Antalya’dan Eskişehir’e taşınmak

Ben de antalyada yasiyorum
Buradan ayrilirsam uzulecegimi hissediyorum
Is durumundan dolayi belki benim de ayrklmam gerekebilir
Ara ara ben de dusunuyorum buradan giderssm mutsuz olur muyum diye
Ama eskisehiri de biliyorum modern ve guzel bir sehir
Dini bir baskisi yok , sokakta sarikli takkeli inssnlar yok
Kultur ve sanat aktiviteleri fazlasiyla var
Yasanabilir ender sehirlerimizden biriydi en son simdi ne durumda bilemiyorum
Hayirlisi olsun hakkinizda
I

Kesinlikle aklıma takılan problemler bunlar. Yoksa Eskişehir’i de seviyorum. Orada büyüdüm, okudum. Sanırım ev sahibi olmakla bu durum arasında gidip geliyorum. Hangisi daha önemli aklım karışık.
Ben ev almanızın daha önemli olduğundan yanayım. Özellikle gençken alınması oldukça önemli.

Sonra miras kalan evleri ile hava atan, görgüsüz insanların vicdanına kalmamak lazım sırf kiracı olacaksınız diye.

Kendi düzenini kurmanın önemli olduğunu düşünenlerdenim. O nedenle Eskişehir planınızı kendi adıma destekliyorum.

Vadisehire yakın bir semtten yazayım dedim bende 💃
Hadi dışarı çıkalım desek nereye gidicez sadece yakında şelale Park var artık bıktık
Saat 22 civarı marketten cips alalım desek heryer kapalı.
Hadi yemek söyleyelim desek asla getiren firma yok saat 19-20 civarı bile sınırlı yerler var.
Arabaniz yoksa vadisehir civarına 22 nolu otobüs akşam erken saatte bitiyor sefer yapmıyor.
Kiralar TOKİ konutlarında en kötü 8 bin ve bulmak çok zor arkadaşım 2 ay aradı.
Kışları Eskişehir'de hayat durmuş gibi oluyor ama vadisehir tarafı komple bitik en fazla bu tarafa kar yağıyor çoğu otobüs yol sartlarindan sefer yapmıyor o derece.
Annem Şirintepe de oturuyor bu tarafa göre daha hereketli ama çok kalabalık.
Elinin altında en azından ihtiyaçlarını karşılamak için heryer var.
Açıkçası Tepebaşı biraz daha canlı olduğu için orayı tercih ederdim.
Bu arada deniz sevenler için biz genelde Balıkesir tercih ediyoruz ama kumlaya giden de var yakın diye.
Bu ara aşırı yol ıvır zıvır çalışması olduğu için trafik felç muhtemelen 7-8 ay sürer.
Bundan 5-6 sene öncesine göre aşırı kalabalık bir şehir oldu.
Çocuklar için belirli kurslar,merkezler açıldı en azından zaman gecirmeleri sıkıntı olmaz.
Başka da aklıma bişey gelmedi siz merak ederseniz sorabilirsiniz 🤭

Antalya'yı çok seviyorum okurken de her şey resmen bedava gibi gelirdi hiç abartmıyorum gerçekten çok şanslıyız bu konu da 2017 senesinde yedik, içtik, gezdik....vs. en durumu kötü olan öğrenci bile gayet rahat gezip istediğini yerdi. Bana şaşırıyorlardı '' Turistik yer orası ne kadar uygun olabilir ki? '' diye. Ama küçük şehirlerden bile ucuzdu. Kiralarda hatta kültür öğrenci semtinde 500- 700, en pahalı ve benim hayran olduğum lara da 1000 1500 civarıydı. Hatta ben denize bi sokak uzaklıkta 1.300 e bulmuştum. Vay be bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi :) Eskişehir çok güzel bir şehirdir ben çabuk adapte olabileceğinizi düşünüyorum. Sadece öğrenci şehri olduğu için ve cadde, sokaklar dar alan kısıtlı olduğu için kalabalık sizi rahatsız edebilir. Gerçi bir taraftan huzurlu hissettiriyor. Ben sadece havasında yaşayamam. Çünkü akdeniz, ege iklimini sevdiğim için soğuk şehirlerde çok sinirli oluyorum :D Eskişehir kışın inanılmaz soğuk ama öğrencilerin sayesinde de caddeler ışıl ışıl. Hiç sıkıcı değil kışın bile. Hayırlısı olsun :)

Merhaba hanımlar. Şu anda Antalya’da yaşıyoruz, kiradayız. Aylık 15 bin. 15-20 yıllık apartman dairesi. Savaş sonrası fiyatlar hem kiralık hem satılık aşırı yükseldi. Burada yaşamaya devam edersek ev alabilme ihtimalimiz yok gibi.

Diğer taraftan Eskişehirliyiz, üniversiteyi orada okudum. Akrabalarım, arkadaşlarım var. Elimizdeki parayla oradan bir ev alabilme şansımız var. Orada da çok artmış ama Antalya kadar değil şimdilik.

