Aptalligima Doymayayim

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
merhaba arkadaslar
Normal dogum yapali 41 gun oldu, dr kontrolum vardi, spiral taktirmak istedigimi soyledim, lokal anestezi ile islemi yapti, emzirip emzirmedigimi sormadi, bende aptal gibi emziriyrm demedim ve bebegimi eve gelince emzirdim :(
Sonradan aklim basima geldi
Dr aradim ulasamadim
Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi
Ne yapmaliyim

3 saat bir şey yenilmediğini biliyorum lokal anesteziden sonra ama bebek emzirmeyle ilgili bilmiyorum , inşallah bi şey olmaz ferah tutun içinizi .

Tamamen bir başka mantıktan gidiyorum.
Diş için yapılan uygulamalarda normalde emzirmede bir sakınca olup olmadığına dair net veri yok ama mümkünse sagip öyle verin diyorlar. 5-6 saatten sonra seviye azalıyormus.
Yine kullanılan ilaca bağlı olarak değişiyordur.

Lokal anestezi olduğu için çok etkisi olacağını sanmıyorum, bende emzirirken diş çektirmiştim lokalle, sorun olmadı, tek sıkıntı bebeğin küçük, oyüzden acile uğrayıp varsa bir kadındoğum doktoruna sorabilir eşiniz, sizin bebekle çıkmanız zor olur sonuçta. Ama spiral takmak normalde çok ağrılı bir işlem olmadığı için verdiği lokal anestezi de az birşeydir muhtemelen.

Tamamen bir başka mantıktan gidiyorum.
Diş için yapılan uygulamalarda normalde emzirmede bir sakınca olup olmadığına dair net veri yok ama mümkünse sagip öyle verin diyorlar. 5-6 saatten sonra seviye azalıyormus.
Yine kullanılan ilaca bağlı olarak değişiyordur.

Biraz arastirdim. Okudugum yerde de aynisi yaziyordu. Yinede en basta doktora belirtmekte yarar var.

Tesekkur ederim arkadaslar yorumlariniz icin
Hem cocuk doktorumuza hem kadin dogumcuma telefonla ulasamadim
Beni doktorumda uyarmadi, islem sonrasi ilac yazdi emziriyrm dedim, o zaman verdigi ilaci degistirdi o esnada da emzirme diye uyarmadi
İslemden korktuugum icin o an emzirdigim falan aklima gelmedi hic
Kendi aptalligima aglayip durdum
Bebegime verdigim sute gececek diye kola meyve suyu bile icmezken anestezili sutumu verdim diye mahvettim kendimi
Bazen insanin basireti baglaniyor gercekten

hıc bırsey olacagını sanmıyorum
sezeryan oldum spınal . dogumdan cıkar cıkmaz emzırdım
sadece bebegım bıraz fazla uyudu okadar
ıcının rahat etmesı ıcın sutunu sag dök yerıne dolunca emzır ıstersen

Konuyla ilgisi yok ama merak ettıgınden soruyorum. Bende doğumdan sonra taktirmayi düşünüyorum da adet olmadan spiral takiliyo dimi? Benim kendi doktorum olur sakıncası yok demisti ama devlet hastanesindeki doktor adet olman lazım demişti.

Konuyla ilgisi yok ama merak ettıgınden soruyorum. Bende doğumdan sonra taktirmayi düşünüyorum da adet olmadan spiral takiliyo dimi? Benim kendi doktorum olur sakıncası yok demisti ama devlet hastanesindeki doktor adet olman lazım demişti.

Adet olma şartı gebe olmayan kadinlarda araniyor, gebeliğin olmadigi kesinlessin diye. Ancak doğumdan sonra adet olmazsiniz zaten guzel emzirirseniz. Ya dogumdan hemen sonra ya da 6-8 hafta sonra takılıyor.

Zaten o süt anesteziden önce üretilmiştir siz gelince emdi ise

Şimdikini de sağın dökün içiniz rahat olsun

Muhtemelen bir etkisi olsa söylerdi doktor

Üzmeyin kendinizi stres hem sizi hem bebeği yorar

Sezeryan doğumda ya genel anestezi yada spinal anestezi uygulanıyor. Doğumdan çıkar çıkmaz bebeği emzirebiliyorsun, o zaman sıkıntı olmadığına göre yine sorun olmaz diye düşünüyorum. Yine de bilen birine sormanizda fayda var. İnşallah bir sıkıntı olmaz

Adet olma şartı gebe olmayan kadinlarda araniyor, gebeliğin olmadigi kesinlessin diye. Ancak doğumdan sonra adet olmazsiniz zaten guzel emzirirseniz. Ya dogumdan hemen sonra ya da 6-8 hafta sonra takılıyor.
Anladım. Benim ikinci gebeliğim ilkinde 9 ay geçtikten sonra adet olmuştum bunda da öyle olur diye düşünüyorum. Onun için 40 im çıksın taktirmayi dusunjyorum hemen. Çok teşekkür ederim cevp için :)

Anladım. Benim ikinci gebeliğim ilkinde 9 ay geçtikten sonra adet olmuştum bunda da öyle olur diye düşünüyorum. Onun için 40 im çıksın taktirmayi dusunjyorum hemen. Çok teşekkür ederim cevp için :)
Sezeryan olur ise uc aybekliyorlar sanirim
Bide iliski olmamasi lazim
İlk gebeligimde gitmistim taktirmak için
İliski olduysa adetini beklememiz lazim dedi

Sezeryan olur ise uc aybekliyorlar sanirim
Bide iliski olmamasi lazim
İlk gebeligimde gitmistim taktirmak için
İliski olduysa adetini beklememiz lazim dedi
Anladım cnm
Galiba yukarıda arkadasin da yazdığı gibi ilişki olduysa hamile olma ihtimaline karşı bekliyorlar adeti. Çok teşekkür ederim cnm :)

Back
X