Anomalili bebek

Sese00

Melek kızım 👼
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2020
740
1.306
63
İlk bebeği anomalili olup ikinci bebeği sağlıklı olanlar lütfen yazar mısınız umut olur musunuz bizlere..

Anomalinin ne olduğuna bağlı diğer çocuklarda da olup olmayacağı 😔

Kromozom bozukluğu mu vardı meleginde?

B Black93 un bebeğinde kromozom bozukluğu vardi şimdiki bebeği sağlıklı görünüyo suan hamile

İlk bebeği anomalili olup ikinci bebeği sağlıklı olanlar lütfen yazar mısınız umut olur musunuz bizlere..
benim bebeğimde kromozom bozukluğu vardı buna bağlı olarak birçok anomalisi olacaktı bebeğimi kaybettim. Burcusami arkadaşımız söylemiş zaten şuan hamileyim 28 haftalık olduk.. Çok şükür bebeğim sağlıklı şuan.. Sizde içinizi ferah tutun... Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin size inşallah..

Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..Acılarınızı tazelemeyeceksem neydi tam olarak anomalisi..Benim çok ani oldu 32 haftaya kadar sağlıklı olduğu söylenmişti bize hep 32 de gittiğimde çok büyük dertlere tutulmuş meğer yavrum😔4.evre beyin kanaması ve buna bağlı kistler olmuş şiddetli hidrosefali vardı buna bağlı ..Kalp fonksiyonları bozulmuş elinin biri felçli biri gelişmemiş ..32.de doğumu planlamaya diye gittiğimizde bunları öğrendik inanamadık MR çekindim bebeğim karnımdayken ..Sonuç aynıydı..😔perinatologum yaşamla bağdaşmayan anomaliler bunlar dedi be yavrumu kaybettim Güneşimi kıyafetlerini yıkayıp hazırladığım yavrumu kaybettim ..Allah kimseleri evladıyla sınamasın

Genetik testlerimiz gitti pıhtılaşma testi yapıldı sonuçlar temiz geldi şükür 6 ay sonra korunmayı bırakın dedi doktorum ama cesaretim var mı bilemiyorum ..Aynı acıları yaşar mıyım diye düşünmeden edemiyorum..Bizden kaynaklı yada genetik bi sebebi olmaması hem sevindirici hemde düşündürücü yineler mi diye..Allah’ımın takdiri...Evlat acısı yazmış kaderimize yaşadık sabrımızı artırsın tekrar yaşatmasın inşallah..

Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..Acılarınızı tazelemeyeceksem neydi tam olarak anomalisi..Benim çok ani oldu 32 haftaya kadar sağlıklı olduğu söylenmişti bize hep 32 de gittiğimde çok büyük dertlere tutulmuş meğer yavrum😔4.evre beyin kanaması ve buna bağlı kistler olmuş şiddetli hidrosefali vardı buna bağlı ..Kalp fonksiyonları bozulmuş elinin biri felçli biri gelişmemiş ..32.de doğumu planlamaya diye gittiğimizde bunları öğrendik inanamadık MR çekindim bebeğim karnımdayken ..Sonuç aynıydı..😔perinatologum yaşamla bağdaşmayan anomaliler bunlar dedi be yavrumu kaybettim Güneşimi kıyafetlerini yıkayıp hazırladığım yavrumu kaybettim ..Allah kimseleri evladıyla sınamasın
Merhaba başınız sağ olsun rabbim sabır versin inşallah. Benim bebeğimde hidrosefali falan yok ama trizomi 18 ben sonlandıramadım bekliyorum doğmasını. Acınızı bütün kalbimle paylaşıyorum şuan içiniz nasıl yanıyor biliyorum az çok. Bende de aynı korkular var ya tekrar ederse diye. Rabbim bizede sağlıklı bebekler bnasib eder inşallah.

Merhaba başınız sağ olsun rabbim sabır versin inşallah. Benim bebeğimde hidrosefali falan yok ama trizomi 18 ben sonlandıramadım bekliyorum doğmasını. Acınızı bütün kalbimle paylaşıyorum şuan içiniz nasıl yanıyor biliyorum az çok. Bende de aynı korkular var ya tekrar ederse diye. Rabbim bizede sağlıklı bebekler bnasib eder inşallah.
Kaç haftalıksınız şuan Allahım yardımcınız olsun sizinde nasıl zor tüm kalbimle hissediyor anlıyorum sizi 😔

Canım seninle devamlı konuşuyoruz ama ben sormadım sanırım hiç.Detaylı ultrasonda hiç mi farkedilmedi.32ye kadar nasıl görülmedi?