Batıkent, Vadişehir, Ihlamurkent gibi kısmen daha yeni yerleşim yerlerine bakıyorum. Merkezde çok eski olmayan bir daire de olabilir. Antalya’yı çok seviyorum, o yüzden taşınma fikrine alışmakta biraz zorlanıyorum.

Siz olsaydınız ne yönde bir karar alırdınız? Benim durumumda kalıp başka şehre taşınan arkadaşlar varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.

Herkese şimdiden teşekkürler.
Eskişehir'e bende onyargiliydim.Odunpazari ve Sivrihisar'i çok beğendim.Ama sosyal hayat açısından nasıl olur bilemem.Antalya'da güzel ama orada yazın aşırı nem olur.Cekilmez Antalya'da Kas Demre Finike sakin sadece.

Denize aliskinsaniz yer değiştirmeyin bence.Ben marmaristen İzmit'e geçtim.Marmarisi çok aramıyorum sahile yakın olduğum için yeterli geliyor.Bir de alışveriş vs olanaklari çok İzmit in.Kendim de eskisehirliyim ve gittiğim zaman oraya yapacak birşey bulamıyorum.Denize alıştık.Bir sahil yürüyüşü bile yetiyor.Ama Marmaristen ev alamayacağınız için tayin istemiştik.9 ay içinde de ev alabildik.Turistik bölgeler çok pahalı oluyor,evi de Eskişehir'den aldık.İzmitten de alamadık😊.Yani kalmanızı öneririm Antalya da
Ne güzel evinizi almışsınız, insan geleceğe bir garanti istiyor değil mi? Evi alıp kiraya verebiliriz böylece hemen taşınmamıza gerek kalmaz belki.

Antalya'yı çok seviyorum okurken de her şey resmen bedava gibi gelirdi hiç abartmıyorum gerçekten çok şanslıyız bu konu da 2017 senesinde yedik, içtik, gezdik....vs. en durumu kötü olan öğrenci bile gayet rahat gezip istediğini yerdi. Bana şaşırıyorlardı '' Turistik yer orası ne kadar uygun olabilir ki? '' diye. Ama küçük şehirlerden bile ucuzdu. Kiralarda hatta kültür öğrenci semtinde 500- 700, en pahalı ve benim hayran olduğum lara da 1000 1500 civarıydı. Hatta ben denize bi sokak uzaklıkta 1.300 e bulmuştum. Vay be bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi :) Eskişehir çok güzel bir şehirdir ben çabuk adapte olabileceğinizi düşünüyorum. Sadece öğrenci şehri olduğu için ve cadde, sokaklar dar alan kısıtlı olduğu için kalabalık sizi rahatsız edebilir. Gerçi bir taraftan huzurlu hissettiriyor. Ben sadece havasında yaşayamam. Çünkü akdeniz, ege iklimini sevdiğim için soğuk şehirlerde çok sinirli oluyorum :KK70: Eskişehir kışın inanılmaz soğuk ama öğrencilerin sayesinde de caddeler ışıl ışıl. Hiç sıkıcı değil kışın bile. Hayırlısı olsun :)
Antalya muhteşem bir şehir ama pek çok olanağından yararlanamıyoruz. Yoğun çalıştığımız için daha bir defa denize gidemedik mesela, araya hastalıklar da girdi derken. Ben Eskişehir’i de seviyorum. Hatta okul bitip ayrıldığımda çok üzülmüştüm ama sanırım artık Antalya’ya alıştım, tekrar dönme fikri zorluyor biraz.

Eskişehir'e bende onyargiliydim.Odunpazari ve Sivrihisar'i çok beğendim.Ama sosyal hayat açısından nasıl olur bilemem.Antalya'da güzel ama orada yazın aşırı nem olur.Cekilmez Antalya'da Kas Demre Finike sakin sadece.
Sosyal açıdan Eskişehir’de arkadaş edinmek bana daha kolay gelmiştir hep. İnsanları sıcakkanlıdır. Şehir küçük ve imkanları kısıtlı olduğu için sanırım. Ama kültür sanat yönünden hiç de fena değildir. Antalya’da yazları çekilmiyor doğru. Bir hafta gelip tatil yapmakla bütün yaz çalışıp aralarda denize gitmeye çalışmak biraz farklı oluyor. Deniz dibimizde ama asla bir “tatil modu” olmuyor bende.

Evet, kiralar günden güne ödenebilecek seviyeden çıkıyor. Aslında Eskişehir’i de çok seviyorum. Çocukluğum ve öğrenciliğim orada geçti ama diğer arkadaşların bahsettiği problemler (küçük ve kalabalık, kötü zemin vs) aklımı karıştırıyor. Bir yandan da şimdi ev alamazsak gelecekte iyice imkansız olacak gibi.
Eskişehirden ev alabiliyorsanız alın. Kiraya verip Antalyada devam edin.

Ben ev almanızın daha önemli olduğundan yanayım. Özellikle gençken alınması oldukça önemli.

Sonra miras kalan evleri ile hava atan, görgüsüz insanların vicdanına kalmamak lazım sırf kiracı olacaksınız diye.

