annişerrrrr bebişimizin neresi gelişirken, ne yiyelim ki ona yardımcı olalım???

guzayaz

kucuşumagelbebişimmmmm :)
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
140
4
66
Antalya
kızlar şu belli haftalarda belli vitaminler açısından değerli besinleri tüketme olayı var ya, o konuda bildiklerimizi burda paylaşsak olmaz mı??? çok kilo almadan ama bebişimizin büyüyüp gelişmesini sağlayacak gıdaları tüketsek nasıl olur??? bence çok şahane olur.... hadi bildiklerimizi paylaşalım sevgili Kasım anneleriiiii :)

kızlar şu belli haftalarda belli vitaminler açısından değerli besinleri tüketme olayı var ya, o konuda bildiklerimizi burda paylaşsak olmaz mı??? çok kilo almadan ama bebişimizin büyüyüp gelişmesini sağlayacak gıdaları tüketsek nasıl olur??? bence çok şahane olur.... hadi bildiklerimizi paylaşalım sevgili Kasım anneleriiiii :)

ceviz,badem,fındık..:)
6 aydan sonra balık yağı hapı kullandım ben kızımda..
bol maden suyu ama sade..aromasız..
günde bir elma yedim..çay tüketmedim fazla..bir de brokoli aş ermiştim sanırım haftada bir brokoli yetmiyordu:)kızım da çok sever brokoliyi:)
2. bebekde de inş. dikkat edeceğim elimden geldiğince..
zaten sağlıklı beslenme kurallarını çoğumuz biliyoruz..
bebiş anneden alıyor ihtiyacı olanı..biz kendi depolarımızı boşaltırmamaya gayret edecez artık:56:

ceviz,badem,fındık..:)
6 aydan sonra balık yağı hapı kullandım ben kızımda..
bol maden suyu ama sade..aromasız..
günde bir elma yedim..çay tüketmedim fazla..bir de brokoli aş ermiştim sanırım haftada bir brokoli yetmiyordu:)kızım da çok sever brokoliyi:)
2. bebekde de inş. dikkat edeceğim elimden geldiğince..
zaten sağlıklı beslenme kurallarını çoğumuz biliyoruz..
bebiş anneden alıyor ihtiyacı olanı..biz kendi depolarımızı boşaltırmamaya gayret edecez artık:56:

ceviz,badem,fındık çok doğru..birde yerfıstığı..
bende her kahvaltıda 4 ceviz kırıp yiyorum.
yumurta,süt,peynir olmazsa olmazlar..
mutlaka yeşillik ve koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli..
günde bir avuç fındık,badem,yerfıstığı ve 1 yada 2 adet elma tüketiyorum..
birde dut pekmezini duydum sabah kahvaltıdan önce bi kaşık yiyorum..

arkadaşlar aranız da benim gibi süt içemeyenler var mı?ben yarım yağlı süt içebiliorum sadece acaba onun faydasını görür müyüm?

arkadaşlar aranız da benim gibi süt içemeyenler var mı?ben yarım yağlı süt içebiliorum sadece acaba onun faydasını görür müyüm?

ben varım sanırım..hiç süt içmedim henüz:(çok sevdiğim yoğurttan da tiksinir oldum..henüz 3 ayın içindeyiz..yediklerimz çok da etkilemiyor diye avutuyorum kendimi..

ben varım sanırım..hiç süt içmedim henüz:(çok sevdiğim yoğurttan da tiksinir oldum..henüz 3 ayın içindeyiz..yediklerimz çok da etkilemiyor diye avutuyorum kendimi..

hay allah ben de zorlaaa içiorum tarçın falan koyarak sırf dişlerim, saçlarım dökülmesin diyeee normalde içmem,,,
dışardan duyduklarım annenin kendine iyi bakması gerektiğiii o yüzden kendimize iyi bakmamız gerek arkadaşımmm,,,

merhaba kızlar,

hepinize hayırlı uğurlu olsun bebekleri, sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim. ben de yaşadığınız süreci 2 kere yaşadım. Hiç kilo sorunum olmadı, çocuklarımda çok şükür sağlıklı doğdular. İlk 3 ay sizin vücudunuzdan gerekli her şeyi alacaklar, ekstra iki misli yemeye çalışmayın dengeli beslenin yeter. sonra 4*5*6. aylarda yarımşar kilo yada 1 er kilo alın en fazla bebişleriniz zaten alacaklar, 7*8*9. aylarda 1 er kilo yeterli. Pozitif olun, dengeli beslenin 3 ara 3 ana öğün, bol su içmeyi unutmayın şimdi havalarda ısınıyor farkında olmazsınız çok terleyip su kaybedebilirsiniz bir de malum sık sık wc durumları, unutmayın yanınızda şişe ile gezin en az 3*4 lt su için, bunları yapınca zaten bebekleriniz yeterince gelişiyor merak etmeyin bilinçli anneler. ama ekstra tavsiyem bebeğin karnınızda iyi beslenmesi için sol tarafınıza yatın, ara ögünlerde elma, kırmızı biber ve kuru yemiş yiyin badem ceviz, kuru dutu sütle karıştırıp yiyin, light süt için yada 0 yaglı

hepinize kolay gelsin:16:

Back
X