• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

apartmanımızda ticari dükkan istemiyoruz

Oturduğum ev değildi, ama durduk yere 85 bin gibi bi maliyet çıkarıldı üstelik açıkladığım şartlar için. İyi dileğiniz için teşekkürler. Ofis erotik shop vb bir işletme değilse evinizin değeri artabilir. Her açıdan dağerlendirmekte fayda var[/QUOTE]

Oturduğum ev değildi, ama durduk yere 85 bin gibi bi maliyet çıkarıldı üstelik açıkladığım şartlar için. İyi dileğiniz için teşekkürler. Ofis erotik shop vb bir işletme değilse evinizin değeri artabilir. Her açıdan dağerlendirmekte fayda var
[/QUOTE]

Erotik shop değil ama o türevde bir şey yani evin değerini arttıracak tür bir şey de değil. Hatta sanırım hoş olmayan bi işler dönüyor bilmiyorum camlar full yapışkanlarla kaplı falan biraz garip. Kamera taktırıp giren çıkanlardan kanıtlarız dediler ama bence mümkün değil.

Aynen yıkılınca bir de mutlaka yapılmak gerektiği için bazı müteahhitler para istiyor üzerine gerçekten hele bu dönemde hiç akıl kârı değil. Zaten ev sahibi normalde burada kiralar 2 bin tl kadar iken, dükkan olarak kiraladığı için 5 bin tl alıyormuş, tek derdi para yani.

Başka bir avukata sorun bence.

O kanundaki açık neymiş merak ettim.

Ben de zamanında apartmanın 2. katında daire vasfında bir yere işyeri açmıştım. Tüm maliklerin onayı gerekmişti.

Eğer tapuda “MESKEN” olarak geçiyorsa işyeri olarak sadece avukat, doktor gibi kişilere kiralanabilir.

Ayrıca o dairenin ev sahibi diğerlerinin onayı olmadan dönüşüme sokamaz diye biliyorum.

Başka bir avukata sorun bence.

O kanundaki açık neymiş merak ettim.

Ben de zamanında apartmanın 2. katında daire vasfında bir yere işyeri açmıştım. Tüm maliklerin onayı gerekmişti.

Eğer tapuda “MESKEN” olarak geçiyorsa işyeri olarak sadece avukat, doktor gibi kişilere kiralanabilir.

Ayrıca o dairenin ev sahibi diğerlerinin onayı olmadan dönüşüme sokamaz diye biliyorum.

Ben de başka avukat önerdim aslında bana da dişli bir avukat bu işi halleder gibi geliyor.

Aynen dediğiniz gibi ben terimleri çok bilmediğimden net yazamadım teşekkürler sizin yazınız daha açıklayıcı oldu.

Sizin apartman da ne sorunlu canim yaa...bi yanda sevisirken çığlık atanlar bi taraftan ticari dukkan açanlar...

İmza toplayip kapattırirsiniz sanirim tukkani :)

Sizin apartman da ne sorunlu canim yaa...bi yanda sevisirken çığlık atanlar bi taraftan ticari dukkan açanlar...

İmza toplayip kapattırirsiniz sanirim tukkani :)

Sorma canım yaaa inan ki aynı şeyi düşünüyorum. Taşınıcam zaten 5 ay falan kaldı şurada. Aslında çok iyi bir muhitteyiz ama işte gün geçtikçe bu hale geldi. Müstakil ev alacağım bu gazla 🤣🤣🤣

Aaa eveet tıpkı o söz gibi.. apartman apartman olmaktan çıktı baksana :KK70:

İkisini de aynı emlakçının bulmuş olması yalnız🙄 Adamı da tanımasam kızıcam çok tontiş bi amca kızılmıyor da ya 🤣 Neyse du bakalım belki bir yol bulurlar. Zaten bu krizde pek tutunamaz gibime geliyor.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

-Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.

