antibiyotik ters etki yapar mı?

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
pensilin alerjim yok arkadaşlar grip oldum 2 çeşit düşük dozda antibiyotik aldım. fulcef ve cempess diye ikisinin endikasyonlarında da soğuk algınlığı grip,bronsit sinüzit var.fakat ilaçlar dışkıyı ilaca kokuttu hemde çok iğrenç hafif ishalimsi oldum. ters tepmiş olabilir mi bu ilaçlar yüksek doz değil kullanım amacı dışında kullanmadım.midem bi garip.daha önce bir antibiyotik ters tepmesi yaşadım midem çok fena olmuştu resmen 2 büklüm olmuştum ağrıdan.:KK1::KK1::KK1:o_Oo_Oo_O

Onlar ilaçların yan etkisi yani ikisinde de ishal olabilirsin kanlı dışkı olmadığı sürece sıkıntı yok eğer alerjn yoksa ki yok diyorsun

Bazı antibiyotikler mideye dokunabiliyor. Çoğunluğu da koku yapıyor kakada. Bunları doktor mu verdi kendiniz mi aldınız? Hayır eğer doktor vermişse grip değil başka bi rahatsızlığınız olmalı çünkü antibiyotikler virüs kaynaklı griplerde işe yaramaz diye biliyorumo_O

pensilin alerjim yok arkadaşlar grip oldum 2 çeşit düşük dozda antibiyotik aldım. fulcef ve cempess diye ikisinin endikasyonlarında da soğuk algınlığı grip,bronsit sinüzit var.fakat ilaçlar dışkıyı ilaca kokuttu hemde çok iğrenç hafif ishalimsi oldum. ters tepmiş olabilir mi bu ilaçlar yüksek doz değil kullanım amacı dışında kullanmadım.midem bi garip.daha önce bir antibiyotik ters tepmesi yaşadım midem çok fena olmuştu resmen 2 büklüm olmuştum ağrıdan.:KK1::KK1::KK1:o_Oo_Oo_O
Antibiyotiği vitamin ile birlikte almazsanız ishal yapar. Korkmayın gayet normal.

İşte Avrupada bu yan etkiler yüzünden ve daha fazla sebep yüzünden her şeye antibiyotik kullanılmıyor.
Ülke olarak bilinçsizce antibiyotik kullanıyoruz. Ben hemşire olmama rağmen çoğu hastalığımda ilaç kullanmakta temkinli davranıyorum. Çünkü piyasa belli. Arz talep meselesi. Çoğu da firmayla anlaşmalı çalışıyor zaten. Çok zorunlu olmadıkça kronik hastalığınız olmadıkça ilaç tüketmeyin. Herşeyin doğalı var bir yolu yordamı var.
Bu arada Gis sistemini mahvetmişsin. Geçmiş olsun

gribe antibiyotik kullanmaya gerek yok ki.

antibiyotik faydalı bakterileri de öldürür. bu da sizi ishal yapar,alerjilere davet çıkarır. faydalı bakterileri yerine koymak için probiyotik destek alabilirsiniz,kefir içebilirsiniz.

Neden antibiyotikten olduğunu düşünüyorsunuz .Belki soğuk alğınlığından olmuştur .

Grip için antibiyotik kullanılmaz. İkisi de aynı etkili üstelik. Sonrasında bakterileriniz direnç de geliştirebilir ayrıca. Antibiyotijler sadece zararlı bakterileri öldürmez. Bizim yararlı bakterilerimiz de var. Bağırsak ve vajinamızda. Buradaki iyiler ölünce de ishal olursunuz, vajinal mantar vb olursunuz. Bu ilacın ters tepmesi değil, gayet de kendi özelliği.

İşte Avrupada bu yan etkiler yüzünden ve daha fazla sebep yüzünden her şeye antibiyotik kullanılmıyor.
Ülke olarak bilinçsizce antibiyotik kullanıyoruz. Ben hemşire olmama rağmen çoğu hastalığımda ilaç kullanmakta temkinli davranıyorum. Çünkü piyasa belli. Arz talep meselesi. Çoğu da firmayla anlaşmalı çalışıyor zaten. Çok zorunlu olmadıkça kronik hastalığınız olmadıkça ilaç tüketmeyin. Herşeyin doğalı var bir yolu yordamı var.
Bu arada Gis sistemini mahvetmişsin. Geçmiş olsun
Aynen tatile gittim 4 gün boyunca iki kızımda kusmakdan içleri dışına çıkdı içdikleri suyu bile çıkardılar gel görkiii kaçkez gittik acile verdikleri şey ıceblock türkiyede meybuzmu diyorduk ondan verip yolladılar ateş içinde açık gezsinler dediler o kadar kesinlikle ölüm kalım olmadığı sürece vermiyorlar sebep olarak vucüt mikropla savaşmasını öğrencekmiş allah korusun kanser gibi hastalıkda daha fazla savaşa bilmesi içinmiş dr öyle dedi asla vermiyorlar antibiyotik konu sahibi evet yan etki olarak ishal yapıyor bende oldu 2. Gün devam ederse kes almayı demişti dr

