• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

apartmanımızda ticari dükkan istemiyoruz

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
Hanımlar selam

Ben pek işin içinde olmamakla birlikte apartmanımızda bi sorun var aylardır annemler anlatınca size danışmak istedim belki farklı bir fikir çıkar.

Bir ticari dükkan açıldı 3. kata. Apartmanca istenmiyor kendisi apartman yönetimi davalık olmaya kadar zorluyor ancak ne olduğunu anlamadığım bir izin almış belediyeden öyle olunca çıkartılamıyormuş diye bilgi geldi.

Günlerdir apartman hop kalkıp hop inliyor bu mevzulardan diğer kat sahipleri istemiyor, güvenlik açısından burası aile apartmanı ve işlek bir caddedeyiz bikaç kez hırsızlar zorlamaya çalıştı daireleri o zamandan beri güvenlik arttırıldı. Ev sahibi de biraz çirkef sanırım "Siz kiracımı çıkartırsanız ben de karot aldırır evi kentsel dönüşüme soktururum apartmanı yıktırtırım." diye tehdit ediyormuş. Ki bu ekonomik krizde olacak iş değil.

Yine de istenmiyor bu dükkan çıksın istiyorlar. Apartman yöneticisi bir avukata sormuş uğraşırız ama çıkartamayabiliriz büyük ihtimal demiş. Güya yönetmelik kiracı lehineymiş. Bana biraz saçma geldi sonuçta tüm apartmanın karşı olduğu bir ticari işletme açılmasına yönetmeliğin izin vermesi ama yeni değişmiş kanunlar. Araştırdım sonuç da elde edemedim pek.

Bilgisi olan, başına benzer durumlar gelmiş olan, avukat arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler okuduğunuz için 🤗

zabıtaya ihbar edin gelip baksınlar, ruhsatı, vergi levhası var mı? yoksa zaten kapanır, uğraşmazsınız

İşte herşeyi tammış sanırım. Biraz dişliler açıkçası belediyeye camları tam kapalı diye şikayet etmişler anında söküldü düzenlendi diyorlar.

Bir de apartmana kamera sistemi kurarlarsa dükkanı açanlar hiç çıkartamıyormuşuz gibi bir durum varmış. O da saçma geldi valla🤦🏼‍♀️

Biz de öyle biliyorduk ama değişmiş diyorlar kanunlar bir de bi izin almışlar ama hatırlamadılar iznin adını. Garip geldi bana da.
Toplu alanların kuralı olur canım gürültü vs bu kuralları ihlale dayanarak şikayet olursa her zaman çoğunluk kazanır sanmıyorum değişsin bizim burda bi çift vardı her gece kavga ediyolardı kendi evleri olmasına rağmen çıkarttılar evlerini satmak zorunda kaldılar ısrarla imza toplayıp şikayette bulunun sonuç alırsınız

iyi de adamlar o iş için masraf yapmıstır bir sürü neden istemiyorsunuz ? diyelim benim ailem çok kalabalık her gün bir sürü misafirim oluyor beni de mi istemeyeceksiniz

Açıkçası ticari dükkan olunca giren çıkan belli olmuyor apartmana ve daha sonra diğer evler de aynı şekilde dükkana veriyor ve sonunda orası işhanı gibi oluyor. Küçük çocukları olanlar, çok yaşlı kanser hastaları yatalak yaşlılarımızın olduğu bir apartman. Güvenlik açısından istenmiyor. Zili bastığı anda kapı açılıyor dükkan olunca tabi.

Yoo çok misafiri olanla bir alakası yok bence bu durumun. Ki var öyle daireler de sanırım bizim karşı dairemiz öyledir mesela. Bunu sorun edecek bi apartman olacağını sanmıyorum.

Toplu alanların kuralı olur canım gürültü vs bu kuralları ihlale dayanarak şikayet olursa her zaman çoğunluk kazanır sanmıyorum değişsin bizim burda bi çift vardı her gece kavga ediyolardı kendi evleri olmasına rağmen çıkarttılar evlerini satmak zorunda kaldılar ısrarla imza toplayıp şikayette bulunun sonuç alırsınız

Ben de böyle düşünüyorum aslında apartman yöneticimiz baya dişli ve cevvaldir ama yeni yönetmelik değişmiş diyorlar bilmiyorum bakalım araştıracağım ben de.

Valla ben kendi üst komşuma bir şey yapamadım gürültülerinden çok rahatsızım o yüzden bilemiyorum :)

Açıkçası ticari dükkan olunca giren çıkan belli olmuyor apartmana ve daha sonra diğer evler de aynı şekilde dükkana veriyor ve sonunda orası işhanı gibi oluyor. Küçük çocukları olanlar, çok yaşlı kanser hastaları yatalak yaşlılarımızın olduğu bir apartman. Güvenlik açısından istenmiyor. Zili bastığı anda kapı açılıyor dükkan olunca tabi.

