Apartman yöneticisi olmak

arnir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
13.684
7.410
248
Balıkesir
nasıl oldu anlamadım.apartman toplantısında apartman yöneticisi olup geldim.şaşkınım.nasıl kalkıcam bu işin altından?
tecrübesi olan var mı?

Canım hayırlı olsun.Ben daha önce de olmuştum.Sıram geldi 2015 de yine olacağım.Çok zor bir şey değil aslında sadece çok iyi kayıt tutmanız lazım.Önce aidatlar için bir tablo yapın ve apartman panosuna asın.Daire no- isim ve tocaktan aralığa kadar olacak bölümler hazırlayın Verilen aidatları iligili aya tek tek işaretleyin çarpıyla böylece herkes görsün. Topladığınız her aylık aidat için makbuz kesin 2 nüsha aslını daire sahibine verin kopyasıda sizde kalsın. Giderleriniz içinde muhakkak fatura yada fiş alın.Mesela temizlik malzemesi elektrik asansör bakımı vb.
Bir defterede gelir ve giderleri ayrı sayfada yazarak takip edin.Sene sonunda geleir ve giderleri toplar eleinizde para kalmışsa yeni yönetime devredersiniz.
Sormak istediğiniz bir şey varsa buralardayım.Yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin.

2014 demek istemiştim pardon.

Apartman yöneticisi olmadım ama samimi olduğum komşumun ne zorluklar çektiğine şahit oldum.yönetici olan komşum en üst katta oturuyor çatıda akıttığı için bina sakinlerinde para toplayıp çatıyı yaptırmak istedi.en üst ve bir alttaki katlar verdi usta tutup yaptırdı .alt kattakiler vermeyince ustalar paralarının tamamını isteyince mecbur kalıp kredi çekip ustalara binanın borcunu ödedi.yazık adam kaç sene oldu hala alamadım parasını alamadı bazı dairelerden.çatı parasının tamamını ödeyen dairedeki komşu yöneticiyi cebine para atmakla bile suçladı.adamcağız kredi çekip binanın borcunu ödedi suçlu bile oldu.sonra faturaları tek tek herkeze gösterdi bakın cebime geçen para yok.dahada bana borcunuz var ben ödedim dedi kanıtladı.ama o dairedeki kadın hala üsteledi yalan söylüyon diye.eşim yöneticiye şahit oldu 2 kişi daha şahit oldu. kadın yöneticiye dava açacakdı yönetici haklı olduğu halde.hem hatta binanın su hattını çektirdi yine öyle,aidat parasını bile alamıyordu.sonra yöneticiliğ bıraktı şimdi başkası yapıyor ama bu yönetici onun kadar hırpalamıyor kendini lamba patlasa ilgilenmiyor.zaten istemeyerek aldı yöneticiliği.bize siz yapı dedi eşim asla yapmam dedi.çünkü apartmanımızda uyumlu kişi çok az.sizin binadada uyumsuz komşular varsa hiç kalkışmayın derim.çok zor iyiken kötü olma durumu var.

Birşey oldugu yok,normal hayatınıza devam ediyorsunuz..Kafanızı kurcalamasın bu,yüklediği sorumluluklar korkutucak cinsten değil en azından yasadığımız buydu.

Herşeyin hesabı var zaten,bunları bir önceki kişi aktarıyor,sizde devam ettiriyorsunuz. Lakin,her toplumda oldugu gibi toplu yasam alanlarında da, normları bozan kişiler var.Sakin ve alttan almaya bakın,kendinizden ödün vermeyin. Örneğin;aidatlarda problem yasardık biz,e alamayınca da apt.içi onarım vs, vakti zamamında işlemiyordu. Güzelce dillendirip isteyince bile,sesini yükseltenler olurdu,bunlara taviz vermemekte önemli.Sonuçta istemeden yapıyorlar,bu devirde geçim zor siz alttan almaya bakın.Olmaz ama olursa ihtimali aklınızda bulunsun. Herşeyi bir önceki gibi deftere işlemekte önemli,gelir gider tablosu,makbuzlar. Biri oradan çıkıp o verdiklerimiz nereye gitti deyince,cevabını verebilecek durumda olmalısınız.Bizim sistemde aidatlar her ayın 20sine kadar toplanırdı mesela,bunu da giriş kata ki panoyo asardık,kimin vermesi gerektiği gözükürdü. Kötü bir durum bana sorarsanız,insanları rencide ediyorr bir nevi ama sistem böyle.

