• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aptal ben

O kadar aptalım ki. Kendime hayret ediyorum.
Normalde maskesiz dolaşmayan kendini izole eden ben haftasonu erkek arkadaşımla görüştüm. Maskesiz bir şekilde bi parkta oturduk. Pazar günü de bir-kac kez reddetmeme rağmen ısrarla kuzenlerime davet edildim. Normalde başkasının evine gitmek şu süreçte yapacağım bir iş değil ama basiretim mi bağlandı bilmiyorum gittim.4 kişiydik Herkesle mesafeli durdum fakat ne derece etkilidir bilmiyorum. Ve pazar günü bazı özel sebeplerden dolayı ablam ve 3 çocuğu bize gelmek zorunda kaldı ve ben 4 aydır görememenin verdiği duygusallıkla onlara yakın durdum. Pazartesi bu özel sebepten dolayı işe gelmedim. Dün geldiğimde ise aynı odada çalışan arkadaşımın babasında koronavirus olduğunu öğrendim. Dünden beri içim içimi yiyor. Ben nasıl bu kadar sorumsuz davrandım diye. Çalışma arkadaşımda da pozitif olduğunu bu sabah öğrendik. Yerimde duramıyorum. O kadar insanla görüştüm vicdanım hiç rahat değil.
Tüm şirkete test yapılacak fakat ben filyasyonekibine utanmadan o kadar kişi ile görüştüğümü nasıl diyeceğim..
Maskesiz dolaşmayan ellerini sürekli yıkayan bi insandım. Neden böyle bir sorumsuzluk yaptım basiretim bağlandı..
Çok stresliyim.

Ayrıca birşey sormak istiyorum
Iş yerine yapılacak olan testi vakanın belli olduğu günden 2 3 gün sonra yapılması daha sağlıklı demişler. O nedenle patron cuma günü yaptırmak istiyor ve ayrıca yapılan test suruntu değil farklı bir kan testi olacakmış. Sonuclari ise 5 saatte çıkacakmış. Bu 2 3 gün olayının doğruluk payı nedir bilen var mı
Ins bir seyiniz yoktur.Yani yakalansa esim yakalanirdi.Adamin resmen umrunda olmadi.Erkek kuaforu kendisi hala gerekli ozeni gosterdigini dusunmuorum.Bir sanssizlik olmazsa ins bir seyiniz yoktur bence

Acik hava sorun olmaz da kapali mekan riskli olabilir. Tamam olmamasi gerek ama olmus. Sen gene iyi sayili kisiyle gorusmussun. Millet nisan dugun yapiyor. Herkes gezmelerde covid umurlarinda degil asiret toplantisi gibi akraba gezmelerinde.

Hiç kimsenin evine gitmedim . Hala maske ve benzeri tedbirleri sıkı sıkı kullanıyorum.

Açık havada bile mesafe kuralına hala uymak lazım.

Evet normalleşme süreci oldu, çoğu kisi tedbirleri gevşetti ama yapmamak lazım.

Virüs vücut buldukca çoğalır, bulmazsa bitip gidecek, etkisi azalacak.

Onlarda var diye sizde var garantisi yok. Aynı evde yaşayan kişilerde bile bazen bulaşma olmayabiliyormus..

virüsün inkübasyon süresi ile alakalı bir durum ortalama 5.6 günde sürüntü örneklerinde pcr sonucu verilebiliyor. kandan antikor titresine bayıp şüpheli vakaları belirleyeceklerdir. korkmayın ama lütfen sevdiklerimiz için maskesiz gezmeyin
Dün dahi kapmış olsanız kan testinde çıkar dendi bu doğru mu

Ben çok korkuyordum çünkü 60 kişi ile çalışıyorum. Kimsenin evine gitmemiştim. 4 aydır da görüşmüyorduk. 4. Ayin sonunda ısrar kıyamet ikna edildim. Şuan çok pişmanım.
Siz niye vicdan yapıyorsunuz anlamadım. Zorla çağırmışlar, siz de gitmişsiniz. Gitmeseniz iyiymiş ama davet edilen sizsiniz. Kendinizi bu kadar üzmeyin. İnşallah negatif çıkar testiniz.

