Sen nasıl birisin yaa.Süpersin, harikasın,çok çok iyisin.Hiç tanımadığın birine destek olmak için küçük bebeğin varken bile bu kadar zaman ayırıp tecrübelerini paylaşmışsın.Çok teşekkür ederim.Yüzümde kocaman bir tebessümle okudum yazdıklarını.Çok iyi geldi.Geçenlerde psikiyatristimle yaptığım görüşme bile bu kadar iyi gelmemişti.Evet doğumdan sonra insanlar nedense hep olumsuzluklardan bahsedip sürekli anneliğini eleştiriyorlar.Oysa bizim desteğe ihtiyacımız var.Çevremizde senin gibi olaylara pozitif bakan kişilerin fazlalaşmasını diliyorum.Eminim çok iyi bir annesin ve kızın seni çok seviyor ve sevecek. Anneler gününde kızının getireceği çiçekleri doya doya koklaman dileğiyle, tekrar çok teşekkür ederim.
Canimm cok cok tesekkur ederim cok cok mutlu oldum. Sen beni mutlu ettin Allah da seni mutlu etsin. Cok incesin:))
Tatlim sakin kendini uzup kendine haksizlik etme, sen cok cok iyi bir anne, es, herseyi dört dörtluk yapan duzenli ve sorumluluk sahibi bir insansin ki herseyi yoluna ve duzene koymak icin cozumler ariyorsun. Uzuntunun de tek nedeni bu aslinda, bebisten onceki mukemmeliyetciligi bebisten sonra da oturtmaya calisman. Surada sadece 1-1,5 ayin kaldi. Sonra gercekten hersey cok daha guzel olacak bana inan. Benim kizim Cilgin Sedat formatinda,basimin ustunde yeri var ama her cocuk kizim gibi olmuyor buna inan. Diyordum ya kizima yakin bebegi olan 4 arkadasim var iclerinde sadece Ceyda bu kadar huysuz ve uykusuz bir bebek. Digerleri eger hasta vb degiller ya da dis cikarmiyorlarsa gece saat 9 gibi yatip gece 1 kez emmek icin kalkiyorlar. Bebisinin Ceyda gibi olma olasiligi gercekten cok dusuk. İlk uc aydan sonra mutlaka iyileserek devam edecek ve mutlaka duzene girecek bebisin.
İlk zamanlarda kizim uyumadiginda zannederdim ki artik sonsuza dek uyumayacak. Hergun Fredinin kabusu ya da çaki gibi sabaha kadar oturacak

) oysa sonradan anladim ki ceyda sonucta bebek, bugun uyumadi mi, yarin bayilip uyuyacak, bugun kaka yapmadi mi, yarin yapacak, yarinda mi yapmadi, obur gun yapacak..arkadasimin kizi 1 hafta kaka yapmadi biliyor musun?aklimizi kaybettik. 4 aylikti etrafa bakacagim diye emmeyi azaltmis su alamamis kabiz olmus.dr su ver dedi.sonra kaka yapiverdi.

)) O yuzden rahat olmaya calis. Senden iyi kimse bakamaz bebisine. Eninde sonunda duzeni saglayacaksin, sen en iyisini isteyen ve hak eden guclu bir insansin, annesin cunku.
İlk zamanlar niye zor diyorum biliyor musun, cunku bebisin yazik ellerini kullanamiyor, istedigini anlatamiyor..ancak agliyor..anlamiyorsun ki gazi mi var, ac mi nesi var? O daha dunyaya alismamisken duzen saglamak bu yuzden zor.Benim cilgin sedat su an anlatiyor biliyor musun ne problemi var. Dis cikariyor, super huysuz ama isterse 32 dis cikarsin su anki halini ilk uc aydaki haline mumkun degil degismem.Su an en zor zamanlarin ama inan gececek
İlk 3-4 ayi atlattiktan sonra zamanla buyudukce senin de katkilarinla duzen kendiliginden olusuyor.En huysuz bebegin bile bir duzeni var. Benim kizimin bile ciddi bir duzeni var: sabah saat 6 da kalkar. Uyaninca emmek istemez. esime verip kahvalti hazirlarken ben. mutlaka 1 saat icinde kaka yapar (kabiz vb degilse) 8 gibi aglamaya baslar, acikmistir kahvaltisini yapar. Sonra 8:30 gibi uyur ama max yarim saat. Oglene kadar huysuzluk yapar, o arada meyve puresini yer.Oglen saat 1 gibi feryat figan uyur ama tabi ki yarim saat. Arada yine huysuzluk, oyun, yogurt yer, corba icmez puskurtur, bir iki findik ceviz yer. İyi gunundeyse belki azicik et ya da balik yer. Saat 4 gibi yine feryat ve uyku bu sefer 10-20 dk uyur. Aksam pirinc unu ve dut ve kayisi karistirip yedirim. 9 a kadar huzursuzluk ve 9 da uyku

gece 1200 kere kalkar. Her uykudan once ve gece boyunca emer. Bana uygun bir duzen mi? Hayir ama ben de ona gore yapiyorum planlarimi, o uyurken is yapmak yerine o uyurken uyuyup o uyanikken is yapiyorum, birilerine birakmak mumkun olmadigindan fizan da olsa yanimda goturuyorum. Zor ama imkansiz degil

)). Ve ellerini cok iyi kullandigi icin istediklerini anlatiyor bebisler bu aylarda, ac mi anlatir, neresi agriyor anlatir

o yuzden ilk aylar duzen kurmak gercekten zor bitanem. Biraz buyusun daha o leb demeden Corumu anlayacaksin. Az sabreeet gercekten az kaldi. Guzel gunleer gercekten coook yakinda...
Allah oglunun bahtini acik etsin, iyilerle karsilastirsin, vatana millete hayirli evlat olsun insallah...

)