• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman İçinde Bitmek Bilmeyen Kediler ve Pislikleri

cagirdigimda 34 tane geliyor dedim, cunku kendimde besliyorum. Bahcede kalanlarda var, gece gelenlerde. 34 kedi toplanip sabit bir sekilde balkonumda sabahlara kadar isemeli parti veriyorlar demedim.

34ü birden mi sorunlu yani dediğiniz için dedim. Yani içlerinden birinin sorunu olabilir. Sorunu olmayanlar kuma yapıyor demek istiyoruz da bir anlatamadık nedense. Başka gezegenden bile olduk.

niye konu sahibine çemkirilmiş anlam veremedim.

Evinde kedi besleyip, başka kedinin dışkısından kusan çok Emel gördü bendeki gözler.

Kedi savar kullanmış, kedi öldüren değil.

Kedi evini kim getirmişmiş,
ha belediye yapmamış olsa

Orda kedi evi olmamış olsa, kedi kumu gibi, kedi evi tavsiyesi de gelirdi.

Çare arıyor, yapılan yorumlar ne ilginç.

Yönetimle konuşulmalı
Kedi evinin yakınlarına, balık avlamada kullanılan solucan bırakılabilir alışmaları için.

Mama değil, özellikle avlayacağı yemek olmalı

Ben de kedilere bayılıyorum hatta arabamın bagajı kedi maması dolu. Bahçede beslediğim bir dolu kedi var. Akşamları ciğer kaynatıp yürüyüşe çıkıyorum :) Soğukta zaten sitenn otoparkına giriyolar. Evet otopark kısmen çiş kokuyor ama henüz neyse ki şikayet olmadı ve otopark çok göze batan bir yer de değil.
Ancak herkes kedilere bayılmak zorunda değil. Ortak yaşam alanlarında insanlar birbirine biraz daha saygılı olmak zorunda değil mi? konu sahibine gereksiz yüklenilmiş. Kaldı ki hamileymiş normalden çok daha fazla bir tiksinme de yaşıyor olabilir. Kedilere bayılıyorum dedim ama evime almayı denedim yapamıyorum. Bokunu görünce kusuyorum gerçekten. Bu acayip bir şey değil. Hele ki apartmanımda bu çiş manzarasını görücem. S.çarım hayvanseverine. Benim evim lan orası. Dışarıya kedi evi yapsınlar ya da kedi kumu falan bişey koysun o çakma panter emeller yazık hem hayvana işkence hem de hamile kadına.

Sevgili bayanlar,
İlk olarak söze şunu söyleyerek başlamak istiyorum: Ben bir hayvanseverim.

Bunu bir yana koyarsak, toplu yaşam alanlarındaki saygıyı da barındıran kurallara uymak benim için önemlidir. Ne yazık ki, toplu yaşam alanlarına ve beraber yaşadıkları insanlara karşı saygısızların sayısı çok fazla.
Bunlardan birkaçı da apartmanımızda bulunan "çakma panter emeller". Bahçemizde belediyece konulan kedi evleri ve dışarıda bol miktarda bulunan yeşilliğe rağmen kedileri apartmanın içine bilerek alıyorlar ve kediler ne yazık ki sidiklerini benim kapım da dahil bir kaç dairenin önüne yapıyorlar.
İyi bir markanın kedi savucu spreyinden denedim: Her gün evin önüne sıkıyorum, belli bir süre gelmediler ama yine o iğrenç manzara ile karşılaşmaya başladım.
6 aylık hamileyim, midem bu pisliği temizlemeyi kaldırmıyor. Gerçekten artık sinirlerim bozuluyor. Böyle birşey yaşadıysanız, nasıl başa çıktınız? Yardımcı olur musunuz?

