AÖF de alınacak derler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Diman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine kayıt olacak veya dikey geçiş yapacak olan öğrenciler daha önce almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olamazlar, ders transferi yapamazlar. Geçmiş yıllarda Atatürk ilkeleri ve inkılâp Tarihi, Türk Dili,Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi derslerini Anadolu Üniversitesinde alıp başarmış olanlar bu derslerden muaf olmakta idi. Ama bu yıl değiştirilen yönetmeliğe göre artık aöf de ders muafiyeti yapılmayacaktır

yanlış biliyorsun arkadaşım Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine
göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve
programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumlarından (merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim
sistemi ile öğretim yapan fakülteler dâhil) daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders
transferi talebinde bulunamaz.Dikey geçiş yapan öğrenciler ise buraya dikkat:Dikey geçiş yapan öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni lisans programında 5 ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu
tutulmayacaklardır.Bu öğrenciler, 7 ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır.Dikey geçiş yapan öğrenciler Türk Dili dersini
önlisans programında almış olduklarından lisans
programındaki 7 ve 8. yarıyıllardaki Türk Dili I ve
Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır kaynak:Kılavuzlar - Anadolu Üniversitesi öğrenci kılavuzunda burda muafiyet kısmına bak görürsün arkadaşım

yanlış biliyorsun arkadaşım Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine
göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve
programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumlarından (merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim
sistemi ile öğretim yapan fakülteler dâhil) daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders
transferi talebinde bulunamaz.Dikey geçiş yapan öğrenciler ise buraya dikkat:Dikey geçiş yapan öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni lisans programında 5 ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu
tutulmayacaklardır.Bu öğrenciler, 7 ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır.Dikey geçiş yapan öğrenciler Türk Dili dersini
Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır kaynak:Kılavuzlar - Anadolu Üniversitesi öğrenci kılavuzunda burda muafiyet kısmına bak görürsün arkadaşım

Ne yani simdi İngilizceyi tekrar mı görecegiz yaa... Bu durumda birdahaki sene 7-8 sorumlu tutulacagız.
Bu dersi hic yapamıyorum iyi mi!

Türk Dili İsletme de 5-6 yarıyılda zaten yok. 7-8 de var. Bu durumda Türk Dili'ni eliyoruz dimi sebboycum?

Ne yani simdi İngilizceyi tekrar mı görecegiz yaa... Bu durumda birdahaki sene 7-8 sorumlu tutulacagız.
Bu dersi hic yapamıyorum iyi mi!

Türk Dili İsletme de 5-6 yarıyılda zaten yok. 7-8 de var. Bu durumda Türk Dili'ni eliyoruz dimi sebboycum?
sorma bende nefret ediyorum ingilizceden ya evt türk dilinden tamamen muaf olmamız lazım bu durumdan aöf bir manyaklık yapmazsa:) bazıları fark dersler bilmem ne diyorya kafam karıştı aöf önlisans mezunu olan ve aöf dikey geçiş yapanlar sadece 5.6.7.8.yarı yıldaki dersleri alıcaklar dimi cnm

bugun aöf büroya gidip ders muafiyeti varmı yok mu sordum
benım bölüm halkla ilişkiler ve tanıtım
dgs ye başvurup lisansa tamamlamak istiyorum
memurun bana dediği
sen ingilizce ve türk bili edebiyatından muafsın dedi
o derslerle bi problemım olmadı
ama yinede sevindim yani

Muafiyet şöyle var kızlar, 5-6. dönemlerde Türk dili ve yabancı dilden muafsınız. Fakat 7-8. dönemlerde muaf olmuyorsunuz, bu dersleri göreceksiniz.

Muafiyet şöyle var kızlar, 5-6. dönemlerde Türk dili ve yabancı dilden muafsınız. Fakat 7-8. dönemlerde muaf olmuyorsunuz, bu dersleri göreceksiniz.
Dikey geçiş yapan öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni***
ile lisans programında 5 ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu***
Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır. kaynak:http://w2.anadolu.edu.tr/aos/belgeler/kilavuzlar/2012_2013/2012_2013_OgrenciKilavuzu.pdf

şebboy bende bi sitede gördüm kopyalayıp yapıştırdım, herkes fikrini ve bildiğini yazsın diye. teşekkür ederim yorumun için. inşallah dediğin gibidir aynı dersleri tekrar almak çok mantıksızzzz yaa

şebboy bende bi sitede gördüm kopyalayıp yapıştırdım, herkes fikrini ve bildiğini yazsın diye. teşekkür ederim yorumun için. inşallah dediğin gibidir aynı dersleri tekrar almak çok mantıksızzzz yaa
bencede cnm yazdığım linki tıkla görürsün orda anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi yaz google enbaşta çıkana tıkla
açılan sayfada açıköğretim yazıyor orda kılavuz var ona tıkla orda öğrencı kılavuzu var onun içine bak muafiyet kısmına oke kesin bilgi bu kaynak:Açık Öğretim Sisteminin Tanıtımı - Anadolu Üniversitesi

şebboy ara sınav vize ve final şeklinde toplam 3 sınava gireceğiz dimi? ayrıca sitede hangi ünitelerden sorumlu oldugumuza baktıgımda hepsinden 1-4 yazıyor. Acaba 4. üniteye kadarmı yoksa 4. ünite de dahilmi canım bi bilgin varmı?

şimdi araştırdım 2 sınav olacakmış dönemde.. Ara sınav ve final şeklinde.. 1-4 ünite demek de büyük ihtimalle 4.ünitenin sonuna kadar. Benim anladığım bu şekilde.:44:

Bende netten kayıt yaptım büroya gıdıp daha kayıt yapamadım en kısa sürede gıdıcem ıns. Bende kamu yonetımı secim esımın ısrarı uzerıne:51:

Bende netten kayıt yaptım büroya gıdıp daha kayıt yapamadım en kısa sürede gıdıcem ıns. Bende kamu yonetımı secim esımın ısrarı uzerıne:51:
hayırlı uğurlu olsun okyanuscum başarılar dilerim bende uluslarası ilişkilere kaydolucam bnde netten kaydımı yaptım ama daha aöf gitmedim bu arada bişi sorucam internetten kaydını yaptırdıktan sonra pcne indirdinya yazıcıdan siyah-beyaz şeklindemi çıkardın renklimi renksizmi yani

hayırlı uğurlu olsun okyanuscum başarılar dilerim bende uluslarası ilişkilere kaydolucam bnde netten kaydımı yaptım ama daha aöf gitmedim bu arada bişi sorucam internetten kaydını yaptırdıktan sonra pcne indirdinya yazıcıdan siyah-beyaz şeklindemi çıkardın renklimi renksizmi yani

renklimi renksizmi olmasinin bi onemi yok cnm resimde ayni sekilde renksiz tarayabilirsin ama resimin netligi cok onemli

Back
X