Kendi düzenini kurmanın önemli olduğunu düşünenlerdenim. O nedenle Eskişehir planınızı kendi adıma destekliyorum.
Haklısınız, ayrıca ne bana ne de eşime aileden de bir şey kalmayacak. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Vadisehire yakın bir semtten yazayım dedim bende 💃
Hadi dışarı çıkalım desek nereye gidicez sadece yakında şelale Park var artık bıktık
Saat 22 civarı marketten cips alalım desek heryer kapalı.
Hadi yemek söyleyelim desek asla getiren firma yok saat 19-20 civarı bile sınırlı yerler var.
Arabaniz yoksa vadisehir civarına 22 nolu otobüs akşam erken saatte bitiyor sefer yapmıyor.
Kiralar TOKİ konutlarında en kötü 8 bin ve bulmak çok zor arkadaşım 2 ay aradı.
Kışları Eskişehir'de hayat durmuş gibi oluyor ama vadisehir tarafı komple bitik en fazla bu tarafa kar yağıyor çoğu otobüs yol sartlarindan sefer yapmıyor o derece.
Annem Şirintepe de oturuyor bu tarafa göre daha hereketli ama çok kalabalık.
Elinin altında en azından ihtiyaçlarını karşılamak için heryer var.
Açıkçası Tepebaşı biraz daha canlı olduğu için orayı tercih ederdim.
Bu arada deniz sevenler için biz genelde Balıkesir tercih ediyoruz ama kumlaya giden de var yakın diye.
Bu ara aşırı yol ıvır zıvır çalışması olduğu için trafik felç muhtemelen 7-8 ay sürer.
Bundan 5-6 sene öncesine göre aşırı kalabalık bir şehir oldu.
Çocuklar için belirli kurslar,merkezler açıldı en azından zaman gecirmeleri sıkıntı olmaz.
Başka da aklıma bişey gelmedi siz merak ederseniz sorabilirsiniz 🤭
Çook teşekkürler, evde güzel gözüküyor ama iç yüzünü yaşayan bilir tabii ki. Yorumunuz çok faydalı oldu.

Ne güzel evinizi almışsınız, insan geleceğe bir garanti istiyor değil mi? Evi alıp kiraya verebiliriz böylece hemen taşınmamıza gerek kalmaz belki.
Öneririm.1 yılda kira kendi kendini ödüyor.Birikim olmuş olur hem.

O nemli Antalya havasında bedava ev verseler yaşamam 😀 iyimisiniz arkadaşlar ayrıca Antalya çok pahalı bir şey tek avantajı denizi onada senede 1 illaha gidersiniz eskişehir daha düzenli bir şehir ve Antalya'ya göre oldukca uygun yerleşim yerine uzak bir yerden bile alsanız zaman içinde gelişiyor hiç düşünmeyin bence

Yargıtay emsal karar verdi bunun için. Tek evi varsa ve kendisi kirada oturuyorsa, sahibi olduğu evde oturmak için kiracıyı çıkarabilecek. Bir araştırın. Yoksa fikir çok güzel. Hem yerinizden oynamazsınız hemde kiraya katkı gelir
Evet doğru, yargıtayın bu şekilde kararları var lakin davalar çok uzun sürüyor. Haliyle dava yoluna gidilmesi kiracı açısından çok daha mantıklı. Neticede davayı kaybettiğinde ödeyecek olduğun yargılama gideri, evi tahliye ettiğinde yeni çıkacağın evin kirasından çok daha az.

u. Bir hafta gelip tatil yapmakla bütün yaz çalışıp aralarda denize gitmeye çalışmak biraz farklı oluyor. Deniz dibimizde ama asla bir “tatil modu” olmuyor bende.
Neden Antalya’da izin kullanma yok mu? Ne güzel yolculuk yapmadan tatile gitme durumu olur ☺️

Eskişehir de çok pahalılaşmış, her yer gibi. Evet kışları sıkıcı. Gerçi Antalya’da yaşayınca da iş güçten öyle sürekli denize falan gidemiyoruz. Bu yıl daha hiç gidemedik mesela.
Cidden hiç gitmediniz mi bu sene denize yaaa
Ben de Ankara’da yaşıyorum sürekli aklımda Antalya’da falan yaşamak ama değer mi taşınmaya diye de düşünmeden edemiyorum , hani deniz dibi de olunca gitmez miyim acaba diyorum

Denize gitmek için her türlü fırsat buluyorum şahsen :) 23 yıldır antalyada yaşıyorum. Antalya'yı gören bir daha gidemiyor bence. Tabi çok pahalı ona bir şey diyemiyorum ne yazık ki

Denize gitmek için her türlü fırsat buluyorum şahsen :) 23 yıldır antalyada yaşıyorum. Antalya'yı gören bir daha gidemiyor bence. Tabi çok pahalı ona bir şey diyemiyorum ne yazık ki
O nemli havada bedava verseler yaşamam gördümde gezdim de Muğla oraya göre çok çok güzel havası denizi tatil için bile tercihim değil Antalyayı Antalyalılar seviyor bence :)

Back
X