• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartmanda yasamasını bilmek bu kadar mı zor?

misey

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
169
4
318
İzmir
Arkadaşlar apartmanda yasamasını bilmek bu kadar mı zor??İnsanları anlayamıyorum?Neden herkes bu kadar bencil, neden herkes kendini haklı görüyor?Apartmanda baskalarının da yasadığını kabullenmek ve onlara saygı göstermek neden bu kadar zoruna gidiyor bazılarının.....

Cahillik mi desem ,kendini bilmezlik mi,saygısızlık mı , ben merkezcilik mi??
Adam gibi müzik dinlemesini bilmezler,tv seyretmesini bilmezler,hala anlam veremediğim bir silkelenme hastası olmuşlar,kapı önlerine çöp ,terlik vs bırakmalar,kavgalar vs......

Bende mi bir sorun var acaba çevremdeki insanlara saygı gösteriyorum

Benim gibi olanlar var mı acaba içinizde???:41:

memleket meselesi cnm bu tabii bu soorunu yaşayan cook insan var bizim de bi komsu vardı pazar günü dahil hergün camasır asardı ama herqn sanki podyuma cıkcak sonra da bize kızardı halbuki pazar bizim günümüzdü cok şükür taşındıı:37:

bunları yaşamaktan korkuyorum :18:

şimdi en üst katta oturuyoruz tüm apartmanda tanıdık bunların hiç biri olmuyo.ama sanırım buyaz taşınıcaz başka biyere ve ben üst katta oturmassak eger, üstümüzde oturanların paldır küldür yürümelerinden,küçük cocukları varsa gecenin bi yarısında cıldırtıcak sesler cıkartmasından,gürültü cıkmasından ,garip komşuluk ilişkilerinden korkuyorum.çünkü dayanamam bnde..:20::19::20:

Apartman da yaşamak çok zor.
Bırak tv,müzik sesi açmayı evlerinde öyle bağara bağara konuşuyolar öyle kahkalar atıyorlarki sanki bizim evdeler.
Çocukları yani çocuk dediysem 12-13 yaşında çocukları inletir merdivenleri bağra bağra çıkarken
Yıkamnmış çamaşırın üstüne halı sirkelemeler.
.....
Bu liste bitmez yeri geliyor uyarıyor yeri geliyor susuyor katlanıyoruz.

bizde aynı konudan dertliyiz malesef çocukları deprem oluyormuşcasına merdivenlerden inen,sürekli gece yarısı temizlik yapan ve yazın o aşırı sıcaklarında açık pencerelere aldırış etmeden üstümüze bir şeyler silkeleyen son derece görgüsüz insanlarla yaşıyoruz:47:

hoop ne oluyoruz bizim kapıların önünde terlikte var çöp kutusuda görgüsüz müyüz yani aşk olsun :1:

bizim burada bazı kadınlar var müziğin sesini bir açıyor rahatsız olan olur mu diye hiç düşünmüyor mesela bizim yan komşunun gelini şimdi hamile pek ses gelmiyor ama daha önceden felaketti.
birde yatak odasını oturma odası yaptılar . yatak odaları duvarlarıda bir dşün halimizi
şimdi onların samimi olduğu bir komşusu yapıyor . kimsenin sesi çıkmıyr.
bizi sitede olaylar bunnla bitmiyor tabi
geçenlerde 4 kattaki çaçaron kadın saat 10'na kadar işçileri çalıştırdı o da yetmezmiş gibi ertesi günü kapının önünde mdf kestiler :67: o kadar evini yaptıran oldu bunun gibisi olmadı.

en komiğide 5 kattakiyle 4. kattaki kadının kavgası :22::22::1: birbirlerine neler sayıyorlar .k*** demiyorlar o*** :9: dertleri ne derseniz ikiside tırlak yanlış duymadınız 5. kattaki kadın 48 yaşlarında hem psikolojisi bozuk , pasaklı :9: hem edepsiz 4. kattaki genç onunda psikolojisi bozuk , temizlik hastası ve edepsiz hemde görgüsüz

valla zormuş apartmanda yaşamak korktum. bizim aile apartmanı Allahtan hiç böyle sorunlarımız olmadı güş gibi geçinip gidiyoruz. ben zaten sabırsız bi insanım gider kapışırım valla. benim teyzemin oğlu 4 5 yaşlarındayken üst komşuları olan kadına vurdu yanlışlıkla. o gün bugün teyzemin psikolojisini bozdular. bilinçli olarak sabahtan akşama kadar küt küt küt bi yerlete vurup ses yapıyolar son ses müzik açıyorlar. balkondan sofra bezi silkeliyorlar. kuzenim o zaman 5 yaşındaydı şimdi 17 yaşında hala aynı sorunlar devam ediyor. memlekette deli çok valla.

