antıdepresan veya buna benzer ılac kullanan var mı aranızda??

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
konuyu dogru yere mı actım bılmıyorum ama daha yenı konu actım esım ve annesıyle olan problemlerden dolayı ve bugun anlatırken bıle ellerımın uyustugunu tıtredıgımı farkettım...cok sınırlerım bozuk duzelırım dıye bekledım ama sanırım bır yardım almadan duzelmez..hayatımı degıstıremıyorum bagr kendımı ıyı hıssetmem ıcın bır seyler yapım

konuyu dogru yere mı actım bılmıyorum ama daha yenı konu actım esım ve annesıyle olan problemlerden dolayı ve bugun anlatırken bıle ellerımın uyustugunu tıtredıgımı farkettım...cok sınırlerım bozuk duzelırım dıye bekledım ama sanırım bır yardım almadan duzelmez..hayatımı degıstıremıyorum bagr kendımı ıyı hıssetmem ıcın bır seyler yapım

canım doktora gitmelisin bence, zaten eczaden o tip ilaçları öylece alamazsın, doktorun reçete etmesi lazım

Bu ilaçlar direkt beyne etki ettiği için kendin kafana göre almaman daha iyi olur.
Rahatsızlığına göre bir ilaç kullanmazsan faydadan çok zarar görebilirsin.

zaten doktora gıtmeyı dusunuyorum ama ıste aaranızda kullanan var mı dıye merak ettım yan etkıler veya ıse yarıyolar mı falan fıye...eskıden sınırlenmedıgım seylere artık sabır gosteremıyorum tahamulum kalmadı sankı ama yasadıklarım agır gelıyo sanırım...:5:

Nasıl bir yeriniz ağrıdığında doktora gidiyorsanız,
ruhunuz ağrıdığında da doktora gitmekten daha doğal birşey yok.
Ben kullanıyorum ilaç, çok ta faydasını gördüm.
İhtiyacınız var anlaşılan, doktorla görüşün mutlaka.

belırmedım sanırım ama doktora zaten gıdıcem cunku en bast kendım mutsuzum ve bugun de sınır oldugum zaman ellerımın tıtredıgını ve uyustugunu gorunce bırseyler yapmam lazım dedım en basta bebgım var...benım ogrenmek ıstedıgım faydalarını goren veya yan etkıleını goren oldu mu dıye:5:belırtılerım depresyon belırtılerı gıbı duruyor..

Doktor kontrolünde kullanıyorum. Faydasını gördüm ama hayatımı o kadar güzelleştirdi ki şimdi bırakamıyorum. Bağımlılık etkisi olmayan bir ilaç olduğu halde nasıl bırakacağımı kara kara düşünüyorum. Gerçi benim sorunum farklıydı ama tedavi mantığı aynı. Tavsiyem, yapabildiğiniz kadar ilaçsız halletmeyi deneyin. Psikologlar bunun için varlar. İlk olarak psikiyatriste değil, psikoloğa gidin. Hem gerek duyarsa zaten yönlendirecektir.

Doktorunuz gerek görürse mutlaka kullanmanız gerekir.
Vücudumuz olduğu gibi bazen ruhumuzda rahatsızlanabilir. Gereksiz ilaçlar olsa kimse kullanmazdı.
Ben kullanıyorum bana yan etkisi genel olarak olmadı. Kullandığın doza ve kişiye göre değişir.

Nasıl bir yeriniz ağrıdığında doktora gidiyorsanız,
ruhunuz ağrıdığında da doktora gitmekten daha doğal birşey yok.
Ben kullanıyorum ilaç, çok ta faydasını gördüm.
İhtiyacınız var anlaşılan, doktorla görüşün mutlaka.

sızın faydasını gordugum dedıgınız ılac antıdepresanmıydı acaba??

Doktor kontrolünde kullanıyorum. Faydasını gördüm ama hayatımı o kadar güzelleştirdi ki şimdi bırakamıyorum. Bağımlılık etkisi olmayan bir ilaç olduğu halde nasıl bırakacağımı kara kara düşünüyorum. Gerçi benim sorunum farklıydı ama tedavi mantığı aynı. Tavsiyem, yapabildiğiniz kadar ilaçsız halletmeyi deneyin. Psikologlar bunun için varlar. İlk olarak psikiyatriste değil, psikoloğa gidin. Hem gerek duyarsa zaten yönlendirecektir.

genelde bagımlılık yapıyo dıyolardı demek kı bıraz dogruluk payı varmış..oyle bır soyledın kı hayatımı guzelestırdı dıye mutlaka gıtmelıyım doktoraişin şakası ama gercekten su sıralar cook ıhtıyacım var:19:

genelde bagımlılık yapıyo dıyolardı demek kı bıraz dogruluk payı varmış..oyle bır soyledın kı hayatımı guzelestırdı dıye mutlaka gıtmelıyım doktoraişin şakası ama gercekten su sıralar cook ıhtıyacım var:19:

Ben kullandım...Bağımlılık falan yapmadı..8 ay süresince psikyatrist gözetiminde ve düzenli kontrollerime giderek...Bağımlılık falan yapmadı...12 yıl önce kullandım ve bir daha da gerekmedi....Tek tavsiyem dr. önerisi olmaksızın ilaç kullanmaman..Çünkü aynı dönemde kendi kafasına göre antidepresan alıp 2 ay sonra artık iyiyim diye bırakan arkadaşlarım sonrasında çok daha kötü durumda dr. kapısı çalmak zorunda kaldılar...

ben migrenim olduğu için kullandım. citoles, cipralex, efexor, remeron kullandım . okadar fazla etkisi varki. başımda bukadar dayanılmaz bi acı olmasa asla kullanmak istemem. bence kullanmayın, gençliğimize yazık ediyo bu antidepresanlar. her sorun halledilir bu türlü şeylere gerek yok. insanların %70 i zaman zaman depresyona giriyo. artık günümüzde bu normal. sağlıklı bi şekilde atlatmaya çalışın derim ben

yok cnm kesınıkle oyle yapmam bunlar onemsız basıt ılaclar degıl hafıfe alınmıcak seyler o yuzden mutlaka doktor kontrolunde olur...soylenenler gıbı gercekten rahatlatıcı bır etkısı varmı??yanı daha sakın daha mutlu olunuyor mu gercekten??

Şunu da eklemek istiyorum.. Ben ilacın faydasından çok dr. la görüşmelerimin faydasını gördüm....Mesela "hayır,yapamam,olmaz" demeyi öğrendim...
Yoksa antidepresanlar var olan sorunları çözmez...Sadece sorunlu dönemleri kafana daha az takman açısından yardımı dokunur...Esas gerekli olansa sorunlu dönemlerde nasıl davranacağını öğrenmek ve hatta sorunlu dönem yaşamaman için ne yapman gerektiğini öğrenmek...Umarım bir an önce sende aşarsın problemleri....

Ben kullanmistim antidepresan .. bebek dusununce biraktim.. arkadasim eger ihtiyac hissediyorsan kesin kullan derim ama tabiiki foktor kontrolunde.. bana doktorum vermisti.. cok da guzel biseymis :1::1: cok hosuma gitmisti..

bence once bi doktorla gorus , uygun gorurse basla..

Orası öyle değil işte... Belki psikolog ile sorunların düzelecek, belki böyle daha iyi olacaksın. İlaçla tedavi olabilecek en son çare olmalı. Zaten psikiyatriste gitsen bile öncesinde psikoloğa gitmeni isteyebiliyor. Doktorlar bile o kadar ilaç taraftarı değil.

Ben kullandım...Bağımlılık falan yapmadı..8 ay süresince psikyatrist gözetiminde ve düzenli kontrollerime giderek...Bağımlılık falan yapmadı...12 yıl önce kullandım ve bir daha da gerekmedi....Tek tavsiyem dr. önerisi olmaksızın ilaç kullanmaman..Çünkü aynı dönemde kendi kafasına göre antidepresan alıp 2 ay sonra artık iyiyim diye bırakan arkadaşlarım sonrasında çok daha kötü durumda dr. kapısı çalmak zorunda kaldılar...

