annişler kaç saat uyuyorsunuz?

Allah kolaylık versin, böyle örnekleri okuyunca uyumadan da durulabiliyormuş demek ki diyorum, çünkü uyuyamazsam acaba gün içinde Yorgunluktan düşer
miyim diye korkuyorum, bir de süt meselesi var tabi. Yatağını ayırmayı denedin mi, kendi kendine tekrar dalamıyor mu hiç?

Son düzenleme:
gece 1 de yatıyorum kızımda en gec 11 de uyuyo ve sabah 8 veya 8:30 gibi kalkıyoruz 7 saat uyuyorum ve bu 7 saatte kac kere kalkıp uyandıgımı hatırlamıyorum bile gerisini sen düşün yani:)

ev işlerinide kendim yapıyorum bu aralar biraz daha zor 1 gün durup 1 gün komple ev temizliyorum(emeklemeye basladık o yuzden)
iş yemek konusuna gelince pilim bitiyo:37:

kızım 8,5 aylık
gece 12-1 gbı yatıyor saat 4 5 gbı uyanıo mama ıcıyor tekrar uyuyor hemen sabah 8 de uyanıo sonra arada bı uyuyo gunduz uykuları guzel maşallh kızım kendı basına uzun sure oynuo benım salonum mutfagım bır bunun cok faydasını goruyorum sureklı benı gordugu ıcın oyununa devam edıyor temızlıgıde kendım yapıyorum supurgeden korkmuyor evlerı supuruken yurutecle pesımde dolanıo uykusu gelınce mamasını yedırıp yatıyorum sonra sılme ısıne gecıyorum cok sukur allaha aksama dogru tekrar uyudugunda yemek ısıne gırıyorum hemen tabı bızımde arada uyku sorunlarımız oluo sabah 5e kadar ayakta durdugumuz oyun oynadıgımız oluo olsun cok sukur saglıklı olsunda

Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.

Yakın bir zamana kadar seninle aynı durumdaydım. Kızım erken ve çok küçük doğdu ( 2.400 g). Gördüğümde ilk söylediğim cümle ''çok küçük ben buna bakamam'' oldu. Elma kadar kafası vardı.:1: Sanırım sütüm de stresten olmadı. İlk 35 gün annemlerde kaldım, sonra kayınvalidemle kayınpederim elazığdan gelince evime geçmek zorunda kaldım. Ama inan annemden ayrılacağım çocuğa kendim bakmak zorunda kalacağım artık diye neredeyse ağır depresyona girdim. Gece uyuyamayınca, gazı olunca, ağlayınca ben de ağlıyordum. Uykusuz kaldıkça ''ben bu çocuğa bakamıyorum bakamayacağım çocuğu neden yaptım der hale geldim. beşiğini sallamayı bıraktığımda uyanıp ağlardı (hala öyle çoğu kez). Tuvalete bile gidemezdim. Şimdi kendi lehime çevirmeye çalışıyorum bazı şeyleri. Stresten uzaklaşmaya biraz da tadını çıkarmaya çalışıyorum zor olsa da. Evet beşiğini hala sürekli sallıyorum ama sallarken sevdiğim bir tv programını izleyebiliyorum. Kendime bir sütlü kahve yapıp kitap okuyabiliyorum. Beşik sallarken internette takılabiliyorum. Bebeğimin bir kaç dakika ağlamasını göze alarak ihtiyaçlarımı görüyorum. Karnını doyurup gazını çıkartıp bezini değiştirdikten sonra eğer uykusu yoksa, kendi yatağımın üstüne sarmadan koyuyorum 10-15 dk sessiz sessiz etrafı inceliyor. O esnada tüm evi süpürdüğüm bile oldu benim. Mızmızlanmaya başladığı için biraz yalapşap oldu ama neyse :)

Şu an bebeğim halamda, ona bıraktım, ev işi yapayım azıcık diye. Evi süpürüp ben de gideceğim yanına.

Ama şu var ki bebeğin oldu diye kendi zevklerini de ihtiyaçlarını da hiçe sayma lütfen. İlle de bebeğim dedikçe depresyona girmek kaçınılmaz oluyor inan. Sıkılmışsan evde bırakacak kimsen yoksa al bebeğini koy bebek arabasına dolaş. Bebeklerin büyük kısmı arabada gezmeyi sever. Çevremde sevmeyen bebek yok benim. Eşine de vakit ayırmaya çalış onu da ihmal etme, onu mutlu görmek seni de mutlu edecektir. Bebekten fırsat kalmıyor diye düşünme, uyuduğu 5 dakikayı bile değerlendirebilirsin, bırak evin işi kalsın, eşin daha önemli. Bebeği eşine bırakıp bir süreliğine, akşam da olsa elzem işlerini yaparsın.

Ben şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Şükür eskisi gibi ağlamıyorum. Ben üzerimdeki stresi attıkça bebeğim daha rahat oluyor sanki. :nazar:

Bu benden naçizane bir öneri. :)

Son düzenleme:
gece 1 de yatıyorum kızımda en gec 11 de uyuyo ve sabah 8 veya 8:30 gibi kalkıyoruz 7 saat uyuyorum ve bu 7 saatte kac kere kalkıp uyandıgımı hatırlamıyorum bile gerisini sen düşün yani:)

ev işlerinide kendim yapıyorum bu aralar biraz daha zor 1 gün durup 1 gün komple ev temizliyorum(emeklemeye basladık o yuzden)
iş yemek konusuna gelince pilim bitiyo:37:

Emeklemeye başlayınca iş zorlaşıyor hakikaten, bizimki daha başlamadı ama gündüz böyle bensiz duramamaya devam ederse her yere günlük çarşaf filan sereceğim herhalde:)

kızım 8,5 aylık
gece 12-1 gbı yatıyor saat 4 5 gbı uyanıo mama ıcıyor tekrar uyuyor hemen sabah 8 de uyanıo sonra arada bı uyuyo gunduz uykuları guzel maşallh kızım kendı basına uzun sure oynuo benım salonum mutfagım bır bunun cok faydasını goruyorum sureklı benı gordugu ıcın oyununa devam edıyor temızlıgıde kendım yapıyorum supurgeden korkmuyor evlerı supuruken yurutecle pesımde dolanıo uykusu gelınce mamasını yedırıp yatıyorum sonra sılme ısıne gecıyorum cok sukur allaha aksama dogru tekrar uyudugunda yemek ısıne gırıyorum hemen tabı bızımde arada uyku sorunlarımız oluo sabah 5e kadar ayakta durdugumuz oyun oynadıgımız oluo olsun cok sukur saglıklı olsunda

Maaşallah, Allah nazardan saklasın, biz de bu günleri görürüz inşaallah.

Yakın bir zamana kadar seninle aynı durumdaydım. Kızım erken ve çok küçük doğdu ( 2.400 g). Gördüğümde ilk söylediğim cümle ''çok küçük ben buna bakamam'' oldu. Elma kadar kafası vardı.:1: Sanırım sütüm de stresten olmadı. İlk 35 gün annemlerde kaldım, sonra kayınvalidemle kayınpederim elazığdan gelince evime geçmek zorunda kaldım. Ama inan annemden ayrılacağım çocuğa kendim bakmak zorunda kalacağım artık diye neredeyse ağır depresyona girdim. Gece uyuyamayınca, gazı olunca, ağlayınca ben de ağlıyordum. Uykusuz kaldıkça ''ben bu çocuğa bakamıyorum bakamayacağım çocuğu neden yaptım der hale geldim. beşiğini sallamayı bıraktığımda uyanıp ağlardı (hala öyle çoğu kez). Tuvalete bile gidemezdim. Şimdi kendi lehime çevirmeye çalışıyorum bazı şeyleri. Stresten uzaklaşmaya biraz da tadını çıkarmaya çalışıyorum zor olsa da. Evet beşiğini hala sürekli sallıyorum ama sallarken sevdiğim bir tv programını izleyebiliyorum. Kendime bir sütlü kahve yapıp kitap okuyabiliyorum. Beşik sallarken internette takılabiliyorum. Bebeğimin bir kaç dakika ağlamasını göze alarak ihtiyaçlarımı görüyorum. Karnını doyurup gazını çıkartıp bezini değiştirdikten sonra eğer uykusu yoksa, kendi yatağımın üstüne sarmadan koyuyorum 10-15 dk sessiz sessiz etrafı inceliyor. O esnada tüm evi süpürdüğüm bile oldu benim. Mızmızlanmaya başladığı için biraz yalapşap oldu ama neyse :)

Şu an bebeğim halamda, ona bıraktım, ev işi yapayım azıcık diye. Evi süpürüp ben de gideceğim yanına.