Ya bunu ben de çok çekiyorum, öğrenciyim evde tek kalıyorum vize & final hazırlıklarında zaten ders çalışmak insanın içinden gelmez herşeye hassastır bir de yan komşu üsttekiyle balkondan balkona bağırışıyorlar. Alt katımda bir aile var, çocukları gece 12'ye 1'e kadar yatmak bilmiyor vızır vızır çığlık çığlığa hepsi. Sanki tepemde tepiniyorlar. Bir de iki kat üstümde yeni evli çift var, manyak gibi her hafta bağırış çağırış kavga ediyorlar, kadının çığlıkları adamın bağırışları. Daha evleneli 10 ay falan olmuş sanırım ama nasıl kavga ediyorlar, bütün site onları dinliyordur eminim.

Ama akşam ben eve geç geleyim ve ya bir arkadaşım gelsin hemen tü kaka demeler, yüzüme ekşi ekşi bakmalar. Birde güzel sanatlar öğrenci olduğumdan bana "artist" diyorlar.
Geçen hafta sevdiceği izlemeye çalıştığı bara gittik arkadaşlarla, e haliyle sabaha karşı bitiyor. Saat 5-6 sularında sevdicek arabayla bırakıyor beni eve, şans bu ya yan komşumda pencereden çıpır çıpır çırpınıyor. Yahu o saatte neden uyanıksa zaten anlamadım. Arabadan indiğimi, topuklu çizmelerimi elbisemi falan gördü bu, öğlen ben balkon yıkarken çıktı suçlu sorgular gibi sorular soruyor. O kim, sabahın köründe neden eve geliyrsun, gece nerdeydin, o adamın kendi arabası mı? vs vs Ay ailem bu kadar sorgulamıyor beni bu kadına noluyorsa.

Anlatsam roman olur.

<allahımm yarama bastınız valla. bizim catıda kimse yok. catının altında biz yasıyoruz. alt komsunun kocası işsiz galiba.adam plaay station oynadıgını söylemiş esime. evin içinde bögürüp duruo. kendi kendine attıgı gole bu kadar sevinir mii insan. arada belirsiz bögürtüleride oluo. karısını mı dövüo acaba diorum. sonucta beynimi yiyiyo yani.bi adamdan gün boyu bu kADAR SES cıkamaz. giris katsa ayrı bi olay ordan buraya evi inletiyolar. 3 tane cocuk yemin ederim yaratık gibi. kapıyı carpa carpa duvarı kırdılar. sürekli bi cıgırma carpma. sanki bizim evde yasıyolar. kapının önünde elli cift ayakkabı. halıyı koymus kapıya bide o halının etrafında cıkarıolar. merdivene dizio yukarı dogru ikişer ikişer. esim o kadar tekmeledi fırlattı bana mısın demio. görümceme de bizde meraklı diiliz giris katta oturmaya demiş. beni delirttiler ailecek. görgü işi bunlar:53:

çok zor apartmanda yaşamak ya.delisi var piskopatı var.müzik sesine karışmam çünkü bende yüksek sesle dinlemeyi çok seviyorum.çok iyi komşularımız hiç rahatsız olmadıklarını söylediler.o yüzden korkmadan açıyorum.tabiki belirli saatlerde açıyorum kalkıp gecenin bi yarısı açmıyorum:1:ayrıca evde koşturarak atlaya zıplaya yürürüm ben ama şimdilik hiç şikayet gelmedi allahtan:1:

çok zor apartmanda yaşamak ya.delisi var piskopatı var.müzik sesine karışmam çünkü bende yüksek sesle dinlemeyi çok seviyorum.çok iyi komşularımız hiç rahatsız olmadıklarını söylediler.o yüzden korkmadan açıyorum.tabiki belirli saatlerde açıyorum kalkıp gecenin bi yarısı açmıyorum:1:ayrıca evde koşturarak atlaya zıplaya yürürüm ben ama şimdilik hiç şikayet gelmedi allahtan:1:

Ben alt kattakilere inat bi defa bizim kızlı erkekli tayfaları maç seyretmeye çağırmıştım 100 metre karelik evde bir elli kişi rahat vardık. Her gol ofsayt vb olaylarında dairem resmen yıkılıyordu, oh kirada da oturmuyorum kendi evimideyim, onlarda bi halt yapamamışlar halbuki yöneticiye şikayet edebilirlerdi ama etmemişler ohh canıma değsin.

Apart-man yani bir diger deyisle farkli kultur ve yasayis tarzindaki bir kasabanin yan yana degilde ust uste dizilmis hali.Komsunu secemezsin emlakcidan alir evi konar yaniniza, zorunlu katlanmalisiniz.Selami bilmez ,Kul hakkini anlamaz,kendi hayatini onemser basinizdan asagiya pis halisini silkeler.Sakayla karisik balkonu yeni yikamistim ama halinizi silkeleyince tekrar kirlendi dersiniz.AY CANIKOM BEN COK TITIZIM SUPURMEK ICIME SINMIYOR ,SILKELEYINCE ANCAK RAHAT EDIYORUM DER...Adina titiz denen bu tiplere ben KIL OLUYORUM .Apartman yoneticimizin evinde surekli sabahlara kadar havlayan bir kopegi var.Hayvanlari severim.Ben hic sesimi cikarmadim bunca sure.Hakkaten hayvanin sabahi- gecesi yok daima bas bas bagiriyor ve cok yuksek sesle havliyor.Gecen misafirlerim var cocuklar kosustular Amanin yavrucaklar Kul hakkidir,ayiptir sessiz olun dedim. Cocuklar sustular,internetten cizgi film actim seyre koyuldular.10 dakika gecmedi Asagidaki kopegi havlayan adam kapimda... BU ne gurultu ,Neden bu cocuklar kosusturuyor!!! bagirmalar cagirmalar.Fesubhanallah EY Yuce Rabbim, aylardir ben, surekli bas bas bagiran havlayan kopegi hic sikayet etmedim.Evde minik cocuklarim, korkudan tir tir titrerler, kopek her havlayisinda fakat Adam benim bir gunluk gurultumu cekemiyor.Zaten apartmanlarda cok sesli kopek beslemek yasak ,yoneticiligi de bu yuzden istedigini anladim.Simdi gelinde bu adama anlayisinizin marazini gorun.Avukat arkadasim anlatti:Evinde aksamlari yuruyus bandinda spor yapan bir kisiyi, alt komsusu sikayet etmis.Adam 2 milyar tazminata mahkum edilmis.Tahammul edilebilen gurultuler varmis mesela elektrik supurgesi v.s.Fakat yurume bandi buna girmiyormus.Amaniiin Dikkatli OLUN ! Sizide birileri rahatsiz oldugu icin ,sikayet etmesin:)))

Son düzenleme:
bu giris katın yaratıkları kapıyı da hepğ acık bırakıo. gerci carpa carpa yakında kapı bırakmıcaklar dauvardan basladılar yıkmaya . evde kac kişi yasadıklarıda belli degil...sürü gibiler masallah:52:

offf offf bende bıktım bu görgusuz insanlardan... tum mahallede halı sılkeleme alışkanlıgı var.. sabah 8.30 başlarlar...
hele bır markette alışveriş yapmaları var.. sankı yagma var gıbı....
sonradan görmüşlerin arabalarındakı alarımlar. ne anlıyorlar bılmıyorum.. her beş dk bır araba alarımı çaliyor.. gerisi sız düşünün.. sokaga tukurenleri saymıyorum.. igrenıyorum, mıdem bulanıyor....

offf offf bende bıktım bu görgusuz insanlardan... tum mahallede halı sılkeleme alışkanlıgı var.. sabah 8.30 başlarlar...
hele bır markette alışveriş yapmaları var.. sankı yagma var gıbı....
sonradan görmüşlerin arabalarındakı alarımlar. ne anlıyorlar bılmıyorum.. her beş dk bır araba alarımı çaliyor.. gerisi sız düşünün.. sokaga tukurenleri saymıyorum.. igrenıyorum, mıdem bulanıyor....

alarm gögüsüzlük mü sizce..bence gerekli bir şey ben evime de taktırdım hırsızlığa karşı ne var ki bunda..hassas olduğu için araba alarmları sık sık herşeye öterr

üst katımda bekar bi çocuk oturuyordu.onbeş günde bir falan annesi gelip evini temizliyordu.evin bütün yolluklarını kilimlerini mutfak balkonundan silkeliyordu.iki sefer teyze yasak balkonlardan dedim.sadece yangın merdivenleri serbest istiyorsan git ordan silkele dedim.sanki hiç uyarmadım,baktım bi gün yine kendini kaptırmış yolluk silkeliyo.çıktım yukarıya dedim biraz sonra misafirim gelecek,yaptığım tatlı börek hepsi balkondaydı.ben onları tozlu tozlu misafirime çıkaramam.hepsi çöpe gidecek şimdi dedim.kadın çok üzüldü çok özür diledi.bir daha da olmadı.aslında balkonumda hiçbişe yoktu.yalan söledim ama beyaz yalan:)

Back
X