• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aptamil 3 tortulanma sorunu

Sherpil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
343
19
118
41
Ankara
Oğlum Aptamil 2 den 3 geçti fakat aptamil 3 te biberonun içinde topaklanmalar oluyor ve biberonu tıkayınca bebek de bırakıyor. Ne kadar çalkaladıysam da yine de oluyor. Böyle sorunlar yaşayan var mı? Diğerlerinde (pre, 1 ve 2) de hiç böyle sorunlarla karşılaşmamıştım. bu gidişle mama değiştireceğiz.:umursamaz:

valla ben biberona koyunca mamayı kaşıkla bi güzel karıştırıyorum diğer türlü sallamayla falan karışmıyor çünkü.hem boşuna bi sürü baloncuk doluyo içine

canım
sanırım sorun mama hazırladığın suyun sıcaklığıyla alakalı. 1 ve 2 den farklı olarak 3 daha zor ayrışıyor olabilir. sonuçta mineral bakımından daha gelişmiş.

bir de biberona mamayı değil de önce suyu koymak da bazen erimeyi geciktiriyor.

ben de 1 değil ama aptamil 2 kullandım ve şimdi 3 e geçtik. topaklanma sorunu bazen yaşıyoruz evet ama hep az ısınmış suyla yaptığımda oluyor bu. biraz daha sıcak suyla dene bence.
bi r de tabii mamayı hazırladıktan sonra bi 5-6 dk beklemek lazım. sonra yine iyice çalkalamak.

ben aptamilden çok memnunum. zaten yaşından sonra mamayı kesicem. 13-14 aylıkken inek sütüne başlamayı düşünüyorum. yaşında yaapılacak kan sayımına göre karar vericez. bu aralarda ek gidalara ağırlık verdik. günde 4 kez mama yiyoruz.
bana sorarsan bu saatten sonra bence mama değiştirmeye bebeğini de kendini de zorlama derim.
iştahlı günnerr...

Mama yaparken suyun ısısına çok ama çok dikkat ediyorum. Wi-fi termometre ile suyun sıcaklığını ayarlıyorum. 40- 43- hatta 45 bile denedim fakat oluyor sorun.Bu arada ısı çok olursa bu kez de besindeğeri düşüyor mamanın. Bır de benim ki ek gıda da alsa aptamil içmezse rahat edemiyor. Sanırım anne sütünün yerine koydu mamayı. Teşekkür ederim sizlere . Artık birçare bulacağız.

canim ayni sorun bizdede oldu. oglum mama gelmeyincede sinirleniyor. bizde doktora sorduk, yine pre ye devam edin dedi. anne sutune en yakin olani pre dir 1-2 lerde sadece nisasta yogun oluyor, bir yasindan itibaren zaten sut verebileceksiniz o yuzden 1-2 yi tavsiye etmiyorum demisti, bizde aptamil pre veriyoruz.
galiba diger numaralarda yagda fazla, ben her seferinde biberonu zor temizlemeye baslamistim, ondan topaklandigini zannediyorum...

aynı sey bızdede oldu. arkadaslar zaten soylemısler buyuk olcude ıcerıgıyle ılgılı cabuk ayrısmıyor. bırde suyun ustune mamayı koyarsan daha kolay erıyor. ben mamanın ustune dokuyordum suyu dedıgın gıbı tortu kalıyordu.

arkadaslar bu konuya degındıgınız ıyı olmus ben 3 e henuz gecmedım elımdekı kutu bıtınce bende 3 e gecıcektım.mılupadan bende cok memnunum.benı emıyor ama eskısı gıbı degıl tabı.sut ıhtıyacı ıcınde aptamıl 2 verıyorum gecelerı ozellıkle 2 kez toplam 300 cc verıyorum.ben su mılupanın beslenme uzmanıyla gorustum bana cozunmeyle ılgılı bıberonun fazla doldurulmaması ve calkalama alanı acısından yer kalması gerektıgını soyledı.bebekler buyudugu ıcın ıhtıyaclar artıyor ve hazırlanan mamalar da ona gore uretılıyor tabı.bence bebegının alıstıgı tadı bırakma.baska mamayı reddedebılır sonucta.

aptamil 3 ve bebelac 2'de topaklanma ve biberondan geçmeme sorununu ben de yaşadım.
bebelac'a e-mail atmıştım. gıda uzmanları beni aradı ve açıkladı.
mamaların içeriği değişmiş ve pirinç oranını arttırmışlar. bu yüzden kıvamı yoğun oluyor ve biberondan akış olmuyor.
ısıtma, biberon ucu değiştirme v.b. bütün yolları denedim ancak su miktarı 2 katına çıkarsa akış oluyor.
1 ölçek mamaya 2 ölçek su konulursa da bir öğünde verilmesi gereken besin değeri azalmış oluyor.
ben de çareyi SMA Promil 2'ye geçmekte buldum.

allah allah ben de aptamil-3 kullanıyorum anne sütü dışında kalan zamanlarda ama ben böle bir sorun neredeyse hiç yaşamadım diğerlerine göre daha koyu kıvamlı belli ama yine de öle çok aşırı topaklanma olmadı bebeğin yeni mamayı reddebilir o yüzden sölenen yöntemleri bir denesen iyi olur canım

anne sütü bebeğin ayına göre farklılık arzediyormuş o sebeple mamalarda pre-1-2-3 diye ayrılıyor o yüzden ben pre aptamilin anne sütüne daha yakın olduğunu ve iyi geleceğini düşünmüyorum içerik hepsinde aynı zaten ama doyuruculuk oranını artırıyorlar öle de olması lazım

canim ayni sorun bizdede oldu. oglum mama gelmeyincede sinirleniyor. bizde doktora sorduk, yine pre ye devam edin dedi. anne sutune en yakin olani pre dir 1-2 lerde sadece nisasta yogun oluyor, bir yasindan itibaren zaten sut verebileceksiniz o yuzden 1-2 yi tavsiye etmiyorum demisti, bizde aptamil pre veriyoruz.
galiba diger numaralarda yagda fazla, ben her seferinde biberonu zor temizlemeye baslamistim, ondan topaklandigini zannediyorum...

Hala PRe Aptamil mi kullanıyorsun? Yeni doğan bebek mamasıdır Pre aptamil,8-9 aylık bebek için çok yetersiz besin değeri. hatta oğlum 3 aylıkken bile olmaz demişti doktor.

Bu arada Aptamil 3'ün yenisi çıkmış 9 Aylık bebekler için. Hem ölçeği daha küçük hem de kesinlikle topaklanma, tortulanma vs olmuyor. Ayrıca diğer mamalarda olduğu gibi kristalimsi maddeler yok içinde. Yani biberonda süt varmış gibi görünüyor. 9 aylık olanlara tavsiye ederim. Dikkat ederek alsınlar.

Back
X