- Konu Sahibi gelinciksurubu
- #2.161
daha çok tartışmaya anlatmaya devam ederiz biz....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sevgili zehra61 ,
Beni yanlış anlamayacağınızı umarak mesajınızın bu cümlesinin beni biraz rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum.
Böyle düşünmenizi saygıyla karşılıyorum , ancak objektif bir bilginin yanlışlığını gördüğümde bunu düzeltmek için bir çaba göstermeyi dünyada yaşayan herhangi biri olarak kendime görev sayıyorum.
Anladığım kadarıyla Charles Darwin ' in Evrim Teorisi ' nden söz etmişsiniz. Merak ettiğim bir nokta var , acaba Darwin ' in Türlerin Kökeni adlı çalışmasını okumuş muydunuz ya da bu konuda tarafsız bir kaynaktan yararlanmış mıydınız ? Yoksa bu cümleyi başka birinden duyup mu benimsediniz ?
Elbette bu teoriyi kabul etmiyor , beğenmiyor olabilirsiniz. Ancak Evrim Teorisi bu demek değildir. Bu yazdığınız cümle çarpıtılmış bir yorumdan ibarettir. Eğer Evrim Teorisinin ne demek olduğunu öğrenmek isterseniz , internette pek çok kaynak bulabileceğinizden eminim. Yardımı olacaksa ben de kendi cümlelerimle kabaca açıklayabilirim.
Beni yanlış anlamadığınızı umuyorum. Tepkim bu teoriyi benimsememenize değil kesinlikle , ancak bu görüşü yanlış anlamış olabileceğinizi düşünüyorum. Yanlış anlaşılmış halini aşağılamanıza da tepkisiz kalamadım açıkçası. Eklemek isterim , bu teori hala bilim çevrelerinde kabul görmektedir.
Sizinle bilim felsefesi hakkında tartışabilirdik , gerçekten özgün düşünceleriniz var , ancak sanırım burası doğru yer olmazdı.
Demek böyleymiş. Vay be...Bilim de zaten sabit, değişmeyen, elle tutulmayan kanıtı olmayan şeyler hakkında atıp tutan, kendini geliştirmeyen, dogmalarla varolan bir olgu.
Dünyanın düz olduğunu söyleyen de bilim insanlarıydı tabi, yuvarlak olduğunu söyleyen neydi acaba?
İnsanlar da maymunmuş görüyor musun bak... Maymun ne acaba? İnsan ile maymunun ait olduğu takım ne acaba? Aa bak görüyor musun aynı takımdalarmış.
Size tavsiyem acilen gidin bir biyoloji kitabı alın, okuyun. Lise biyoloji ders kitabı bile olabilir, yeter ki okuyun, bilgi sahibi olun.
Neyse.. Belli ki özet pek yeterli olmamış, aslında fazlasıyla açıklayıcı da.. işte karşı tarafın anlayabidiği kadar...
o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)
kürtaj serbest ve o kadar çok cocuk israf oldu ki. evet israf. gül gibi bebelr israf edildi. alın şimdi çocuk kıtlığı var. etrafınıza bir bakın , eriniyorsaınız şu foruma bir bakın. insanlar bebek bebek diye inliyolar adeta, sonra siz kalkmış ben yaparım ben ederim benim tasarrufumda , benim bedenim diye dolaşıyorsunuz ortalıkta . ilahi adalet diye bir şey var.
'metrobüs hattında kadınların kullanımına özel Pembe metrobüs uygulamasına geçilmesine dair düzenlenen imza kampanyasında toplanan 60 bin imza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a posta ile gönderildi.'
buyur burdan yak.3-4 tane metrobüs geçecek ben onlara binemeyeceğim bekleyeceğim pembe metrobüs gelsin de işime gidebileyim diye.
ha diğerine binersem de buyurun beni taciz edebilirsiniz.Ben kabul ediyorum demek mi olacak bu.
Artık yapılan herşey kadını geri plana atmak için ve biz kadınlar hala göremiyoruz bunu.Bize lütuf yapılıyor falan zannediyoruz.
Demokrasi dedikleri şey bu değil mi?
60 bin kişi böyle istiyor demek ki.
Çoğunluksa yapılacak bir şey var mı?
