antalyada küf...

meleek9090

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
663
355
33
36
Antalyada asiri nemden dolayi yunlerin kuflenip boceklendigini duydum. Bizde yeni antalyaya tasindik bir suru yun esyam yorganim yatagim var ne gibi onlem alabilirim vakumlu hurcta yunler cok incelirmi acaba cikarinca kötü olurmu. Sizler nasi sakliyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Antalyada asiri nemden dolayi yunlerin kuflenip boceklendigini duydum. Bizde yeni antalyaya tasindik bir suru yun esyam yorganim yatagim var ne gibi onlem alabilirim vakumlu hurcta yunler cok incelirmi acaba cikarinca kötü olurmu. Sizler nasi sakliyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Bende Mersin'de yaşıyorum,biz de yün yok ama yün kullanan komşularımız yünlerini her sene yıkıyorlar,kurutuyorlar daha sonra tekrar yorgan yastık yapıp kaldırıyorlar.Yünler yıkandıktan sonra iyice kuruması gerek yoksa koku yapıyor.Komşumuz bir ara iyi kurutmadan yaş yaş kaldırmış koku olmuştu.

Bizde mersinde yaşıyoruz hava kosulları aynı. Oylece dolapta duruyorlar bisey olmadı hic. 20 gun sonra bende Antalyada yasamya baslayacagim yatagimi yorganimi ayni sekilde kaldrdm

Valla korkmaya basladim böcek falan olursa diye olmazsa bolca naftalin koyacam duracak vakumlu hurca koysam yapisacak bilemedim

Ben Antalyada yaşıyorum benim pek yün birşeyim yok. Antalyada yün yorgan vs lazım olmaz zaten. Ama sizin mevcutta olan yün eşyalarınız düzgün bi evde küf olmaz. Yaşayacağınız evde bir sorun olursa ancak öyle sorun yaşayabilirsiniz.

Orta düzeyde temizsen yün kurtlanmaz.Bizimde yün yataklar var daha görmedim.
Evini havalandirirsan ,temizlik yapiyorsan birde yazın yün yatak yorgan havalandırma güneşte birer gunhicbirsey olmaz.
Sana bunu diyen ya pistir yada yine sıvı dökülmüş kurutmamistir

Back
X