- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
ev sizin mi?Boş olsa bile maalesef aidat ödeniyor.Ama makbuz olmaması çok saçma.Genelde yöneticiler toplar parayı ve makbuz verir karşılığındaHerkese merhabalar,
Arkadaşlar, eşimin tayini çıkması dolayısıyla evimizden birkaç ay önce ayrıldık. Kaldığımız aylara ilişkin aidat borcumuz yoktu. Sonrasında da eve bir kez biz eşyaların nakliyesi için gittik, birkaç kez de emlakçı, kiracı götürdü.
Bugün karşı komşum mesaj atmış, aidat borcunuz 95 lira oldu, kiracınızdan alalım mı diye. Ki bizim aidat,oturmadığımız aylarda dahi o kadar yapmıyor toplam olarak.
Yöneticilik olmadığı için de parayı verince makbuz falan alamıyorduk. Şu ayları ödemiştik diye gösterme şansımız yok...
Ben de cevap olarak, oturmadığımız aylara ilişkin aidat ödeyeceğimizi tahmin etmiyorduk ama sorun değil veririz, kiracıyı rahatsız etmeyin dedim. Ya kv ile yollarım ya gelince bırakırım ya da hesabınıza yollayalım dedim. Hemen hesap no'su yolladı bana...
Sinirim bozuldu hal böyle olunca. Sizlere danışmak istedim...
3-4 ay boş kalan ev için aidat ödenir mi? Ve aslında ödediğimi ama ödenmediği söylenen aylar için itiraz etmeli miyim? Yani atla deve değil, ufak bir para belki ama apartmanda oturanlar doğru düzgün ödemezken ben niye fazla fazla ödeyeyim boş eve!
ev sizin mi?Boş olsa bile maalesef aidat ödeniyor.Ama makbuz olmaması çok saçma.Genelde yöneticiler toplar parayı ve makbuz verir karşılığında
Oturmadığın aylar için ödenir
Belki zam gelmiştir
Şimdiye kadar ödediğiniz ayları istemediler ise hangi aylar borç diye sorsaydınız keşke
Can sıkıcı bir durum.. evet atla deve degil ama, vermeniz gereken bir para degil sonucta..ben olsam veemezdim sanirim. Karsi komsuya ne oluyor hem..
Makbuz olmamasi cok sacma.
Odediginiz aylari vermeyin.
işler diye biliyorum en azından bizim apartmanda öyle oluyor
Bizde yurtdışındayken evimizin aidatını istemişlerdi Türkiye'ye gittiğimde. Ben vermedim, oturmadığım eve ne aidatı ödeyecem dedim? Oturduğum zaman veriyordum...
Ödemiş olduğunuz ayları evet mükerrer ödeme olarak elbette yapmayın fakat maalesef ev boş dahi olsa ödemek zorundasınız aidatı...
Apartman kaç daireli? Öyle yönetici olmadan karar defteri olmadan kimse kafasına göre aidat toplayamaz. Karar defteri var mı apartmanınızın?
evet ödeniyor malesef. içinde oturup oturmamanız mühim değil.
Evde bulunan kiraci, isterse evde hic oturmasin aidati öder. Evde kiraci yoksa ev sahibi oder. Yani o aidat apartmana hersekilde odenmelidir.
Bizimde sadece yazin gittigimiz evimiz var. Her ay gayette aidat ödüyoruz.
Neye göre zorundayım?Ödemiş olduğunuz ayları evet mükerrer ödeme olarak elbette yapmayın fakat maalesef ev boş dahi olsa ödemek zorundasınız aidatı...
tabiki kanuna göre ???Zorundasınız derken? Neye göre?
yukarıda kopyaladım ilgili kanunu elbette kanunlara göre ödemek zorundasınız..Neye göre zorundayım?
Yazlik degil sitede bir daire biz baska sehirde oldugumuz icin o sehire yazin gidiyoruz. Surekli oturan bir suru insan var yani.Apartman 7 daireli. Yönetici resmi ya da gayriresmi olarak yok. Kimse istemedi. Başta temilikçi ben buldum. Ücretini ödemede sorun çıktı, sonra karşı daire üstlendi
Kullanım değil mi yani aidata sebep olan?
Ben uygulamada nasıl olduğunu öğrenmek istedim sadece.
Yazlık gibi kullanılan yerlerde tabi ki ödenir. Boş olmasıyla arada bir gitmek farklı şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?