'metrobüs hattında kadınların kullanımına özel “Pembe metrobüs” uygulamasına geçilmesine dair düzenlenen imza kampanyasında toplanan 60 bin imza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a posta ile gönderildi.'
buyur burdan yak.3-4 tane metrobüs geçecek ben onlara binemeyeceğim bekleyeceğim pembe metrobüs gelsin de işime gidebileyim diye.
ha diğerine binersem de buyurun beni taciz edebilirsiniz.Ben kabul ediyorum demek mi olacak bu.
Artık yapılan herşey kadını geri plana atmak için ve biz kadınlar hala göremiyoruz bunu.Bize lütuf yapılıyor falan zannediyoruz.
'metrobüs hattında kadınların kullanımına özel Pembe metrobüs uygulamasına geçilmesine dair düzenlenen imza kampanyasında toplanan 60 bin imza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a posta ile gönderildi.'
Başlarda ironi yapılırdı kürtaj olanların sizin bebek hakkınızdan mı çaldığınızı düşünüyorsunuz diye, gerçekten varmış demek ki bu düşünce yapısı. Bir de yani size göre ilahi adalet bir toplumda kürtaj yapılıyor diye yaptırmayanlarında çocuk sahibi olmaması mı? Bu mudur ilahi adalet? Peki kadının doğurganlığını azaptan tüm çevresel faktörleri, bilimsel bulguları devre dışı bırakıp olaya sırlar dünyası formatında bakarsak belki de Allah anneniz babasız büyümek zorunda kalan çocuklar evlat edinilsin diye bazı insanları çocuk sahibi yapmıyor, kürtajı engelleyip daha çok ailesi tarafından istenmeyen yuvalarda kalmak zorunda kalan çocuk dünyaya geldikçe daha az insan çocuk sahibi olacak olamaz mı? Sonuçta ilahi birşeyden bahsediyorsak gerçeğin ne olduğunu ikimizde bilemeyiz ama benim bakış açımın sizinkinden daha adaletli gözüktüğü kesin.
hükümetimizin adı dindara diye çıktı ya ne yapsa dine bağlanıyor.
evet maalesef öyle..biraz kaba kaçacak ama bu ülkede "sapı" olanlar için kanun yok...
adelet buysa yeri gelince kesmesini de bilsinler bir zahmet..
din üzerinden çok tartışılıyor bu konu..merak ettiğim bir şey var bırakın ülkeyi bu konuda bile neden "laik" olamıyoruz?
olayı dinsel boyutuyla ele almamız ne kadar doğru bilemiyorum..tek bildiğim dini konularda yorum yapmak için çok donanımlı
olmak gerektiği..zaten ülke çapında tartışırken bile diyanet işleri başkanı zarurice bir açıklama yaptı...kimse de onla ilgilenmedi...
çocuk israfı bizde istemeyiz...hangi vicdanlı insan ister? ama diğer yandan bakıyoruz yaşayan çocuğun hayatı zeka seviyesi ile
değerlendiriliyor...sadece çocuk mu çekiyor orada? hayır anne babası...ömründen ömür gidiyordur eminim..Allah yardım etsin hepsine...
biz sadece toplumun dejenere olmuş ahlak yapısının bu şekilde bir yasakla mümkün olamayacağını savunuyoruz...başka bir gaye yok..
ortaya tek bir çözüm sunulmasın madem ileri demokrasiye sahibiz..pek çok yol sunulur uygulama halkın istekleri doğrultusunda değerlendirilir..
ama olaylar fetva vermekten öteye gitmiyor maalesef ülkemde..:26:
hükümetimizin adı dindara diye çıktı ya ne yapsa dine bağlanıyor.
maalesef öyle ama datlucadu...bazen monarşi ile yönetildiğimizi düşünüyorum..
daha düne kadar pek çok konu vardı gündemde konuşulan...hepsini aldı süpürdü bu yasa ile...
ciddi bir oyun bu Türk milleti üzerinden oynanan..bu kısmı su götürmez..
madem bir oyun neden ortak oluyoruz olmayalım.
Tecavüzcüleri salacaklarına, onları ayrı bir otobüse bindirsinler.
Bu uygulamaya en başta erkekler karşı çıkmalıydı zira hepsine potansiyel sapık muamelesi yapılmıştır.