antidebresan kullanıpta hamile kalan arkadaslar yardım lutfen?

melis6161

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
20
18
88
41
herkese slm....aranıza yeni geldim....7 yıllık evlıyım 2,5 yıl once basladım bu ilaclara tup bebek yapmaya karar verdıgımden 1 ay once kendılıgınden hamıle kaldım...ilacları bıraktım hemen ama bebek gelısmedı ve düştü....bu durum hastalıgımı dahada tetıkleyınce tekrar ilac kullanmaya basladım....3 ay oldu duselı sımdı nasıpse dusunuyorum ama ılacsızda olmuyo hamılelıkte kullanılmadıgını soyledı pskyatrı...ne yapacagımı bılmıyorum ...kullanan arkadaslar varsa yazarmısınız lutfen.....

merhaba melis. ruh sağlığını yitirmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum tam 5 yıl kullandım antidepresanları ve son 3 yıl günde 400 mg +antipsikotik alıyodum. şu an 19 haftalık hamileyim ve kullanmıyorum. hamile kalmadan ıkı ay önce terapi eşliğinde azaltmaya başladım en son 200 mg düşmüştüm ki 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim.doktorum kızdı gibi korunmadığım için ama ben umutlu değildim açıkçası.çünkü ilaçlar benim hormonlarımı alt üst etti prolaktinim çok yüksekti kistlerim vardı kolay kalamam diye korunmadım ama kalmışım.Allahıma binlerce kez şükürler olsun öğrendiğim gün bıraktım. Çok zorluk çekmedim baş dönmelerim oldu biraz daralma vs. ama hep bebeğimi düşündüm hiç boş kalmadım düşüncelere dalıp kendimi tekrar o dipsiz kuyularda bulmamak adına hep birşeylerle meşgul oldum.Eşimin desteğini de göz ardı edemem tabi. İstemek gerçekten çok önemli.Ben bebeğimi çok istedim. daha 25 yaşındayım ve hergün bi avuç ilaç almak o kadar zoruma gidiyodu ki...Ben bunlarla doğmadım dedim düşünceler takıntılar geldi dur bakalım benım sorumlu olduğum bi can var sizle uğraşamam dedim açık havaya attım kendimi çok iyi geliyo gerçekten. Çok uzun yazdım ama gercekten bunun sıkıntısını fazlasıyla çekmiş biri olarak yardımcı olmak istedim. Birde sıkıldığımda yaptıklarımdan bir tanesi de elime hemen kuranımı almak oldu. Bana çok iyi geliyodu. Sende öncelikle sana iyi gelen ve seni rahatlatan şeyleri keşfedip bunları sıkça yaparak başlayabilirsin. İmkanın varsa tedavini terapi eşliğinde sürdür. Allah yardımcın olsun. Bu arada ben tedaviye dirençli bir depresyon geçirdim bi süre tedaviye cevap vermedi.Daha sonrada obsesyon yani takıntı hastalığına döndü anksiyeteyle birlikte ortaya karışık bişiler oldu :) Bol Bol dua et allaha sığın inan başarıcaksın.....

cok tesekkur ederım cevap verdıgınız ıcın.....dedıklerınız aklımda bulunsun ıns...duzelır hersey ...bebegınız hayırlı olsun saglıklı sekılde kucagınıza alırsın ınş..

2015 konuştuğum konu vay be şimdi ne ilaç kullanıyorum ne psikolojim bozuk aksine mutluyum burda aylarca konuştum bebek özlemiyle yanıp tutuşan arkadaşlarımla şimdi 2 gün önce ögrendiğim bebeğim var hayat işte rabbim herşeyi zamanını bekler ve ol der olur sakın umudunuzu yitirmeyin hiç ummadığınız Bi zamanda mücizeniz gelir

2015 konuştuğum konu vay be şimdi ne ilaç kullanıyorum ne psikolojim bozuk aksine mutluyum burda aylarca konuştum bebek özlemiyle yanıp tutuşan arkadaşlarımla şimdi 2 gün önce ögrendiğim bebeğim var hayat işte rabbim herşeyi zamanını bekler ve ol der olur sakın umudunuzu yitirmeyin hiç ummadığınız Bi zamanda mücizeniz gelir
Ne mutlu size maşallah. Ben de antidepresan kullanırken hamile olduğumu öğrendim 4 haftalıkmış. Hemen buraktım ama kullandığım D grubu olduğu için düşedebilir, tutunadabilir beklemekten başka bir şey yok dedi. Ben de Allah'a bıraktım tabi, ne de olsa onun ne nasip ettiği önemli..

Allah yardımcınız olsun inşallah bebeğinizi kucağınıza alırsınız Allah büyük nasipse gelir inşallah

Back
X