Yoo çok misafiri olanla bir alakası yok bence bu durumun. Ki var öyle daireler de sanırım bizim karşı dairemiz öyledir mesela. Bunu sorun edecek bi apartman olacağını sanmıyorum.

gürültü dışında ben saçma buldum adamın evi/ dükkanı sonuçta girene çıkana karışabileceğinizi sanmıyorum , aksine daha hareketli bir binaya hırsız girme ihtimali daha düşük bence

Ben de böyle düşünüyorum aslında apartman yöneticimiz baya dişli ve cevvaldir ama yeni yönetmelik değişmiş diyorlar bilmiyorum bakalım araştıracağım ben de.

Valla ben kendi üst komşuma bir şey yapamadım gürültülerinden çok rahatsızım o yüzden bilemiyorum :)
Senin o konunu biliyorum tek sen rahatsız olduğun için çözüm bulamadın e değişik tipler olduğu için polis falanda devreye sokamadın ama bence bu mesele daha ciddi ben de tedirgin olurdum hırsızın cirit attığı şu dönemde sürekli açık bir apartman kapısı iyi olmaz ama dediğin gibi kamera takılacaksa ben çok sorun yapmazdım şahsen ben özel olarak kendi daire kapımın üstüne taktırdım çok rahat ettim önüne geçemezseniz eğer apt sistem döşenirken ekstradan 400 500 lira ödeyin daire kapınıza da taktırın derim

Orası kiralanmış artık. Normal kiracı da olsa girene çıkana nasıl karisilamiyorsa ona da karisilamaz gibi geldi ama evet rahatsız edici olduğu muhakkak aslında daireler ikamet için yapıldıysa iş yerine verilmemesi gerekir diye bir kural olması şart. Belki de vardır:)

Kat mülkiyeti kanununa göre; tapuda hane olarak geçen bir konutun işyeri olarak kiraya verilmesi için apartmandaki kat sahiplerinden imza (onay) alınması şartı var. Kat mülkiyeti kanunu inceleyin.
Hah işte varmış:) orası daire sonuçta. Yapılış amacı iş yerine verilmek değilse bence de verilmemesi gerekir

Dukkan dediginiz isyeri mi?
Ben hic bir apartmanin 3.katinda dukkan gormedim , eger bir ofis ise birsey yapabileceginizi sanmiyorum
İstememek konusunda haklisiniz ancak onlar da kiraci neticede , belki dava acarak bir cozume ulasabilirsiniz ama o da en az 2 yil surer

Ne iş yapıyorlar

Bazı mesleklere apartmansa izin verilse de dükkan vs işyeri olmadan ruhsat alamaz ki

veriyoruz zaten 1. katta diş hekimi var hiçte bir sorun sıkıntı çıkartmadık onlar da bizi rahatsız etmedi :super:

diş hekimi doktor avukat psikolog bunlar farklı bizim de diğer evimizde psikolog var öncesinde dr vardı sorun olmadı hiçbir zaman. onlar zaten izin almıyorlar.

Hanımlar selam

Ben pek işin içinde olmamakla birlikte apartmanımızda bi sorun var aylardır annemler anlatınca size danışmak istedim belki farklı bir fikir çıkar.

Bir ticari dükkan açıldı 3. kata. Apartmanca istenmiyor kendisi apartman yönetimi davalık olmaya kadar zorluyor ancak ne olduğunu anlamadığım bir izin almış belediyeden öyle olunca çıkartılamıyormuş diye bilgi geldi.

Günlerdir apartman hop kalkıp hop inliyor bu mevzulardan diğer kat sahipleri istemiyor, güvenlik açısından burası aile apartmanı ve işlek bir caddedeyiz bikaç kez hırsızlar zorlamaya çalıştı daireleri o zamandan beri güvenlik arttırıldı. Ev sahibi de biraz çirkef sanırım "Siz kiracımı çıkartırsanız ben de karot aldırır evi kentsel dönüşüme soktururum apartmanı yıktırtırım." diye tehdit ediyormuş. Ki bu ekonomik krizde olacak iş değil.

Yine de istenmiyor bu dükkan çıksın istiyorlar. Apartman yöneticisi bir avukata sormuş uğraşırız ama çıkartamayabiliriz büyük ihtimal demiş. Güya yönetmelik kiracı lehineymiş. Bana biraz saçma geldi sonuçta tüm apartmanın karşı olduğu bir ticari işletme açılmasına yönetmeliğin izin vermesi ama yeni değişmiş kanunlar. Araştırdım sonuç da elde edemedim pek.

Bilgisi olan, başına benzer durumlar gelmiş olan, avukat arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler okuduğunuz için 🤗
Niye sacmaymis.. aile apartmani nedir acaba... benim eski oturdugum apartmanda daa ofis vardi karsi dairemde ne olmus yani

Back
X