Düzenleme:
DİKKAT! MİDESİ KALDIRMAYAN LÜTFEN FOTOĞRAFI AÇMASIN:
Arkadaşlar, ne kadar işediğine dair sorular olmuş, gölcük diyerek abarttığımı düşünenler olmuş, buyrun bir örnek ektedir

Acaba çocuklar içeri almış olabilir mi? Bizim apartmandaki afacanlar bazen oynuyorlar kedilerle apartmana sokuyolar . Ya da giriş kapısı açık kaldığında da giriyorlar sonra biri kapıyı kapatmıştır içerde kalmıştır :rolleyes:

Hayır da neredeyse 10 sayfa kediler içeri cisini yapmaz diye kadını yalancı çıkarma ya çalışmakla dolu.
Ben de apartmanda oturuyorum kediler çok bariz kapıların önüne çiş yapıyorlar.Sadeve bu aylarda değil üstelik 2 senedir sürekli yapıyorlar.
Ve cikabilecekleri bi açık kapı da var üstelik.

Kediler denildiği gibi kolay kolay açığa çiş yapmaz ama yapıyorlarsa ya içeride kapalı kalmışlardır ama o zaman da kapınızın önü yerine daha kuytu köşe bir yeri tercih ederler. Yok illa kapınızın önüne yapıyorlarsa büyük ihtimal kedileri o evden biri kızdırmıştır, korkutmuştur,canını acıtmıştır ve ya bağırmıştır. Kedilerin böyle intikam planları olabiliyor.

Çözüm önerisi istemişsiniz, temizlikte kullanıyorsanız amonyak bazlı temizliyiciler kullanmayın daha çok çeker.Kapınızın önüne mama koymayı deneyin, yemek yedikleri yere genelde yapmazlar hem size kırgınlarsa barışmanızı sağlayabilir.

Bir de çocuk ihtimalini çokda göz ardı etmeyin, çok duydum apartmana işeyen çocuk. Sizin koyduğunuz resimdeki miktar bir kedinin yapabileceğinden çok daha fazla görüyor.

Sizi bi haklı bi haksız buldum kafam karıştı ama kafamda canlanan net birşey var ki o da hayvansever olmadığınız. Kedi savucu aldığınıza göre. + olarak haklısınız çünkü bu kediler madem ki içeri alınıyorsa temizliği de yapılmalı. Belki çocuklar alıyordur bilemedim.

Bizim binadadır her yer kedi bizde kurtulamadık. Ama hamilesiniz toksoplazma tehlikesi var siz temizlemeyin bence belediyeye şikayet edin.havalar ısındı bütün kedilerin binada işi ne üstelik bahçede onlar için yer varmış.sevenler evinde baksınlar.kapının önüne kum koysanız bile çok kokar bide onu mu temizliceksiniz

Sevgili bayanlar,

Bunu bir yana koyarsak, toplu yaşam alanlarındaki saygıyı da barındıran kurallara uymak benim için önemlidir. Ne yazık ki, toplu yaşam alanlarına ve beraber yaşadıkları insanlara karşı saygısızların sayısı çok fazla.
Bunlardan birkaçı da apartmanımızda bulunan "çakma panter emeller". Bahçemizde belediyece konulan kedi evleri ve dışarıda bol miktarda bulunan yeşilliğe rağmen kedileri apartmanın içine bilerek alıyorlar ve kediler ne yazık ki sidiklerini benim kapım da dahil bir kaç dairenin önüne yapıyorlar.
İyi bir markanın kedi savucu spreyinden denedim: Her gün evin önüne sıkıyorum, belli bir süre gelmediler ama yine o iğrenç manzara ile karşılaşmaya başladım.
6 aylık hamileyim, midem bu pisliği temizlemeyi kaldırmıyor. Gerçekten artık sinirlerim bozuluyor. Böyle birşey yaşadıysanız, nasıl başa çıktınız? Yardımcı olur musunuz?

