antidepresan etkisi

Cyhintia

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
179
273
18
Arkadaslar daha önce de konu açmıştım sınava hazırlanıyorum üstümde çok baskı var diye ve hatta psikiyatriste ve psikologa da gitmiştim, sorunum ise şu : psikiyatrist antidepresan verdi düzenli kullanıyorum ama çok ciddi sersemlik yapıyor 12 13gün oldu kullanmaya başlayalı ve ben artık hiçbirşey düşünemez oldum hiçbirşey hissetmiyorum sanki içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor hala, okuduğumu anlamıyorum, daha yavaş düşünüyorum sanki.. Sizce ben mi aceleci davranıyorum yoksa hep böyle mi hissedecem,daha önce antidepresan kullanan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim..

Dipnot:düzenli antidepresan kullanan arkadaşlar ilaç kullanımı sizin hayatınızı düşünce açısından olumsuz etkiliyor mu yani daha yavaş düşünmenize veya odaklanamamanıza neden oluyor mu?daha önce düzenli ilaç kullanmadım hiç.

Son düzenleme:
Demek ki dozuyüksek gelmiş doktoruna söyle yada birkaç gün yarısını iç dene genelde sınav stresi gibi durumlarda düşük doz ve en fazla iki haftalık veriyo bazı doktorlar ki bu zaman kendini dizginlemeyi öğrensin ilacabağlı kalmasın diye az kullanım öneriyor

Demek ki dozuyüksek gelmiş doktoruna söyle yada birkaç gün yarısını iç dene genelde sınav stresi gibi durumlarda düşük doz ve en fazla iki haftalık veriyo bazı doktorlar ki bu zaman kendini dizginlemeyi öğrensin ilacabağlı kalmasın diye az kullanım öneriyor
Aslında yarım yarım başla 5gün sonra tam iç dedi doktor ama tam içtiğimde daha kötü oldu ben de hala yarım yarım içiyorum tekrar mı doktora gitmeliyim yoksa geçer mi kendi kendine?

Dozu yuksek gelmistir. Sinav arti baska problemler yuzunden panik atak sonrasi ben de basladim. Ilk gittigim doktor agir ve dozu yuksek bi ilac vermisti yanina da ekstradan uyku hapi vermisti. Bir hafta kullandim cok fena oldum baska doktora gittim o benim daha hafif bir ilac ve dozla yetinecegim gorusundeydi ilacimi degistirdik cok da iyi geldi. 6 ay oldu. Ama simdi doktor kontrolunde birakmayi dusunuyorum. Her ilac herkese ayni olmuyor sana uygun antidepresan bu olmayabilir yine de bir sey soylemek icin erken ama kac mg ile basladin gunde kac tane aliyorsun bunu merak ettim.

Dozu yuksek gelmistir. Sinav arti baska problemler yuzunden panik atak sonrasi ben de basladim. Ilk gittigim doktor agir ve dozu yuksek bi ilac vermisti yanina da ekstradan uyku hapi vermisti. Bir hafta kullandim cok fena oldum baska doktora gittim o benim daha hafif bir ilac ve dozla yetinecegim gorusundeydi ilacimi degistirdik cok da iyi geldi. 6 ay oldu. Ama simdi doktor kontrolunde birakmayi dusunuyorum. Her ilac herkese ayni olmuyor sana uygun antidepresan bu olmayabilir yine de bir sey soylemek icin erken ama kac mg ile basladin gunde kac tane aliyorsun bunu merak ettim.
50mg lik verdi ben yarım yarım içiyorum, internette de kullandığım ilaca herkes çok hafif demiş ama ben kafamı toplayamıyorum, hiçbirşeye odaklanamıyorum :(

Aslında yarım yarım başla 5gün sonra tam iç dedi doktor ama tam içtiğimde daha kötü oldu ben de hala yarım yarım içiyorum tekrar mı doktora gitmeliyim yoksa geçer mi kendi kendine?
Kesin doktoruna ara sor annemde bir kere agır gelmişti dört bölüp içti

50mg lik verdi ben yarım yarım içiyorum, internette de kullandığım ilaca herkes çok hafif demiş ama ben kafamı toplayamıyorum, hiçbirşeye odaklanamıyorum :KK43:
Kapsul seklinde degil mi nasil yarim iciliyor? Simdilik boyle olmasi cok normal ben de surekli paranoya yapiyordum daha cok yeni baslamissin icin rahat etsin istiyorsan baska bir doktora ya da kendi doktoruna tekrar git

Kapsul seklinde degil mi nasil yarim iciliyor? Simdilik boyle olmasi cok normal ben de surekli paranoya yapiyordum daha cok yeni baslamissin icin rahat etsin istiyorsan baska bir doktora ya da kendi doktoruna tekrar git
Yok kapsül seklinde değil ovalimsi bir hap, işte ben de onu anlayamadım doktora gitmek için çok mu erken 2hafta, daha beklemeli miyim?

Doktorun hangi gün olduğunu sor daha sonra saatinde ara (mesai başladığı zaman ara) kesin cevap vermeli çünkü hastasısın psikiyatri yoğun olan bölümler gitsendezor olur öncearayarak dene cevap verilmezse gidersin
Canını sıkan durumları sağlık bakanlığına şikayet mail olarak yaz düzeltilsin

Doktorun hangi gün olduğunu sor daha sonra saatinde ara (mesai başladığı zaman ara) kesin cevap vermeli çünkü hastasısın psikiyatri yoğun olan bölümler gitsendezor olur öncearayarak dene cevap verilmezse gidersin
Canını sıkan durumları sağlık bakanlığına şikayet mail olarak yaz düzeltilsin
Çok teşekkürler, pazartesi ilk iş, arayacağım umarım cevap verirler :)

Eğer ciddi bir sorunun yoksa ilaca hiç alıştırma kendini yıllarca kullandım ben kesinlikle bağımlılık yapıyor yasin daha genç ileride cok sıkıntısını yasarsin

Eğer ciddi bir sorunun yoksa ilaca hiç alıştırma kendini yıllarca kullandım ben kesinlikle bağımlılık yapıyor yasin daha genç ileride cok sıkıntısını yasarsin
Ben de daha önce ilaç kullanımına çok sıcak bakmamıştım ama işler benim için o kadar içinden çıkılmaz bir hal aldı ki..olmadık şeylere sinirleniyordum, ağlıyordum.. Bu yüzden psikiyatriste gitmiştim. Bağımlılık yapması çok da sorun değil benim için en azından şimdilik.. Ama zihinsel faaliyetlerimi engellemesin istiyorum.. Bu mümkünse tabi

Şimdilik sorun değil ama ileride olacak evlenmek isteyeceksin karşındaki insana durumu anlatamayacaksin hadi evlendin hamile kalınca ilaçları bırakmak zorundasin bu sefer daha çok perişan olucaksin

Back
X