O kadar aptalım ki. Kendime hayret ediyorum.
Normalde maskesiz dolaşmayan kendini izole eden ben haftasonu erkek arkadaşımla görüştüm. Maskesiz bir şekilde bi parkta oturduk. Pazar günü de bir-kac kez reddetmeme rağmen ısrarla kuzenlerime davet edildim. Normalde başkasının evine gitmek şu süreçte yapacağım bir iş değil ama basiretim mi bağlandı bilmiyorum gittim.4 kişiydik Herkesle mesafeli durdum fakat ne derece etkilidir bilmiyorum. Ve pazar günü bazı özel sebeplerden dolayı ablam ve 3 çocuğu bize gelmek zorunda kaldı ve ben 4 aydır görememenin verdiği duygusallıkla onlara yakın durdum. Pazartesi bu özel sebepten dolayı işe gelmedim. Dün geldiğimde ise aynı odada çalışan arkadaşımın babasında koronavirus olduğunu öğrendim. Dünden beri içim içimi yiyor. Ben nasıl bu kadar sorumsuz davrandım diye. Çalışma arkadaşımda da pozitif olduğunu bu sabah öğrendik. Yerimde duramıyorum. O kadar insanla görüştüm vicdanım hiç rahat değil.
Tüm şirkete test yapılacak fakat ben filyasyonekibine utanmadan o kadar kişi ile görüştüğümü nasıl diyeceğim..
Maskesiz dolaşmayan ellerini sürekli yıkayan bi insandım. Neden böyle bir sorumsuzluk yaptım basiretim bağlandı..
Çok stresliyim.

Ayrıca birşey sormak istiyorum
Iş yerine yapılacak olan testi vakanın belli olduğu günden 2 3 gün sonra yapılması daha sağlıklı demişler. O nedenle patron cuma günü yaptırmak istiyor ve ayrıca yapılan test suruntu değil farklı bir kan testi olacakmış. Sonuclari ise 5 saatte çıkacakmış. Bu 2 3 gün olayının doğruluk payı nedir bilen var mı

evet. Eğer vücudunda az miktarda virüs varsa ilk günlerde yapılan test anlamsız.
Bu az miktardaki virüs birkaç güne çoğalabilir, hastalık yapabilir, test pozitif çıkar.
Yada virüsler ölebilir, virüs miktarı sıfırlanır ve hasta olmazsın, negatif çıkar. O yüzden birkaç gün sonra öneriliyor.

evet. Eğer vücudunda az miktarda virüs varsa ilk günlerde yapılan test anlamsız.
Bu az miktardaki virüs birkaç güne çoğalabilir, hastalık yapabilir, test pozitif çıkar.
Yada virüsler ölebilir, virüs miktarı sıfırlanır ve hasta olmazsın, negatif çıkar. O yüzden birkaç gün sonra öneriliyor.
Sadece bir tüp kan alındı bunun ile tespit edilebilir mi

%100 güvenilir değil ama prosedürlere göre, hem Türkiye'de hem de dünyanın başka bir ülkesinde şu durumda diğer testler yapılmıyor. Eğer aranızda semptom gösteren olursa burundan ve boğazdan alınan örneklerle test yapılacaktır.

%100 güvenilir değil ama prosedürlere göre, hem Türkiye'de hem de dünyanın başka bir ülkesinde şu durumda diğer testler yapılmıyor. Eğer aranızda semptom gösteren olursa burundan ve boğazdan alınan örneklerle test yapılacaktır.
Elisa testini biraz araştırdığımda bi miktar güvendim. Bir-kac gün sonra semptom gösterecek mi herhangi birimiz işte o zaman göreceğiz. Ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Back
X