• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anti faktör xa nedir?

Kızlar yokmu hiç doktoru kendisinden anti faktör xa testi isteyen?? Benim sonucum düşük çıktı..Merak ediyorum.Bu testi yaptıran yok mu

Çoook eski bi konu fakat google da arayınca çıkıyor madem ben bildiklerimi yazayım.
Bu test kan pıhtılaşması ile ilgili ve clexane denen ıgnenin dozunu ayarlamak için kullanılıyor.
Test sonucuna göre ilacın etkisi ölçülebiliyor.
Testi yaptirabilmek için ilacı 5 gündür kullanıyor olmak lazim ve iğne yapıldıktan tam 4 saat sonra kan verilmesi lazım çünkü iğne etkisi tam 4 saat sonra pik yapıyormuş.
Doktorunuza güvenin ve testi yaptırın derim ben. Son 3 gebeliğimde ilaç dozu az gelmiş heralde ki düşük yaptım test değerine göre baya yüksek doz kullanıyorum şu anda eskisinin 3 katı kadar.
Test memorial acıbadem gibi hastanelerde yapılıyormuş faks sonuç uzun sürede çıkıyormuş , ankara düzen laboratuvarına türkiyenin her yerinden gonderip 2 gun içinde sonuç alınıyor. Fiyat kayseride 180 tl . Bildiklerim bu kadar umarım birinin işine yarar.

Back
X