Ama şu var ki bebeğin oldu diye kendi zevklerini de ihtiyaçlarını da hiçe sayma lütfen. İlle de bebeğim dedikçe depresyona girmek kaçınılmaz oluyor inan. Sıkılmışsan evde bırakacak kimsen yoksa al bebeğini koy bebek arabasına dolaş. Bebeklerin büyük kısmı arabada gezmeyi sever. Çevremde sevmeyen bebek yok benim. Eşine de vakit ayırmaya çalış onu da ihmal etme, onu mutlu görmek seni de mutlu edecektir. Bebekten fırsat kalmıyor diye düşünme, uyuduğu 5 dakikayı bile değerlendirebilirsin, bırak evin işi kalsın, eşin daha önemli. Bebeği eşine bırakıp bir süreliğine, akşam da olsa elzem işlerini yaparsın.

Ben şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Şükür eskisi gibi ağlamıyorum. Ben üzerimdeki stresi attıkça bebeğim daha rahat oluyor sanki. :nazar:

Bu benden naçizane bir öneri. :)

Kesinlikle annenin rahatlaması bebeği de rahatlatıyor. Ben iş yapamasam da en azından dediğin gibi sallarken uyuduğunda kitap okuyorum İnternet'e giriyorum telden. Biraz nefes almaya ihtiyacı oluyor insanın.

konuyu açan arkadaşa ne güzel fikirler verilmiş. ama birazda düzen işi annenin gitmesiyle olacak diye dusunuyorum. cunku bırı varken duzen sağlamak zor. 1 aylık anneyken annemlerı evlerıne gonderdım ılk 10-15 gun cok zorlandım ancak sonra bebgım uyudungunda saate baktın uyandı saate baktım mızmılandı saate baktım daha sonra hep aynı saatlerde uyudugunu mımızlandıgını farkettım aslında onlar duzenlerını kendı kendıne olusturuyorlar bır sureden sonra.
konu sahıbıde bu problemlerı yasayan hanımlarda hıc kafanızı takmayın. olabıldıgınce rahat olun ve kendınızı asla ama asla rahatlıga alıstırmayın.

bu arada donence benım bebegımı cok oyalıyor. bıde muzık acıyorum beyoncenın konser vıdeolarını laptopıda karsısına o seyredıyor hemde muzıkle bırlıkte ayagını kolunu oynatıyor.bakıyorum sıkılıyor sonra yere battanıye serıyorum yere yatırıyorum televızyonu acıyorum oradada oyalanıyor sonra baktın yıne sıkıldı bı sefer dık ayakta olacak sekılde tutuyorum ok sevıyor gulucukler cıglıklar atıyor. sonra yuzustu yatırıp ayaklarına destek verıyorum kurt gıbı surunuyor.Bu arada bebegım 3,5 aylık bebekler yorulmayınca uyumuyorlar. bıraz onlarıda yormak hep değişiklıkler yaparak ılgısını dagıtmak zorundayız. hep aynı yerde yat aglayınca kucakta dolastır onlarda sıkılıyor.
evımde tıny love 3ü1 arada var. anakucagı hem besık hem bıraz egımlı hemde oto koltugu gıbı pozısyon alabılıyor benım ısıme cok yaradı uyumadıgı zaman oto koltugu pozısyonuna getırıyprum donencesınde var (ısıklı muzıklı) bayagı oylanıyor hem yatmamıs hemde kucağa almamıs oluyorum.

konuyu açan arkadaşa ne güzel fikirler verilmiş. ama birazda düzen işi annenin gitmesiyle olacak diye dusunuyorum. cunku bırı varken duzen sağlamak zor. 1 aylık anneyken annemlerı evlerıne gonderdım ılk 10-15 gun cok zorlandım ancak sonra bebgım uyudungunda saate baktın uyandı saate baktım mızmılandı saate baktım daha sonra hep aynı saatlerde uyudugunu mımızlandıgını farkettım aslında onlar duzenlerını kendı kendıne olusturuyorlar bır sureden sonra.
konu sahıbıde bu problemlerı yasayan hanımlarda hıc kafanızı takmayın. olabıldıgınce rahat olun ve kendınızı asla ama asla rahatlıga alıstırmayın.

