• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Antakya Kömbesi - Dr. Oetker Kabartma Tozu Sponsorluğunda

labellevie

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Haziran 2010
8.363
15.572
448
Diğer
Merhaba KK güzel kadınları, güzel bir pazar günü sizin için Antakya kömbesi tarifini paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim. Uzun süre bayatlamayan, kavanozda aylarca durabilen bir kurabiye. Antakya’nın diğer yemekleri gibi çok lezzetli ve farklı bir tat. Bu kömbeyi yıllardır yaparım ve herkes çok beğenir. Şimdi tarife geçiyorum.

Malzemeler: Ben ölçü olarak 1 su bardağı kullandım, siz isterseniz çay bardağı ile yapabilirsiniz.
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • Aldığı kadar un
  • Kabartma tozu ve vanilla
  • Susam
  • Bolca iri öğütülmüş ceviz
  • Varsa kömbe kalıbı
Kömbe baharatını kendim yaptım, içinde ; zencefil, tarçın, karanfil, yenibahar, mahlep, muskat var.
IMG_7590.webp

Yapılışı; derin bir kaba şeker, zeytinyağ, su, tereyağı koyup şeker eritinceye kadar karıştırıyoruz. Sonra kömbe baharatı, unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğuruyoruz, unu kontrollü olarak ekleyelim çok katı olmasın.

IMG_7593.webp
Sonra mandalina büyüklüğünde parçalar yapıp elimizle içini açıp içine bolca öğütülmüş ceviz koyup kapatıyoruz. Susama batırıp susamlı tarafı içeri gelecek şekilde kömbe kalıbına basıyoruz, şekil çıkınca tepsiye diziyoruz. 160 derecede yaklaşık yarım saat biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çok kızarınca çok sert oluyor, hafif kızarması gerek elimizle bastırınca pişmiş olmalı yumuşak değil.

IMG_7596.webp
IMG_7597.webp

IMG_7600.webp

3167a20b-6a38-46cf-8394-8895b47bffc1.webp

Bu kez biraz hamuru yumuşak yapmışım o yüzden kalıbın şekli pişerken bozulmuş, o yüzden bayramda yaptığım tepsiyi de ekledim görsellere.

Çay veya kahve eşliğinde ailecek yiyebileceğiniz yada misafirlerinize ikram edilecek sağlıklı bir kurabiye. Şimdi sunum;

IMG_7611.webp
IMG_7612.webp
IMG_7617.webp
IMG_7620.webp
IMG_7621.webp

IMG_7622.webp
IMG_7623.webp
IMG_7624.webp
IMG_7626.webp
IMG_7627.webp
IMG_7628.webp

Merhaba KK güzel kadınları, güzel bir pazar günü sizin için Antakya kömbesi tarifini paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim. Uzun süre bayatlamayan, kavanozda aylarca durabilen bir kurabiye. Antakya’nın diğer yemekleri gibi çok lezzetli ve farklı bir tat. Bu kömbeyi yıllardır yaparım ve herkes çok beğenir. Şimdi tarife geçiyorum.

Malzemeler: Ben ölçü olarak 1 su bardağı kullandım, siz isterseniz çay bardağı ile yapabilirsiniz.
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • Aldığı kadar un
  • Kabartma tozu ve vanilla
  • Susam
  • Bolca iri öğütülmüş ceviz
  • Varsa kömbe kalıbı
Kömbe baharatını kendim yaptım, içinde ; zencefil, tarçın, karanfil, yenibahar, mahlep, muskat var.
Eki Görüntüle 3593138

Yapılışı; derin bir kaba şeker, zeytinyağ, su, tereyağı koyup şeker eritinceye kadar karıştırıyoruz. Sonra kömbe baharatı, unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğuruyoruz, unu kontrollü olarak ekleyelim çok katı olmasın.

Eki Görüntüle 3593143 Sonra mandalina büyüklüğünde parçalar yapıp elimizle içini açıp içine bolca öğütülmüş ceviz koyup kapatıyoruz. Susama batırıp susamlı tarafı içeri gelecek şekilde kömbe kalıbına basıyoruz, şekil çıkınca tepsiye diziyoruz. 160 derecede yaklaşık yarım saat biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çok kızarınca çok sert oluyor, hafif kızarması gerek elimizle bastırınca pişmiş olmalı yumuşak değil.

Eki Görüntüle 3593144 Eki Görüntüle 3593146

Eki Görüntüle 3593149

Eki Görüntüle 3593151

Bu kez biraz hamuru yumuşak yapmışım o yüzden kalıbın şekli pişerken bozulmuş, o yüzden bayramda yaptığım tepsiyi de ekledim görsellere.

Çay veya kahve eşliğinde ailecek yiyebileceğiniz yada misafirlerinize ikram edilecek sağlıklı bir kurabiye. Şimdi sunum;

Eki Görüntüle 3593154 Eki Görüntüle 3593156 Eki Görüntüle 3593158 Eki Görüntüle 3593159 Eki Görüntüle 3593160
Eki Görüntüle 3593161 Eki Görüntüle 3593162 Eki Görüntüle 3593163 Eki Görüntüle 3593164 Eki Görüntüle 3593165 Eki Görüntüle 3593166
Eline sağlık 🥰 bol şans dilerim

Bu harika bir şey yaaa,çok lezzetli 🤤🫠 bir kaç çeşitini yemiştim bayilmistim 💃🥳 eline sağlık canım harika gözüküyor 🥰🍒🍒🍒🫶😘

Çok lezzetli bir kurabiye 😍😍iyi ki yapmışsın, ellerine sağlık 🥰
malzemeler de tarçın, zencefil ve karanfil var . Onlardan mı oluşuyor kömbe baharatı🤭

Çok lezzetli bir kurabiye 😍😍iyi ki yapmışsın, ellerine sağlık 🥰
malzemeler de tarçın, zencefil ve karanfil var . Onlardan mı oluşuyor kömbe baharatı🤭
Teşekkür ederim, ben çok sık yapıyorum kurabiye yarışması diyince hemen ben kömbe yaparım dedim. 7 çeşit baharat var; tarçın, zencefil, karanfil, mahlep, yenibahar, muskat ve damla sakızı. Ben bir tek damla sakızı koymuyorum. Tarçını, zencefili karanfili kendim öğüttüm. Piyasadaki baharatlara nişasta katıyorlarmış.

elinize sağlık.
güzel olmuş.
:KK5:
Değişik bir tarif hiç kömbe yemedim çünkü.
Bol şans.
Teşekkür ederim Seda, Hatay’da yapılan bir kurabiye bayramlarda yapılıyormuş. Ben yıllar önce yemiştim, aklımda kaldı sonra internetten bir sürü tarif araştırdım Hatay’lı bir kadından bu tarifi buldum. Bu tarifi yapıyorum hep.

Back
X