Bu bünyeden bünyeye, ilaçtan ilaca, şikayetten şikayete değişebiliyor. Benim kullandığım ilaç kesinlikle bağımlılık yapmıyor. Ancak yoksunluk sendromu diye birşey var.

Kafana göre ilaca başlayıp bırakmama konusuna katılıyorum. Bu şekilde iyileşmişken daha kötü olanlar var. Dikkatli kullanılması lazım.

ben migrenim olduğu için kullandım. citoles, cipralex, efexor, remeron kullandım . okadar fazla etkisi varki. başımda bukadar dayanılmaz bi acı olmasa asla kullanmak istemem. bence kullanmayın, gençliğimize yazık ediyo bu antidepresanlar. her sorun halledilir bu türlü şeylere gerek yok. insanların %70 i zaman zaman depresyona giriyo. artık günümüzde bu normal. sağlıklı bi şekilde atlatmaya çalışın derim ben

cok guzel dusnuyosunuz ama ne yazık kı 1seneden fazla oldu ama hala duzeltemedım bekletıkce daha da kotuye gıttım o yuzden beklemek benım ıcın belkı daha ktu olabılır..hafıfe alınacak ılac olmadıgı ıcın buazamana kadar bekledım acaba kendı cabalarımla duzeltebılırmıyım dıye ama etrafımdakı sorunlar cogaldıkca ben daha kotuye gıttım sorunlarımı da duzeltemedıgıme gore tek carem bu ılaclar dıye dusunuyorum:5:

yok cnm kesınıkle oyle yapmam bunlar onemsız basıt ılaclar degıl hafıfe alınmıcak seyler o yuzden mutlaka doktor kontrolunde olur...soylenenler gıbı gercekten rahatlatıcı bır etkısı varmı??yanı daha sakın daha mutlu olunuyor mu gercekten??

Aslında en büyük etkisi tepkisizlik bence :) Yani hatırladığım kadarıyla tedaviye ilk başladığım ay daha önce çok öfkelendiğim , üzüldüğüm şeylere neredeyse tepkisiz kalıyordum...

Orası öyle değil işte... Belki psikolog ile sorunların düzelecek, belki böyle daha iyi olacaksın. İlaçla tedavi olabilecek en son çare olmalı. Zaten psikiyatriste gitsen bile öncesinde psikoloğa gitmeni isteyebiliyor. Doktorlar bile o kadar ilaç taraftarı değil.

Bu bünyeden bünyeye, ilaçtan ilaca, şikayetten şikayete değişebiliyor. Benim kullandığım ilaç kesinlikle bağımlılık yapmıyor. Ancak yoksunluk sendromu diye birşey var.

Kafana göre ilaca başlayıp bırakmama konusuna katılıyorum. Bu şekilde iyileşmişken daha kötü olanlar var. Dikkatli kullanılması lazım.
ama her zaman psıkologa gıdemem cunku dıger konularda takıp edenler bılır esım ve annesıyle sorun yasıyorum ve kesınıkle boyle bır seyden bahsedemıcem o yzden sureklı psıkolga gıdemem ne yazık kı..bneım de ılk basta dusundugum buydu ama olmuyor ıste:5:

Şöyle oluyor, diyelim ki ani sinirlenen huzursuz birisin. İlaç aldığında umrunda olmuyor. Ama inan ki mutlu da olmuyorsun. İlaç duygularını bu iyi bu kötü diye ayırıp almıyor. Hepsini birden alıyor. Benim hayatımı güzelleştrdi dememden kasıt majör depresyondan ötürü yemek yemekten tamamen kesilmiş olmam, yani en son 34 kiloyla gittim dr.a... İlacı kullanınca yemek yemeye başladım kilo aldım ve artık eskisi gibi takmıyorum da hiç birşeyi. Ani huzursuzluklarım gitti ama ani kahkahalarım da gitti. Uç duygularım tamamen yok oldu diyebilirim.

Back
X