- 28 Ekim 2022
- 9.832
- 28.914
- 478
- 29
- Konu Sahibi Umutun Annesi
Herkese iyi akşamlar diliyorum. 
Uzun bir aradan sonra yeni kategoriye geçtik ve yarışma başladı.
Kategori kırmızı et yemekleri olduğu üzere bende size antep tava yapmak istedim.
Antep tava, en sevilen yöresel lezzetlerin başında geliyor. Et sevenlerin asla karşı koyamayacağı Antep tavayı yapan ünlü mekanlar olsa da bu enfes yemeği evde de rahatça yapabilirsiniz. Sofranızı bu nefis lezzetle şenlendirmek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler ; 1 kuru soğan 1 sarımsak 1 kırmızı sivri biber 2 adet patlıcan 5/6 adet patates
3/4 adet yeşil biber kuşbaşı doğranmış etimiz
Zeytinyağ salça tuz karabiber kırmızıbiber
Yapılışı ; malzemeleri sırasıyla doğramaya başlayalım . Hepsini doğradıktan sonra salça ekleyip zeytinyağ ilave edip baharatlarını koyup karıştıralım. 200 derece ısıtılmış fırına koyalım...
Ve hazırsanız sunuma geçelim.

Sanki antebe geldiniz ve geziyorsunuz gibi hissedin istedim. İyi dinlemeler

Uzun bir aradan sonra yeni kategoriye geçtik ve yarışma başladı.
Kategori kırmızı et yemekleri olduğu üzere bende size antep tava yapmak istedim.
Antep tava, en sevilen yöresel lezzetlerin başında geliyor. Et sevenlerin asla karşı koyamayacağı Antep tavayı yapan ünlü mekanlar olsa da bu enfes yemeği evde de rahatça yapabilirsiniz. Sofranızı bu nefis lezzetle şenlendirmek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler ; 1 kuru soğan 1 sarımsak 1 kırmızı sivri biber 2 adet patlıcan 5/6 adet patates
3/4 adet yeşil biber kuşbaşı doğranmış etimiz
Zeytinyağ salça tuz karabiber kırmızıbiber
Yapılışı ; malzemeleri sırasıyla doğramaya başlayalım . Hepsini doğradıktan sonra salça ekleyip zeytinyağ ilave edip baharatlarını koyup karıştıralım. 200 derece ısıtılmış fırına koyalım...
Ve hazırsanız sunuma geçelim.

Sanki antebe geldiniz ve geziyorsunuz gibi hissedin istedim. İyi dinlemeler

Son düzenleyen: Moderatör: