• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan - İlişkiler - Duygular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konularına baktım bu arada seninde depresyon geçmişin varmış.. bak ben 6-7 yıldır ilaç kullanıyorum terapi de aldım gerek devlet gerek özelden. İzzet Güllü dye bir psikologun youtube kanalı var ordan cok kişiyle tanıstım bu illetten tamamen kurtulan yıllarda 15 hatta 30 yıl ilaç kullanıp düzelen insanlarla konustum hala da mesajlasıyorum ve bende bu psikologun dediklerini yapıyorum.. Hamilelik konusu bni de düşündürürdü evlenince naısl olcak ilaçsız diye. Bu arada ciplarex bende etkisini kaybetti 3. yılda ve paxil e geçtim. Ama bu da cok kilo, kabızlık ve cinsel isteksizlik yapıyor. Sevgili meselelerinden hep korktum ben bana panik yasatıodu simdi de seviyomuyum acaba ikilemi yasatıyo bu duygudurum sanki cok büyük mevzu gibi takıntı oluyor bana anladın mı
Acaba sende kronik hale mi geldi bu durum? Dr la konustun mu. Babamda kronik var kaç yldır lustral kullanıyor. Cipralex bana iyi geliyor ama en fazla 2 yıl kullandım uzun süreli etkisini bilmiyorum. Kilo yapıya o da ama ya. Lustral da cinsel isteksizlik yapıyor muş. Cipralexin bende libido artısı etkisi var hatta isteksizlik yapmıyor ama. Neyse cok dagınık anlattım.Allah şifanı versin arkadasım cok zor biliyorum takıntı. Hamilelik durumunda kesinlikle tasvip etmiyorlar evet hayırlısı olsun

Bahsettiginiz kisiyi hic tanimam etmem.
Ama bir psikologu sosyal medyadan takip etmek sizi iyilestirmez.
Yeniliklere acik olmak iyidir, ama 'klasik' terapilerin klasik olmasinin sebebi ise yariyor olmalaridir :)
Hastalığınız nedir, neden 6-7 yildir antidepresan kullanıyorsunuz bilmiyorum. Tedavinizi takip eden güvendiğiniz bir doktorunuz var mi?
Yada en fazla ne kadar sure gittiniz terapiye?

Kilit nokta bu zaten bunlar hastalık değil algı sorunu. Bahsettiğim psikoloğu takip ederek dediklerini yaparak düzelen örnek çok ama klasik terapilerle duzelen bir elin parmağını geçmiyor:)

Acaba sende kronik hale mi geldi bu durum? Dr la konustun mu. Babamda kronik var kaç yldır lustral kullanıyor. Cipralex bana iyi geliyor ama en fazla 2 yıl kullandım uzun süreli etkisini bilmiyorum. Kilo yapıya o da ama ya. Lustral da cinsel isteksizlik yapıyor muş. Cipralexin bende libido artısı etkisi var hatta isteksizlik yapmıyor ama. Neyse cok dagınık anlattım.Allah şifanı versin arkadasım cok zor biliyorum takıntı. Hamilelik durumunda kesinlikle tasvip etmiyorlar evet hayırlısı olsun
Bence dediğim psikoloğu dinle .

Kullandiginiz ilaclar da isteksizlik yapabilir, sonucta tamamen duygularinizi notrleyen ilaclar kullaniyorsunuz, iyiyi de kotuyu de.
Ama bence onceliginiz terapi olmali.
Atesiniz ciksa sadece ates dusurucu mu alirsiniz neden cikti diye arastirir misiniz? Antidepresanlar ates dusurucu gibi. Sorunun kaynagini cozmuyorlar. Terapiyle birlikte gerekirse ilacli tedavi uygulamalisiniz.
Tedavi asamasinda bir psikologu takip etmek yeterli gelmeyecektir. Bilinc sorunlari sizden gizler cunku. Psikologlar bile baska psikologlara giderken biz kendimize yetemeyebiliriz.
Onceliginiz destek almak olmali diye dusunuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X