Ya nasıl üzüldüm sarılmak istedim sana 😞😞 minik melek cennete gitmiş dünyaya gelmeden 🌺
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin 🌺

Canım seninle devamlı konuşuyoruz ama ben sormadım sanırım hiç.Detaylı ultrasonda hiç mi farkedilmedi.32ye kadar nasıl görülmedi?
Canım 28 e kadar kadar gittiğim doktor yolunda herşey diyordu detaylı ya gerek yok dedi bende ne olduğunu bile tam bilmiyordum detaylının girmedim..Acemilik işte yönlendirende olmadı ki..Sonra Buraya geldik tayinle, burda gittiğim doktor usg ye bakar bakmaz söyledi bu dediklerimi..O ihmal sandı varmış görmemişler sandı ama önceki usg çıktılarını gösterdiğimde Allah Allah çok ilginçmiş gerçekten hiçbişey yokmuş herşey normalmiş dedi ...bu tip anomaliler büyük haftalarda olur zaten dedi aradığı bir perinatologta..Çünkü bir organ gelişmemesi gibi birşey değil ki beyin kanaması anlık bişey..Yavrum çok minikmiş ama çok büyük dertleri olmuş..Kendi perinatologum 5 yıldır burdayım bir yada ikisiniz böyle dedi..Tamamen şans dedi...😔

Son düzenleme:
Ya nasıl üzüldüm sarılmak istedim sana 😞😞 minik melek cennete gitmiş dünyaya gelmeden 🌺
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin 🌺
Amin canım inşallah ..Bazen çok suçluyorum kendimi doğmasına izin verseydimde öyle ölseydi diye ama beklemek hem çok yıpratıcı olacaktı hemde çok acı çekecekti yavrum😔

Zaten en çok üzüldüğüm noktada bu çok büyüktü yavrum kocamandı daha erken görülseydi sonuç ne olurdu acaba yada gerçekten son ayda mı oldu 😔Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum ..Bir yanım tekrar çok istiyor ama bir yanım çok tedirgin..😔🙏🏻

Zaten en çok üzüldüğüm noktada bu çok büyüktü yavrum kocamandı daha erken görülseydi sonuç ne olurdu acaba yada gerçekten son ayda mı oldu 😔Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum ..Bir yanım tekrar çok istiyor ama bir yanım çok tedirgin..😔🙏🏻
Kuzum beyin gelişimi genelde 14 16.haftalarda oluyor diye biliyorum uygulamada böyle yazıyor.ben 14.haftada gitmiştim ki bana hep prof perinatolog bakıyordu yarım saat sürüyordu her kontrol.o zaman hiç birşey yoktu 18.haftada tekrar gittim ayrıntılı için benim doktor boşlukları ve kistleri gördü hatta bunun yanında corpus kallosum va septum pellisudum agenazi olduğunu söyledi.hemen emara yolladı orda da aynı durum çıktı.onun öncesinde iki doktor daha gördü hiç bir şekilde farketmediler.Bana da seninki gibi bu çocuğu doğuramazsın genelde beyin kanaması geçirir hatta bu seni bile etkiler dediler bu tarz bebekler anne karnında bile epilepsi krizleri geçirirmiş ben iki hafta dayandım tüm genetik testler amniyosentez yapıldı çocuk nörolojisi gördü hepsi de yaşamaz dedi.şimdi bak korkuyla detaylıyı bekliyorum yine.bana da doktorlar benim gibi olanların çok az olduğunu tekrar etme olasılığının çok az olduğunu söyledi ama çok korkuyorum yine de.

Evet canım bencede detaylıya girseydim iyice bakılsaydı bi aksilik olduğu görülecekti ..32 de öğrendiğiniz şekli çok ilerlemiş ve 4. Evre kanamaya dönüşmüş haliydi diye düşünüyorum..çok nadir olması ve tekrarlamasının zor olması bir nebze içimi rahatlatıyor..Bizimde sınavımız böyleymiş yavrularımız kendilerinden büyük zor acılarla kıvranmışlar..Belki benim yüzümden çok daha uzun süre acı çekti yavrum karnımda 😔Canım o kadar iyi geliyorsunki bana yavrunu sağ Salim kucağına aldığında öyle umut olacaksın öyle sevinicem ki 🙏🏻

Back
X