- 25 Ekim 2018
- 3.670
- 6.499
- 158
Biz de sizin gibi sıcak turistik bir yerde yaşıyoruz uzun zamandir ve kendi memleketimiz de Eskişehir'e yakın bir yer.Bizim kendi memleketimizde evimiz var lakin oradaki kiralar turistik yerin kiralarını karşılamıyor, sadece katkı oluyor siz kira öderken.Biz de son zamanlarda dönelim ,dönmeyelim moduna girdik ve ben daha dönmeden nasil adapte olabileceğimi düşünüyorum,kararsız kalıyorum vs vs .Oysa benim de 40 yıl doğup ,büyüyüp yaşadığım memleketim orası ve akrabalarımız da var .Benim tespit ettiğim şey şu ki; insan en az son 10 yilini nerde, nasıl yaşadıysa oraya uyumlaniyor her anlamda.Turistik bölgelerin hep çok ve farklı sorunları olur .Dışarıdan tatile gelenler bilmezler ,anlayamazlar bunu.Biz de bu yaz sadece 3 kere denize girebildik.Çünkü yerlesik yaşam ile tatil çok farklı.Yine de dönmek beni ürkütüyor.Sizin için en iyisi Antalyada yaşamak ama Eskişehirden ev almak.Kiranizi karşılamasa bile tam olarak katkı olur.Biz mesela aldığımız kıranın üzerine iki ,iki buçuk katı koyup ödedik yıllardır kiramizi. Kendi evimiz daha güzelken üstelik.Hayirlisi olsun hakkinizda.