Düzenleme:
Arkadaşlar, ne kadar işediğine dair sorular olmuş, gölcük diyerek abarttığımı düşünenler olmuş, buyrun bir örnek ektedir
Hayvansever değilsiniz

Kedi çişi dediğiniz öyle litrelerce olmaz. Bir çay bardağı kadar bişey olur en fazla kapının önünde minik bir dairecik olur. Anladığım kadarıyla fazla sıvı var, kedi olmama ihtimali yüksek bu durumda.

Size hak vermeye çalışıyorum ama abartıyorsunuz sanki biraz. Dışarıya çıkabilen kedi kolay kolay içeri çiş yapmaz. İşaretlemek için bu dönemde erkek kediler her yere yapabilir ama onu da göremezsiniz kokusunu duyarsınız ancak. Göllenmez yani ortalıkta.
Benimkisi aynen böyle gölledi bi gün ortalığı :)) yani bu gözler gördü o kadar çok cişi bir arada.. olabiliyor demek ki.

6aylik hamile kadinin uzerine ne kadar gidilmis ayiptir yahu kimse hayvan sever olmak zorunda degil konu sahibi aciklama yapmak zorundada degilsiniz evet 3,5 kendini bilmezin iceri alipta disari cikisini kontrol edemedigi hayvanin mecbur kalip yaptigi cisi temizlemek (hayvana eziyet kismina deginmeyecegim bile yaratilisina ters hayvanin dusunun ne kadar zorda kalmis)zorundada degilsiniz.
Cok seviosa alsin hayvanini gitsin dagda yasasin o zaman apartman ortak alandir kimsenin sahsi mulku degil kimse kimseyi bu sekilde bir zorunluluga mecbur birakamaz
Merhametli olmak acsa doyurmak yaraliysa bakmak vb her insanin dikkat etmesi gereken seyler bu zaten insan olana gorev ama illa burnunu burnumuza degdirmek kanka modunda yasamak zorunda degiliz sevgi adi altinda diger insanlara yuklenmeyi dogru bulmuyorum ben kedi cisini yapmasada kokuyor bu bu kadar net kisin karda kista alinir ama insanlarda suistimal edilmez.yoneticinizle konusun Yazi yapistirin olmadi kavga cikarin en son care belediyeyi ararsiniz bizim ust katin 3yasindaki cocugunu tirmaladi apartmana aliyordu giristeki feci kokardi apartman ki cis yapma falan yok neyse sonrada bahcede kendi kendine ölmus kadin acaba hastaligi varmiydi yoksa kuduzmuydu diye hastanesi dr testi gectim birde korkusunu yasadi kimse kimseye hayvanseverlik adi altinda bunu yasatmamali hava uygun munasip bahcenizdede kedi evi varmis daha apartman niye

Evet kediler ortalığa çiş yapmaz ama kızgınlık döneminde yapıyorlar maalesef.. Kendi dişi kedim de tuvalet konusunda hassas, kendi kumundan bile iğrenir parmak ucuyla halleder işini çıkar ama kızgınlık döneminde halılara da işedi terliklere de.. Kısırlaştırdıktan sonra o huyu kesildi.

Sevgili bayanlar,

Düzenleme:
Merhaba,
Öncelikle dilerim sorunsuz mutlu bi hamilelik geçirir bebeğinizle en güzel şekilde buluşursunuz :))

Konuya geleyim;
çamaşır suyu gibi amonyak kokusu içeren bi maddeyle temizliyorsanız eğer,temelde sidik te amonyaklı olduğundan üzerine yeniden yaparlar kendi sidik alanıymış gibi.

Temizlediğiniz madde kokulu yersilme sıvıları gibi birşey olursa algıları değişir oraya yapmak istemezler.

