O zaman ilk etapta güzel bir oklava edinmeli:)Ses çıkarana ilk oklavayla vurup hala çıkarıyorlarsa gidip kapıya girişmeli ilk
Bizim apartman fazla haneli degil ortak huylari hepsinin cebinde akrep var sanki ara elektrigi baglamaya kimse yanasmadi karanlikta gidip geliyoruz bunlarla biraz zor olucak gercekten ahh ahh agrimayan basi agritmak bu olsa gerekBabam önceki apartmanımızda 17 sene yöneticilik yaptı. Tam olarak bilmiyorum ne yaptığını ama genel olarak binanın genel ihtiyaçlarıyla ilgileniyordu. Geliştirmek, eksikleri tamamlamak için uğraşıyordu. Güvenliğin üst düzeyde olması için elinden geleni yapıyordu. Apartman görevlisini görevleri ile alakalı tembihliyordu. İşini yapıp yapmamasını denetliyordu bazen. Başkan yardımcısı, sekreter gibi kişilerden oluşan ekibi vardı. Böyle mutlu mesut yaşıyordu. :) Ki babam da yoğun bi adamdır işlerinden dolayı. Üstesinden geliyordu bi şekilde. Bence eğer sabırlıysa eşiniz de yapabilir, ama yine de keşke boş yere almasaydı bu sorumluluğu. İnsanları memnun etmek çok zor çünkü.
Bizim apartman 45 haneliydi. :)Bizim apartman fazla haneli degil ortak huylari hepsinin cebinde akrep var sanki ara elektrigi baglamaya kimse yanasmadi karanlikta gidip geliyoruz bunlarla biraz zor olucak gercekten ahh ahh agrimayan basi agritmak bu olsa gerek
Yöneticilik çok zor bir iş bence oturduğum site çok büyük 300 ün üzerinde toplam daire var her türlü insan var iyisi,kötüsü en ufak olayda bile yöneticinin başı ağrıyor.Yöneticimiz aile dostumuz,birgün adamın gece yarısı telefonu çalmış televizyonum bozuldu merkezi uydunuz bozuk diye,adam kendi Televizyonu'nu açmış bakmış hayır uydu çalıyor bir sorun yok demiş telefondaki adam inat ediyormuş siz yaptıracaksınız diye gece yarısı nerde bulsun adam uyducuyu,sabah ilk işi uyducu getirmek olmuş merkezi sistem için bakmışlar hiçbir sorun yok ve apartman görevlileri tek tek kapıları gezdi tv niz çalışıyor mu diye düşünün ama adam hala sen yaptıracan diyormuş yönetim zor ikna etmiş adamı bozuk olan senin televizyon diye hakikaten adamın kendi televizyonu bozulmuş.Selam arkadaslar yeni tasindigimiz binada bugün ben isteyken,müteahhit tarafindan toplanti yapilmis.İs apartmana yönetici secilmeye gelince direk esimi ikna edip onu yapmis digerleri de kabul etmis biraz kizdim esime neden sorumlulugu sen aldin diye ama is isten gecti simdi esimin ne yapmasi gerekiyor aranizda cevrenizde bu isi yapan var mi? Yardimlariniz icin tesekkur ederim simdiden
Maalesef öyle gorunuyor tesekkur ederim:)Bizim apartman 45 haneliydi. :)
Sıkıntılı apartman sakinleriniz var sanırım. Öyleyse ben size koskocaman sabır diliyorum. :) Çok ihtiyacınız olacak gibi.
zaten isyerinde yeterince aksi insanlarla ugrasiyoruz eve gelip bide burdakilerle ugrasamicam valla cok üzerimize gelmesinler basarim cigligi:0Yöneticilik çok zor bir iş bence oturduğum site çok büyük 300 ün üzerinde toplam daire var her türlü insan var iyisi,kötüsü en ufak olayda bile yöneticinin başı ağrıyor.Yöneticimiz aile dostumuz,birgün adamın gece yarısı telefonu çalmış televizyonum bozuldu merkezi uydunuz bozuk diye,adam kendi Televizyonu'nu açmış bakmış hayır uydu çalıyor bir sorun yok demiş telefondaki adam inat ediyormuş siz yaptıracaksınız diye gece yarısı nerde bulsun adam uyducuyu,sabah ilk işi uyducu getirmek olmuş merkezi sistem için bakmışlar hiçbir sorun yok ve apartman görevlileri tek tek kapıları gezdi tv niz çalışıyor mu diye düşünün ama adam hala sen yaptıracan diyormuş yönetim zor ikna etmiş adamı bozuk olan senin televizyon diye hakikaten adamın kendi televizyonu bozulmuş.
peki aidati her aymi toplicaz yoksa ihtiyaclara goremi toplanacak ayrica bizde bu ödemelee dahil olucazmi cevaplarsaniz coo sevinirimBen iki sene yaptım yöneticilik. Korkulacak bir şey değil. Öncelikle bir yönetici el kitabı edinsin. Sıkıştığı yerde işe yarar. Apartman karar defteri ve diğerdefterler alınıp noterde tasdiklenecek ilk etapta. Sonra gelir gider kaydedilip apartman ihtiyaçları karşılanacak.
İşin en zor kısmı aidat toplama. Avukatla, icrayla korkutursanız hepsi veriyor.
Karsr defterini muteahhit vermis esime ama neler yapicaz bu defterle bilemedikApartman karar defteri alinmali
Gıder gelir makbuzu alinmali alinan satilan kayit altinda tutulmali
Bizde tasindik ben ev duzuyordum esim gitti tasindigimizin ucuncu gunu yonetici olduk
Evet para toplama gorevi esime kalicak insallah ustesinden gelirBenim eşim de yönetici. İşte apartmanın kapıcı temizlik güvenlik gibi işleriyle ilgileniyor maddi olarak. Bizim apartmanın altında dükkanlar var onların kirası olduğu için aidat toplanmıyor ama sizee toplanırsa görevli yoksa eşiniz toplar :)
Haklisiniz kimseye guven olmaz aklimda bulunsun tesekkur ederim:)Her para aldığınızda makbuzunu tutun yoksa bazı çirkef komşular vermedikleri halde verdim diye diretebiliyorlar.
Aidat her ay toplanır canım,onlar size verir siz makbuz kesersiniz unutma makbuz şart,karar defteri olur ona işleyeceksiniz,bizim sitenin aidatı banka hesabına yatıyor diye biliyorum büyük site olunca çalışan sayısı çok bide havuz var,yazın en çok para havuza ve bakımına gidiyor,eski yönetim istifa etti beceremediler ama yeni yönetim şuan iyi maaşallahı var adamlar çalışıyor,denetim kurulu falan var mı sizde peki bizde bunlarda var muhasip üyesi,başkan yardımcısı,sekreteri falan,yeni yönetim avukatla anlaştı aidatını belirli süre geciktirenler avukata veriliyor ve panoda isimleri yazıyor şu kişinin şu kadar borcu var diye.peki aidati her aymi toplicaz yoksa ihtiyaclara goremi toplanacak ayrica bizde bu ödemelee dahil olucazmi cevaplarsaniz coo sevinirim
Her toplantida katilanlari yazip imza almalisiniz ve alinan kararlari yazmalisinizKarsr defterini muteahhit vermis esime ama neler yapicaz bu defterle bilemedik
Her ay toplanır aidat. İhtiyaca göre bir miktar belirlersiniz daire başına. Yönetici aidat ödemez.peki aidati her aymi toplicaz yoksa ihtiyaclara goremi toplanacak ayrica bizde bu ödemelee dahil olucazmi cevaplarsaniz coo sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?