- Konu Sahibi EsilaMeyra
-
ben geldimmm
Antalyada hamile 2 kişiyiz. Çizelgeden anlayamadım kaç haftalık?
8. haftanın içindeyizsizin daha büyük maşallah , ben de göreyim inşallah o günleri hayırlısıyla:)
İnşallah Sağlıklı bi Hamilelik olur. Ve güzel bi doğum.Doktorunuz kim? Hangi hastaneye gidiyosunuz?
Benim de ilk hamileliğim.Ben de işten ayrıldım 2ay sonra geldi bebeğim. Sonrada bi süre çalışmamaya karar verdim. İlk zamanlar halsizlik çok olur. Ben bol bol uyudum. Tansiyonun düşük olması normal yüksek olmasın da... Benim pek kusma olayım olmadı ama halsizlik hafif bulantı gereksiz bi öfke halim çok oldu.
ben telefon da, emekli sandığı için katılım payınız ne kadar diye sordum. kadın katılım payı 12 tl ama 38 de muayene ücreti ödüyosunuz yani 50 tl dedi.
doğru bi karar olmuş bence. bi de hemşirelik zaten başlı başına zor bi iş. benim normal zamanda da tansiyonum hep düşüktür zaten. 10-6 çıkar. geçenlerde sağlık ocağında 8-4 çıktı. hemşire de bu dönemler olabilir dedi. ama bu aralar sanki daha da düştü, ayağa kalktığım zaman direk gözlerim kararıyo, kıpırdayamıyorum bi süre. benim de midemde sürekli rahatsız edici bi durum var ama bulantı kusma yok bende de
Bana çok geldi Andevada 25tl.Neyse daha sen yenisin zamanla doktorun hastanen kesinleşir.
Sen aynı ben gibisin benimde 90/60 olurdu hep tansiyonum. Ama hamilelikte iyice bi düştü. Özellikle küçük tansiyon 4veya 3oluyo. Panikleme bunun için. Hamilelikte yüksek tansiyon ciddi problemlere yol açıyo.Fazla aç kalmamaya bak rahat edersin.
evet fazla biraz. mesela ben hamile kalmadan önce genel kontroller için yaşam a gitmiştim. 12 tl orası. anadolu 40 tl'miş. ama oralar bana uzak olduğu için şimdilik burası aklıma yattı gibi bakalım. tabi doktora da bağlı, bi gidip görmek lazım.
andeva da ikili üçlü testler filan ne kadar mesela? ya da yapılan tahliller için nekadar ücret alıyolar.
Ben her yeri araştırdım Bütün hastanelerde farklı fiyatlar var. Benim her özel hastanede tanıdığım arkadaşlarım da var.En uygun andeva topçular gibi geldi bana.Andeva yıldız bile aynı değil.Üçlü taramayla birlikte kan ve idrar tahlillerim de yapıldı bide muayene toplam 70 ödemiştik sanırsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?