bu arada donence benım bebegımı cok oyalıyor. bıde muzık acıyorum beyoncenın konser vıdeolarını laptopıda karsısına o seyredıyor hemde muzıkle bırlıkte ayagını kolunu oynatıyor.bakıyorum sıkılıyor sonra yere battanıye serıyorum yere yatırıyorum televızyonu acıyorum oradada oyalanıyor sonra baktın yıne sıkıldı bı sefer dık ayakta olacak sekılde tutuyorum ok sevıyor gulucukler cıglıklar atıyor. sonra yuzustu yatırıp ayaklarına destek verıyorum kurt gıbı surunuyor.Bu arada bebegım 3,5 aylık bebekler yorulmayınca uyumuyorlar. bıraz onlarıda yormak hep değişiklıkler yaparak ılgısını dagıtmak zorundayız. hep aynı yerde yat aglayınca kucakta dolastır onlarda sıkılıyor.
evımde tıny love 3ü1 arada var. anakucagı hem besık hem bıraz egımlı hemde oto koltugu gıbı pozısyon alabılıyor benım ısıme cok yaradı uyumadıgı zaman oto koltugu pozısyonuna getırıyprum donencesınde var (ısıklı muzıklı) bayagı oylanıyor hem yatmamıs hemde kucağa almamıs oluyorum.

Dün bebeğim 2 ayını doldurdu ve 2 aydır annemler benimle.Bende burda yazdığım önceki mesajlarımda düzensizlikten hayatımdaki karmaşadan yakınmıştım.Bugün ilk defa annem sabah erken saatte hastaneye gitti ve yeni geldi.Yani öğleden sonraya kadar oğlumla yalnızdım ve ilk defa bir sürü iş yapıp oğlumla da vakit geçirdim.Hatta şimdi kahvemi yapıp internetin başına bile geçtim:)) Dediğin çok doğru diablo, evde bebekle başbaşa kalmak gerekiyormuş annenin bir düzen oluşturabilmesi ve bebekli hayata alışması için. Yakında bizimkiler evlerine dönerler ve bende bir düzen oluşturabilirim umarım.

kendın ve bebegınle bırlıkte duzen olustrcagınızdan emınım hatta bugun ılk adımı atmıssınız bıle. bır sure sonra sen buradan yaptıklarını yazacaksın :) 2 aylık bebegıne jımnastık yaptırmayı unutma ama emın ol sen ne kadar bebegıne yardımcı olmaya onu mutlu etmeye calısıyorsan oda bır o kadar sana bu konularda yardımcı olacak. cocuk deyıp gecme senı o kadar cok degıstırıp hayatını duzene sokacak kı bundan memnun olacaksın :)

kendın ve bebegınle bırlıkte duzen olustrcagınızdan emınım hatta bugun ılk adımı atmıssınız bıle. bır sure sonra sen buradan yaptıklarını yazacaksın :) 2 aylık bebegıne jımnastık yaptırmayı unutma ama emın ol sen ne kadar bebegıne yardımcı olmaya onu mutlu etmeye calısıyorsan oda bır o kadar sana bu konularda yardımcı olacak. cocuk deyıp gecme senı o kadar cok degıstırıp hayatını duzene sokacak kı bundan memnun olacaksın :)

Ne güzel yazmışsın, bizimki de inşaallah kendi kendine oyalanmaya başlar. Onunla oynamasam bile yanında olmamı istiyor hep, dolayısıyla iş yapamıyorum. Salıncağı vardı geçen gün ona koyduk, meraklı yan demire tutunmuş kolunu kıstırmış:( Oyun halısı da artık oyalamıyor. Bebek arabası normalde evde durmuyor, artık eve çıkarıp ona koyacağım biraz, en azından iş yaptığım yere götürürüm diyorum. Biri varken düzen sağlamak cidden zor çünkü insan rahata alışıyor.

Ne güzel yazmışsın, bizimki de inşaallah kendi kendine oyalanmaya başlar. Onunla oynamasam bile yanında olmamı istiyor hep, dolayısıyla iş yapamıyorum. Salıncağı vardı geçen gün ona koyduk, meraklı yan demire tutunmuş kolunu kıstırmış:( Oyun halısı da artık oyalamıyor. Bebek arabası normalde evde durmuyor, artık eve çıkarıp ona koyacağım biraz, en azından iş yaptığım yere götürürüm diyorum. Biri varken düzen sağlamak cidden zor çünkü insan rahata alışıyor, çözüm bulmaya çalışmıyor.