Bir problem çıktıgında,sizin kapınız çalınır,bilgi alınır,yada ilgilenmeniz istenebilir. Gibi gibi. Arkadaş daha detaylı acıklamıs,güzel canınızı sıkmayın siz,alısırsınız hemen..İyi Günler..:)

Son düzenleme:
düzenli olarak gelir ve giderleri deftere işlerseniz sorun olmaz
ama biriktirirseniz o zaman sorun olabilir

Sebatiye abla sen her işin altından kalkarsın evvelAllah

çok teşekkur ederim elbette sorarım.apartmanın bir çok sorunu var onlarla da uğraşmam lazım.mesela rogar girişine açılır kapanır bir kapak bulmak alzım.içeri lagım fareleri giriyormuş.

aynı sorun bizde de var ve para toplanmadan bu işe girişmeyeceğiz.bakalım ne olacak.inşaallah kimseyle papaz olmam

Yönetici olmak çok zordur hele birde büyük bir site ise babam ve annemede 2 senedir teklif ediyorlar ama kabul etmiyorlar site ile uğraşmak çok zordur.Bizim sitemiz büyük ve yeni bir site oldugu için eksiklikleri çok oluyor doğal olarak toplanan aidat kimi zaman yetmiyor diyebiliyorum ve ekstara paralar çıkabiliyor.

Sitemizde 2 adet kapıcı,bahçıvan,havuz görevlisi ve 2 adet güvenlik görevlisi var toplanan aidatlar bu çalışan insanların maaşları,sigortaları,ikramiyeleri,site temizlik asansör bakım parası sitenin elektrik faturası ve su faturasına anca yetiyor tabi arada ıvır zıvırlar çıkıyor toplanan aidat 50 tl.İnan 50 tl yi vermenler bile var aidata zam istediler ona bile karşı çıkan var.Kamera döşeniyor siteye onun için ayrıca 50 tl para topladılar kamera döşenmesine bile karşı çıkanlar var.Siteye doğal gaz döşeniyor onu bile itiraz eden var ne gerek var dedikleri.

Sizin siteniz nasıl bilmiyorum bizim her blokta pano olur o panada oturan kişilerin isimleri yazar ve aidat verenlerin karşısına işaret en az 3 yada 4 ay aidat vermeyenler avukata verilir,aidat makbuzu keserken 2 adet makbuz kesiyorlar birisi bizde birisi onlarda kalıyor ve ayrıca gelir gider defterine işliyorlar ama bu işi muhasebeden sorumlu üye yapıyor.

Her blokun bir sorumlusu vardır bizde bir dilek yada bir şikayet olursa o kişi yönetici ile irtibata geçer ve yine blokların içinde dilek-şikayet kutusu var haftanın belirli günleri okunur.

Komşulardan şikayet olursa gürültü yada silkeleme olayı gibi yönetici olarak onlara ihtar mektubu gönderilir tabi şikayet edenin ismi verilmez :) yada sitenin mail adresi olur yönetime şikayetler net üzerinden yapılır bizde böyle yapılıyor. Ayrıca panoda site kurallarının oldugu yazı asılır saat kaç arası gürültü yapılır yada yapılmaz ve diğer kurallar yazar.

Abla kapıya kayınvalide dedektörü taktır Diğer gelinler hep seni yönetici seçer :)

canım bizim aparman 16 dairelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…