.. Kına gecesını organıze eden salona da ozellıkle soyledım.. Agıtlı turkulu aglamaklı kına muzıklerını asla calmayacaksınız dıye.. Cokta guzel oldu... Benı cımdıkleyıpte agla dıyenler bıle oldu cevremde de umrumda olmadı.. Aglamayın.. Sizi aglatmalarına musade etmeyın.. Allah annenize rahmet eylesin.. Sizlerede sabır versin.. Cok güzel bi anne olursunuz inşallah..

ya kına gecesi yapma boşver ya da müstakbel eşine söyle uyarsın salon sahiplerini dikkat etsinler. illa anneli türkü olmasına gerek yok.

ben de babamı kaybettim. şimdi düğünüm olsa babamı çağırsalar falan düğünü derneği unutup kahrolurum. (evliyim bu arada )

Ben de babamı kaybettim, kına gecemde malum şarkıdaki ...hem babamı özledim kısmı çalarken ağlamıştım. Şart değil o şarkıların çalınması, eğlenceli birşeyler çaldır, gülerek eğlenerek yaptır kınanı

Öncelikle hem başınız sağolsun hemde düğününüz için hayırlı olsun bizimde ağustos ayında abimin düğünü var nişanlısıda küçükken annesini kaybetmiş . Bizde onu kına yakılırken ağlatmıcaz çok hareketli çok güzel kına müzikleri var

bunun gibi bununla kınanızı yakabilirsiniz.

Aynı durumu yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum 1,5 sene önce hem kına gecem hem düğünüm oldu. Kına gecemi sadece bayanlar arasında yaptım. Solist bayandı ve annemin olmadığını öğrenince kına türküsünü bile hafif hareketli çalıp, hemen ardından yeşim salkımın o çok meşhur kına şarkısını çaldı. Seni ağlatmayacağım demişti.

Basiniz sagolsun. Mekani cennet olsun.

Nisanliniza soyleyin. Ailesine akrabasina tembihlesin o tarz turkuler soylemesin.
Daha neşeli seyler soylesinler.

Yakininiza kendi akrabalarinizdan birine ablan teyzen kim yonetmekte basarili ise, onada ayni sekilde tembihleyin.

Ve muzik calan grup geldiginde o yakininiz onlarada tembihlesin o tarz turku muzikleri calmasin. Genelde orkestra baslar onun muzigini calmaya ve kadinlar soyler.

ötelesemde yaşadığım bir durum.Ama ben her şeyi ayarladım.Tek bir tane öyle bunalıma götürecek şarkı türkü çalınmadı, gayet neşeli şarkılarla kına yakıldı.Çevremde kesin talimatlarımla :) ağlayan tek bir kişi görmek istemedim.

Geleneksel bir kına gecesi yapmayın o halde.
Toplayın kız arkadaşlarınızı gidin güzel bir mekana ve sabaha kadar eğlenin.

Bi arkadaşım hint müziği çalmisti kimse de aglamadi Güle eglene kinasi yakıldı kalkıp oynandı tekrar ve cok hosuma gitmisti çok eglenceliydi..

Daha eğlenceli kına geceleri şarkıları var onlardan çaldır.

Allah anneciğinin mekanını cennet eylesin.

Allah bütün ölmüşlerin ve annenin mekanını cennet eylesin inşallah.
Benim kına gecemde ben ağlamamıştım. Kına yakıldığı esnada yüksek yüksek tepelere çaldı genelde candan erçetin in söylediğini çalarlar ama o biraz ağır olduğu için ben daha hareketlisini bulup çalmalarını istemiştim. Sen de öyle yapabilirsin zaten kına yakıldıktan sonra oynamaya devam ediyorsun oyun havalarına geçiş yaparlar direkt. Şimdiden hayırlı olsun ömür boyu mutluluklar dilerim :)

Ama kına gecesinde kına yakılırken ağlanmaz mı zaten :) O günü zehir etmeyin annenizin de ruhuna eziyet olmasın. Hayatta olsaydı eğlenmenizi isterdi böyle düşünün. Bir de siz ağlamasanız bile akrabalarınız falan ağlayacaktır muhtemelen. Önüne geçemezsiniz ki. Benim teyzemin eşi vefat etti genç yaşta. Geçen yıl kuzenimin düğününde annem ağladı durdu sonra kavga ettik mesela. Kızdım insanların mutlu gününde neden gözyaşı döküyorsun diye. Çünkü ona her bakan gaza gelip ağlamaya başlıyor. Umarım sizin akrabalarınızdan da böyle ağlayanlar çıkmaz.
Mutluluklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…