Anormal olan kim?

sivridil

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
1.473
566
323
Yaklaşık bir yıllık ilişkinin, kızın evden çıkmak için izin alamıyor, buluşamıyoruz diye bitmesi normal midir?

Evet evden bir yerde gezmek için izin alamıyorum çünkü her daim kimle nerede olduğum bilinmek isteniyor.
Buluşsak da ayaküstü mezun olduğumuz okulda ya da avm de bulusuyoruz. (okul yakalanmama açısından güvenli)

Yaşlar 22 bu arada. İlişkim bitmek üzere ve en temel sebebi bu olacak. Çözümler, sonuçlar hepsine açığım.
Delirmek üzereyim kızlar nolur yardım edin.

Ama ayaküstü de olsa ortalama haftada bir buluşuyoruz

9.sayfanın sonlarında son durumu yazdım , yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum kızlar.

Son düzenleme:
Ailen bu konularda baskıcı sanırım,nasıl çözüm üretilir bilemedim açıkçası..

Neden çıkamıyorsun evden ?
22 Yaşında sanırım üniversite mezunusun ailene bir arkadaşının olduğunu açıklamak bu kadar mı zor ?
Hiç kimse sürekli sürekli buluşmuyor . Özellikle uzak mesafedekiler .
Bence olgunlaşmamışsınız .

Evet evden bir yerde gezmek için izin alamıyorum çünkü her daim kimle nerede olduğum bilinmek isteniyor.
İstedikleri buysa söyleyin nerede kiminle olduğunuzu, o zaman da mı izin vermiyorlar?

Çalışıyor musunuz?

Ailem bir yere giderken nereye gittiğimi kiminle gittiğimi , ne kadar duracağımı sorar.
Ve genellikle annem her gittiğim yerde bir kez arar ismini vediğim kız hakkında napıyor nasıl dıye saçma sapan sorular sorar.
Akşam ezanında evde olma zorunluluğum var bu arada.

Bitsin iliski mi yok. Ailenden izin alamayacagimiza gore.

Ailen bilse bile isi resmiyete bindirmek isteyebilirler. Soz kesmek ne kadar dogrudur bu yasta.

Son düzenleme:
Neden çıkamıyorsun evden ?
22 Yaşında sanırım üniversite mezunusun ailene bir arkadaşının olduğunu açıklamak bu kadar mı zor ?
Hiç kimse sürekli sürekli buluşmuyor . Özellikle uzak mesafedekiler .
Bence olgunlaşmamışsınız .

evden çıkma durumum şu şu arkadaşımla, şurda bulusacağız şeklinde oluyor, ailem çok özgür olduğumu düşünüyor.
Üniversite mezunu bir öğretmenim, şu an bir okulda öğretmenlik yapıyorum.

ben buluşamıyoruz diye sorun çıkarmıyorum erkek arkadaşım şu ara kafayı yedip. ama her buluştuğumuzda babam gelecek diye kapılara bakıp bunaltma durumum var. ama gelebilecek biridir babam

Bitsin iliski mi yok. Ailenden izin alamayacagimiza gore.

ilk ilişkim , seviyorum diye dusünüyorum. daha iyisini bulamam gibi aptalca bir düşüncem de var sanırım. bunu çözelim ayrılmayalım dıye dusunen bır adet sevgili de mevcut elimde

Ailen bilse bile isi ciddiyete bindirmek isteyebilirler. Soz takmak ne kadar dogrudur bu yasta.

evlenmek için çok erken, uzun yıllar söz nişan istemezler. biz yaşlar, işler oturmadan resmi hiçbir şey istemiyoruz zaten bu yılda abisi evlenecek

evden çıkma durumum şu şu arkadaşımla, şurda bulusacağız şeklinde oluyor, ailem çok özgür olduğumu düşünüyor.

ben buluşamıyoruz diye sorun çıkarmıyorum erkek arkadaşım şu ara kafayı yedip. ama her buluştuğumuzda babam gelecek diye kapılara bakıp bunaltma durumum var. ama gelebilecek biridir babam
Siz huzursuz olduğunuz için kısıtlı görüşmeleriniz de huzursuz oluyor zaten.