Yazılmış. Bu nedenle dairede hangi iş için kiralandığını sormuşlar. Cevabınızın ana kaynağı bu.

Anladığım kadarıyla bir daire büyüklüğünde yapılabilecek her iş yapılabiliyor. Yapacak çok şeyiniz yok diye düşünüyorum.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

-Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.

Yazılmış. Bu nedenle dairede hangi iş için kiralandığını sormuşlar. Cevabınızın ana kaynağı bu.

Anladığım kadarıyla bir daire büyüklüğünde yapılabilecek her iş yapılabiliyor. Yapacak çok şeyiniz yok diye düşünüyorum.

Güzellik salonu adı altında ama içeride ne olduğu belli olmayan bir işletme; masaj salonu olduğundan şüpheleniliyor. doktor avukat psikolog ve başka bir tür işyeri olmadığını söyledim.

Herhalde buradaki çoğu insan kimin girip çıktığı belli olmayan bir masaj salonu açılsın istemez apartmanında.

Doktor olmadığını biliyorum ancak doktor çalışıyor gibi gösterip mi izin aldılar acaba orasını bilemedim.

gürültü dışında ben saçma buldum adamın evi/ dükkanı sonuçta girene çıkana karışabileceğinizi sanmıyorum , aksine daha hareketli bir binaya hırsız girme ihtimali daha düşük bence
Yanılıyorsunuz.Kayinvalidemin binasında 2 dişçi muayenehanesi var.Onlar isyeri açtıktan sonra KV hariç herkesin evine çelik kapısına kadar kırılarak girildi.KV zemin katta oturuyor bina girişinden gozukmemek için oraya girmiyorlar.Yabanci birisini görünce insanlar hayrola ? diyor .....dişçiye geldik diyorlar....işyeri olan binada asansör sık bozulur,bina çabuk kirlenir. KV nin kapısına kanli peçete atan bile oluyor

Yanılıyorsunuz.Kayinvalidemin binasında 2 dişçi muayenehanesi var.Onlar isyeri açtıktan sonra KV hariç herkesin evine çelik kapısına kadar kırılarak girildi.KV zemin katta oturuyor bina girişinden gozukmemek için oraya girmiyorlar.Yabanci birisini görünce insanlar hayrola ? diyor .....dişçiye geldik diyorlar

Ben de bunu söylemeye çalıştım ama anlamamakta ısrarlılar kavga çıkarmaya çalışıyorlar uğraşmamak en iyisi.

Sokakta oynayan çocukları polise şikayet eden biri aile apartmanı kavramını anlamaz tabi. Aynen öyle burada da yabancı biri görünce kapıyı kapatırken bile ardımızdan gelene sorarız nereye gelmiştiniz diye. Devir kötü yapacak bir şey yok.

Güzellik salonu adı altında ama içeride ne olduğu belli olmayan bir işletme; masaj salonu olduğundan şüpheleniliyor. doktor avukat psikolog ve başka bir tür işyeri olmadığını söyledim.

Herhalde buradaki çoğu insan kimin girip çıktığı belli olmayan bir masaj salonu açılsın istemez apartmanında.

Doktor olmadığını biliyorum ancak doktor çalışıyor gibi gösterip mi izin aldılar acaba orasını bilemedim.
Doğru söylüyorsunuz ben de usulsüz çalışan bir yer istemezdim. Ne kadar oldu açılalı? 6ay içerisinde esnaf ve zanaatkarlar odasına kaydı lazım. Telefon numarası tabelası vs yok mu? Güzellik ve masaj salonu ise belge ile açılıyordur. Masaj salonu gerçekten bir masaj salonu ise yapacak birşey yok tabi ki. Ama diğer türlüsü için eminseniz polise mali işlere şikayet edebilirsiniz diye düşündüm.

