Antakya'da nerede ne yenir ?

periyodik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
293
26
118
şehir dışından arkadaşlarım gelecek. ve buraya yeni taşındığımız için tanıdık kimse yok. onları turistik yerlere götürüp gediricem.
en leziz yemekleri, kahvaltılıkları en iyi yerlerde yedirmek istiyorum. hangi mekanlara götürmeliyim ?? bu arada kız kıza gezicez.
eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Kuzeytepe'ye götürebilirsin. Özellikle meze yemenizi tavsiye ederim. Bir de merkezde Habib-i Neccar camiisine yakın Suveyka (inşallah yanlış yazmamışımdır) var orasıda fena değil. Harbiye'de de çok güzel mekanlar var.
Kahvaltı için karaksi var otantik bir yer kız kıza gidebilirsiniz. Ama elit bir yer değil :)

Kuzeytepe'de alkolde var ya o yüzden endişe ettim bayan bayan gitme konusunda :) Karaksiyide internette okumuştum, hafta içi daha tenha olur herhalde o zaman onu da kesin listeme ekleyim. :) Caminin orda dediğin yeri hiç duymadım orası cafe tarzımı yemek için mi kahvaltı için mi önerdiniz ? çarşıya çıkınca bi göz atıyım bakıyım :) ara sokaklarda nostaljik cafeler filan görmüştüm ama oralar nasıldır bilemiyorum.
bilgilendirme için çok teşekkür ederim. aklına başka yerler gelirse yaz mutlaka :) seljan

Rica ederim lafı bile olmaz. Kuzeytepede sorun olacağını sanmıyorum. Suveyka şık bir yer meze için önerdim. .Caddenin adını unuttum Habib-i Neccar'dan sağa doğru döneceksin kilise falan var hemen karşısında. Yakınında da haytalı yedirebileceğin bir mekan var. Biz kız kıza da gitmiştik. Dışı kıraathane ama içeriye geçiosn bahçesi var ahım şahım bir yer değil ama haytalısı güzeldir. Uzun zamandır gitmedim yeni mekan açıldıysa bilmiyorum. Benm bildiklerim bunlar. Sormak istediğin varsa sorabilirsin.

teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldun :)
arkadaşlarım gelmeden ben ön keşif yaparım artık. başka sorum yok şimdilik sağol :)
bu arada bu konuyu okuyan arkadaşlara sesleniyorum sizin de fikriniz varsa yazın lütfen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…