Sen nasıl birisin yaa.Süpersin, harikasın,çok çok iyisin.Hiç tanımadığın birine destek olmak için küçük bebeğin varken bile bu kadar zaman ayırıp tecrübelerini paylaşmışsın.Çok teşekkür ederim.Yüzümde kocaman bir tebessümle okudum yazdıklarını.Çok iyi geldi.Geçenlerde psikiyatristimle yaptığım görüşme bile bu kadar iyi gelmemişti.Evet doğumdan sonra insanlar nedense hep olumsuzluklardan bahsedip sürekli anneliğini eleştiriyorlar.Oysa bizim desteğe ihtiyacımız var.Çevremizde senin gibi olaylara pozitif bakan kişilerin fazlalaşmasını diliyorum.Eminim çok iyi bir annesin ve kızın seni çok seviyor ve sevecek. Anneler gününde kızının getireceği çiçekleri doya doya koklaman dileğiyle, tekrar çok teşekkür ederim.

Canimm cok cok tesekkur ederim cok cok mutlu oldum. Sen beni mutlu ettin Allah da seni mutlu etsin. Cok incesin:))
Tatlim sakin kendini uzup kendine haksizlik etme, sen cok cok iyi bir anne, es, herseyi dört dörtluk yapan duzenli ve sorumluluk sahibi bir insansin ki herseyi yoluna ve duzene koymak icin cozumler ariyorsun. Uzuntunun de tek nedeni bu aslinda, bebisten onceki mukemmeliyetciligi bebisten sonra da oturtmaya calisman. Surada sadece 1-1,5 ayin kaldi. Sonra gercekten hersey cok daha guzel olacak bana inan. Benim kizim Cilgin Sedat formatinda,basimin ustunde yeri var ama her cocuk kizim gibi olmuyor buna inan. Diyordum ya kizima yakin bebegi olan 4 arkadasim var iclerinde sadece Ceyda bu kadar huysuz ve uykusuz bir bebek. Digerleri eger hasta vb degiller ya da dis cikarmiyorlarsa gece saat 9 gibi yatip gece 1 kez emmek icin kalkiyorlar. Bebisinin Ceyda gibi olma olasiligi gercekten cok dusuk. İlk uc aydan sonra mutlaka iyileserek devam edecek ve mutlaka duzene girecek bebisin.
İlk zamanlarda kizim uyumadiginda zannederdim ki artik sonsuza dek uyumayacak. Hergun Fredinin kabusu ya da çaki gibi sabaha kadar oturacak;)) oysa sonradan anladim ki ceyda sonucta bebek, bugun uyumadi mi, yarin bayilip uyuyacak, bugun kaka yapmadi mi, yarin yapacak, yarinda mi yapmadi, obur gun yapacak..arkadasimin kizi 1 hafta kaka yapmadi biliyor musun?aklimizi kaybettik. 4 aylikti etrafa bakacagim diye emmeyi azaltmis su alamamis kabiz olmus.dr su ver dedi.sonra kaka yapiverdi. ;))) O yuzden rahat olmaya calis. Senden iyi kimse bakamaz bebisine. Eninde sonunda duzeni saglayacaksin, sen en iyisini isteyen ve hak eden guclu bir insansin, annesin cunku.
İlk zamanlar niye zor diyorum biliyor musun, cunku bebisin yazik ellerini kullanamiyor, istedigini anlatamiyor..ancak agliyor..anlamiyorsun ki gazi mi var, ac mi nesi var? O daha dunyaya alismamisken duzen saglamak bu yuzden zor.Benim cilgin sedat su an anlatiyor biliyor musun ne problemi var. Dis cikariyor, super huysuz ama isterse 32 dis cikarsin su anki halini ilk uc aydaki haline mumkun degil degismem.Su an en zor zamanlarin ama inan gececek
İlk 3-4 ayi atlattiktan sonra zamanla buyudukce senin de katkilarinla duzen kendiliginden olusuyor.En huysuz bebegin bile bir duzeni var. Benim kizimin bile ciddi bir duzeni var: sabah saat 6 da kalkar. Uyaninca emmek istemez. esime verip kahvalti hazirlarken ben. mutlaka 1 saat icinde kaka yapar (kabiz vb degilse) 8 gibi aglamaya baslar, acikmistir kahvaltisini yapar. Sonra 8:30 gibi uyur ama max yarim saat. Oglene kadar huysuzluk yapar, o arada meyve puresini yer.Oglen saat 1 gibi feryat figan uyur ama tabi ki yarim saat. Arada yine huysuzluk, oyun, yogurt yer, corba icmez puskurtur, bir iki findik ceviz yer. İyi gunundeyse belki azicik et ya da balik yer. Saat 4 gibi yine feryat ve uyku bu sefer 10-20 dk uyur. Aksam pirinc unu ve dut ve kayisi karistirip yedirim. 9 a kadar huzursuzluk ve 9 da uyku;) gece 1200 kere kalkar. Her uykudan once ve gece boyunca emer. Bana uygun bir duzen mi? Hayir ama ben de ona gore yapiyorum planlarimi, o uyurken is yapmak yerine o uyurken uyuyup o uyanikken is yapiyorum, birilerine birakmak mumkun olmadigindan fizan da olsa yanimda goturuyorum. Zor ama imkansiz degil;))). Ve ellerini cok iyi kullandigi icin istediklerini anlatiyor bebisler bu aylarda, ac mi anlatir, neresi agriyor anlatir;) o yuzden ilk aylar duzen kurmak gercekten zor bitanem. Biraz buyusun daha o leb demeden Corumu anlayacaksin. Az sabreeet gercekten az kaldi. Guzel gunleer gercekten coook yakinda...
Allah oglunun bahtini acik etsin, iyilerle karsilastirsin, vatana millete hayirli evlat olsun insallah...;))