Doğru söylüyorsunuz ben de usulsüz çalışan bir yer istemezdim. Ne kadar oldu açılalı? 6ay içerisinde esnaf ve zanaatkarlar odasına kaydı lazım. Telefon numarası tabelası vs yok mu? Güzellik ve masaj salonu ise belge ile açılıyordur. Masaj salonu gerçekten bir masaj salonu ise yapacak birşey yok tabi ki. Ama diğer türlüsü için eminseniz polise mali işlere şikayet edebilirsiniz diye düşündüm.

Valla çevre bakanlığına 6 bin lira yatırıp bir izin almış ama babama soracağım gelince yazarım ne olduğunu bilemedim.

Tabelası var ama mesela camları full yapışkanla kapalı hani güzellik salonlarında en kötü bir perde olur ne bileyim bazı şeyleri garip.

Masaj salonu bile olsa ben istemem apartmanımda açıkçası. Arabama kartlarını koyduklarında bile sinirle yırtıyorum.

Valla çevre bakanlığına 6 bin lira yatırıp bir izin almış ama babama soracağım gelince yazarım ne olduğunu bilemedim.

Tabelası var ama mesela camları full yapışkanla kapalı hani güzellik salonlarında en kötü bir perde olur ne bileyim bazı şeyleri garip.

Masaj salonu bile olsa ben istemem apartmanımda açıkçası. Arabama kartlarını koyduklarında bile sinirle yırtıyorum.
Ben olsam bir arkadaşıma arattırırdım. Tabelanızı gördüm evime de yakın ne gibi hizmetler var fiyat ne diye sordururdum:rolleyes:

Ben olsam bir arkadaşıma arattırırdım. Tabelanızı gördüm evime de yakın ne gibi hizmetler var fiyat ne diye sordururdum:rolleyes:

Aslında ben karışmak istemiyorum ya zaten apartman yöneticisi falan baya uğraşıyor bütün apartman ki çok haneliyiz biz birlik olmuş durumda. Ben sadece ekstra bir şey öğrenebilir miyim yeni değişen kanundan haberi olan var mıdır diye merak ediyorum yoksa benim üst komşumun gürültüsü bana yetiyor valla 🤣🤣

Hanımlar selam

Ben pek işin içinde olmamakla birlikte apartmanımızda bi sorun var aylardır annemler anlatınca size danışmak istedim belki farklı bir fikir çıkar.

Bir ticari dükkan açıldı 3. kata. Apartmanca istenmiyor kendisi apartman yönetimi davalık olmaya kadar zorluyor ancak ne olduğunu anlamadığım bir izin almış belediyeden öyle olunca çıkartılamıyormuş diye bilgi geldi.

Günlerdir apartman hop kalkıp hop inliyor bu mevzulardan diğer kat sahipleri istemiyor, güvenlik açısından burası aile apartmanı ve işlek bir caddedeyiz bikaç kez hırsızlar zorlamaya çalıştı daireleri o zamandan beri güvenlik arttırıldı. Ev sahibi de biraz çirkef sanırım "Siz kiracımı çıkartırsanız ben de karot aldırır evi kentsel dönüşüme soktururum apartmanı yıktırtırım." diye tehdit ediyormuş. Ki bu ekonomik krizde olacak iş değil.

Yine de istenmiyor bu dükkan çıksın istiyorlar. Apartman yöneticisi bir avukata sormuş uğraşırız ama çıkartamayabiliriz büyük ihtimal demiş. Güya yönetmelik kiracı lehineymiş. Bana biraz saçma geldi sonuçta tüm apartmanın karşı olduğu bir ticari işletme açılmasına yönetmeliğin izin vermesi ama yeni değişmiş kanunlar. Araştırdım sonuç da elde edemedim pek.

Bilgisi olan, başına benzer durumlar gelmiş olan, avukat arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler okuduğunuz için 🤗
bir apartmanın 1. katına güzellik merkezi açılacaktı, tüm apartmanda oturanlardan izin alıp açtılar..açılırken izin verildimi

Back
X