Aynen tatile gittim 4 gün boyunca iki kızımda kusmakdan içleri dışına çıkdı içdikleri suyu bile çıkardılar gel görkiii kaçkez gittik acile verdikleri şey ıceblock türkiyede meybuzmu diyorduk ondan verip yolladılar ateş içinde açık gezsinler dediler o kadar kesinlikle ölüm kalım olmadığı sürece vermiyorlar sebep olarak vucüt mikropla savaşmasını öğrencekmiş allah korusun kanser gibi hastalıkda daha fazla savaşa bilmesi içinmiş dr öyle dedi asla vermiyorlar antibiyotik konu sahibi evet yan etki olarak ishal yapıyor bende oldu 2. Gün devam ederse kes almayı demişti dr

türkiye'de antibiyotik vermeyen dr'u beğenmiyor hanım annelerimiz de ondan.
ya tatmin olana kadar başka doktora giderler ya da sürekli eleştirip dururlar, başının etini yerler doktorların.
ilacın daha ilk dozunu alır almaz da mucize beklerler.
ayrıca sosyoekonomik düzey bazı yerlerde çok düşük olduğu için viral enfeksiyon üstüne bakteriyel enf. da sık oluyor, önlem amaçlı bazen de.
ben şahsen dr olarak ağrı kesici de dahil çok mecbur kalmadıkça ilaç kullanmıyorum.
misal şu anda a. sinüzitim var, ab endikasyonum da var kendi çapımda atlatıyorum.

ya tatmin olana kadar başka doktora giderler ya da sürekli eleştirip dururlar, başının etini yerler doktorların.
ayrıca sosyoekonomik düzey bazı yerlerde çok düşük olduğu için viral enfeksiyon üstüne bakteriyel enf. da sık oluyor, önlem amaçlı bazen de.
ben şahsen dr olarak ağrı kesici de dahil çok mecbur kalmadıkça ilaç kullanmıyorum.
misal şu anda a. sinüzitim var, ab endikasyonum da var kendi çapımda atlatıyorum.

Peki sana bir sey soracagim. Hafif Burun kanaması ve kanamadan sonra olusan bas agrisi tansiyondan midir?
En son 10 yil once cok sicaktan burnum kanamisti. Ama 1 haftadir burnumun sol kisminda hafif kanama oluyor derken dun dr sag kisimda oldu ve fena derecede başım agirdi..
Bunun icin doktora gitmeme gerek var mi? Kuruluktan mi olur dersin?

Aynen canım çok doğru tespit ailecek grip olduk boğaz için sıcak çay ve boğaza iyi gelen şeker verdi dr burun tıkanıklığı için fısfıs ateş için ağrı kesici al arada çok ağrınız olursa dedi orda beni gören türk bayan sordu söylediğime pişman oldum bilmem şu dr git bu hiç iyi değil yazıkkkk 3 çoçukla dökülüyorsunuz adamın verdiklerine bak bide bunlar dr diye geçiniyor yazık bunların eline kaldık dedi kiiii ben yıllardır aile drum var ona giderim çok memmunum allah razı olsun ne kadar korkulu anlarımda gittiğimde psikolojik olarakda rahatlatmıştı çok sorun yapıyorsun diye en iyi dr antibiyotik veren diye bakılıyor bizim toplumda nedense 3 gün yerine 5 gün çekeriz sağlığımızdan olmayız nedirkiiii bu ilaç aşkııı

1. gribe antibiotik ne fayda eder?
2. neden kendi kafaniza gore antibiotik aliyorsunz, asiri ishal asiri sivi kaybindan olme tehlikesi bile getirebilir. bi belirli gunu vardir antibiotiklerin su kadr gun kullan der doktor.
3. 2 antibiotik niye? Dahami cabuk olme hevesindesiniz?

Peki sana bir sey soracagim. Hafif Burun kanaması ve kanamadan sonra olusan bas agrisi tansiyondan midir?
En son 10 yil once cok sicaktan burnum kanamisti. Ama 1 haftadir burnumun sol kisminda hafif kanama oluyor derken dun dr sag kisimda oldu ve fena derecede başım agirdi..
Bunun icin doktora gitmeme gerek var mi? Kuruluktan mi olur dersin?
şimdi gördüm Bilgece yazdığını
tansiyondan olabilir de olmayabilir de
o anda ölçmek lazım
burun için de damarsal yapılardan da kaynaklanıyor olabilir tansiyondan bağımsız.

X