Peki biraz ayaklarınızın üstünde durup, arkadaşlarınızla daha rahat görüşmek isteseniz nolur, aileniz istemiyor tamam da kavga mı çıkar mesela?

22 yaşında öğretmensin ve bu baskıyı yiyorsun kesinlikle adam haklı zaten durumundan şikayetçidir evden çıkamamandan değil ;)

Ya ailenizle konuşup benim böyle böyle bir birlikteliğim var diyeceksiniz ya da ilişkiyi bitireceksiniz. Başka çözüm yolu gelmedi aklıma.

Erkek arkadaşınız da haklı. İnsan ilişki yaşadığı kadınla bir yemek yemek, sohbet etmek, sinemaya gitmek, elini tutup sarılıp öpmek ister, bişeyler paylaşmak ister. Ki bu 22 yaşında iş güç sahibi bir kadınsa. Yetişkinlikte ilişkiler sizin yaşadığınız gibi yaşanmaz.

22 yaşında bir birey kendi kararlarını verebilmeli aileniz yanlış
bu demek olmuyor onların önerilerini önemsemeyin

evlenmek için çok erken, uzun yıllar söz nişan istemezler. biz yaşlar, işler oturmadan resmi hiçbir şey istemiyoruz zaten bu yılda abisi evlenecek

Bence de erken. Ailene soylesen onlarin yapabilecegi seyi soyledim ben.Ailene yalan soylemeni onermiyorum.Ayrilman daha iyi.

Bende çocuklarımın nerede ve kiminle olduklarını bilmek isterim. Bunun yaşla falan alakası yok. Aileniz sizin için meraklanıyorlar. Bunun kısıtlama olduğu fikrine katılmıyorum.
Ailenize birisiyle birlikteliğiniz olduğunu söyleseniz ve erkek arkadaşınızı tanıştırsanız eminim ki daha esnek olabilirler.
Devir çok kötü. Özgecan'ları unutmayalım. Anne olarak bende aynısını yapardım ve yapıyorum.

Siz huzursuz olduğunuz için kısıtlı görüşmeleriniz de huzursuz oluyor zaten.

Peki biraz ayaklarınızın üstünde durup, arkadaşlarınızla daha rahat görüşmek isteseniz nolur, aileniz istemiyor tamam da kavga mı çıkar mesela?

babamın sözünün üstüne söz söyleyemem . tamamen evden çıkmam yasaklanır o olur yani.
dışardan bakılınca çok modern bir ailem olduğu düşünülür ama ilçemde yürüyüşe çıksam nereyeee denir.

Ailen erkek arkadaşını biliyor mu?

hayır anneme bahsetmiştim en basında üstünden zaman geçti bır daah konuyu açmaya korktum. zaten bilse akıllı ol, dikkatli ol ee evlilik ne zaman der, işler dahada sarpa sarabilir

hayır anneme bahsetmiştim en basında üstünden zaman geçti bır daah konuyu açmaya korktum. zaten bilse akıllı ol, dikkatli ol ee evlilik ne zaman der, işler dahada sarpa sarabilir

Yani erkek arkadaşın haklı liseli gibi gizli saklı buluşmak bi yere kadar. Aileni yavaş yavaş alıştırman gerekiyor iş güç sahibi kadınsın artık çocuk gibi niye kontrol ediyorsunuz arkadaşlarımın yanında hiç hoş olmuyor vs şeklinde şikayetini belli edebilirsin.
Sadece erkek arkadaş meselesi değil normal kız arkadaşlarınla buluştuğunda da problem.

İş güç sahibi biriyken ailenize dur demezseniz daha çok ezilirsiniz .
Benim alemde kimle vs diye sorar ama asla peşimden gelip aramazlar .
Bence ailene bu tutumlarının seni rezil ettiğini uygun bir dille söyle .

Back
X