Merhaba. Apartmanımızda zil sistemleri tamamen değiştirildi. Evlere görüntülü megafon takıldı her evden 2.500 TL alınarak. Kararı da kendi kendilerine veriyorlar oybirliği vs yok. Kimse de yapılmasın demedi ve yaptılar. Sorun şu ki eskiden kimsenin kapı zilini duymuyordum. Şimdi yeni sistemde herkesin zil sesi aynı ve ses seviyesi çok yüksek. Dün kullanmaya başladık. Komşuların kapı zili çalıyor ben odamdan duyuyorum mesela. Megafon sisteminde ses ayarlama kısmı var. Kapı zili seviyesi düşürülebiliyor. Anneme sordum o da farketmiş diğer komşuların kapı zillerinin sesini. Ama annem bu konularda hakkımı aramamda beni çok pasifliğe yönlendiriyor. Yarın gidip söyleyeceğim zil ayarlarından ses seviyelerini azaltmalarını dedim. "Zillerinin sesini mi azalttıracaksın? Boşver alışırsın ya da kendileri anlayıp kısarlar belki zillerinin sesini" dedi ama zannetmiyorum.
Ben de seslere karşı hassasiyet var sınavlara çalıştığım dönemden kaldı,uzman desteği de aldım ama mesela şu an kendimi kaygılı hissediyorum bu ses konusunu çözebilecek miyim diye.Tetiklendim gereksiz yere. Yani aslında herkesi rahatsız edebilecek sesleri bile içselleştiriyorum sanki tek ben rahatsız oluyormuşum gibi. Annemin pasifleştirme konusu da ayrı tabi.Komşuları tanıyorum gidip sistemden bir şey düzeltilmesi gerekiyor kapı zilleri birbirine karışıyor desem bile halledilir. Bunu yapmak yanlış bir şey mi ? Bir de bazı insanlar da hiç bu tarz şeyleri farketmiyor bile. Böyle relax bir insan nasıl olabilirim bu konuda taktik verir misiniz