Şikayetinizle bağdaşmasa da affınıza sığınarak bi konuda daha yorum yapacağım ,bunu mantıklı bulmazsınız mantıktan ziyade kadim bilgilerle alakalı bi durum şöyle ki;
kediler birçok öğretide özel hayvanlardır ve özellikle sizin kapıya bunu bu kadar fazla ve özel olarak yaparak sizi evinizi korumaya aldığını düşündürdü bana ilk fotoyu gördüğümde ,
belki böyle bişeye ihtiyacınız vardı o kedide sizi ve evinizi negatif enerjiden korudu.
Mutlu,güzel günler dilerim bebeğinizle ,
Umarım faydası olur..

Ben de bir hayvanseverim. Fakat bu sekilde hayvanseverlik olmuyor. Eger apartmana kedi alinmissa pisligini de temizlemek zorundalar veya kapinin ic tarafina kedi kumu koyup duzenli olarak temizlemek zorundalar (ben ikinci sikki yaptim kimseden de sikayet gelmedi). Oylece apartmana kedileri al, hayvanciklari uzerini ortemedikleri alana pisligini yapmak zorunda birak, uzerine insanlari rahatsiz et... Boyle hayvanseverlik olmaz. Madem bir sey yapiyorlar tam yapsinlar. Hele de hamileyken cekilir sey degil.

Allah(cc) buyurur ki; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır.
onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!"

Benim size ve sizin gibi insanlara diyecek bir sözüm yok!!! Sadece yukarıdaki yazıyı okuyunuz!!!!!

sanırım bunu deneyeceğiz. Çünkü onu koyarsak, bizim kapının önündense kuma yapmayı tercih eder diye düşünüyorum.
teşekkür ederim. belli bir frekansta ses çıkaran kedi savanlar da var, ama böyle bir elektronik cihaza da artık para vermek ve yakınımda bulundurmak da zor geliyor.
Ne zamandır yapıyorlar ? Normalde hiçbir kedi toprak dışında bir alana tuvaletini yapmaz, hele de kapılar açık diyorsunuz, mahsur kalmıyorlarsa imkan yok ama şu sıralar kedilerin kızış dönemi, baskın karakterli erkek kedilerden bir tanesi bölge işaretlemesi yapmak ve diğer erkek kedilere meydan okumak için tuvaletini yapıyor olabilir.

Eskiden Bahçeli evdeydim, bahçem kedi doluydu, hepsi eve de girerdi ama sadece bir tanesi her seferinde gelip gözümün içine baka baka televizyon sehpama tuvaletini yapar giderdi:)))
Gülüp geçiyordum tiksinmediğim için, temizliyordum birşey kalmıyordu ama siz hamileymişsiniz, bu halinizle temizlemek zor gelir, kedi kumu fikrine katılıyorum.

bir de kediler gıcık oldukları kişilerin kapısına inat olarak yapıyorlar kızlar, artık adım gibi eminim ondan.. 7 yaşımdan beri hem evimde, hem apartmanda kedi besliyorum ve kediler kim onları istemiyorsa, kovuyorsa, yavrularına zarar veriyorsa direkt onun kapısının önüne yapıyorlardı :KK53: sadece son baktığım 3 tane her kapıya yaptılar annemin kapısı hariç :KK53: çok zekiler ya tam aşık olunacak hayvanlar..

Köpeklerde benzer tavır sergiler, 10 yıl kadar önce Bahçeli müstakil bir evde oturuyordum, bahçede kedi köpek, kirpi, gelincik ne ararsan vardı, hepsiyle mutlu mesut geçinip giderdik, bir oğluşum vardı Çomar, bebeklikten beri bahçedeydi, hayvanlar sığınacakları kapıyı bilir, Çomar büyürken kış aylarının bastırmasıyla bir erkek köpek daha geldi bahçeye, ona da Omar adını koyduk, bizim Omar'la Çomar acayip yaramazdı, bir arada olduklarında her yeri talan ederlerdi:KK70:
Birgün ikisini bir azarladım rahat durun yapmayın diye, hiiii anam sen misin azarlayan, ne zaman çamaşır assam sadece benim kıyafetlerimi çalar üstünde tepinirlerdi:KK70::KK70:

Back
X