Anormal olan ben miyim?

Yanlış yapıyorsun bence.
İnsanlar kıymet bilmiyor. Düzgün, makul insanların değeri bilinmiyor; kaprisli , şımarık tipler prim yapıyor insanların gözünde. Deveye diken insana s..n lazım malum. İnsanlara iyilik yaramıyor.
Ben kendi paramı kazanıyorumi eğitimli, kültürlü bir insanım, tipim de iyidir ama asla kıymetim bilinmedi çünkü her zaman karşımdakine 50-50 değer gösterdim. Şımarıklık, trip vs yapmadım; isteklerde bulunmadım. Sonuç olarak kıymetim asla bilinmedi, ağzıma s..dı hatta.

Para, altın, ev ,araba ne var ne yoksa iste bence. İroni falan değil ciddiyim.

eğer nişanlının ailesi iyi ,görgülü ve hak hukuk tanıyan insanlarsa , senin yaptığın doğru.
Ama böyle insanlar kaldı mı acaba?
bence imkanlar doğrultusunda istenmeli, neden dersen bir arkadaşımın başına gelenler ve çevremde olanları yazayım sana.
eğitimli, işi,gücü olan bir arkadaşım,ayrıca son derece kibar , aman kimse zora girmesin diye düşünen dünyalar iyisi arkadaşım, evlenirken ailesine nişanlısının ailesinden hiçbirşey istemeyin diye tembih etti , onların gönlünden ne koparsa dedi,kızın aileside sadece düğünde bi takı dediler, neyse bunlar evlendi.Aman Allahım kabus gibiydi.Oğlanın ailesi durumu olduğu halde ne aradı ne sordu, herşeyi kızla oğlan yaptılar,ne gelinlik ne yüzük, ne başka bişey diyorum ya sırf bişey ister kız tarafı diye aramadılar bile.kimsenin tek kuruşu geçmedi.evlendikten sonra erkek tarafı sürekli para istemeye başladı bunlardan, ama sürekli, hiç rahat vermediler, kızla oğlan mesafe koydular,konuşmadılar, tek kuruşta vermediler, ama kaynanası sürekli kızı herkese kötüledi para vermedikleri için, ama öyle böyle değil.öyle birinin hiç kıymetini bilmediler hala da bilmiyorlar.
başka bir arkadaşımda herşeyi isteyen, kendinden tek kuruş çıkacak diye ödü kopan, insanları kullanan biriydi.Herkese kredi çektirip her istediğini yaptırdı, hala erkek tarafını ne asla istemez, her gelmelerine sebepsiz kavga çıkarır ,oysa evini,eşyalarını,herşeyini,düğünü,erkek tarafı yaptı balayına bile gönderdiler.ama gel gör ki, bu arkadaşıma bayılıyorlar, kaynanası evine gidemiyor ama kızımda kızım dört dönüyor, doğum gününde bile unutmaz hediye alır kaynanası.
yani siz siz olun isteyin.

Yanlış yapıyorsun bence.
İnsanlar kıymet bilmiyor. Düzgün, makul insanların değeri bilinmiyor; kaprisli , şımarık tipler prim yapıyor insanların gözünde. Deveye diken insana s..n lazım malum. İnsanlara iyilik yaramıyor.
Ben kendi paramı kazanıyorumi eğitimli, kültürlü bir insanım, tipim de iyidir ama asla kıymetim bilinmedi çünkü her zaman karşımdakine 50-50 değer gösterdim. Şımarıklık, trip vs yapmadım; isteklerde bulunmadım. Sonuç olarak kıymetim asla bilinmedi, ağzıma s..dı hatta.

İşte anlatmak istediğim buydu!!
Ben de eğitimli, kültürlü, kendi paramı kazanan birisiyim.
Ortalama bir güzelliğim var.
Ailemin maddi durumu iyi.
Görebileceğim her şeyi gördüm onlarda.
Eski nişanlım yanımda sönük kalırdı hep. Nişanımızda herkes kendi alyanslarını aldı.
Sonuç : ayrılık.
Fazla gurur ve kendi ayakları üstünde duran kadın erkeği sıkıyor.

Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?
eğer imkanları olsaydı da pintiliğe kaçsalardı derdim ki;açıkça iste içinde kalmasın.ama zaten insanlar elinden geldiğince yapıyorlar istememek en doğrusu.tabii ki sana aferin deyip ağzına bal çalıp mümkün olduğunca kısıtlı düğün yapmıyorlarsa...

Yanlış yapıyorsun bence.

Şöyle bi durum var bizde ben mesela birkaç konuda hanı en iyisini olmasa da soyle olabilir desem bile onlarin en iyisini yapmaya çalıştığını gordukce fazla fazla isteyemiyorum

Yani diyorum ki gelenek göreneklere göre davranmayarak (yani bir şey istemeyerek) kıymetli, anlayışlı, sevilen gelin olmuyorsunuz.
Tabi bu benim yaşadıklarımla ilgili sizinkileri bilemem.
Nisanlimin ailesi şuan ne kadar çok iyi görünseler de yüzde yüz tanıdım diyemem. Dolayısıyla tavırlarını şimdiden kestirip te ona gore davranamiyorum ki

Nisanlimin ailesi şuan ne kadar çok iyi görünseler de yüzde yüz tanıdım diyemem. Dolayısıyla tavırlarını şimdiden kestirip te ona gore davranamiyorum ki

Ya şu an tabi ki sana iyi görünecekler.
Ne yapacaklar ki??
Aradaki mesafeyi koru herkesin görevi neyse yapacak.
Ayyy ben istemem, gururluyum , ihtiyacım yok demek kimseye yaramıyor.
Hoş benim hiç sevmediğim şeyler bunlar ama inan ki kıymete binmiyorsun böyle yapınca.

altini cizerek "dügün salonum oturdugumuz yerin en iyisi olacak" demissin de anormal diye kinadigin tiplere benzemeyesin sonra??

Taze bir nisanlı olarak yerimi alayım :))
Benim de en iyisi olması gibi bir derdim yok, ama ailelerimiz en iyisi olsun istiyor
Kv adayım bana sorar, asla o sormadan bir seyi isteyemem
Kuzenimi evlendirdik bu yaz, gelin kuzenimin ailesine neler yaptı, simdi herkes ona sirret diyor
3 parca esya icin adı ömür boyu sirret olarak kalacak.

Taze bir nisanlı olarak yerimi alayım :))
Benim de en iyisi olması gibi bir derdim yok, ama ailelerimiz en iyisi olsun istiyor
Kv adayım bana sorar, asla o sormadan bir seyi isteyemem
Kuzenimi evlendirdik bu yaz, gelin kuzenimin ailesine neler yaptı, simdi herkes ona sirret diyor
3 parca esya icin adı ömür boyu sirret olarak kalacak.
Kuzenin hem sirret, hem de dunyalar kiymetlisi olarak kalacak tatlim eksik soylemissin:)

Yanlış yapıyorsun bence.

Beni yazmissin:)

Ayyy bende oyle davranmistim ... safmisim safmisim safmisim... parada pulda kesinlikle gozum yoktur.. dugundeki altinlarin paralarin birtanesi cebime girmedi esimin isi ile ilgili ihtiyaci vardi alin dedim ailesi dugunden sonra sknti yasadi ( ki yalanmis ) alin dedim kendi aileme masraflarini kapatsinlar diye alin dedim... o derece para pul deger vermem yani... ama gel gorki bana bir dugun yaptilar yemeksiz piknik gibiydi .. koluma taktiklari altinlari 5 yasindaki kucuk kiz takmaz.. kuaforume elimde gelinligimle annemle beraber gittim dusunun..bir tek gelinlik istedim yemedigim surat kalmadi... direk sunu sunu istiyorum demeyin ama suda olsa iyi olurmu buda olsa guzel olurmu diye yaklasin .. yani sizi karsinizda ki insanlari tanimiyorum ayni durumlar olmayabilir ama benim hayat tecrubem bu :D zor donemler sorunsuz atlatirsiniz ins.