Benim oglum 14 günlük günduzleri hep uyuyo emzirmrk icin bile zor kaldiriyorum ama gece özellikle de 12 den sonra bir iki saat uyanik kalior karni tok olsa da uyumuyor gazini cikariyorum rahatliyor ama gögsüme koyarsam uyuyor yok yatagiba koyarsam uyaniyor kesintisiz en fazla 3 saat uyuyor geceleri tabi ben de bitkin bir haldeyim insallah kirki cikinca düzelir gece uykusuzlugu cok kötü bi de 4 yasinda bi kizim daha var tum gun kizimla ev isleriyle falan ugrasiyorum yani gündüz de uyumak gibi bir lüxüm olmuyor zaman cabuk gecsede su cocuklar bir büyüse de rahatlasam diyor insan bazen:))

Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.[/QUOT

bende yalnız benim bebeğimde problem var sanıyodum ama yazını okuyunca yalnız olmadığımı gördüm. bizimde 10 gün sonra iki ay dolacak.benim ilk 20 gün annem yanımdaydı sonra hep yalnız kaldım. inan yalnızken de çok zor oluyo tuvalete bile koşa koşa gidip geliyorum. geldiğimde bizimki yine ağlıyo oluyo. sorunumuz aynı seninle 2-3 saat uğraşıyorum uyusun diye ancak 10 dk uyuyup uyanıyo.bizimki beşikte sallanmaya çok alıştı. uyumasada sürekli sallamamızı istiyo yoksa ağlıyo. acaba doymuyo mu diye kuşkulanıyorum. ne eve bakabiliyorum ne kendime saçlarımı boyatıcam nasıl gidicem çocuğu kime bırakıcam diye kara kara düşünüyorum.en azından annen yanındaymış şükret canım.ne zaman düzene giricez merak ediyorum:(

Allah yardımcınız olsun bayanlar ben hamileyim öyle bilgi olsun diye okudum ve cok korktum bide ben uykuya düşkün bir insanım bari en azından doğumdan önce bol bol uyuyayım :53::53::53::53:

Son düzenleme:
bende yalnız benim bebeğimde problem var sanıyodum ama yazını okuyunca yalnız olmadığımı gördüm. bizimde 10 gün sonra iki ay dolacak.benim ilk 20 gün annem yanımdaydı sonra hep yalnız kaldım. inan yalnızken de çok zor oluyo tuvalete bile koşa koşa gidip geliyorum. geldiğimde bizimki yine ağlıyo oluyo. sorunumuz aynı seninle 2-3 saat uğraşıyorum uyusun diye ancak 10 dk uyuyup uyanıyo.bizimki beşikte sallanmaya çok alıştı. uyumasada sürekli sallamamızı istiyo yoksa ağlıyo. acaba doymuyo mu diye kuşkulanıyorum. ne eve bakabiliyorum ne kendime saçlarımı boyatıcam nasıl gidicem çocuğu kime bırakıcam diye kara kara düşünüyorum.en azından annen yanındaymış şükret canım.ne zaman düzene giricez merak ediyorum:(

