annneler yardım edin bebeğim meme emmiyor :(

celine_tim

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
261
124
18
doğum uzun sürdüğü için bebeğim özel bakım ünitesine girdi. mama vermişler orda, şimdide meme emmiyor sadece biberon alıyor, 10 gunluk bebiş, böyle bi sorun yaşayıp çözenler varsa nolur yardım edin, çok üzülüyorum büyük eksiklik bu çocuğumla aramızda

İlk olarak ALLAH bagislasin ve üzülme benim kızım aldı ilk sonra almadı daha doğrusu sutum gelmedi sen vazgeçme ben sagdim biberon da almamisti siringayla verdim ama aciktiginda ilk emziriyordum emmediginde sagip siringayla veriyorum aldı sonra ve şimdi bıraktık 20 ayligiz sağlıkla büyüt inşallah

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ben henüz tecrübeli değilim ama tecrübeli bi annenin yazısını okumuştum ordan alıntı paylaşmak isterim
1- yalancı emziği hayatımızdan çıkarmamız gerekliydi
meme reddi yaşayan bebeğe emzik verilmemeliydi
2-ten tene temastı bebekte sadece bez ben belden üstüm çıplak olacaktı .
ortam sakin olacaktı tv radyo tel gürültü olmayacaktı
keyifli bir vakit gerecektik
3- memeyi kesinlikle zorla vermeye kalkmayacaktım.
4-boynuma kolye takıp dikkatini çekebilirdim
diye bir annenin paylaşımı var ve bu şekilde memeyi reddeden kızı tekrar emmeye başladı zor da olsa.

hıc stres yapmayın bebısler herseyı cok cabuk ogrenrler
ılk acıktıgında meme verın emzırmek sanat ısı bıraz sabır gerektırır
sız panıkledıkce stres yapıp uzuldukce bebek bunu bılır oda strese gırer
once memeyı tutturun sabırlı olun 10-15 dk ugrasın gogus ucunuzu sıkın cıkan sutu dudagına surun hatta kedı gıbı yalatın
o tadı alsın emmeye calıssın
olabıldıgı kadar olsun ıcebıldıgını emsın gerısını sagar verırsınız
gunde 12 kere beslenıyorsa 6 kere sagdıgınız sutu 6 kerede memeye tutturmaya calısın
yavrucak hem ac kalmasın hemde bıberondan dırek memeye gecmesı zor olabılır
1 meme 1 bıberon seklınde devam edıp tamamen bıberonu kesersınız
beslensın ve sutunuzu alsında nasıl alırsa alsın :) dert etmeyın

Uykuda meme vermeyi deneyin bide,birazcık aç kalsin öyle meme verin tekrar tekrar sakin pes etmeyin, bende ilk zamanlar emziremedim bebeğim çok küçüktü 1 hafta sonra sarılık oldu hastaneye yattik o ara ışık alırken heralde sıcağın etkisiyle birazda ac kaldi tuttu memeyi, önce sagip verdim hep..4. Aydada bırakmak istedi memeyi asla almadı uykuda verdim çaresiz 2 aya yakın uykuda emdi sonra oda çok zor oldu aç bıraktım mecbur tuttu memeyi eğer mama verseydim donmezdi. Bence mama vermeyin, sütü sağın ama surekli emzirmeye çalışın uykuya geçeceği aç olduğu esnada tutar diye düşünüyorum.

Tekrar alışacaktır üzülmeyin.. Gece uykulu vakitlerinde emzirmeyi deneyin hayır demeyecektir.. Gögüs ucunuzu iyice kavradığından emin olun. Ağzına bir kaç damla sıkın tadını alsın..
Biberonu bir anda değilde yavaş yavaş kesin.usanmadan emzirmeye devam edin.. Emmiyor diye bırakmayın. Hemen alışacaktır inanınki.

Emzik vermeyin bu zamanlarda bebekler aç olmasalarda sürekli aranırlar bu zamanlarda memenizi verin pes etmeyin ve sürekli demeyin beslenme saatlerinde önce memenizi verin sütü ağzına sıkın ve ağzını açtığı an memenizi ağzına koyun stresli bir iş ama inat ederseniz memenizi alır

bırde bebek cok gazlıysa da meme tutamaz ac olsada tutamaz
2 saatde bır altını acın temızleyın veya havalandırın arkasından meme gelecegını bılsın dısıplın olur ve 20 dk emzırın hemen akabınde sırtından 5 dk tıpıslayarak gazını cıkartın
bu duzenı boyle oturtun derım

Back
X