annisler hamilelikte hangi vitamini kullandiniz ?

tanem7777

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
574
231
33
Biz 13+4 haftaligiz doktorumuz bizr youplus +multivitamin verdi fakat hamile bayanlara sordum ve onlar baska bi vitamin aliyorlae sizce bn bu ilaci biraksam mi ?

Eklentiler

• 1426549236888.jpg
    1426549236888.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 782
Decaviti kullaniyorr cogu kisi bebegime benim kullandigim vitamin ise yariyor mu acaba cok sinir oldum bi kisi bile benim kullandigim vitamini kullanmiyor

Elevitte domuz yagi oldugunu soyledi doktor. Decavit kullaniyordum gunluk yeteri kadar beslenilip sut iciliyorsa gerek yok dedi biraktim. Demir ilaci ve d vitamini soyledi onlara baslicam bugun bakalim

Bende bastan beri decavit ve ferrum fort kullaniyorum, dorduncu aydan itibarende balik yagi eklendi. Bebegime kan pompalayan cift damarda centik olmasina ragmen gelisimi etkilenmedi cok sukur tabi bu durum icin ek olarak coraspinde kullandim simdi dogum yaklastigi icin biraktim. Herkes saglikli bir hamilelik gecirir insallah ve saglikla yavrularimiza kavusuruz

Henüz 10. haftadayiz sadece folik asit verdi doktor demirin biraz düsük et ve yesil sebzelerden bol ye dedi o kadarcik.
Ilac kullanmayi sevmiyorum umarim gerekte kalmaz kullanmaya.

hamileliğim kesinleştiğinden bu yana hergün decavit içiyorum.son zamanlara doğruda kanım az çıktığı için kan ilacıda kullanıyorum

İlk üç ay "folidoce" kullandım, folik asit yani. Sonrasında multivitamin "imom"a başladım, doktor emzirirken bile kullanacağımı söyledi. Bacaklarımda kramplar oluyordu, magnezyum başladık. Aile hekimim, bu ilaçların muadillerini devlet de karşılıyor, niye bu hakkını kullanmıyorsun diyerek "magvital" ve "elevit" verdi. Bu ikisini kullanıyorum.

Hamileliğimin ilk üç ayında decavit balık yağı ve folik asit kullandım, 3 aydan sonra doğuma kadar fellum fort, efercal kalsiyum ve magnorm magnezyum kullacağım.

Hic kullanmıyorum :) vitamini disaridan almak gerek siz diye düşünüyorum

önceden olsa bizim anneleremiz zamanı felan sana katılabilirdim canım.fakat şu bizim zamanımız içinde herşeyin hormonlu ve doğal olmadığını düşünürsen kesinlikle gerekli..kaldıki vitaminler yada bebeğe yararyan ne varsa yapmana rağmen yeri gelio ki yinede bişeye yaramıyor..haa benim yediğim içtiğim herşey doğal diosan bilemem...
şu zamanda teknoloji gelişti ama binbirtürlüde hastalıkta türedi..allahım esirgesin

Eskiden köyde doğum yapılırken insanlar doğal beslenirlerdi, çevrelerinde ne egzos ne baz istasyonu ne de bizim hayatımızdaki gibi stresörler olurdu. Biz şu an o standartlara sahip değiliz, o yüzden vitamin kullanmakta fayda var.
Ayrıca, eskiden düşük, bebek ölümü, lohusa ölümü çok olurdu. Şu anki tıbbi müdahaleler yoğun oranda bunu engelliyor. İstatistiklere bakabilirsniz. Bir ülkedeki tıptaki gelişme zaten biliyorsunuz ki bebek ölüm oranlarıyla anlaşılır.

bende 3.ayıma gırdım decavıt verdı onun yanına yıne folık asite hamıle kalmadan kullanmaya başlamıştım şuan bıtmek uzere bıttıgı zaman bırabılırsın dedı doktor..magzezyum ve devit-3 demır ılacı damla şeklınde suya 10 damla damlatark içiyorum bırde kalsıyum tablet verdi onuda suya atıp içiyorum...yatarken bobreklerım batıyo resmen saga sola donmekten zor uyuyorum şimdıden başladı bende de bol bol su içmeye çlaışıyorum bakalım :) saglıkla alsam kucagıma rahatlıcam

Biz 13+4 haftaligiz doktorumuz bizr youplus +multivitamin verdi fakat hamile bayanlara sordum ve onlar baska bi vitamin aliyorlae sizce bn bu ilaci biraksam mi ?
doktorunun verdiğini kullan derim herkes farklı bünyeler farklı gebelikler farklı multivitaminlerin içeriği hep aynı zaten ben hiç bir vitamin kullanmıyorum mesela sadece demir hapı o da gebelikten önceden gelen anemi olduğu için ama eczacı çocuğu olarak sana tavsiyem gidip bi eczacıya danışabilirsin doktorların ilaç bilgisi çok sınırlı o da mümessillerin gelip tanıttığı kadar ama ilacın uzmanı eczacı o yüzden gidip danışabilirsin derim ben :))

Basta 3 ay folikasit. Sonra dogurana kadar imom omega kullandim. Kramplar icin magnezyum

X