Allah yardımcın olsun, seni çok iyi anlıyorum.(Aynı şeyleri yaşayan bir anne olarak) Tecrübeli annelere göre 1-1,5 ayımız varmış düzene girmek için.Sabretmekten başka yapacak birşeyimiz yok malesef. Yanımızda annemizin olmasının da avantaj ve dezavantajları var tabi.Ama avantajı fazladıır dediğin gibi. benim oğlumda bazı günler uyumamak için direniyor resmen kucağımda sallayarak evin içinde gezinerek zorla uyutuyorum ve yatağa koyunca uyanıyor ama iki gündür ilginç birşekilde yatağına koyunca kendi kendine uyumaya başladı.Acaba uyumadığı günlerde bir derdimi vardı demekten alamıyorum kendimi.Gaz sancısı yada dediğin gibi doymuyormuydu acaba.Dün bütün gün uyudu neredeyse ama gece de her saat başı uyandı.Zombi geziyorum bugün.Bugünde sabah yine çok huzursuzdu gaz giderici şurup verdim şimdi uyuyor.Bir günleri bir günlerine uymuyor.KEşke dilleri olsada anlatabilseler dertlerini.Benim sütüm yetmediği için 4günlükten itibaren mamada veriyorum o yüzden benimkinin aç olma ihtimali pek yok.Ama sen emziriyorsan anlamayabilirsin doyup doymadığını.Ama 2 aylık kontrolünde tartılınca kilo alıp almadığından belli olur.En iyisi doktora sorman.İşimiz gerçekten zor. Ben bir kere onu emziriken çok sıkıştığım ve tuvalete gidemediğim için altıma yaptım sonrada hüngür hüngür ağladım:)) Saçımıda kendim boyayayım dedim anneme bile bırakamadığım zamanlarda(Allahtan şimdi güvenipte bırakabiliyorum) organik boya aldım saçımla birlikte halıyı,üstümü başımı,havluları da boyadım, gözüme boyalı su kaçırdım üstelik saçımda bişeye benzemedi:)) Böyle böyle büyüteceğiz sanırım bebişleri.

Allah yardımcınız olsun bayanlar ben hamileyim öyle bilgi olsun diye okudum ve cok korktum bide ben uykuya düşkün bir insanım bari en azından doğumdan önce bol bol uyuyayım :53::53::53::53:

Keşke uyku depolayabilseydik.Bende hamileyken devamlı uyurdum o zaman:)) Sen yinede bol bol uyu.Hamileliğin son ayında başlıyor uykusuzluk o zaman büyümüş karın nedeniyle uyuyamıyor insan.Sonra doğumla birlikte yine uykusuz geceler.Ben kendimi çok hazırlamıştım uykusuz gecelere(güya).Oysa insan nasıl hazırlayabilirki kendini uyumamaya.Geçen gün 1 yaşında kızı olan bir arkadaşım artık 3-4 saatlik uykuyla dolaşmaya alıştım ben dedi.Belki bizde alışırız.Sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah.Hamileliğinde tadını çıkar.

Allah yardımcın olsun, seni çok iyi anlıyorum.(Aynı şeyleri yaşayan bir anne olarak) Tecrübeli annelere göre 1-1,5 ayımız varmış düzene girmek için.Sabretmekten başka yapacak birşeyimiz yok malesef. Yanımızda annemizin olmasının da avantaj ve dezavantajları var tabi.Ama avantajı fazladıır dediğin gibi. benim oğlumda bazı günler uyumamak için direniyor resmen kucağımda sallayarak evin içinde gezinerek zorla uyutuyorum ve yatağa koyunca uyanıyor ama iki gündür ilginç birşekilde yatağına koyunca kendi kendine uyumaya başladı.Acaba uyumadığı günlerde bir derdimi vardı demekten alamıyorum kendimi.Gaz sancısı yada dediğin gibi doymuyormuydu acaba.Dün bütün gün uyudu neredeyse ama gece de her saat başı uyandı.Zombi geziyorum bugün.Bugünde sabah yine çok huzursuzdu gaz giderici şurup verdim şimdi uyuyor.Bir günleri bir günlerine uymuyor.KEşke dilleri olsada anlatabilseler dertlerini.Benim sütüm yetmediği için 4günlükten itibaren mamada veriyorum o yüzden benimkinin aç olma ihtimali pek yok.Ama sen emziriyorsan anlamayabilirsin doyup doymadığını.Ama 2 aylık kontrolünde tartılınca kilo alıp almadığından belli olur.En iyisi doktora sorman.İşimiz gerçekten zor. Ben bir kere onu emziriken çok sıkıştığım ve tuvalete gidemediğim için altıma yaptım sonrada hüngür hüngür ağladım:)) Saçımıda kendim boyayayım dedim anneme bile bırakamadığım zamanlarda(Allahtan şimdi güvenipte bırakabiliyorum) organik boya aldım saçımla birlikte halıyı,üstümü başımı,havluları da boyadım, gözüme boyalı su kaçırdım üstelik saçımda bişeye benzemedi:)) Böyle böyle büyüteceğiz sanırım bebişleri.