Ayyy bende oyle davranmistim ... safmisim safmisim safmisim... parada pulda kesinlikle gozum yoktur.. dugundeki altinlarin paralarin birtanesi cebime girmedi esimin isi ile ilgili ihtiyaci vardi alin dedim ailesi dugunden sonra sknti yasadi ( ki yalanmis ) alin dedim kendi aileme masraflarini kapatsinlar diye alin dedim... o derece para pul deger vermem yani... ama gel gorki bana bir dugun yaptilar yemeksiz piknik gibiydi .. koluma taktiklari altinlari 5 yasindaki kucuk kiz takmaz.. kuaforume elimde gelinligimle annemle beraber gittim dusunun..bir tek gelinlik istedim yemedigim surat kalmadi... direk sunu sunu istiyorum demeyin ama suda olsa iyi olurmu buda olsa guzel olurmu diye yaklasin .. yani sizi karsinizda ki insanlari tanimiyorum ayni durumlar olmayabilir ama benim hayat tecrubem bu :KK70: zor donemler sorunsuz atlatirsiniz ins.
bence soylenmeli kimseye iylik yaramiyor

Hayir bende ailemde hicbisey istemedik altinin lafi bile acilmadi. Ev esyalarimida bastan asagi benim ailem, biz aldik. Gelinligimi bile benim annem aldi. Kayinvalidenin bir iğnesi bile yok evimde . Bohça dahil HICBISEY ALMADI kv ve bizde istemedik zaten. Dugundeyse bana bitane hediyelik bilezik takti kv :)))) Bu ayip degil mi? Durumu olmasa neyse ama dogru duzgun bir bilezik yapabilirdi. Bunu yaptigi icin simdiki aklim olsa bal gibide altin siparisi verirdim. Insan olana anlayis gosterilir.
heidyelik bilezik ya :))

Ayyy bende oyle davranmistim ... safmisim safmisim safmisim... parada pulda kesinlikle gozum yoktur.. dugundeki altinlarin paralarin birtanesi cebime girmedi esimin isi ile ilgili ihtiyaci vardi alin dedim ailesi dugunden sonra sknti yasadi ( ki yalanmis ) alin dedim kendi aileme masraflarini kapatsinlar diye alin dedim... o derece para pul deger vermem yani... ama gel gorki bana bir dugun yaptilar yemeksiz piknik gibiydi .. koluma taktiklari altinlari 5 yasindaki kucuk kiz takmaz.. kuaforume elimde gelinligimle annemle beraber gittim dusunun..bir tek gelinlik istedim yemedigim surat kalmadi... direk sunu sunu istiyorum demeyin ama suda olsa iyi olurmu buda olsa guzel olurmu diye yaklasin .. yani sizi karsinizda ki insanlari tanimiyorum ayni durumlar olmayabilir ama benim hayat tecrubem bu :KK70: zor donemler sorunsuz atlatirsiniz ins.
Ben de para konusunda safim hic lafını etmem ama altınları aileye vermek mi? Asla. Zaten kucukleri aileler alıyor diğerleri de bize kalsın bi zahmet

Yok sen gayet normalsin de. Diğer kızların cok daha degerli oldugunu ve erkek tarafina yaranilmayacagini gördüğümden beri öyle olmak gerek demekki mantigindayim. Mutluluklar dilerim

Katiliyorum vallaha! Nişan sabahinda erkek tarafi ne istersiniz ne takalim diye sordugunda Babam bütceniz neye yeterse,gönlünüzden ne gecerse diye cevap verince karsi taraf "piskin piskin" gülüp sizden kiz almak bedavaymis demisti. Aksaminda da 1kücük altin, 20 tl ve 14 ayar bi yüzükle top küpelerden takmislardi
Durumlari olmasa eyvallah ama sadece ablasi bile milyonluk....

Back
X