• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antalya’dan Eskişehir’e taşınmak

Biz de sizin gibi sıcak turistik bir yerde yaşıyoruz uzun zamandir ve kendi memleketimiz de Eskişehir'e yakın bir yer.Bizim kendi memleketimizde evimiz var lakin oradaki kiralar turistik yerin kiralarını karşılamıyor, sadece katkı oluyor siz kira öderken.Biz de son zamanlarda dönelim ,dönmeyelim moduna girdik ve ben daha dönmeden nasil adapte olabileceğimi düşünüyorum,kararsız kalıyorum vs vs .Oysa benim de 40 yıl doğup ,büyüyüp yaşadığım memleketim orası ve akrabalarımız da var .Benim tespit ettiğim şey şu ki; insan en az son 10 yilini nerde, nasıl yaşadıysa oraya uyumlaniyor her anlamda.Turistik bölgelerin hep çok ve farklı sorunları olur .Dışarıdan tatile gelenler bilmezler ,anlayamazlar bunu.Biz de bu yaz sadece 3 kere denize girebildik.Çünkü yerlesik yaşam ile tatil çok farklı.Yine de dönmek beni ürkütüyor.Sizin için en iyisi Antalyada yaşamak ama Eskişehirden ev almak.Kiranizi karşılamasa bile tam olarak katkı olur.Biz mesela aldığımız kıranın üzerine iki ,iki buçuk katı koyup ödedik yıllardır kiramizi. Kendi evimiz daha güzelken üstelik.Hayirlisi olsun hakkinizda.

O nemli Antalya havasında bedava ev verseler yaşamam 😀 iyimisiniz arkadaşlar ayrıca Antalya çok pahalı bir şey tek avantajı denizi onada senede 1 illaha gidersiniz eskişehir daha düzenli bir şehir ve Antalya'ya göre oldukca uygun yerleşim yerine uzak bir yerden bile alsanız zaman içinde gelişiyor hiç düşünmeyin bence
Ahhh o nem 😅 o kadar haklısınız ki.

Cidden hiç gitmediniz mi bu sene denize yaaa
Ben de Ankara’da yaşıyorum sürekli aklımda Antalya’da falan yaşamak ama değer mi taşınmaya diye de düşünmeden edemiyorum , hani deniz dibi de olunca gitmez miyim acaba diyorum
Giden gidiyor tabii ki ama ben nedense “tatil” havasına giremiyorum burada. İş çıkışı denize gitmek falan mümkün veya hafta sonları ama biraz da kişiye bağlı.

Denize gitmek için her türlü fırsat buluyorum şahsen :) 23 yıldır antalyada yaşıyorum. Antalya'yı gören bir daha gidemiyor bence. Tabi çok pahalı ona bir şey diyemiyorum ne yazık ki
Günübirlik gitmekten pek hoşlanmıyorum ben. Benim tatil anlayışım olduğum yerden uzaklaşmak birkaç gün bile olsa. İş çıkışı Konyaaltı Plajı’na gidemem mesela. 🙈

Biz de sizin gibi sıcak turistik bir yerde yaşıyoruz uzun zamandir ve kendi memleketimiz de Eskişehir'e yakın bir yer.Bizim kendi memleketimizde evimiz var lakin oradaki kiralar turistik yerin kiralarını karşılamıyor, sadece katkı oluyor siz kira öderken.Biz de son zamanlarda dönelim ,dönmeyelim moduna girdik ve ben daha dönmeden nasil adapte olabileceğimi düşünüyorum,kararsız kalıyorum vs vs .Oysa benim de 40 yıl doğup ,büyüyüp yaşadığım memleketim orası ve akrabalarımız da var .Benim tespit ettiğim şey şu ki; insan en az son 10 yilini nerde, nasıl yaşadıysa oraya uyumlaniyor her anlamda.Turistik bölgelerin hep çok ve farklı sorunları olur .Dışarıdan tatile gelenler bilmezler ,anlayamazlar bunu.Biz de bu yaz sadece 3 kere denize girebildik.Çünkü yerlesik yaşam ile tatil çok farklı.Yine de dönmek beni ürkütüyor.Sizin için en iyisi Antalyada yaşamak ama Eskişehirden ev almak.Kiranizi karşılamasa bile tam olarak katkı olur.Biz mesela aldığımız kıranın üzerine iki ,iki buçuk katı koyup ödedik yıllardır kiramizi. Kendi evimiz daha güzelken üstelik.Hayirlisi olsun hakkinizda.
Aklımı okumuşsunuz resmen. Ben mesela Konyaaltı Plajı’na yazın asla gidemiyorum. O kalabalıkta ne denize girebiliyorum ne tatil yapabiliyorum. Akşam yürüyüşe bile gidemiyoruz, insan seli oluyor. Nasılsa deniz dibimizde, ne zaman olsa gideriz diye diye senelerdir doğru düzgün bir tatil planı da yapamadık.

Eskişehir’den ev alırsak tabii ki buradaki kirayı karşılamaz. Buradan da ev alma ihtimalimiz yok gibi. Ben de sizin gibi kararsızım. “Son on yıl” yorumunuza katılıyorum.

Bizde 3 senedir Antalya’dayız. Kışı sel kıyamet, yazı cehennem. Buraya kendimizi hiç bir zaman ait hissetmedik. Oturduğumuz semt Rus ve Ukraynalıların yoğun olduğu bir bölge. İstanbul’dan geldik buraya. Ben geri dönelim diyorum. Eşim deprem korkusundan istemiyor. Türkiye son senelerde mülteciler yüzünden çok karışık oldu. Doğma büyüme Ankaralıyım. Ankara bana hep daha düzenli bir şehir olarak geldi. Ama benim planım yurtdışı yönünde.

Bizde 3 senedir Antalya’dayız. Kışı sel kıyamet, yazı cehennem. Buraya kendimizi hiç bir zaman ait hissetmedik. Oturduğumuz semt Rus ve Ukraynalıların yoğun olduğu bir bölge. İstanbul’dan geldik buraya. Ben geri dönelim diyorum. Eşim deprem korkusundan istemiyor. Türkiye son senelerde mülteciler yüzünden çok karışık oldu. Doğma büyüme Ankaralıyım. Ankara bana hep daha düzenli bir şehir olarak geldi. Ama benim planım yurtdışı yönünde.
Antalya’nın tadı en çok yılda bir hafta- on gün kalınca çıkar. Geri kalan zamanlar dediğiniz gibi, yerleşik yaşayanlara iklimi zor oluyor. Rus ve Ukraynalılar bir diğer konu. Ben de deprem riskinden dolayı Eskişehir’den uzaklaştım sanki fikir olarak. Burada bir arkadaş belirtinceye kadar aklıma gelmemişti ama çok çok önemli.

Back
X