ay sabah sabah (diycem ama farketmeden öğlen olmuş) beni güldürdün allah ta seni güldürsün:Dben hala bizimkini sallıyorum ne zaman uyuycak bilmiyorum sabah 6 dan beri uyanığız.bakalım doktora gidince artık belli olur doyup doymadığı. bu arada bende saçlarımı kendim boyasammı diye düşünüyorum doğrusu.benimki sadece emiyo ozamanda acıkması iki saati bulmuyo. kuaförde boya işleride baya zaman alıyo napsam bilemedim.emzirirken boyatmak sakıncalı yazıyo bazı yerlerde de iyice kafam karıştı.

Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.

cnm benim bebğim de 1 hafta sonra 3. ayını bitircek inşallah..bir haftadır öğlenleri uyumaya başladı 1-2 saat..bebekler hiç uyumaz mı diyodum çünkü 2 aylık olana kadar gündüz uykumuz hiç yoktu geceleri de 6 saat falan o kadar o 6 saat de 2şerli olarak uynarak..2 ay boyunca hep kucakta uyudu yatağa bırakınca uyandı bazı geceler kucakta nöbetleşe uyuttuk artık gözleri şişmişti uykusuzluktan ama uyku uykuyu getiriyomuş 1 haftadır rahatız..gece 10 gibi uyutuyorum..yanında yatınca uyumaya başladı sallamıyorum pışpışlıyorum ve ninni söylüuorum uyuyo..4 saat sonra kalkıyo emzir altını değiştir yine uyuyo 4 saat sonra kalkıyo ama yatağında uyumuyo bu sefer yine yanında yatcan öyle dlınca yatağına yatırıyorum..öğlen de uyumaya başladı bu arada yemeğimi anca yapıyorum çünkü deliksiz bir uyku değil yanında durcaksın hep bazen üzerimdekini çıkarıp yanına bırakıyorum hemen yemeğimi koyuyorum...bizim çok sıkıntılarımız oldu hala da devam ediyor gaz sancıları derken kabız oldu poposu çatladı yara oldu şurupla yapıyo 1 aydır kakasını kremler sürüyorum o arada göbek fıtığı da oldu çocuğum rahat edemedi ki uyusun..ama büyüdükçe düzeliyolar bu ay daha bir farklı çünkü...ev temizliğine gelince annem gelince yapabiliyorum anca ya da eşim pazar günü ilgilenirken süpürüyorum siliyorum..hafta içi gece geç olduğundan süpürge açamıyorum ama şu uyku olayımız düzene girsin bi gün denicem sabah süpürmeyi..allah hepimize güç kuvvet sabır versin bebişlerimize de bol uykular :)

ay sabah sabah (diycem ama farketmeden öğlen olmuş) beni güldürdün allah ta seni güldürsün:Dben hala bizimkini sallıyorum ne zaman uyuycak bilmiyorum sabah 6 dan beri uyanığız.bakalım doktora gidince artık belli olur doyup doymadığı. bu arada bende saçlarımı kendim boyasammı diye düşünüyorum doğrusu.benimki sadece emiyo ozamanda acıkması iki saati bulmuyo. kuaförde boya işleride baya zaman alıyo napsam bilemedim.emzirirken boyatmak sakıncalı yazıyo bazı yerlerde de iyice kafam karıştı.

Normal boyayla boyayacaksan o kolay ama benim içim rahat etmedi emzirirken normal boyayla boyamak istemedim.Hamileykende iki kere organik boyayla boyatmıştım.Dr izin vermişti.Gerçi onda da vardır kimyasal ama normal boyalardaki kadar değildir diye düşünüyorum.Organik boyaları da ısıtmak gerekiyor.Kuaför makinaya sokmuştu ama ben evde fön makinası tuttum.Tabi beyazlar tam kapanmadı.Eskisi kadar kötü görünmüyor ama kuaförün boyadığı gibide olmadı. Kendin bilirsin yine ama eğer boyatacaksan organik boya tercih et.Kuaförden randevu alıp gider gitmez seni almasını rica et.Bebeği doyurup öyle çık.hatta sütünü sağabiliyorsan sağıp bırak.Tabi bana söylemesi kolay şunu yap bunu yap diye.(Kelin ilacı olsa başına sürermiş.)Olmadı biraz daha ertele bebiş biraz daha uzun uyuduğunda gidersin:))

Back
X